Keresés

Részletes keresés

vissza a jöv Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2282

Kedves Pista bácsi!

Nem haragszom meg, tökéletesen igazad van. Pont ezért is érzem az egészet nagyon csúnya dolognak.

Ez az amit nem irtam le, mert nem akartam litániát írni.

Szóval a történet úgy szólt, hogy volt anyu, aki számára fontos volt a tanulás , értékrend stb. E mellett mellesleg még anyagilag is helyt állt.

Adott volt apu, akit leszarta a sulit. Ha anyu valamit megtiltott, apu egyből engedte. Ha megvontam valamit, apunál volt.

A gyerek az apjától nem volt eltiltva, láthatás kvázi nem volt szabályozva, bármikor mehetett.  A 18 éves gyerek mit látott? Anyu ellát ugyan, de igazából nincs konzekvencia, ha nem azt csinálom amit kér, vagy esetleg valamit megvon, mert akkor jön a felmentő sereg apu személyében és mindent lehet.

Na, szóval tökéletesen igazad van. Először apu-hoz fordultam, hogy talán jó lenne, ha nem b...nád el a saját gyerekedet, mert amit csinálsz az egyszerű primitívségből fakad. Ellenem harcolsz, de nem nekem ártasz. Nem fogta fel, hogy miről beszélek!!!! Utána én fordultam a családvédelemhez, hátha tudnak segíteni.  Aztán a gyerek egyszerűen a szemembe röhögött, ha számon kértem , hogy miért nem tanul, miért nem jár iskolába.......

Próbálj meg így gyereket nevelni. Nekem nem sikerült. Aput nem érdekelte, hogy nem jár iskolába, holott tudott róla. "Azt csinál , amit akar".

Aztán ment el a gyerek.

Érdekes, hogy most már nem olyan fényes az ottlét sem a gyerek számára. Más a hétköznap és más, ha valaki kvázi úgy áll helyt, hogy gyakorlatilag primitívságből a saját gyerekét teszi tönkre.

Tudom, lehet engem is támadni, miért hagytam....  Hidd el, amit lehetett megpróbáltam a gyerek miatt. Ha viszont évekig széllel szemben pisálsz, tele lesz az arcos. Sajnos a gyerek, meg a koránál? érettlenségénél? vérénél?  fogva, nem látta át, hogy saját magának árt.

A suliból nem maradt ki, a pótvizsgán átment.

Számomra csak egy remény maradt, esetleg sok-sok év múlva ráébred arra, hogy milyén értékrendet próbáltam én képviselni.

A pénzre, talán e forumon, talán másikon már leirtam. Igen, ennyit az ember elkölt a gyerekre havonta. Nem a pénz mennyisége "fáj", hanem az , hogy én nem támadtam, sőt !!! próbáltam ezzel az emberrel megértetni, hogy amit csinál az egyettlen embernek árt, a fiának....

Leszarta, most pedig a minimálbért állitja szembe a bejelentett bérrel. Na, erre kértem esetleges jogi ötleteket, de sajnos egyre inkább kezdem belátni, hogy ahogy tehetettlen voltam azzal szemben, hogy ő milyen "utat" mutatott a gyereknek, ugyan úgy tehetettlen leszek a minimálbér-bejelenett bér párharcban.

Szóval erkölcsileg egyet értünk, sajnos. Csak ez pont a én "kölkömmel " esett meg........

Előzmény: Törölt nick (2281)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2281

Kedves vissza,

Ne haragudj, de nekem úgy tűnik, nem látod a fától az erdőt. 

Ha egy gyerek élete meghatározó részét anyunál tölti (10-18), és oda jutott el a viszonyotok, hogy a gyámhatóság is belépett, és a fiad inkább apához költözik, akkor én nem a 70000 forintos különbség miatt küzdenék (főleg, ha ehhez megvan a megfelelő nagyságú fizud). Költözhetne a barátnőjéhez is, vagy egy kommunába.

Ezt a 100 rugót lazán elköltenéd a gyerekre is, ha veled lakna, tehát itt nem anyagi "veszteségről" van szó.

A gyerek kimarad a suliból, 18 éves és ti a kurva pénzen vitatkoztok? 

Ráadásul elég sanszos, hogy nem tanul tovább, tehát ha jól tévedek, elég hamar vége lesz a gyt kötelezettségnek.

