Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

zaza77 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 7752

Azt mondták, hogy valószínűleg nekem is hangosabb lesz, azért mert a fogsor nem az új szíjjal "kopott" össze és mások a bordamélységek. Állítólag, pont ezért (is) kellenne vízpumpával együtt cserélni.

Így viszont nem lesz olyan olcsó a mutatvány mint terveztem.

A gen szíj 2-3 ezer között van + a szervo szíj 3-4 ezer közt.

A neten idáig jutottam:

Vezérműszíj készlet:  (Feszítő görgő + Szíj)

Gyártó: DAYCO                     Cikkszám: DKTB285                          Ár: 18.733,-Ft. (BÁRDI)

Vezérműszíj készlet vízpumpával:

Gyártó: DAYCO                     Cikkszám: DKTBWP2850                  Ár: 33.990,-Ft. (UNIX)

Féltengely csukló ???

http://www.fridcar.hu/alkatresz/kerekhajtas/feltengely-csuklo/fiat/albea/2003/14527/

A féltengely csuklót nehéz megtalálni, a nagykerekben nincs is, legalábbis én nem találtam. 18-20 ezer körül lesz. Ha valaki tudna konkrétabbat azt köszönettel fogadom.

Előzmény: PeeWee33 (7751)
PeeWee33 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 7751

Szia Zaza!

A szervo szíj az biztos külön van. A gen és klíma is szerintem.

A hajtási sorrend: motor a klímát, a klíma gent. Külön szíjjal.

Elvileg 3 db rövid szíj kell bele.

A vez szíj, hajtja a vízpumpát. Én csak a vez szíjat cseréltem a görgővel, vízpumpát nem.

Célszerű egyébként, de nem muszály. Megvettem a vízpumpát is, de a polcon hever.

Viszont nem tudok mit csunálni a vez szíj búgó hangjával. Szíj csere után hangosabb lett a motor....................... sajnos. Foglalkozott vele két szerelő is, mind kettő azt mondta, hogy nem gyári a szíj, azért búg, hiába állítgatták az előfeszítést. Idővel elhalkul, ahogy összekopik a szíj kerekekkel.

Nekem is lassan kell ékszíjakat cserélni, az árak érdekelnének.

B.

Előzmény: zaza77 (7749)
zaza77 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 7750

Utóirat: A szerelőm jövő hétközepéig nem elérhető, így az AUTODATA programja sem.

Ezért a kérdés.

zaza77 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 7749

Sziasztok kedves fórum, márka és típus társak.

Már rég írtam ide, de rendszeres olvasótok vagyok.

Több kérdésem is van, de egyben teszem fel:

(2003 évjárat, 1.2, 16V, HL) 105.000,-Km. probléma mentesen úgy, hogy 60.000-el vettem.

Melyik szíj mit hajt???

Most kezdtem el utána nézni és kigyűjteni az alkatrész árakat, úgymint vezérműszíj, feszítő görgő, generátorszíj... etc...

Egyenelőre csak webshop árak vannak, de ezt talán sikerül lejjebb tornászni a szerelőm törzsvásárlói kedvezményével.

A vezérműszíjnál felmerült a kérdés, hogy az hajtja-e a vízpumpát, mert ha igen akkor azt is kell venni (?).

A generátorszíjnál kérdés, hogy az működteti-e e klimát és egyben a szervót? (Van olyan cikkszám ami külön generátor-klíma és külön szervószíjat ír). Ez alapján három szíj kellene a vasba amit azért kétlek.

Kell még vennem féltengely csuklót, mert már csúnyán kattog a jobb külső, és még a többiről nem is írtam majd jön az magától. (gyertyák, szűrők, olaj...)

Elkezdtem írni, hogy mi hol mennyi + cikkszámok, de még képlékeny a vége. Amint kész minden, meg fogom osztani veletek.

(Tehát, melyik szíj mit hajt?)

"AZ AUTÓ FIAT, AZ ÜZEMANYAG BENZIN !!!"

Király E. Creative Commons License 2011.05.25 0 0 7748

Sziasztok,

Nem tudtok Budapesten vagy a környéken egy megbízható, korrekt fényezőt? Ma a párom piros lámpánál álló kocsijába oldalról belegurult egy kamion, és a bal hátsó ajtó két helyen is behorpadt...:((( Nem kell csere, tuti javítható, de az ajtót fényezni kell..:(( A kamion persze elhajtott...:(

Köszönöm előre is, üdv Mindenkinek!!

PeeWee33 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7747

Szia Misi!

Először is megköszönném a meghívást. Tényleg nagyon élveztem Ernőkéék előadását.

