Üdvözletem! Láttam itt kutyás-macskás topicok százait, de ezeknek a gyönyörű, ám nem túlzottan közkedvelt állatoknak nem láttam topicot ( bár lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el... )
Ha szeretnétek ingyen siklókat gyertek el hozzánk,és fogjátok be őket!!!!!!Az autók folyton elütik őket,de én még a lapos és száraztól is félek,az élőtől meg egyenesen sokkot kapok!!!!!Mit lehetne tenni???Nincs valami növényvédő szer amit elkerülnek???köszi a segítséget.
Sziasztok! Hogy lehet megkülönböztetni a királysiklót és a gabonasiklót? Rendeltem egy királysiklót és a mintázata alapján gabonának tűnik. Van valami más ismertetőjele? Nem vettem még át. Délután teszek fel képet.
A következő kérdésem lenne: szeretnék venni egy gabona siklót. A szakirodalom szerint minimum egy 90*40*40es terrárim kell neki. Nekem viszont csak akkora helyem van, hogy egy 86*30*40 es jön ki. A 30 centis mélység elegendő? A következő kérdésem az lenne, hogy hány hónapos siklót érdemes venni? Én 1 évesnél fiatalabbra gondoltam. És ha kézhez szeretném szoktatni mire figyeljek, hol nem szereti a sikló ha fogják, hogy vegyem fel stb. ?
sziasztok találtam tegnap 1 kis vizisiklót és szeretném megtartani milyen környezetet szeretnek , mit esznek a kicsik és mit tegyek a terráriumba ? válaszotokat elöre is köszönöm
OK, köszi még1x :) akkor sikoltozva bár, de inkább siklók legyenek a kertben, mint az idén elképesztő mennyiségben elszaporodott zöldvarangyok.... jó pár vödörrel szedtünk összes a kertben és autóztattunk el idén a varangyokból, a siklók jöhettek volna korábban is ;)
Hát szaporodás biztosan nincs, inkább arról lehet szó, hogy keresik a téli álomhoz a búvóhelyüket. Üregeket, komposzthalmot, stb....
Egérrel nem tudom, hogy függ össze a dolog. A vízisikló fő táplálékát a békák teszik ki, de azt olvastam, hogy néha napján elfogyasztja a kis rágcsálókat is.
Ezesetben viszont nem mellette találod meg az egeret... :)
köszi, megnyugodtam ő "elautózott" a falu végére, erdőmezőn lett kiengedve azóta láttunk a kertben még egyet (remélem ugyanilyet) de ő elmászott mire hoztuk az összeszedő cuccot "rajzás" van? szaporodás? vagy mi? az első mellett volt egy halott egérke, csak ebédelni jött hozzánk?
Egyik ismerősöm ezt a siklót vagy kígyót találta a kertjében. Mi lehetett ez? Elvileg amikor közelebb mentek, és akartak még fotózni, akkor sziszegett.
Üdv. Ma találkoztam ezzel az állatkával a szőlőlevelek között. Tudna vki segiteni, milyen példány Ő? Én igazám nem nagyon ismerem őket. Előre is köszi.
Szia !! létezik hátsó méregfogas sikló de nem valószinü , hogy az ölte meg a kutyát mivel ahhoz igencsak be kellett volna kapni a kutyát hozzá hogy azok a fogak elérjék
Unokatesóméknak (Lengyelországaban) volt egy tacskója.
Ez a tacskó eltűnt, majd pár nap múlva megtalálták valamelyik gazdasági épület mögött holtan egy nagytermetű, unokatesó elmondásaszerint, sikló társaságában.
A sikló is halott volt, tele harapásnyommal.
Elvileg utánanéztek a neten és szerintük sikló volt, bár elvileg ugye egy siklónak nincs mérge tehát kicsit fura hogyan tudott kinyírni egy kutyát...
Nagyon rejtélyes ez a dolog.
Létezik ilyen?
Vagy lehet hogy egy siklóhoz nagyon hasonlító mérges kígyó volt?
