1,4-es HDI, a klímakompresszor mindkét csöve sérült (egymást dörzsölték ki ...). A gyári csövekre kb 80.000,- Ft-os árat mondtak !!! Tudtok valami olcsóbb megoldást? Légyszi' ... kezd nagyon meleg lenni :-(
Nekem mostanában kicsit nehezen indul az autó, ha hideg a motor. Eddig elég volt 1 db, kb 3-4 mp-es indítózás, most legalább 5-6 kell, mire beröffen. Az akksi egy éves. A gyertyákat kicseréltük, mert arra gyanakodtam, de az nem segített. A fura az, ha meleg a motor, akkor semmi gond nincs. Nincs se átalakító, se egyéb okosság, 98-as benzint használok 100%ban. Tapasztalt valaki hasonlót? Esetleg valami ötlet, mit kéne még megnézni?
Jaigen: a jelenség általában reggel van, mikor hűvösebb a levegő. Érdekes, hogy ha 1-2 hetet áll az autó, de délután, melegben indítom, akkor nincs gond. Viszont leállítom este, másnap reggel megyek indítani, és jön a köszörülés... Úgy néz ki a dolog, hogy forgatja, röfög egyet-kettőt a motor, aztán leáll.
Érdeklődni szeretnék Nálatok nagy tisztelettel, hogy a 206-osnál ti milyen jellemző típushibákkal találkoztatok, vásárlásnál feltétlenül mire figyeljek. Előfordulhat, hogy már volt olyan topictársam, aki feltette ezt a kérdést, s meg is lett válaszolva, ha megsúgjátok, hogy melyik számú hsz. körül keresgéljek, az is nagyon jó lenne. Lehet, hogy majd a jövőben veszünk egyet, a típust még nem ismerem, ezért gondoltam, hogy előbb körüljárom a dolgot, hogy pld. milyen km állásnál/állásig érdemes 206-ost venni, bár tudjuk, hogy nem km., hanem a használat milyensége a fontos. A 206-os club oldalán találtam egy listát, ez azért elég hosszú és van benne olyan is, ami azért nem kopó alkatrész...
* Teleszkóp csere olajszivárgás miatt [5-8 hónaposan] * Esőben nem indul be a hűtőventillátor, ezáltal felforr a hűtőfolyadék (kontakthiba) * Féktárcsa csere * A motortartó-rögzítő bakok cseréje * Néha 1-esbe csak dupla kuplunggal lehet betenni akadozás nélkül (melegen is) * A váltó hidegen akadozik 2. fokozatba téve * Hűtőventillátor motor csere * A fényszóró izzó gyakran kiég * Lengőkar csere [5 hónaposan] * Féknyereg csere * Ékszíj feszítő csere * Tönkremegy a lambda szonda * Feszül egy vagy több ajtó, eláll a karosszériától és/vagy nehezen zárható, nagyon nehéz beállítani (esetleg nem is lehet) * Sebességváltó jeladó csere (akadozik a motor a hiba miatt) * Fordulatszám jeladó csere (akadozik a motor a hiba miatt) * A szervókormény nyikorog és kopog [6 hónaposan] Garanciális csere * Stabilizátor-rúd csere Garanciális csere * Gázelvételre gyakran leálló motor (üzemelő klímánál, illetve anélkül is) * A műszerfalban a sebességmérőtől balra zörgés tapasztalható (a hibát márkaszervízben javítani nem tudták) * Akadozó motor kb. 70 °C-os üzemi hőmérsékletnél 3-as, vagy 4-es sebességfokozatban, 40-130 km/h sebességnél (mintha lefékeznék az autót) * A karbantartás jelző pontatlanul számol * Visszajelző lámpák meghibásodás (leggyakoribb a légzsáké) * Folytószelep (pillangószelep) bekoszolódása * Kopogó hang a motortér jobb oldalából a fordulatszám növelésének arányában
Jó hír - kb. 2 óra alatt javítható az esetek nagy része házilagosan
Erős és jó motorról van szó és gyakorlatilag nem hibás, csak a tengely, megy a silócsapágy egy kicsit össerozsdásodva beállt. Egy kis WD 40 egy kis csapágyzsír egy kis szétszedés, némi szerelés és máris a régi.
