Keresés

Részletes keresés

.klímás. Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37687

Ezek szerint ti minden ilyen esetben beépítitek a csepptálcafűtést is.

Az én tapasztalatom is az, hogy nagyon kevesen használják fűtésre a klímájukat.

Csak, hogy mindenki tisztában legyen azért pár dologgal:

A forgalmazott klímaberendezések - főleg azok amelyek itt a fórumon  szóbakerülnek - nagy része ún. lakossági komfortklíma. Ezeket a gyártók komfortfelhasználásra, szakaszos üzemre tervezték, készítették. Többek között ezért nem alkalmasak szerverhelyiségek hűtésére sem, mint ahogy nem alkalmasak igazán fűtésre sem, amikor kinn a minuszok uralkodnak. Ilyenkor ugyanis klíma folyamatosan megy, akár hetekig egyfolytában, ami igencsak rövidíti a készülék élettartamát. Találkoztam öt kW-os Fujitsu géppel, amit kimondottan fűtésre vásároltak, csak éppen azt nem közölték az ügyféllel, hogy azért tíz év működést azért ne várjanak a készüléktől. Alig járt le a garancia, jöttek elő sorban a problémák, volt kompresszorcsere, beltéri, kültéri venti csere, EV szelep csere. 

Nem véletlen az, hogy van olyan japán készülék, amelyre az importőr tíz év garanciát vállal, kivéve, ha fűtésre, vagy szerverhelyiségben használják.

Leslie-nél is ki lehet számolni, hogy a gépe hány év komforthasználatnak megfelelő üzemórával rendelkezik már.

Persze vannak olyan készülékek, amelyek bírják éveken át ezt a megterhelést is, de azoknak az ára lényegesen magasabb, mint a belépő invertereseké.

Előzmény: dejódió (37682)
LeslieW Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37686

Kedves Windy kedves Dejó!

Ha visszagondolok, hogy anno a Genexemnél 3000 Ft volt a csak hűtő és a már fűteni is tudó verziója között mamár nem döntenék a csak hűtő klíma mellett.

A mai Iverteres dömping közepette egyenesen vérlázítónak tartom, hogy egy vezető márka CSAK hűteni tudó klímát forgalomba hoz.

Kíváncsi lennék, hogy milyen értékű alkatrészt spóroltak ki azért, hogy CSAK hűteni tudjon ...

Nem mondtam, hogy hülyék csak azt írtam, hogy hülyeség!:)

Kinek vagy minek "köszönhető" az, hogy a klímát vásárlók nagy része NEM vagy NEM MERI fűtésre használni a klímáját, hiszen MI itt mind(akik szinte itt laknak) TUDJUK, hogy gyakorlatilag MEGÉRI vele FŰTENI(bocs KK tudom az áram származása)!

Nincs kellőképpen propagálva vagy a vásárlók többsége NEM HISZ benne?

jegesborj Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37685

És használt.   Egy nő ismerősöm 150-ért rakatott három ablakra szúnyoghálót. Ezek után bármi lehet.

Előzmény: paulvitti (37681)
LeslieW Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37684

Ójaj!:)

Előzmény: Törölt nick (37683)
dejódió Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37682

Kedves László!

A mi ügyfeleink kb 40%-a használja átmeneti ebből kb  fele(azaz az összes 20%-a) tartós fűtésre is a készülékét.

:)

Előzmény: LeslieW (37667)
paulvitti Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37681

Találtam egy gyöngyszemetet:

http://haztartasigep.vatera.hu/huto_futo_legtisztito_keszulek/legkondicionalo_klima/leghusito_es_melegito_klima_2007_1456700210.html

Ez még idén el fog kellni, mert annyi ember fog bedölni az árának. Minél drágább valami annál kelendőbb bizonyos körökben.

dejódió Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37680

Kedves Fórumozók!

Akciót hirdetünk Fujitsu AAAA energiaosztályos all dc inverteres gépre a fórumozóknak. most a listaár-39% nettó listaárból számítandó  kedvezménnyel az ASYA09LGC 2,6 kw hőszivattyús típust javasoljuk május 31-ig

A kis klímák kedvelőinek a 2,2-es új típusszám alatt  futó Fujitsut a

ASYG 7 LECA / AOYG 7 LEC típuszt javasoljuk nettó listaár-31% kedvezménnyel június 10-ig vagy a készlet erejéig.

Klímaszerelő Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37679

Szia

Szerintem ne válassz 5 kW-os készüléket. Hangos, erősen fúj, nem lakásba való.

A legcélszerűbb az lenne, ha kihívnál magadhoz néhány szakembert, és meghallgatnád a véleményüket az elhelyezésről, készülék teljesítményéről. Rajzról nehéz jó tippet adni, sokkal jobb ha látja a helyszínt az ember.

Üdv: Klímaszerelő

Előzmény: Pimpusz2 (37672)
dejódió Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37678

Szia!

Ugyan van 5 kw-os inverteres klíma is igen jó árfekvésben( én mégsem javasolom. Szerintem 1 db 2,6 kw és 1 db 2,2kw lenne az ideális, hiyszen az egyidejű hűtés esetén nem kellene kifacsarni egyik gépből sem a maximumot. Esetleg a nappaliba  3,5 kw-os.

