Keresés

Részletes keresés

ötfelezős Creative Commons License 2011.06.01 0 0 12020

Ezzel én is kacérkodtam, de aztán, mivel a hivatalosabb gyógynövénytudomány a vérehullót mérgezőnek kiáltja ki, inkább nem akartam saját magam kavarni, hanem kerestem egy készítményt, amiben volt. Ugye, fejből jól emlékszem, hogy Maria Treben ezt az egyet említi a psoriazis ellenszerének, a többi alkotórész az csak általában jó hatású.

Nekem sajnos a dohányzás felfüggesztése nem használt, bár nagy reményeket fűztem hozzá. Bár én 18 éve függesztettem fel, még nem merném azt mondani, hogy leszoktam róla. :)

Hanem te nőnemű volnál? Mert a cickafark nem igazán jó férfiaknak...

Előzmény: concretecake (12019)
concretecake Creative Commons License 2011.05.31 0 0 12019

Mind2 gyogynoveny (Echium vulgare L., (Veronica officinalis L.).:)
En a magam reszerol a Maria Treben-fele psoriasis teat iszogattam: 

10 gramm tölgyfakéreg
30 gramm vérehulló fecskefű
30 gramm fűzfakéreg
50 gramm csalán
40 gramm réti legyezőfű
30 gramm veronika
20 gramm füstiké
30 gramm körömvirág
20 gramm zölddióhéj
20 gramm cickafark

Az ize elsore rettenetes, de igazibol egy ido utan szinte kedveltem is. Napi 1 lityot ittam belole kb egy even at. Hogy hatott-e? Jo kerdes. En hittem benne, de annyi minden mast is csinaltam idokozben, hogy nincs aki megmondja mi (v milyen kombinacio) az ami hatasos volt. Az utolso dolog, ami nekem helyrehozta a pottyoket (kb 30%os boritas volt akkor) az egy het Horvatorszag... Rengeteg napozas, sos viz. A konyokomon es egy-ket apro reszen utana is megmaradt, de nem terjedt (ez tavaly julius ota). Par honapja kulfoldre koltoztem egy idore, nagyon aggodtam a stressz miatt, de szerencsere nem romlott. Sot. Rendeltem egy helyi psori kremet (semmi extra, Salicylic Acid, Petrolatum) azzal kenegetem a megmaradt kis pottyoket es nem tudom van-e koztetek aki dohanyzik esetleg, de tenyleg megeri leallni vele... Lathatoan letisztult a borom es az a par potty is szinte teljesen elmult. (tudom h cigirol nem konnyu leszokni, de vannak alternativak - pl. az e-cigi, amire nem azt mondom h hu de jo, h azt szivja vki, de a hagyomanyosnal csak jobb lehet).

Előzmény: B.GY (12018)
B.GY Creative Commons License 2011.05.31 0 0 12018

Ez van ráírva:összetétel,útifű,zsurló,kamilla,veronika,kigyószisz,diólevél.Eddig nem is néztem mi van ráírva.Csak tudnám mi az a veronika meg kigyószisz:)

Előzmény: byo (12015)
B.GY Creative Commons License 2011.05.31 0 0 12017

Szia!

Nekem vett asszony a Gyuribácsitól teát.Az íze nem rossz,de semmit sem használ.Állítólag 2 naponta kell inni.Téli estéken iszogattam:)

Előzmény: inb (12014)
byo Creative Commons License 2011.05.31 0 0 12015

Azért picit érdekesebb lenne ha az összetételét is láthatnánk.

Előzmény: inb (12014)
inb Creative Commons License 2011.05.31 0 0 12014
Előzmény: stellamy (12004)
ötfelezős Creative Commons License 2011.05.31 0 0 12013

Szállj már le a Psoricurról.

Megint felmerül a kérdés, hogyan tudsz bonyolultabb szövegeket értelmezni, ha azt nem tudod megérteni, hogy a feltaláló készíti most... 