Tényleg ne sértődj meg, de saját tapasztalatból inkább azt mondanám, hogy inkább a gyerekkel, illetve a kapcsolatotokkal foglalkozz. A koporsón nincsen zseb. Ja, és ideje levágni a köldökzsinórról! Nem voltak iskolai problémÁITOK, neki voltak. 

Előzmény: vissza a jöv (2278)
vissza a jöv Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2280

Kedves Whale!

Igazán köszönöm. Úgy tűnik, hogy nem vetted észre, hogy pont egy olyan nő irt ide, aki nem semmizett ki senkit, és nem a bosszú vezérelte, hanem az, hogy nem tud együtt élni valakivel és eljött. A ruháinkat pakoltam anno össze, minden más maradt !!! A mai napig!!!

A gyereket nem eszközként használtam fel.... képzeld ilyen is van.

És olyan apuka is, aki ugyan azt játsza el a nővel, mint a nők ( általában )  az apukákkal.

Gondolom téged a volt feleséged "szivatott meg" azért irtad kárörvendve azt, amit irtál.

Gratulálok, sok empátia lehet benned.

8 éve a volt férjem ahol csak tud belém köt, mert nem vagyok boldogtalan, jól élek és ő ezt nem tudja elviselni.

Nem tudom, hogy egy hozzászólásból, honnan állapítottad meg azt, hogy én kivel és mivel vagyok empatikus???? Inkább általánosítottál.

Előzmény: Törölt nick (2279)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2279

Most kicsit átkerültél a másik oldalra. Nem baj, legalább lesz ilyen tapasztalatod is. Ha ezentúl ez a téma felmerül, kicsit empatikusabb leszel.:)

Előzmény: vissza a jöv (2278)
vissza a jöv Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2278

Kedves Fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kénit. Előljáróban elmondom, hogy van jogi képviselőm, akivel meg vagyok elégedve, de  hátha valakinek van bármi hasznos tanácsa az alábbi ügyben.

Röviden: A gyerek az elmúlt 8 évben velem lakott, az apja 30.000,- Ft-t fizetett havonta.

( a bejelentett jövedelme természetesen minimálbér volt a válás kimondásakor).

Sajnálatos módon a gyerek idén tavasszal úgy döntött, hogy átmegy az apjához lakni . Iskolai problémáink voltak, nem járt iskolába, nem tanult , gyámhatóság, gyerekvédelem stb. . Kértem  a papa segítségét ezen gond megoldásában az elmúlt években, de nem segített, a gyerek meg inkább átment hozzá .

Röviden ennyit erről, mert nem szeretnék litániát írni.

Apuka egyből rohant a bíróságra, hogy akkor ő mostantól havi 100.000,- ( !!!))  ft. gyerektartást kér tőlem. 8 évig 30.000,- fizetett én most fizessek 100.000,- Ft-t.

Ma volt az első tárgyalás, hozott jövedelemigazolást havi nettó 58.000,- Ft-ról.

Persze nem ennyiből él.

A  bejelentett jövedelmem alapján pedig az általa követelt összeg elvileg ! megitélhető.

A gyerek a nyáron a 18. Évét betöltötte, gimnáziumba jár.

A bírónő gyerektartás tekintetében kiskorunként  kezeli, mivel még középiskolás, és a bér meghatározott %-ban akarja meghatározni a gyerektartás mértékét.  Mi a korábbi 30.000,- Ft-t javasoltuk.

Következő tárgyalásra ki kell dolgoznia  az apának, hogy mennyi a gyerek ktg. Stb.

Mi meg persze felkészülünk az életviteléből.

Van-e valakinek bármi olyan jó tanácsa, hogy mi lehet/kell ilyen ügyben tenni.

Bírósági határozat stb.

Természetesen a fiam a fiam marad mindig, és az egész nem ellene szól, hanem az ellen kellene valamit találni, hogy egyértelműen zsebbe szerzett jövedelem esetén mit tehetünk még.

Arról persze nem is beszélek, hogy az apuka zsebbe többet keres mint én… szóval míg én adózok addig ő lop, csal és hazudik.

Ha neki 58.000,- Ft a jövedelme, akkor tulajdon képpen ennél magasabb gyerektartás esetén én nem a fiamat támogatom, hanem eltartom a papát…. Na ez nonszensz.

Köszönöm, ha valakinek bármi ötlete van.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.22 0 0 2277

Igen, a "tartás elmulasztása" esetre gondoltam, csak nem vagyok túl képzett e tekintetben.

Nagyon köszönöm a választ!

