Keresés

Részletes keresés

dia213 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 22785

Szia Gitta!

Köszi, hogy írtál. Ezentúl nagyon fogok ügyelni erre, tényleg nagyot hibáztam azzal, hogy kint felejtettem őket, pedig ezeket a dolgokat én tudtam, csak aznap egyszerűen elfelejtkeztem róluk :-(  Mindenképpen szerzek párt a malackámnak mert nagyon egyedül érzi magát szegény.

Előzmény: gitta1972 (22749)
vaesz Creative Commons License 2011.05.29 0 0 22784

jajj, de édesek:) (saját gyerkőcök? ) Alig várom hogy hazaérjek, és szétsimizzem Cartment:) Elvégre is nekik is gyereknap van!

Előzmény: Törölt nick (22783)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 22783

Boldog gyereknapot kivanok, gyerekeknek fagyit, szörös "gyerekenek" dupla adag ubit es simit :-)

vaesz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22782

Cinc vitéz!

Köszönöm szépen! Nekem ezeket a rudacskákat nem ajánlották, mert vannak benne olyan adalékok, amik nem a legjobbak a malac-pocinak. Szénatartó gömböt most már tudom, hogy néz ki, de nem tudom, hogy hol tudok venni (Fressnapfban nem volt) Most még az élettér-tágításokon, játékokon gondolkodom, hogy a legszuperebb felszereléssel várhassam az új családtagot.

Előzmény: Cinc vitéz (22777)
vaesz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22781

Jajj, de édesek!!!

Előzmény: Daniiel90 (22780)
Daniiel90 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22780

Szia!

Amikor vettem a ketrecet, akkor kaptam hozzá egy kerámiás etetőt, de párszor beletört a foguk, amikor megakarták rágni a kerámiát. De szerencsére kerülték utána a kerámia rágást. De szét is tört az etető pár napra rá.

Nos ők lennének az 1. képen Brigi és a 2.-on pedig a Barbi névre ''hallgató'' malackáim. :) Ők testvérek egyébként. Most kb. 6 hónaposak.

Sok műanyagot nálam is előszeretettel elrágcsáltak, de nagyon nem fegyelmezem őket, mert párszor udvarolnak egymásnak és akkor harapnak is. De egyébként kézhez vannak szoktatva kis kölyök koruk óta. Most tervezzem azt, hogy hozok nekik egy fiú malacot.

Előzmény: gitta1972 (22775)
ihagee Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22779

Sziasztok!Régóta csak olvasgatom a fórumt, szerencsére nálunk minden rendben. Örülök hogy Szotyi rendbe jött, és búslakodom amikor más malackái elhaláloznak:-((  A mi fiúcskáink elmúltak egy évesek. Néhány hete a "lányok" kitalálták hogy Bleki nagyon kövér - azaz pocakos. Nem is értem hogyan történt ez, nem láttak engem reggelente?? A lényeg az, hogy csökkentették a mag adagot, és lássatok csodát: Bleki igen csinos legény lett:-)) . Igaz hogy a mag csörrenésére bevágtat a ketrecbe bárhol is van, de a poci keskenyebb lett. Nagyon aranyosak. Ha akarnak valamit, kijönnek a szőnyeg szélére és ott reklamálnak. A zajoktól még mindig félnek, viszont bármikor meg tudjuk simizni őket ha kinn vannak:-)) Van egy jó bújós helyük a ketrec meg a radiátor között: egy jó nagy textil amin nyugodtan szunyókálhatnak ha kijöttek a helyükről. Sajnos most nem igazán van fű, mert lenyírták és szárazság van, de ma este kaptak egy adagot amikor megjöttünk faluról. Meccset nézek és nyugi van. Remélem máshol is, jó éjt, Ihagee

Cinc vitéz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22778

Köszi!