Előzmény: registration (11994)
B.GY Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12012

Azt a stresszt kellene valahogy csökkenteni.Majdnem minden betegség attól van,bár tudom,hogy egy kamasznak főleg lánynak nem könnyű egy ilyen betegség.Még jó,hogy én felnőtt fejjel lettem sömörös.A bal könyökömről és a bal vádlimról elmúlt magától,legalább 4 éve.Igaz,hogy sofőr vagyok,és egész nap égeti a nap a bal kezemet.Éppen most akarok jobb kormányos autót venni,hogy elmúljon a jobb könyökömről is a sömör.Mondjuk nekem attól is múlik,hogy nem stresszelek semmin,és nem idegeskedek,na meg nem is zavar,hogy rajtam van.

registration Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12011

Helyesen: "a TNF alfa"-t blokkoló injekciós, v infúziós kezelés..egér sejteket tartalmaz..

Előzmény: registration (12009)
Gyógyítható Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12010

Szia !

Sziasztok !

Szerintem is a napozás az egyik legfontosabb.

Ha van nap, én is azt mondom, napozzunk, mert sokkal jobb, mintha csak D-vitamint szednénk.

De tény, hogy napfény hiányában a D-vitamin is jelentősen enyhíti a pikkelysömört és a pikkelysömör okozta izületi gyulladást.

Idézek a tegnap kapott fordításból,hogy miért is fontos a C-vitamin:

L Pauling
Linus Pauling Tudományos és Orvosi Intézet

Két nagyszabású tanulmányban a tumormentes túlélést vizsgálták a táplálékkal felvett különböző mennyiségű L-aszkorbinsav(C-vitamin) hatására.

"UV fény hatására keletkezett bőr neoplazma keletkezése volt a vizsgálat célja. A C vitamin hatására szignifikánsan csökkent a rosszindulatú lézió gyakorisága és késett a megjelenése. A 20. héten az aszkorbátot nem fogyasztó egerekben ötször annyi egérben fejlődött ki súlyos lézió ,mint a legmagasabb azkorbát tartalmú tápot fogyasztó egerekben."

Ez egy ok volt.

Egy másik fontos szerepe a C-vitaminnak a stressz elleni védekezés.

Ha azonban relatíve kevés a C-vitamin szintünk stresszhelyzetben, akkor nem tudja ellátni azt a funkcióját, hogy a koleszterinből epesavat alakítson. Tehát időszakos epesavhiány alakul ki.

Az epesav pedig azért rendkívül fontos, mert az elhalt baktériumok egy mérgező részt (ENDOTOXIN) bocsájtanak ki, amit az epesav méregtelenít.

Ha pedig időszakosan nincs elegendő epesavunk, a mérgező rész(ENDOTOXIN) bekerül a véráramba és egy kóros, céltalan immunreakció alakul ki.

Ekkor a genetikai hajlamtól függően megjelenik a pikkelysömör, izületi gyulladás, vagy pl.: Crohn-betegség.

Egyébként a D-vitamin is képes védekezni a már kialakult mérgezés (ENDOTOXÉMIA) ellen.

De megint azt kell kiemelnem, hogy komplexen kell biztosítanunk az élettani elemeket.

Előzmény: byo (12006)
registration Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12009

Szia!

Látom, alma magot ettél, és "megokosodtál"! A fején találtad a szöget, az UV egy bonyolult biológiai folyamatot indít el a bör különböző rétegeiben, és a D vitamin (itt a D3 keletkezik és ez aktívabb a többi D vitaminnál) csak az egyik, sokszor kihangsúlyozott eredménye a fénykezelésnek..a vitiligósok pedig a pigmentteződést részesítik előnyben, mivel nekik ilyen problémájuk van..viszont az UV olyan anyagot is "termel", amiről csak -néha-tudományos körökben esik említés..mellesleg ez az anyag jelen van a hétköznapi életünkben is, mint élelmiszer adalék, ami az élelmiszer bizonyos jellemzőjét stabilizálja..Németországban egy PS elleni tablettában hatóanyag, én is korábban  használtam ezt az anyagot krémben, kapszulában és fejszeszben, edményesen..és persze ez a lényege: az UV nemcsak a PS-esek számára fontos D vitamin keletkezését segíti elő, hanem más, biológiailag fontos vegyületekét is..Ebből következik az a logikusnak tűnő felismerés, h a fénykezelés akkor a leghatásosabb, ha a testet ott éri, ahol a sömi van, mert helyileg ott keletkezik ez az anyag, és végzi el a biológiailag meghatározott feladatát..és a krém is ezért hatásos, ami ezt az anyagot tartalmazza: helyileg hat, ott ahol a legnagyobb szükség van rá..majd erről kérdezd meg vagyit, ő csak tudja..Ha az alma maggal kapcsolatban nem érted, amit írtam, ez egy régi vicc..