Az elhelyezés ha 1 db klímáról van szó nem célszerű semmilyen teljesítmény esetén sem a kanapéval szembeni tv feletti részen, mert a szem nyálkahártyája és a komfortérzeted sínyli meg . Olyan helyre érdemes tenni a beltérit ahol a tartósan a helyiségben lévőket közvetlen légáram nem, hanem kevert levegő éri. Ilyen lehet esetleg az erkékllyajtó feletti  holt tér ha van legalább 35-38 cm a plafonig.

Ekkor a befúvást a tv felé lehet irányítani. így esetleg van esély arra is, hogy forszírozott üzemmódban  felfelé irányatott zsaluval a szemközti helyiségbe is jusson csekély hűtés.

Esetleg még a fozttel vagy asztalka fülé lehet tenni és akkor szintén szélárnyékban üldögélhetsz és kellemesen érezheted magad.

Attól is kellemesen érezheted magad, ha megfizethető árú megoldást szeretnél, mégis enetrgiatakarékosat.

Ha írsz egy mailt szívesen segítünk.

Klímaszerelő Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37677

Kedves Fórumozók!

Akciót hirdetünk Daikin Nexura készülékre, kizárólag a fórum olvasóinak, kizárólag 2011. május 31-ig beérkezett rendelésekre. Kedvezmény mértéke: 25 % a listaárból.

Akit érdekel, keressen bátran telefonon, vagy e-mail-en.

Üdv: Klímaszerelő

peterch Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37676

Szia !

Tudom, nem nekem valaszoltal, de szerintem az a szazalek nagyon gyorsan valtozik es akinek van futes opcio, az fogja is hasznalni. Kornyezetemben eleg sok ember mar hasznalja is, mert folyamatosan nyomom az adatokat a fejukbe, amikor haz vagy lakasrezsirol jon elo a tema.  Most, hogy nalunk (Szlovakia) felreppent a hir, hogy ebben az evben tobblepcsoben 40%-al dragul a gaz ara, igy gndolom me tobb ember fogja hasznalni. M.o. sem lesz kivetel ez alol szerintem.

Udv , Peter.

Előzmény: windy12 (37674)
peterch Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37675

Szia !

Mint felhasznalo irom a kovetkezoket.:)

Nem lehetne esetleg a szekrenysort eltolni a masik szoba falahoz?  Akkor ket legyet csapnal egy csapasra. 1., kozepre kerulne a TV

2., mindjart az erkelyhez szerelhetnek a klimat, ami nem rad fujna direktben a hideget es az erkely falan bejuto meleget rogton elfogna. Igy a lakas tobbi resze sem melegedne, mert az eszaki oldalrol a szobat ejszakai ablaknyitassal jol vissza tudod huteni a masik napra. Valamint joval kisebb teljesitmenyu klimara lenne szukseged.

Udv , Peter.

windy12 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37674

Kedves László! A mi tapasztalataink szerint, akkor a mai világban a klímát használók 95 százaléka hülye, ugyanis kb. ennyien nem használják fűtésre a készüléküket.

Előzmény: LeslieW (37667)
paulvitti Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37673

Üdv! 

Az én véleményem, hogy ha felteszel a kanapével szembe 4 méterre egy klímát akkor nézzél bicikli versenyt a tévében, mert lobogni fog a hajad (ez lehet hogy már 4D-s tv lenne?).  Ha jó a szigetelése az objektumnak akkor inkább tegyél be egy 3.5kw meg egy 2.2 kw-os klímát. Hidd el nem jó ha arcon nyom a hideg. Léteznek asszimetrikus dual klímák is. 

Pimpusz2 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37672

Sziasztok

Légkondit szereltetnénk egy 56 négyzetméteres lakásba, aminek az alaprajza kb ez:

A nagyobbik szoba kb. 7x4 méteres, a kisebbik kb. 4x4. Pár buta kérdés:
- Lehet-e mindkét szobát egy - a nagy szobában levő - klímával hűteni? (Nem kell jégkorszak legyen.)
- Elhelyezhető-e a klíma a TV fölötti falrészre (mivel, ha az erkély falára tesszük, akkor "a szekrénysor tetejét fogja hűteni".)
- Inverteres klímában gondolkodunk, ugye 5kw-osra van szükség?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket,
Tibor

klimakiraly Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37671

új építésű házakban, lakásokban, lakóparki ingatlanokban

No ez az ami nincs errefelé ...

Klíma Király Szeged

Előzmény: .klímás. (37664)
klimakiraly Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37670

Szia!

AF amíg van, szerint max. még a jővőhét az elfogy.

Klíma Király Szeged

Előzmény: timicsi (37668)
klimakiraly Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37669

Szia!

Topic címe ott fent ...lakásba... :-)

Gondolom bp-n van is olyan ahol negyven lakásba kell klíma egy rendszerből költség megosztóval ... errefelé nem igen.

Klíma Király Szeged

Előzmény: windy12 (37663)
timicsi Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37668

Szia.