2: Nem semmi, hogy ezek a ferdeszemúek mi mindenre képesek. HA kell alkatrész a kocsinkhoz a jövőben, akkor egyenesen majd Kínából rendeljük? :-)

DE legalább nem gagyi, pléh koppintás, hanem eredeti ötlet tovább fejlesztése. Az lehet, viszont, hogy minden pontján magának az autónak 20-40 %-ot legyengítik, az olcsó eladási ár érdekében.

Mindenesetre nem csúnyább, mint az olasz-brazil előd..........  :-)

B.

Előzmény: misinator (7740)
pitti Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7746

Hali!

Nekünk júni 18 szombat sajnos nem jó.   

(Júni 19. vasárnap jó...)

Üdv, Pittiék.

u.i.: de hol is??  :-) 

Esztergomban? Klassz hely!

Előzmény: Gabesz1981 (7745)
Gabesz1981 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7745

Ördög és pokol! ;-)

Akkor pontosítsunk vagy mondhatni: beszéljünk róla!

Nem tudom mennyire ragaszkodnánk a szombathoz, lehet-e vasárnap? Vagy amire félve már utaltam, kinek mennyire betáblázott a Pünkösdi hétvége? Azt hittem a helyszínt lesz nehezebb egyeztetni, bár azt egy huszárvonással behúztam..., hogy egy kicsit megismerhessétek merre tengettem Fiat-alkorom. :-)

Mi továbbra is a június közepi hétvégéket preferálnánk. Az első túl korai, az utolsó pedig nekünk abszolúte nem jó. Tehát akkor kezdődjön a nagy időpontegyeztetés!

Gabesz&Andika

Előzmény: misinator (7743)
misinator Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7744

Eszembe jutott egy vicc a cikk kapcsán az ötvenes évekből:

A hatvanas években - javában dúl a hidegháború -  a Gyerekkocsi Gyárban dolgozó ifjú apuka  - a kor bevett szokásainak megfelelően - apránként hazacsempészi az alkatrészeket, hogy otthon összerakja csemetéjének a babakocsit. Már vagy negyedszer próbálja összeállítani  sikertelenül- mint valami lapraszerelt bútort - amikor kifakad a mellette sündörgő pici feleségének:

Ezt nem értem, akárhogy illesztem össze az alkatrészeket, mindig harckocsi lesz belőle!

Szóval az jutott eszembe - tudom, tudom, nem ilyen egyszerű - de egyszer még úgy járhat valamelyik típustulajdonos, hogy egy koccanássorozat közbelső kárvallottjaként akárhányszor próbálja összerakni az Albeához rendelt alkatrészekből - amit ugye még az alkatrészkereskedők se, meg a raktári programuk se ismer - mindig  Zotye Z200-as lesz belőle...

Előzmény: misinator (7740)
misinator Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7743

Ebben a percben érkezett haza a Művésznő, s azt mondta, hogy jun 18-án  fellépnek a Miskolci Operafesztiválon, bár ez még nem szerepel se a saját, se a fesztivál  honlapján.

De a premier előtti beszélgetésen a tásulat alelnöke is mondta  konkrétan.

Viszont én szétizgultam az agyam, indiszponált voltam, így a nemigen jegyeztem meg semmi infót, csak hogy lesz ott fellépés...

Ui:

Persze ezzel az erővel valakinek mindig rossz lesz az időpont...

Előzmény: Gabesz1981 (7741)
misinator Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7742

Na..itt vagyok...

Köszi az sms-t!

Itt gyorsabban tudok írni :-)

Előzmény: Gabesz1981 (7741)
Gabesz1981 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 7741

Sziasztok,

Megszületett a terv. ;-)

Engedjétek meg, hogy egyelőre titkolózunk kicsit a helyszínt illetően, de legelőször az időpontot szeretnénk egyeztetni.

Mi június 18-ra, szombatra gondoltunk.

Az időpont közel van szervezés szempontjából, mégis talán elég távol, hogy mindenki be tudja szorítani a naptárjába... az ezt megelőző hétvége Pünkösd, ami sokkal inkább a családi programok ideje.

Üdv: Gabesz

Előzmény: misinator (7697)
misinator Creative Commons License 2011.05.23 0 0 7740

Családi autó 1,3 millióért

Kiforrott technika, alacsony ár és tágas belső – ezt kínálja a Z200. A Lagannak esélye sincsen. Tovább »

forrás: totalcar.hu

pitti Creative Commons License 2011.05.23 0 0 7739

Hali, nekem tavaly (46 ezernél) kellett gyertyakábeleket cserélnem. Egy égett be, kicseréltettem mind a 4-et.  Azóta megint, mint az óramű...

Előzmény: milot (7738)
milot Creative Commons License 2011.05.23 0 0 7738

Sziasztok.