Más: a TNF alfa egér sejteket tartalmaz, mivel az állati sejtek hasonlóak az emberi sejtekhez, ezért szoktak pl. állat kísérleteket végezni az ember kísérletek előtt, ami pedig a szteroidokat illeti, előzőleg is írtam, h én ezt égérírtónak használtam: cukorral kevertem, és kivállóan használt arra a célra, amire én terveztem..

Előzmény: byo (12006)
Gallai Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12008

Miért kell 1-évet várni a biológiai terápiára?már gyerekeknek is adják, ez a terápia maga a csoda én 2-hét alatt tünetmentes lettem tőle ,csak dícsérni tudom.ha tanácsolhatom soha NE szedjen Neotigazon tablettát.Hova jártok kezelésre?

Gallai Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12007

Örülök neki hogy nálatok sikerült,és tünetmentes lett a családtagod.De hidd el sajnos ebből gyógyulni nem lehet,csak tartós tünetmentesség érhető el.Nekem is voltak spontán rövidebb hosszabb ilyen időszakaim  és nem is tudom mihez kötni,egyszer csak visszahúzódtak de utána mindíg sokkal de sokkal rosszabb lett.és az izületeim soha nem javultak csak lassan tönkrementek.

Előzmény: Gyógyítható (12000)
byo Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12006

Lenne 1 kérédésem a D vitaminnal kapcsolatban.

mitől van az:

Ha napozom nekem a tünektek enyhülnek, de csak akkor ha magát a sömörös területet napoztatom, ha csak a D vitmain kellene akkor bárhol máshol is napoztathatnám de akkor nem javul!?

Mitől van az hogy nem javul máshol csak ott ahol napoztatom? (ha picit megégetem akkor akár teljesen is elmúlik)

Ha csak a D vitamin szinttel elmulna akkor nem kellene célirányuosna napoztatni, ha pedig mégis céliráényosan kell napoztattni akkor a tablettás D vitamin nem lehet eredményes.

D viataminos krémmel lokálisan lehet eredményt elérni (olajban feloldom a kapszula tartalmát és bekeverem testápolóba)?

Előzmény: Gyógyítható (11998)
byo Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12005

Harkánynál Zsóry ütősebb, intenzív napozással lehet fokozni a hatását a dolognak.

stellamy Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12004

Harkányba évek óta járunk,kb 3-hét amíg valahogy halványabb,aztán újra! A legnagyobb baj a stressz. Ettől még erősebbek a tünetek! Úgy érzem ez az ördögi kőr! a biológiai kezeléssel még legalább egy évetvárni kell,de már a térde is izületes.Szóval tanácstalan vagyok! Félek,nehogy nagyobb baj legyen azt már nem bírnám ki! Hiszen az életemet is oda adnám a gyógyulásáért:)

Előzmény: inb (12003)
inb Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12003

Vizes helyeket próbáltátok már? Harkány ?

Biológiai terápia? Vagy az a kora miatt nem jöhet számításba?

Előzmény: stellamy (12002)
stellamy Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12002

Köszi a választ,de ez sem segítette a hétköznapjait! Egyszerűen nem tud megbirkózni ezzel a betegséggel.Járunk pszihológushoz is,de ő is azt mondja,kellene valami amivel legalább egy kis időre ő is fiatal kamasz lehet! Hát nem tudom mihez kezdjek.Már nagyonsok pénzt költöttünk gyógyszerekre,terápiákra,külföldről hozatott krémekre,némelyiknek már a nevét sem tudom,mert semmit nemért,erőm végére értem,persze anyagilag is kimerültünk,de ezt nektek nem kellmondani!

Előzmény: inb (11989)
molnarzsoltattila Creative Commons License 2011.05.30 0 0 12001

Köszönöm szépen válaszodat.

Előzmény: Gyógyítható (12000)
Gyógyítható Creative Commons License 2011.05.29 0 0 12000

Szia !

Igen, saját családunkban.