Mézike és Minyon már 2 éves. 3 hónaposan vettük őket és azóta semmi bajuk nem volt. Pár hétre, hogy hazahoztuk őket, meg is születtek a picik, akik ugye azóta már másfél évesek. Csak a fiúknak szokott bőrproblémája lenni úgy kb 4-6 hónaponként rendszeresen visszatér. De semmi más bajuk nem volt még. Nálunk cocik családtagok. Már a puszta gondolatba, hogy a baba miatt váljak meg tőlük, teljesen kiborultam. Többet ártanék a babának azzal, ha folyton cocikáim után sírnék, mert odaadtam őket valaki másnak. Ezzel cserben hagynám őket és lelkileg nagyon megviselne. Aztán a dokik megnyugtattak, hogy a szervezetem a 2 év alatt már alkalmazkodott hozzájuk, csak arra figyeljek, hogy sűrűbben legyenek takarítva és ne én takarítsam őket.

Van egy hörcsink is még. 2 volt, persze külön ketrecben, mert az első találkozásuk úgy végződött, hogy az egyik elvesztette az egyik lábujjpercét. De ő elég strapabíró. Már 3 éves és még teljesen jól van. A lábujja elvesztése volt a legvészesebb, de stramm kis hörcsi. Időnként kap egy kis fehérje bombát, ez sokat segít. A másik hörcsink sajnos másfél évesen meghalt. Neki se volt szinte semmi baja előtte, csak egyszer picit megfázott, de nem volt vészes, de az utolsó pár hét kész szenvedés volt. Napról napra rohamosan legyengült, fogyott, nem evett, érdekesen mozgott. Valószínűleg vmi idegrendszeri probléma lehetett, nem lehetett már segíteni rajta, hiába vittük dokihoz. Az ember nem is gondolná, hogy egy ilyen aprócska kis állatka milyen személyiséggel rendelkezik, és mennyire a család része lehet.

JA, az esti fecskendős etetés nem volt sikeres. De most már evett kicsit a normál szénából is. :-)

Előzmény: gitta1972 (22774)
Cinc vitéz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22777

Amikor először láttam cavia completet, én is vettem, de nem jött be. A nyalósó meg aztán pláne nem. Ez a hörcsiknél sem volt nyerő. C-vitamin viszont mindig van. Van mindenféle kiegészítő eledel, drops, teddy bear, rudak, meg egy rakás más, de nálunk ezek sem nagyon jöttek be. A gyógynövényes széna viszont igen. A szénatartó gömböt imádják. Minyon (nálunk ő az alfa hím, ahogy Gitta írta) szokása az, hogy ha nem vagyunk velük egy szobában és fogytán van a széna a gömbből, akkor megemeli a gömböt a szájával és elejti, ekkor nekicsapódik a rácsnak és a csengő is megszólal az alján. Na ez azt jelenti, hogy: "Hékások! Szénát de gyorsan!" Ő is majdnem másfél kiló, és a nap nagy részében a ház tetején csücsül, pihen, kokettál a csajokkal a mellette lévő ketrecben.

Van még 1-1 fa gömb mindkét ketrecben, amiben szintén van egy kis csengő vagy mi. Van hogy sokáig nem nyúlnak hozzá, de ha rájuk jön, akkor átgörgetik az egész ketrecen, forgatják, beviszik a házba és ott a falnak gurítgatják. Fal-fociznak vele:-)

A magos rudak.. hát nem is tudom. Szerintem sokszor nem szabad adni, mert mézzel vagy hasonlóval van bevonva. Mi néha szoktunk venni, de nem mindegyik jó, pl a mártottak nem (nálunk). Ezt is úgy eszik, ahogy kedvük van. Van, amikor egyből lepusztítják 1-2 nap alatt, van, hogy rá se bagóznak.

Házikó, hát igen, nálunk ugye a lapos tetős jött be, fa, de szerintem amilyet veszel, ahhoz fog alkalmazkodni.

Előzmény: vaesz (22776)
vaesz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22776

Sziasztok!