Szerintem bőven elég, ha egy kis éjjeli lámpával megvilágítod neki a terrárium valamelyik pontját, ha fázik, oda fog menni napozni. Az enyémeknek még egy fűthető barlangjuk is van, ott is nagyon jól érzik magukat, elég sokat vannak bent. Ezen kívül szerintem semmilyen csúcs felszereltség nem kell. 25 fok nekik tökéletes, 20 körül kicsit lelassulnak és rengeteget alszanak, 30nál meg már teljesen felélénkülnek. Ha tudod kb tartani a 25öt, szerintem az nagyon jó. Persze nyugodtan kérdezz utána, bár nem mondok hülyeséget, én is csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani veled, meg esetleg amit a szakkönyvekben olvastam. (Ugyanis mielőtt megkaptam az első siklóm, egy rahedli könyvet olvastam róluk.) :) A 30-40 cm-s sikló pedig egy 2-3 hónapos siki baba lehet. :) 1 éves korára már eléri majd a közel 1 métert. Aztán 2 évesen már 120-130 körül lesz. :) És milyen a kiszemelt sikló, ha kérdezhetem? Királysiló lesz végül? :)
"Melegítő nem kell, a szobahőmérséklet neki teljesen jó."
Mit értünk melegítés alatt? Fűtőszálat, vagy izzóra sincs szüksége?
Mivel hidegvérű állat, gondolom izzó mindenképpen kell búvóhellyel együtt, hogy tudja szabályozni a testhőmérsékletét.
Igazából én nem pár hónapos siklóban gondolkodom... Egy állatkereskedésben van egy kb. 30-40 centis, azzal szemezek. Az nem olyan apró már, de nem is nagy - persze azt nem tudom, mennyi idő alatt nő ekkorára.
Szia. Hát túl nagy szakértő én sem vagyok kígyók terén, de tartottam, és tartok is siklókat. Nekem most 2 gabonám van. A királysiklók sem sokkal különböznek tőlük, valamennyivel kisebbre nőnek (90-120 cm), és őket célszerű egyedül tartani, mert hajlamosak a kannibalizmusra. Valamivel talán agresszívabbak a gabonáknál, de nem túl macerás kézhez szoktatni őket. Ha módod van rá, pici, pár hónapos siklóval kezdj, őket könnyebb "nevelni." 1-2 naponta 20 percre vedd kézbe, (nem is érzed, ha esetleg megharap, pláne amíg pici), és pár hét múlva már teljesen nyugodt lesz a kezedben, megismeri a szagodat. Tehát kézbevétel előtt érdemes kezet mosni. Etetése 5 naponta egy napos egér, ahogy nő, úgy lehet növelni az adagját. Nagy igényei nincsenek, a terrárium sem macerás. Az alapterületed elég jó, ez akár 2-3 kifejlett állatnak is elég. Nekem 100x50x50-es terráriumom van, a tetején kis szellőzőráccsal. (de csak akkora rések legyenek, amin nem préseli ki magát, ugyanis a siklók imádnak szökni. Az egyik nekem is 1 hete nyaral valahol a szobámban...) Egy vizes tálka, valami mászó alkalmatosság, és búvóhely. Melegítő nem kell, a szobahőmérséklet neki teljesen jó. Párásítani szintén nem, erre is jó a vizes tál. Remélem sikerült valami új infót is írnom. Korallsiklók tartása tudtommal teljesen megegyezik, de azért kérdezz utána. Ha megengeded, én szívem szerint a gabonákat ajánlanám, szerintem sokkal szebbek, és kezesebbek is. :) Ha gondolod, kérdezhetsz, amiben tudok, szívesen segítek!
Ha jár errefelé valaki, lennenekem is egy pár kérdésem.
Szeretnék én is kígyót tartani. Valami "egyszerűbb" kellene, ezért két faj lebeg a szemem előtt: a Kaliforniai királysikló és a Korallsikló. Mindkettő kapható idehaza állatkereskedésekben is, nem engedélykötelesek, nem veszélyesek. A Kaliforniai királysiklóról pedig az összes általam fellelhető olvasmány azt írja, hogy rendkívül strapabíró, tökéletes kezdéshez ( nem tudom, hogy a korallsikló - nem a korallkígyó, Isten ments - mennyivel komplikáltabb e terén ).
A terráriumot magam készítem majd el. Alapterülete 40 X 120 cm lesz. Hogy mire figyeljek oda a berendezésénél arról sokat olvastam, de az érdekelne, hogy hogyan érdemes kialakítani a terrárium fedelét? Csinált már valaki ilyet házilag? Hol kell elhelyezni az izzót, mennyit világítson, hogyan kell kialakítani a szellőzését, stb..?
Illetve: a királysikló mennyire agresszív fajta? Az odáig rendben van, hogy nem mérges, de kézbevehető e harapás nélkül? Mert a pitonok általában bírják a "nyúzást", a siklókkal pedig az a tapasztalatom, hogy egy idő után nem harapnak, ha a hirtelen mozdulatokat mellőzzük. De a királysiklót e téren nem ismerem...