Előzmény: dr_ius (2276)
dr_ius Creative Commons License 2011.08.22 0 0 2276
Előzmény: Törölt nick (2275)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.21 0 0 2275

Gyermektartással kapcsolatban lenne egy kérfésem. A kiskorú gyermek esetében a jogerősen megítélt gyermektartásdíj fizetésének elmulasztása "kiskorú veszélyeztetése" kategóriába tartozik, azaz büntetőügy kategória. Megszűnik e ez a megítélés a gyermek nagykorúvá válásával, vagy a tanulmányi idő letöltéséig kiskorúnak minősül e a gyermek? Azaz a nagykorúvá válással visszaminősül a gyermektartásdíj elmulasztása pusztán polgári peres eljárássá?

Továbbá ez az alább említett "szakképesítés megszerzése mint határidő" is érdekelne. Az érettségi annak minősül-e? avagy a "gyermek" ha tovább tanul (az idézőjel a nagykorúság miatt van) akkor a diploma megszerzéséig fizetendő a gyermektartásdíj? Mindenfajta korlát nélkül?

Jo Hanna Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2274

Kedves pjani79!

A házasságról, családról és gyámságról szóló 1952. évi IV. törvény (Csjt) vonatkozó rendelkezései értelmében a gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben szolgáltatja (gyermektartásdíj). (69/A. § (2)  bekezdése). Tehát a gyermek tartása, a szülők kötelezettsége. Az édesanya esetleges új kapcsolata, jogilag irreleváns a gyermek tartása szempontjából, hiszen nem ő köteles a gyermek tartására, hanem a szülők. A gyermektartásdíjat egyébként addig kell fizetni, amíg a gyermek az első szakképzettségét (szakmát) megszerzi. [lásd például: akár diploma, akár autószerelő képzettség megszerzése]. (Pusztán az érdekesség kedvéért említem meg, hogy a tartásdíjat a gyermek, amint nagykorú lesz és még nem szerezte meg a képesítését, rokontartásdíjként fogja kapni, és adott esetben ezen a jogcímen követelheti.) Az apa indokolt esetben kereseti kérelmében kérheti a bíróságtól a havonta fizetendő gyermektartásdíj összegének csökkentését. Indokolt eset például, ha az édesapa körülményeiben következett be olyan változás, ami miatt a megállapított összeget már nem áll módjában fizetni.

Előzmény: pjani79 (2271)
pjani79 Creative Commons License 2011.07.25 0 0 2271

Sziasztok!

Talán ide illik leginkább a kérdésem, ha mégsem, akkor előre is elnézést kérek.

A probléma a következő: egy anya egyedül neveli gyermekét, a vér szerinti apa pedig gyermektartást fizet. Állítólag amennyiben az anyához odaköltözne valaki, a gyermektartás megszűnik. Ezt nem tudom, milyen törvény szabályozza, ha valaki ismeri a törvényi hátteret, annak a segítségét szívesen veszem.

A lényeg, hogy jópár hónapja él az anyával egy pasas. A pasas hivatalosan nem itt lakik, hanem tök más városban, ugyanakkor napi 4 órás munkára van bejelentve szintén abban a városban, ahol az állandó, bejelentett lakcíme van, tehát a tök más városban.

Kérdésem, hogy kihez lehet fordulni, ha én azt szeretném, hogy az anya ne kapja a továbbiakban a tartíásdíjat (vagy gyermektartást, nem tudom, mi a különbség, vagy van-e egyáltalán), mert már nem egyedül neveli a gyermekét, hiszen ott él vele a pasas is.

A kíváncsiskodók kedvéért megjegyzem, hogy a történetben említett egyik szereplő sem én vagyok.

Köszönöm! :)

csibesz2 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 2270

Köszi a választ!

Sajnos az anyuka csak a saját érdekeit nézi mindig.Amikor lelépett 5 éve, akkor nem nagyon érdekelte,hogy mi is lesz a gyerkőccel...

Előzmény: Törölt nick (2269)
csibesz2 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 2268

Nyakunkon a nyári szünidő és az ezzel kapcsolatos kapcsolattartás.

Kérdésem:ha a gyermek a nyári szünet idején 5 napra táborba megy,ezen időszak(5nap)levonandó-e a szünetre számított 80 napból,hisz ilyenkor sem az anyjával,sem velem nincs a gyermek?

loracska21 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 2267

Ja és apukámnak csak egy ajánlott levél miatt anyunak meghatalmazást kellett irni!!!hibáztathatom a postást is aki kiadta???

loracska21 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 2266

Hello!