Örökbefogadásra készülve beszereztem Cavia Completet, nyalósót, c-vitamint, gyógynövényes szénát. Mit javasoltok, hogyan lehetne még házilag feldobni a házikót? Milyen az a szénagömb, és hol lehet kapni? Kocka házikó a legjobb, vagy más formájú is? Köszi:)

gitta1972 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22775

Szia !

Nekünk furnérból készült házikóink vannak, jobb, mint a műanyag. Tényleg szivesen rágcsálják, és amíg Egon ( az alfa hím ) nem volt 1,5 kg, szivesen használta ő is a ház tetejét. Már nem tud felugrani a tetejére. Korábban etetéskor is felugort, vagy ha csak magasabbról akarta szemlélni a világot, de már lusta és kövér.  Ha éhesek, mindegyik feltápászkodik a mellső lábaival a házakra és nyújtogatják felfelé magukat. Behalás, nagyon aranyosak.

Nálunk amúgy a műanyagot is előszeretettel megrágcsálják, sőt mindent, ami az orruk elé kerül, bekóstolnak. Ilyenkor eltoljuk óvatosan a fejüket és megtanulják, mi nem ehető a számukra. 

Üdv. Gitta

Előzmény: Daniiel90 (22771)
gitta1972 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22774

Szia !

Kb. 1 éve mi is próbálkoztunk a búzakorpával - azóta is van itthon :-) - de mi sem tudtuk a fecsiből kinyomni, úgyhogy feladtuk. A magkeverék is bőven jó, és ha végre a fogai hosszúsága is rendben van, szépen fogja a szénarágcsálással a rostot magához venni.

A fogak megfelelő hosszúsága a sok, szinte folyamatos rágcsálás eredménye, ha valamiért ez ritkul, akkor túl szoktak nőni. Ebből adódóan már kevesebbet fognak rágni és borul az emésztés egyensúlya is - pláne, ha be is kajált valami mérgezőt -. Ez egy ördögi kör, de a kitartásodnak köszönhetően mostmár talán kikeveredtek belőle.

Jó érzés az írásodból látni, hogy mennyi mindent megteszel érte. Szerintem ne idegesítsd magad a méricskéléssel, mert amíg azt látod, hogy kevesebbet gubbaszt, magától is eszik, javul az étvágya, a kaksi is jól alakul, addig nem lesz baj. Sajnos a bélflórájukat nehéz rendbe rakni és ha egyszer felborult az egyensúly, a későbbiekben jobban oda kell figyelni, hogy mit adunk nekik.

Üdv. Gitta

Előzmény: Cinc vitéz (22769)
gitta1972 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22773

Szia !

Nincs mit köszönni, szivesen adtam és adom bárkinek. Amíg nem jött össze a tapasztalat, addig ebből okosodtunk.

Üdv. Gitta

Előzmény: Törölt nick (22766)
Daniiel90 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22772

Az én malacaim is tetőn szoktak állandóan lenni és aludtak is, amikor az egyik ott volt már a házikóban. Úgy kb. éjszaka és hajnalban visítanak kajáért, de naponta 2-szer vagy 3-szor kapnak kaját.

Előzmény: Cinc vitéz (22770)
Daniiel90 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22771

Szia!

Köszi a tanácsokat!

A régi házukat ki kellet dobnom a kukába, mert a felét elrágták és szétesett utána. Ezt a házat 3 éve vettem és több malac is használta, de ritkán mostam le. Amikor az egyik volt nőstény ott ellett a házban és tiszta véres volt és azonnal a kádba raktam és flóraszeptes vízben ki is mostam utána el is öblítettem sima vízzel, de már pár helyen lyukak voltak rajta, amikor kitisztítottam a házat.