Látom te is pont ugyan ilyen márkákra és tipusokra kaptál ajánlatot mint én.

Sikerült már döntened?

Esetleg kaptál privátba valamilyen hasznos infót?

Nehéz döntés.

LG NOVA E12SQ vagy LG HERO CS12AF vagy SAMSUNG MALDIVES 3,5kW?

Előzmény: sosa (37650)
LeslieW Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37667

Zeki!

A mai világban csak hűtős klímát venni hülyeség(szerintem)!

Előzmény: Törölt nick (37665)
.klímás. Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37664

Mi éppen azért telepítünk viszonylag sok 2 kW-os gépet, mert az új építésű házakban, lakásokban, lakóparki ingatlanokban mindenhol 12-15 nm-es hálószobák, gyerekszobák vannak. Ezekbe meg egy 2 kW-os inverteres készülék több. mint elég, optimális. Ráadásul ezek a legtakarékosabbak, csendesebbek, legkisebb a légszállításuk pont azért, mert a hőcserélőjük általában ugyanakkora, mint a 2,5-3,5 kW-osaknak, de a teljesítményük és a ventillátorfordulat vissza van szabályozva.

Előzmény: klimakiraly (37662)
windy12 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37663

Beteszek pár fotót egy nagyobb munkáról, hogy lássék, nem csak mono, meg duo splitekből áll a klímás szakma. Ezen a rendszeren negyvennél több beltéri egység dolgozik, kb. 150 kW a hűtő és fűtőteljesítmény.

klimakiraly Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37662

Helló!

Május 16.-án még az volt, hogy azóta mizujs a nagykerben nem tudom. De 2kW-os klíma az nem sok mindenre jó max egy hálószobára így ott lesz az még egy darabig.... :-)

Klíma Király Szeged

Előzmény: Törölt nick (37658)
windy12 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 37661

Szia!

Távol áll tőlem, hogy ok nélkül írjak rosszat egy márkáról. Ráadásul az utóbbi néhány évben elenyésző mennyiségű LG berendezést telepítettünk. Ezzel szemben szervizelni, javítani viszonylag sokat, és lehet, hogy csak mi futottunk bele véletlenül, de feltűnően sok LG hibára hívnak minket. Lassacskán utoléri a Samsungot . Két-három évvel ezelőtt telepített inverteres multi gépekkel küzdünk, van néhány S12AT, ami bekrepált, régebbi fixes ArtCool-ból beltéri egység mókuskerék-csere, egy kazettás inverteresnél pénteken voltunk javítani, stb. Ez a mi tapasztalatunk, és nem nagyon erősíti a vágyat bennem, hogy forgalmazzam a márkát azért a néhány ezer forintért, amennyit még lehet keresni rajta a "kellemes áron" ajánlgatók miatt. Persze a régebbi Samsungok is adnak munkát a szervízesünknek, viszont az utóbbi két évben egészen minimálisra csökkent a Samsu hibaszázaléka.

Előzmény: Dr. Klíma (37659)
dejódió Creative Commons License 2011.05.27 0 0 37660
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.05.27 0 0 37659

Látszik, hogy egyeseknek nagyon érdekükben áll az LG márkanevet rossz fényben feltüntetni.

Azért nem annyira rossz, mint ahogy azt sokan híresztelik.

Én se szeretem ajánlani, mert nincs rajta haszon, hisz a neten többségében beszerzési áron hirdetik....és sokan ezen at áron is adják, csak hogy legyen munkájuk.

A héten voltam javítani egy 35 kw- os multi v egységnél.

A hiba megállapítása után a hibás elektromos alkatrészre leadtam az egyik nagykerbe az igényt (garanciális, hisz közel 3 éves lesz a készülék).

Az országban nincs belőle, de hétfőn már hozza a gyorsposta.

Ha számolok, akkor pontosan 4 munkanap telt/fog eltelni a hiba észlelése, bejelentés, hibamegállapítás és hibás alkatrész kicserélése folyamán.

Ehhez pedig legjobban kell egy olyan LG támogatás, nagyker hozzáállás, hogy megvalósuljon.....

Le a kalappal az LG garanciális ügyintézés területén! Én szeretem őket, mert korrekt banda.... ennyi

dr klíma

windy12 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 37657

Én azért megnézném helyedben a Panasonic-okat is. Árban nincs nagy különbség, és azért mégiscsak japán márka, jobb minőség.

dejódió Creative Commons License 2011.05.27 0 0 37655

Az LG Hero most akciós. Még van belőle. Az a Samsunggal kb egyárú.

Esetleg Hisense?

p.lac Creative Commons License 2011.05.27 0 0 37654

_Zeki

Valóban nem kétállású, ami valóban jó lenne, de az egygombos megoldások közül talán az egyik legjobb.

p.lac

Előzmény: Törölt nick (37652)
probody Creative Commons License 2011.05.27 0 0 37653

A daikinom is ilyen (10éves létére), csak egyes szám első személyben írtam le a trükköt mert már többször olvastam,hogy panaszkodnak erre.

Előzmény: p.lac (37651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!