Olyan problémával szem,besültem hogy a munkaügyi járandóságomat az azonos helyre bejelentett nővérem fia vette fel és nem tudom hogyan juthatnék a pénzhez.A lényeg a postás a háznál hagyott egy papírt mivel senki nem tartózkodott otthon , hogy én Berecz Laura menjek be a posta hivatalba.Ez persze nem tudott megtörténni mert erről én mit sem tudtam.A fiu bement mondott pár dolgot hogy én rá sem érek bemmenni meg ő ott lakik velem  én évek óta erre sem jártam és odaadták neki.Nem hiszem el hogyha mennék a postás után kivenném a ládából az értesítőt bemennék azt mondanám persze a rokonom ott lakom add már ide a pénzét!mit tegyek???kétségbe vagyok esve és semmilyen hatással nem tudunk lenni a gyerekre!!!Kérem segítségüket!az összeg:46840.

Előre is köszönöm!

Üdv:B.L.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 2265

Ez nem fog menni. Apasági keresetet nem csak te indíthatsz, ők is. És ha ő az apa, akkor érvényesítik a jogait. Ha te megakadályozod a kapcsolattartást, bűncselekményt követsz el...

Előzmény: TortiSof (2263)
marani Creative Commons License 2011.05.27 0 0 2264
Nem ismerlek sem Téged, sem a másik családot, de az anyától nem szokták hipp-hopp elvenni a gyereket. Ha képes vagy önállóan vagy a családod segítségével gondoskodni a gyermekről, akkor valószínűleg nálad marad.
Ebben az esetben szerintem a legfontosabb lenne a békesség. Kizárni őket nem tudod, ha perre kell menniük már annak érdekében is, hogy egyáltalán láthassák a gyereket, akkor elmérgesedik a helyzet. Hiába marad nálad a baba, ha Téged is kikészít a herce-hurca, meg egész életében azt érzi a gyerek, hogy a két családja utálja egymást. A gyereknek is csak jó, ha többen szeretik, tehát ha az apa családja nem jelent veszélyt, akkor én bevonnám őket az életébe, és így talán mindenki elégedett lehet valamilyen szinten.
Előzmény: TortiSof (2263)
TortiSof Creative Commons License 2011.05.27 0 0 2263

Szia kedves marani !

Köszönöm a válaszodat,

igen az apja mindent elkövet,hgy a nevét viselje,Ö akarja mint már irtam,csak én nem akarom,pont ezért mert a család engem nem fogad el,de az unoka kéne nekik,és nem akarom,hogy joga legyen a családjának a gyerekhez,meert el akarják venni.

Remélem érthetö voltam

van apja,és akarja is,csak ÉN NEM AKAROM,HOGY AZ Ö NEVÉT VISELJE,inkább nem kérek a tarásdijból de a gyerekemet nem vehetok el.

Előzmény: marani (2262)
marani Creative Commons License 2011.05.26 0 0 2262
Kérdés, hogy a gyerek apja vagy a családja akarja-e a gyereket.
Ha igen, akkor a jogaikat tuti érvényesíthetik jogi herce-hurca árán is.
Ha nem, akkor annyi, hogy 30 nap múlva behív a gyámhatóság a gyermek családi jogállásának rendezése érdekében. Felszólítanak, hogy nevezd meg az apát, Te kijelentheted, hogy képzelt apa adatait kívánod bejegyeztetni. Bediktálsz bármilyen nevet, bármilyen születési dátumot. Ha azt szeretnéd, hogy a gyerek a Te nevedet viselje, akkor a saját vezetéknevedet adod a képzelt apának. Ezután kapsz egy új anyakönyvi kivonatot, és egy határozatot, hogy képzelt apa adatait jegyezték be, az egyedüli gondviselő Te vagy.
Természetesen a gyámhatóság felhívja a figyelmedet, hogy a gyermek érdekét az szolgálja, ha valódi apja van.
Az is egyértelmű, hogy ebben az esetben nem csak jogai nem lesznek az apának, hanem kötelezettségei sem, tehát tartásdíjra sem tarthatsz igényt.
Előzmény: TortiSof (2261)
TortiSof Creative Commons License 2011.05.26 0 0 2261

Sziasztok.

Segitsetek egy kérdésben Nekem,

Ha a születendő gyermek az anyja nevét(én) fogja viselni,akkor a gyámhatóság milyen intézkedést fog csinálni?

mert az önkormányzatnál mondták,hogy ha ez igy van akkor elöször kapunk 30 napot,hogy elintézzük mi utólag,vagy a gyámhatóság lép közbe,,,

jo de mit fognak csinálni?

kell féltenem magam illetve a gyermeket?