Előzmény: dohonyiz (22768)
Cinc vitéz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22770

Mi a Zoo-dom-ban vettünk lapos tetejű fa házikót. A 4 cocinak 3 házikója van. A 2 lánynak (mami és kislánya) 1 házikója van. A fiúknak pedig 2 házikója van a ketrec 2 sarkában, mert amikor a kicsi el lett választva a mamitól, a naggyal sokat viaskodtak, hogy kié is a házikó. Így 2 házikót kaptak, de néha előfordul, hogy kizavarják egymást, hogy helyet cseréljenek. Viszont mindegyik imád a tetején csücsülni. A szénatartót is úgy tettük, hogy a ház tetejéről is el tudják érni, meg lentről is. A legjobb az, amikor sorba állnak a háztetőn és egyszerre visítanak a kajáért, amikor tudják hogy kaja idő van és már hallják a zacskó csörgését.

Előzmény: dohonyiz (22768)
Cinc vitéz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22769

Szia!

Köszi a részletes leírást, bár nagyjából tisztában voltam vele. De azért örülök, jó, hogy írtok olyan tapasztalatokat, amiket sehol máshol nem írnak le.

Mai fejlemények: Mézikem mily meglepő, tovább fogyott. Kb 10 grammokat fogy naponta. Most viszont reggelre rakott egy nagyobb kupac kakit (mármint ahhoz képest nagy, hogy kevesebbet eszik mint eddig), ami már majdnem teljesen normális volt. Kamillateát csak egyszer adtam, azóta csak vizet kap, na meg a vitamint. Délelőtt nekiálltunk új dokit felkutatni, és találtunk is egyet akinek többek között a tengerimalac a szakterülete. El is vittük, megvizsgálta, és mint kiderült, mégis a fogával volt a gond. Nem kopott megfelelően, hiába ette a magkeveréket és a szénát. Nem értem, a másik doki ezt hogy találta rendben, de hát ezért is kerestünk új dokit. Kicsit lecsípett az alsó metszőfogából, bár ebből nem kellett sokat, kedden pedig a hátsókat veszi kezelésbe. Addig adni kell tovább a szénát, magkeveréket, rostban gazdag zöldséget-gyümölcsöt, de csak kis mennyiségben, meg ugye a búzakorpás pépet a bio-lapissal.

De ez a fecskendős módszer hát nem egyszerű. A folyadékot még be is tudom neki adni, de bármilyen pépesre keverem is a búzakorpát egyszerűen nem jövök rá, mások hogy tudják normálisan kipréselni a fecskendőből (kanálról ugye nem eszi). Oda teszem a szájába szélre, a foga mögé a fecskendő végét, el is kezdi nyalogatni, csakhogy több potyog le közben, mint amennyit sikerül lenyelnie. Remélem annyit azért sikerült beadni, amennyit egyszerre szükséges volt. Utánna megint jött a pihi a mellksomon. Elterült, kinyójtóztatta magát, és hagyta a simit. Egész sokáig kint volt, máskor nem bírja eddig.

Jó hétvégét, majd írok, hogy mi a fejlemény.

Előzmény: gitta1972 (22764)
dohonyiz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22768

Szia!

Sztem a fa jobb, természetes anyagból készül, így ha nekiáll rágcsálni, akkor sincs gond.

Nekünk a 2 malackának 2 ilyen van:

http://www.petnet.hu/trixie/natural_living_hanna_fahaz_m/termek/6372/

Egyedül azzal van gond vele, hogy az egyik malacka bent szokott pisilni a házában, így a ház alja kicsit nedved, és mindig rendesen le kell fertőtleníteni, törölni, de szeretik nagyon.

Előzmény: Daniiel90 (22767)
Daniiel90 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22767

Sziasztok!

Van két lány tengerimalacom és szeretnék vásárolni nekik egy kis házikót a ketrecükbe.

Fa vagy műanyagból készült tengerimalac házikót érdemes-e venni?