Rossz hír, hogy vagy egy órán kersztül írtam le részletesen, hogy mivel és mit kell csinálni, majd eltűnt az egész. Nincs kedvem most újrakezdeni, de ha lesz érdeklődés megteszem.
Vannak képeim is, ha kell ezt is tudok küldeni. Nem olcsó darabről - 30-40eFt és ebből nem szabad utángyártottat és használtat venni - van szó és szerintem akinek 7-8 éves autója van, mindenki találkozni fog vele.
Ide csak kirándultam Párom 206-osa kapcsán - gondoltam megosztom az infót . Nekem 406-os coupem van, így a 406-oson találtok meg, akit érdekel az ügy :-)
"kisszervíz 30 e kmenként - olaj, olajszűrő, légszűrő stb"
Zoli!
Sztem nagyon veszélyes játék kitolni 30.000 km-re a fenti dolgok cseréjét!!
Már a 15.000 km-es olajcsere intervallum is sok, pláne a 30 ezres! Az ne tévesszen meg senkit, hogy a gyártó ennyit ajánl! Persze hogy ennyit! Nyugat Eu.-ban egy kocsi 120-140 e Km-t fut mielőtt cserélik! Ott senkit sem érdekel ha a motorban olaj helyett szurok lesz mielőtt a bontóba kerülk vagy a románok behozzák a "Jó nyugati kocsit"...!
-Alulról a negyedik kép pont egy Peugeot-Citroen 1.4 (8V)-es motor mutat!!!
Néhány alkalommal 30 ezres csereperiódus és a te motorod is így fog kinézni belülről.
Tehát olajcsere, olajszűrőcsere 10.000 km-enként ÉS ezzel egyidőben légszűrőcsere!
Nem szabad sajnálni azt az 1500 Ft-ot légszűrőre...
A hűtőfolyadékot (és a gyertyákat is!) 50.000 km-enként cserélném mert az is filléres dolog (2 liter + deszt víz), de keni a vízpumpa szimeringeket, tisztán tartja a hűtés/ fűtés elemeit!
Olyan kérdésem volna. hogy tudja-e valaki hogy milyen időközönként/km-ént kell cserélni a következő dolgokat? / jelenleg 72e km van a kocsiba és 2003.12 havi benzines 1,4/
Megszületett a megoldás. Az 1-es fokozatot kapcsolja a ventillátor. Megcserélve az 1-es és 2-es fokozat vezetékét, minden működik rendesen. Ha valakit érdekel a ventillátor bekötés, szívesen elmondom, hogy melyik vezetéken mit kell mérni, hogy be lehessen azonosítani a kábeleket.
Közben megoldódott a probléma, tényleg egy kis mértű lehúzó kellett hozzá, az hogy milyen azt nem tudom, de azzal elég egyszerű volt. Amúgy köszi a tippet.
Sziasztok! Hugom vett még télen egy 2002-es 1.4-es 206-ost. Sajna össze volt törve az eleje. Kijavították, de csak a ventillátort rakták be a hűtőkeretre, a vezetékek el voltak vágva a ködlámpa magasságában. Vettem bontóban kábelköteget, de mások a vezeték színek. Odáig már eljutottam, hogy megy a 2. fokozat (klímára és melegedésre is bekapcsol), de az 1-es nem akar menni. Hol kapcsolja az autó az 1-es fokozatot? Van külön biztosítékja? A relék és az ellenállás jó. Ha direktbe adok negatívot a relére, elindul az 1-es fokozat. Esetleg a hőmérséklet jeladó hibás? Vagy a computer? Mikor bekapcsol a 2-es fokozat, felmegy a mutató a piros mezőbe, majd visszaáll olyan 95 fokra. Mindezt kb 10 másodperc alatt. ez normális? A klímának a venti 2-es fokozatát kell indítania? Mindenkinek köszönöm a válaszokat előre is!