Azért írom sokszor ezeket az eredményeket, mert szeretném felhívni a figyelmet, hogy jelentősen v. teljesen megszüntethetők a tünetek.

Kenőcs , immunrendszert romboló,roncsoló ún. immunszupresszív szerek helyett az immunrendszerünk egészséges működését kell biztosítanunk.

Bocs, ha valakinek unalmas a klinikai eredményeket újra és újra elolvasnia, de azoknak szánom, akik megoldást keresnek, és ide is benéznek.

Nálunk 41 évig volt pikkelysömör, ami most nincs.

Mindig, mindenhol azt hallani, hogy ez gyógyíthatatlan betegség, nem ismerhető az ok!

Szerintem ez nem igaz.

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem egy dologtól kell megoldást várni, hanem komplexen kell biztosítanunk az általam oly sokszor emlegetett élettani elemeket.

Most jó idő van, és jön a nyár : érdemes kipróbálni a rendszeres napozást, ez tényleg ingyen van. 

A C és P-vitaminoknak van ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos tulajdonságuk : kísérletekben bizonyított , hogy a káros(túl sok) UV okozta rákkeltő folyamatok ellen hatnak.

Előzmény: molnarzsoltattila (11999)
molnarzsoltattila Creative Commons License 2011.05.29 0 0 11999

"Ha viszont biztosítjuk az alapvető fontosságú élettani elemeket, mint a napfény(D-vitamin), C-vitamin,E-vitamin,P-vitamin, mikro tápanyagok, elkerülhetjük és legyőzhetjük az azok hiányában megjelenő tüneteket."

Kedves Gyógyítható!

Hetente többször is leírod a fent bemásolt mondatot, hívatkozva a vitaminokra. Légyszíves írd meg, hogy szerinted (de őszintén): Tényleg ennyire egyszerű lenne a gyógymód? Konkrétan Te találkoztál olyan (volt) psoriasisos beteggel aki ettől a "kezeléstől" hosszú időre tünetmentes lett? Válaszodat kíváncsian várom, és köszönöm.

Előzmény: Gyógyítható (11998)
Gyógyítható Creative Commons License 2011.05.29 0 0 11998

Sziasztok ! 

A "biológiai terápia" lényege, hogy a gyulladásért felelős ún. TNF-alfa szintet csökkenti. 

Ez a TNF-alfa szint fordítottan arányos a szervezet D-vitamin szintjével. 
Minél több a D-vitaminunk, annál kisebb a TNF-a, így gyulladás is. 

Naponta ~4000 NE D-vitaminra van szükségünk. 
Ez májustól-szeptemberig, napi 20-30 perc UVB-fényvédő nélküli!!! napozással elérhető, mert a napfény(UVB rész) hatására a bőrben képződik. Ráadásul a koleszterinből, így az is csökken, miközben a D-vitamin szint nő. 

Októbertől-áprilisig pótolni kell a D-vitamint, mert hiánya az immunrendszer hibás működését eredményezi, és úgy kialakulhatnak a "gyógyíthatatlannak hitt" "autoimmun betegségek". 
(reuma,pikkelysömör,Crohn-betegség,Sclerosis Multiplex) 

Ha viszont biztosítjuk az alapvető fontosságú élettani elemeket, mint a napfény(D-vitamin), C-vitamin,E-vitamin,P-vitamin, mikro tápanyagok, elkerülhetjük és legyőzhetjük az azok hiányában megjelenő tüneteket.

Mindenkinek jobbulást !

Petya1029 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 11997

Azért ez ütős volt:))))

Vigyázz vele, mert olyan , mint Isztambulban a zokniárus gyerek! Nem fog békén hagyni.

Előzmény: dzseri (11991)
Petya1029 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 11996

"Ezt meghagyom az egereknek.."

Mármint milyen egereknek? A PS- es betegekre gondolsz?

Magyarázd már meg, hogy miért egerezel le minket, kedves álom!

Petya1029 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 11995

" ezzel autómosó szakmunkások is foglalkoznak, miközben magukkal sem tudnak mit kezdeni.."

Ehhez a hozzászóláshoz nincs mit hozzáfűznöm, szerintem az az ember, aki lenézi a másikat a szakmája végett,  csak saját magát minősíti, persze negatív érterlemben.

"magukkal sem tudnak mit kezdeni.."