Üdv. Dani

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22766

Szia:)

...nagyon köszönöm, sok okos van benne - pedig azt hittem minden tudok mar:)

Üdv Rose

Előzmény: gitta1972 (22765)
gitta1972 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22765

Szia !

Küldtem az e-mailt.

Üdv. Gitta

Előzmény: Törölt nick (22739)
gitta1972 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22764

Szia !

Nem tudom hol laksz, de próbálj meg még ma beszerezni bélflóra helyreállítót, állatorvos is ad belőle. A Laktifermes állítás baromság.

A nyulak bélflórája nagyon hasonlít a tengerimalacéhoz - bár tényleg nem teljesen ugyan, de majdnem ! - és a "nagyon erős" és "belepusztulhat" kifejezés is ostobaság.

Pont az a baktérium van benne, ami a bélflórát képezi, továbbá egy halom B-vitamin, ami szintén az egészséges emésztés alapját képezi náluk. A Bio-lapis porban kevesebb B-vitamin van, de a célnak valóban tökéletesen megfelel és nyulaknak is szokták ezt javasolni.

Nem tudom tisztában vagy-e vele, ezért leírom. A tengerimalacok cökotróf állatok, mint pld. a nyúl is. Ez azt jelenti, hogy van egy elsődleges vakbélürülékük - cőkum -, amit visszavesznek, megeszik, ez van tele mindenféle B-vitaminnal. Enélkül nem teljes a  tápanyag emésztésük. Ezek a bogyók kisebbek, gömbölyűbbek és puhábbak, ritkán lehet észrevenni, mikor behajol a fenekéhez és eszik, akkor vette ki a cőkumot. Ebben nem is lehet megakadályozni. Az emésztés második folyamatában távozik a konkrét végtermék, ami hosszabb, keményebb és fekete.

Nem tudom milyen szenet adsz neki és a Rodi az mi, még nem hallottam róla ?

Mi a hasmenés megállítására valami nagyon rózsaszín masszát kaptunk, ez is tökéletesen fog, megköti a mérgeket, mivel a gyulladt bélnyálkahártyát bevonja, ezzel nyugtatja. Az adagolásnál kell nagyon figyelni, mert szorulást okozhat, ami szintén nem éppen jó, illetve a bevitt tápanyagok felszívódását is gátolja, de pontos adagolással nagyon jó a hatása.

A kamillát felejts el, igaz a bélnyálkahártyát talán megnyugtatja, de  puffaszt és hajt, maradj a tiszta víznél !

Hidd el nem akarok rosszat. Nálunk kétszer borult fel ugyanígy a nőstényünk emésztése, és hónapokig adtuk a Laktit, és él a nőstényünk immáron 10. éve, ha a novembert megéri 11 éves lesz. Nekünk vele kapcsolatban már minden nap ajándék.

A tengerimalac zsákmányállat, ezért a gazdi bizonytalanabb fogásánál rögtön ellenkezik és ficánkol. Határozottan kell megfogni, akkor szinte rögtön feladja és mindent eltűr. A beteg állatnál még attól sem kell félni, hogy odakap az éles metszőfogaival és megharap.

Nem a zöldség megvonásától fogy, mert eredetileg nem esznek zöldséget és abban nincs sok kalória, hanem a nem megfelelő emésztés miatt !!!

Hidd el, azok akik  hozzászólnak a hasmenéses témához, azért teszik, mert volt már benne részük. Nálunk kétszer volt nagy gond, hasonló a tiédhez, de kisebb kaksi lazulások esetén is rögtön adjuk a Laktit, meg esetenként egy-egy alkalommal a rózsaszín masszát, mert mindig van itthon. Az állatorvosok kevés kivétellel nem gyakorlottak tengerimalac kezelésben, mi viszont megtaláltuk a megfelelőket. Remélem G-G is benéz a topikra, mert ő is kínlódott a malackája emésztésével, klassz dolgokat tud írni.