Csupán a befecskendező porlasztók és a nagynyomású szivattyú cseréje egy 6 hengeres motornál meghaladhatja az 1,5 Millió Forintot! Kontra:
-Tegyük fel hogy az kocsiban is "csak" 160.000 km van, és cikkben említett cserélendő dolgok összege mondjuk "csak" a negyede a Peugeot esetében... Számolni kell!
Pro:
A kolllégámnak egíy 2003-as 1.4 HDi van, az ő kocsijában most van 340.000 km és a bef. fúvóka cseréken kívül komolyabb (40.000 Ft / év feletti :) költsége nem volt... (190.000-el vette!!).
Ez is fontos:
A CR rendszer meglehetősen sérülékeny, alkotóelemeinek élettartama korántsem végtelen. A leggyakrabban cserére szoruló alkatrészeket mutatja a fotó. A négy befecskendező porlasztó, az előszállító tápszivattyú és a nagynyomású szivattyú együttes ára vastagon 1 Millió Ft felett van. Nemritkán egyszerre válnak csereéretté, és nincs védőoltás arra sem, hogy a kocsi várható életciklusa alatt csak egyszer kell majd cserélni ezeket. Ez a körülmény némileg árnyalja a "gazdaságos dízelről" alkotott képet
A másik Pug. gond az a hátsó híd:
-Erről itt talász profi leírásokat és véleményeket mennyibe kerül javítani:
Kérem, aki tud segíteni, hogy a következő tüneteket miért produkálja az autóm, segítsen!
1999-es 1.4 benzines 206-osom van, pár hete hideg indításnál, de akár melegen is, minden előzmény nélül felpörög a motor, akár 6000-ig is, jópár mp-ig tartja magát, majd visszaáll alapjáratra. Ez különösen akkor kellemetlen, ha már megyek az autóval, mert ilyenkor sebességben magától gyorsít, ez kissé balesetveszélyes. Szerelőnél voltam vele, de akkor éppen nem produkálta ezt az autó, ezért nem tudta megmondani, mi lehet a baj. Valakinek volt már hasonló?
Sziasztok! Kinéztem egy klímás PEUGEOT 206 SW 1.4 HDi Riviera II. típusú gépkocsit és kérnék néhány tanácsot, hogy mit és mire figyeljek, van-e valamilyen típus hiba stb. A gépkocsi évjárata 2005 és a futott km (az óra szerint) 160ezer.
Olyan problémám lenne, hogy 206-on cserélt már valaki hátsó ablaktörlő szerkezetet? A lapátot és a kart le tudom szedni, a rugó kiakasztásával, de azt a műanyag részt amibe a rugó másik végét kell akasztani (nem a lapát), a 13-as anya leszedése után sem tudom levenni, pedig nekem pont az kéne, ugyanis az enyémen letört az a kis fül amibe beakadna a rugó. Van itthon komplett 5. ajtóm ablaktörlővel, mindennel, de sem azon, sem az enyémen nem tudom azt a kis sz..t leszedni, pedig csak ki kéne cserélnem és kész is lenne. Valaki tudna nekem ebben segíteni??? Előre is köszi...
Van egy 1.1-es 206 sw-m. Reggel gyorsítottam fel vele, kb 3000 fordulatnál megtorpant a kocsi és alig akart tovább gyorsulni,hiába nyomtam a gázt, közben világítani kezdett a motordiagnosztika lámpám is, leállítottam,majd újraindítottam a lámpa most villog, de a kocsi rendesen működik! Tapasztalt már valaki ilyet? Mi lehet a baj? Mennyibe fájhat ez nekem??