Te talán tudsz a pikkelysömörre biztos megoldást? Folyton negatív vagy semleges vélemény jön a krémedről, de csak hajtogatod az igazadat!!

Még valami, mondtam már többször, hogy szállj le rólam, mi nem volt ebben világos?

Na, azért leírom még egyszer, hátha megérted: szállj le rólam!!

Annyira nagy az arcod, hogy elmehetnél akár politikusnak is:))))

registration Creative Commons License 2011.05.29 0 0 11994

dzseri!

Azt hiszem, h kevered a szezont a fazonnal..Amiről te beszélsz, az egy fejen lévő igen makacs psoriázis volt, és azt hiszem, h a nevet is belinkeltem, az orvosi igazolást megnézheted, a páciens bátyja készítette, aki Hajdúböszörményben házi orvos, és az öccse a mai napig tünetmentes, ennek már emlékezeteim szerint valóban kb. 20 éve, de ha nagyon érdekel az eset, utánna nézhetsz napra pontosan..az egész dolgot abból az apropóból írtam a fórumba, h a PS akár hosszú időre is tünetmentesíthető..ez legalább hatott, szemben az általad más fórumban árult hamisított pszoricurral..A PS gyógyítása szerintem MINDIG SZEMÉLYRE SZABOTTAN KELL, H TÖRTÉNJEN, mert csak így lehet eredményes, és persze ennek szakszerűnek kell lennie, de mint látom, ezzel autómosó szakmunkások is foglalkoznak, miközben magukkal sem tudnak mit kezdeni..

Az ide belinkelt krém Rp-jét bármelyik gyógyszertár elkészíti, nem tartalmaz csodálatos, ismeretlen összetevőket, csak a PS ellen bevált, legáltalánosabb anyagokat szakszerűen elkészített összetételben (korábban vállalkozóként gyógytermék kélszítéssel foglalkoztam, az ezzel kapcsolatos dokumentációkat is bemutathatom, ha ez számodra pl. nem hihető, mert az eddigi fórum beírásom szerinted ennek ellentmond..)

Ezt alapkrémnek szántam mikor közre adtam, és ennek fejében csak az volt a kérésem, h a vele szerzett tapasztalatokat juttasssák vissza, gondolom, h ez nem csak az én kívácsiságomat elégíti ki, hanem közösségi érdeket is szolgál..

Ebbe a krémbe lehet tenni különböző hatóanyagokat, amellyeket már nem kívánok nyilvánossára hozni, annál is inkább, mert -mint mondottam- személyre szabottak..

Az általad gúnyosan emlegetett (pontosítsunk) FEJSZESZ egyik hatóanyaga a Németországban jelenleg  is forgalmazott PS elleni gyógyszer hatóanyaga, amely étrend kiegészítőként -bizonyos élelmiszer jellemlők stabilizátoraként- minden napjainkban használatos..ez a termék részemről bármikor előállítható, gyártható, csak elhatározás kérdése..Persze ez a termék szabadalmaztatott, és még közületek senki sem találkozhatott vele tudomásom szerint, és éppen ezért nem is lehet róla véleményt mondanod..És persze SZTEROID MENTES! Ezt meghagyom az egereknek..

inb Creative Commons License 2011.05.29 0 0 11993

Honnan ollózod ezt a sok okosságot? Időt és fáradtságot nem kímélve? De legalább szép színesek a betűk! Ennél  sokkal több érdeme nincs a bejegyzéseidnek... Hacsak nem az áltlatok forgalmazott vitaminok reklámozása!!!

Előzmény: Gyógyítható (11982)
inb Creative Commons License 2011.05.28 0 0 11992

:)

dzseri Creative Commons License 2011.05.28 0 0 11991

Az nem lehet!! Húsz éve egyszer már hatott!! Körorvosi igazolás van róla!!

Előzmény: inb (11990)
inb Creative Commons License 2011.05.28 0 0 11990

Kedves Registration!

Kipróbáltam a Dream-féle krémet, se jobb, se rosszabb nem lett tőle a sömim...  Tartok tőle nem ez lesz a csodaszer, ami elmulasztja a fejemről. (mert hogy  hál istennek már csak ott vannak problémáim) De azért köszönöm!

Előzmény: registration (11975)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!