A postás miatt ne mérgelődj, elsődleges most a Bio-Lapis, ami már van, a magok - kalória - és a széna - rost, fogkoptatás -. Ahogy kezd helyreállni a bélflóra, jobb lesz az emésztése, így jobban hasznosul a bevitt kaja is.

Kitartó vagy és a maliknak ez kell, a gazdi határozott etetése még a nem kis ellenkezés árán is, és szerető gondoskodása.

Üdv. Gitta

Előzmény: Cinc vitéz (22757)
baksuss Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22763

sziasztok.

keresek Csongrád megyében, vagy környékén tengerimalacot, a leghétköznapibb simaszörűt. az ok, végre meg sikerült vennem a nyulaimat, és melléjük szeretném. gyerek koromban, mikor Apámmal nyulászkodtunk, mindég voltak a nyulak közt tengerimalacok, és olyan jól érezték magukat, a nyulak és a tengerimalacok, hogy a környéket mi láttuk el ilyen jószággal, annyi született. a ketrecek közt szabadon közlekedtek, mi is babusgattuk , igy szerintem jól érezték magukat. a nyulak is jobban voltak, nálunk nem betegedtek le, mint a környéken.

ezért szeretném most, a régi emlékek miatt is, betenni a nyuszik mellé őket. a hirdetéseket néztem, ami jó lenne, az messze van, ami meg elérhető távon van, azt több ezer ft-ért adják. nekem nem hoszúszőrű meg csupasz fajta kell, hanem a sima " mezei" tengerimalac.

üdv.

gitta1972 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 22762

Szia !

Örülök, hogy látlak és Szotyi egészségének is. Mi félévente megturbózzuk a 10 éves nőstényt egy adag Vetrivel, mivel nem beteg elég neki 3 hónapig az adagolás miatt. Szerintünk a jó genetika mellett ennek köszönhetjük, hogy még él. Azt már korábban is írtam, hogy a bélflórája miatt már tavaly nyár óta minden nyers kaját beszünettünk, igaz már lágyabb a kaksija, de télen csináltattunk egy labort mintából és teljesen normális a bélflórája. Nagyon puffad, ami a kitágult belei miatt van, ezen már nem tudunk segíteni.

Üdv. Gitta

Előzmény: főzőkanál (22756)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 22761

Ö nem saajt malacka, de nagyon simizni valo:-)

Előzmény: Törölt nick (22760)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 22760

Nalunk tavaly volt elsö kad-csap - pancsolas. Nem volt felhötlen lelkesedes:)..

..de nagy meleg volt, igy kiprobaltuk, langyos viz, nem tul sok eppen csak pocijukig ert a viz

es egyenkent - tappancsonkent engedtem bele a vizbe öket, nezelödtek kicsit- szimat:) kicsi

tapicska, aztan vissza a kezemhez amit a vizben tartottam, biztonsag esetere...

Törölközö csavartam öket,  kicsit megszaritgattam a szörüket, feletem nehogy megfazzanak -

ami lükeseg mert  42 fok volt kint a lakasban 25, de en egy eleg izgulos  malac mama vagyok:).

Latahatoan felelenkültek a fürdes utan,....de azt hiszem maradunk virag spriccelösnel:).

Tavaly a mosdoban:)

Előzmény: dohonyiz (22758)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 22759

Kedves Fözökanal:-)

Örülök, hogy ujra irtal es Szotyikad meggyogyult, es meg uj kis csaladtagotok is lett.:).

Remelem sok örömötök van bennük, föleg mikor popkornoznak es  körbe-körbe vonatoznak:)

Ha idöd engedi irjal meg,:) hogy szoktak össze es hogy alakul a kis eletük...