A fiu családja miatt nem akarom,hogy viselje az Ö nevét,mert a családjának ne legyen joguk hozzá.

Köszönöm szépen elöre is a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 2260

Ne haragudj, hogy beleszólok, nem vagyok ügyvéd, csak átmentem hasonlón én is. 

Nagyon jó, hogy ennyi időt szeretnél a gyerekkel tölteni, ez egészen biztosan jót tesz neki.

Nem tudsz közelebb költözni hozzá? Több időt tudnál vele tölteni, esélyed lesz, hogy a hétköznapjaiban is részt vegyél.

Sajnos egész gyerekkorban kell a folyamatos egyhelyben levés, nem jó a gyereknek ha változtatja a lakhelyét. Mi próbáltuk egy darabig, tiszta zizi lett szegénykém. Még a kéthetes láthatások is megviselik.

Egyszerűen azért, ami miatt egy felnőttet is megviselne: otthon szeretne lenni,egy fix napirend szerint kell élnie (ez nagyon fontos, tapasztalatból mondom) és nagy stressz hetente - kéthetente új környezetbe kerülni.

Később az iskola miatt már nem túl jó így elvinni: hétvégén pihennie kell, gyerekprogramok, kirándulások, futóverseny, szülinapok.... ezektől biztosan nem szeretnéd megfosztani.

Az ovis közös csoport egyáltalán nem gáz, a gyerek simán elfogadja, és teljesen érthető az ovi részéről, hogy kevesebb gyerekre kevesebb óvónőt állítanak be.

Tényleg csak azért írom le, mert mi ezeken átmentünk.

Előzmény: Captaindonc (2253)
robertosz Creative Commons License 2011.04.16 0 0 2258
Birosági úton,akkor van egy kis időnk,megkértük a támogatásokat az önkormányzattól,segitenek de másik lakást nem tudnak,,köszönöm a segitséged,szép napokat,Robert
Előzmény: Törölt nick (2257)
robertosz Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2256
Sziasztok,kerekesszékes srác vagyok anyuval élünk albérletben,lejárt az egy év bérleti jog,május 10 töl ki kellene költöznünk,mert ide költözne a tulaj, .fél éve keresek kiadó házat lakást ami nekünk megfelelne,de nem ad ki senki semmit,mindenki csak eladni akar,ha nem találunk kirakhat az útcára a tulaj?nincs tartozásunk felé,minden rendezve van hónapról hónapra,,
Ez volt az egyik kérdésem,a másik az inkább kérés lenne,irtam tv müsoroknak hogy kis pénzből élünk és segitsenek de senki nem válaszolt,ezzel a lakásüggyel kapcsolatban,én egy éve lavorból fürdök keservesen,és ha valami történne pl tűz,,esélyem se lenne kijutni a házból,valami szükséglakás vagy hasonlók nincsenek egy önkormányzatnál sem,itt a családsegitő sem tud segiteni,kérem segitségüket
Captaindonc Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2255

Jó kilátások... hogy is mondta a rolls frakció 82-ben?? ez itten kérem Magyarország :)

Előzmény: Törölt nick (2254)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2254

"Ilyen előzmények mellett esélyes e vajon az 3 hét anyuka / 1 hét apuka felállás? Át lehet ezt ma vinni egy bíróságon?"

Közös megegyezés esetén-majdnem-bármit, de így nem fog dönteni bíró magától, az biztos... Tehát az egyik fél kívánsága-főleg azé, akinél NINCS a gyerek elhelyezve-nagyon kevés.

Pengesd meg anyunak, kíváncsi vagyok mit fog hozzá szólni.:))) (lehet egy tippem?:))))

Előzmény: Captaindonc (2253)
Captaindonc Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2253

Kinek mi a horror. A fizetésem nettó 110 körül van. Csak gyors fejszámolás után, mivel közös megegyezés volt és hagytam elkanászodni a fogalmazásod szerint :) több az mint 20%. 30-at lap havonta az egy gyerekre. Szerintem 110-ből ez elég gáláns. Ehhez jön még egy olyan nagyjából 50k üzemanyag költség / hó, de ebben benne van a pályamatrica is. Ez ha nagyon rosszul akarok számolni, akkor is helyből 80. Ellenben ő azt vállalta, hogy nem fog pofátlankodni. Azt hiszem a megállapodás felborult, tehát lépni kell.