Üdv Rose

Előzmény: főzőkanál (22756)
dohonyiz Creative Commons License 2011.05.27 0 0 22758

Sztem simán, az egyiik enyém (Boci) napok óta napközben az itató csöve alatt fekszik, időnként felugrik, meglökdösi az itatót, és visszafekszik alá.......ilyenkor tiszta vizes a feje teteje és a nyaka :-)))

a másik malackánk Pipi, Ő nem használja ezt, Ő annyit fekszik napközben amennyit csak lehet, csak ha nagyon muszáj, akkor kel fel :-))))

Előzmény: vaesz (22753)
Cinc vitéz Creative Commons License 2011.05.27 0 0 22757

Sziasztok!

AgathaChristie: sajnos a postás kicseszett velem, korán jött, nem értem még haza addira. Át sem vehetem a küldeményt, nem adják ki. Hétfőn kihozzák újra, csak pont olyan időpontot adott meg, amikor nem leszek itthon. (ugyanis babát várok, és a kontrollt nem hagyhatom ki) , de remélem hétfőn már kiadják nekem majd a postán a csomagot.

Főzőkanál: köszi a biztatást!

A fejlemények... Mézikém sajnos ismét fogyott 10 grammot tegnap óta. A kakija viszont már egész jól alakul, bár még nem olyan, mint kellene, de majdnem. Étvágya továbbra is van, de nem tudom eldönteni, hogy a baja miatt fogy tovább, vagy mert nem kapja az eddig megszokott zöldség adagot. Mikortól kaphat újra zöldséget?

Tegnap egyébként adtam neki egy kis kamillateát, neki is esett,a minek örültem, hogy így legalább nem szárad ki. Ma pedig elmentünk a patikába is, ahol összefutottunk egy állatorovossal is. Ő is ugyanezeket javasolta, csak épp a lentebb említett szereket (Laktiferm, probiotikum...) kimondottan ellenezte. A Bio-lapis volt az, amire azt mondta, hogy próbáljuk ki, a többi viszont elég erős szer és akár el is pusztulhat tőlük, mert nem kimondottan tengerimalacok részére van. Hazajöttünk, és némi ellenkezés után sikerült szép lassan beadogatni neki fecskendővel a bio-lapist. Persze nem az egész tasakkal, az sok lenne neki. Utánna láthatóan jobb kedve lett (persze lehet, hogy nem ettől), mert miközben a mellkasomon kucorodott és simogattam, teljesen kiterült, egyre jobban kinyújtózkodott és még picit berregett is. Egész sokáig feküdt így. Aztán visszatettem a helyére, és nem sokkal később csak úgy visongott kajáért. De nem adtam neki zöldséget, csak szénát és magkeveréket.

Várom még a Rodit, remélem az segít rajta. De vajon mikortól várható, hogy elkezd hízni?

főzőkanál Creative Commons License 2011.05.27 0 0 22756

Sziasztok!

Régen írtam már ide, de minden nap elolvaslak benneteket. Talán emlékeztek ránk, akkor még egy malackám volt csak Szotyi névre hallgat és karácsony táján nagyon beteg volt, már mindenki feladta a reményt, még az orvos is, de meggyógyult. Majd 2 hetes fecskendőből etetés, itatás, infúzió, gyógyszerek után jött rendbe, és a Gittától kapott Vetritől, amit nem győzök megköszönni neki. Azóta ven egy kistestvére a Szotyinak, ő Mézi, 3 hónapos kislány szintén, ő várólistás volt a rágcsamentőknél, úgy fogadtuk örökbe kb. 1 hónapja.

Cinc vitéz

Ne adjátok fel, a fecsis etetést nekünk sem viselte jól, de erőltettem, mert nem volt más választás. Szerintem itt sokan emlékeznek, hogy milyen rosszul volt a Szotyi, sokan szorítottak neki, és végül sikerült. Pedig nagyon rossz állapotból jött vissza.

Úgyhogy mindenkinek azt mondom, akinek beteg a malija, hogy ne adja fel, erőltesse a fecskendővel való táplálást, itatást, mert életet menthet.

Előzmény: Cinc vitéz (22751)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!