Közben felhívtam az illetékes önkormányzatot. Ahol azt mondta egy hölgy, hogy olyan mint tavaszi szünet pl. nincs csak az iskolában. Kár, hogy minden fórumon azt olvasom, hogy valójában mégis van. A bíróság a tv.-t nézi ebben az esetben vagy azt, hogy mi történik a való világban? Most az, hogy az óvoda csökkentett formában működik és csinálnak egy közös csoportot azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják hova tenni a gyereket, na az nekem erősen tavaszi szünet jellegűnek tűnik. Ő sem tudja hova tenni, de ide nem adná, inkább járatja a közös csoportba.

Ilyen előzmények mellett esélyes e vajon az 3 hét anyuka / 1 hét apuka felállás? Át lehet ezt ma vinni egy bíróságon?

Előzmény: Törölt nick (2252)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2252

Hívd fel az óvodát, kérdezd meg. Ne hagyd most az elején elkanászodni anyut, mert később még pofátlanabb lesz. Tapasztalat.

"Egy másik felvetés, hogy tekintettel arra hogy a gyerek hat órát utazik egy hétvégén és ez nem igazán jó neki lehet e kérni iskolás kor eléréséig, hogy 3 hét / 1 hét megosztás legyen a láthatásban."

Új perben bármit kérhetsz.:)

"A bíróság mérlegeli e, hogy a fizetéshez képest horror tartásdíj mellett a gyerekkel történő kapcsolattartás megint csak horrorisztikus összegekbe kerül?"

Horror?!?!? Gondolom 20%, az azért nem horror.Nekem két gyerekem van, az 40% gyt, na AZ a horror.:))))

És nem, a bíróságot nem érdekli, hogy oldod meg, miből élsz-halsz. Egyéni szoc problem.....

A jog úgy fogalmaz ugyanis, hogy a saját tartásod terhére is köteles vagy gondoskodni a gyerekedről. Ennek monnyuk semmi értelme szerintem, mert ha te éhenhalsz, a következő a gyerek lesz, de mindegy, ez a tv....

Előzmény: Captaindonc (2251)
Captaindonc Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2251

Sziasztok,

Szeretnék tanácsot kérni, válás után van egy három éves kisfiam. Elég messze lakom tőle (230km), a bíróság eredetileg két hetente szabályozta a láthatást. Pénteken hozom, vasárnap viszem vissza. Ezt meg is oldom minden esetben még akár ki is egyeznék ezzel mert nagyon szeret velem lenni és utazgatni is, de az egyéb időpontokban főleg az ünnepek, szünetek alkalmával történő alkudozás az anyukával nem mindig eredményes. Eredetileg ugye ezek felét írja elő a határozat, amihez ő betűre tartja magát.

Viszont vannak érdekességek. Most pl. jön a tavaszi szünet az óvodákban, aminek a fele járna. Ami  állítólag az anyuka szerint náluk érdekes módon nincs... mármint szünet Én úgy tudom és amerre az ismerőseim körében gyorsan körbeszondáztam, hogy ez minden óvodában van. Az óvoda amibe a fiam jár önkormányzati fenntartású elvileg. Kihez lehet fordulni ilyen esetben?

Egy másik felvetés, hogy tekintettel arra hogy a gyerek hat órát utazik egy hétvégén és ez nem igazán jó neki lehet e kérni iskolás kor eléréséig, hogy 3 hét / 1 hét megosztás legyen a láthatásban. Nyilván óriási a távolság, nem egy kerület vagy három utca, tehát a gyereknél nagyon nehezen van meg a folyamatosság, pedig igényelné. A bíróság mérlegeli e, hogy a fizetéshez képest horror tartásdíj mellett a gyerekkel történő kapcsolattartás megint csak horrorisztikus összegekbe kerül?

Előre is köszönöm,

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2250

Pedig mi még házasok is voltunk...:)))

Előzmény: Törölt nick (2248)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2249

Nem tudom, nem vagyok ügyvéd:)), csak én is hasonló cipőben jártam, csak engem exanyu próbált kiforgatni a családi vagyonból. Csúnyán pofára esett...:DDD

Előzmény: Törölt nick (2248)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2247

Persze ha úgy finanszírozta volna az ügyet, hogy cserébe kéri a tulajdonjog felét, az más tészta. De ugye nem ez történt...

Előzmény: Törölt nick (2246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!