Nekem most romlott el  3 db gyergyapipa, áthuzott a szikra a hengerfej felé a kocsi rángatott és világitott a check engine lámpa.Kicseréltem a kábeleket és pár km után már nem világitott.A kocsiban most van 84000 km az normális ha ezek ennyi km után elromlanak?Egyszer már cseréltem 1 darabot 60000 km környékén az is elvolt repedve. 

Előzmény: Király E. (7737)
Király E. Creative Commons License 2011.05.22 0 0 7737

Köszi...:))) De ez sárga is marad(t) még ma is, és ahogy a biztonság kedvéért utánaolvastam, az is marad (ha meg nem oldódik a helyzet) és nem vált pirosra...:)) A lényeg..ma lementem, akkusaru le, hátha megoldja a gondot, de nem...a kocsi szépen megy, jól gyorsul, minden rendben tűnik... aggódjak, injektortisztítás, szervíz, kiolvasás, stb., stb...?? :))

Üdv Mindenkinek!

Előzmény: PeeWee33 (7735)
misinator Creative Commons License 2011.05.21 0 0 7736

Természetesen a kivételek erősítik a szabályt. :-)

Előzmény: Gabesz1981 (7733)
PeeWee33 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 7735

Majd ha piros lesz az a check engine lámpa, csak akkor aggódj igazán   :-)

B.

Előzmény: Király E. (7734)
Király E. Creative Commons License 2011.05.21 0 0 7734

Köszi az infót! Pótkerékre lesz szükségem, az a fontos, hogy a csavarkiosztás a felnin pontos legyen.

Ma klímával, hazafelé, iszonyat melegben kettesben és hármasban meghúzatva a kocsit (eltűnt a sáv...) kigyulladt a check engine sárga lámpa a műszerfalon. Hazajöttem, gondot nem tapasztaltam. Leállítom, újraindítom, a lámpa ég.. Most pihen a garázsban, de szerintetek kezdjek el aggodalmaskodni? :) :)

Köszi előre is, üdv Mindenkinek!!!

Előzmény: PeeWee33 (7731)
Gabesz1981 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 7733

esetemben azért az is kivételt jelenthet, hogy ez a dízel Fiat, ez egy multiJet! :-D

Előzmény: misinator (7713)
Gabesz1981 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 7732

oh, nálunk is megvolt a 4. év és az ezzel járó műszakiztatás. kaptunk szép zöld matricákat. ;-)

Előzmény: pitti (7710)
PeeWee33 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 7731

Igazából egyik se. A Palioé, mareaé, bravoé stimmel rá a legjobban. Az ET számuk megegyezik:43-44.

A punto 2-é rámegy, csak szélesít a nyomtávon(ET 35). 1 kerék meg hogyan nézne ki szélesebben a többihez képest.......

B.

Előzmény: Király E. (7730)
Király E. Creative Commons License 2011.05.19 0 0 7730

Felőlem kiröhöghetnek, de inkább, mint, hogy odakoccantsam.

Egyetértünk, én is így tennék. A tolatóradar remélem megoldást hoz a "problémára" :)

Nem kaptam pótkereket, milyet keressek? Azért nem hátrány ha az is van a kocsiban...a Punto-é (1-2-3 valamelyik) ugyanolyan, mint az Albea-é?

Üdv Mindenkinek!

Előzmény: misinator (7728)
misinator Creative Commons License 2011.05.18 0 0 7729

Nagy ralivilágbajnokokkal is előfordult nem egyszer, hogy márka/típus váltás után nem érezték az új autót, s többször  megpörögtek vele, estek-keltek.

De aztán megtanulták.

Igaz, Te nem is vagy ralivilágbajnok...

:-DDD

Előzmény: Mauzliman (7724)
misinator Creative Commons License 2011.05.18 0 0 7728

Mai napig úgy tolatok pl. parkolóházban, hogy kinyitom az ajtót, s kihajolok, mint egy Corvette-ben.

Felőlem kiröhöghetnek, de inkább, mint, hogy odakoccantsam.

Hiába, nem egy síkkocka Golf IV, vagy Astra kombi, vagy Transit, vagy Renault Traffic /stb./.

De nem is olyan suicid gondolatokat ébresztő a látványa számomra, mint azoknak...

Előzmény: Király E. (7717)
misinator Creative Commons License 2011.05.18 0 0 7727

Ezt majd szóban megbeszéljük...

Az Albea találkozóra jönni nem kell félnetek jó lesz....:-)))

Mondjuk én csak autópályán vezettem az Aurist: nem győzött meg a futóműve.

De azt is megértem, aki egy jó értelemben vett német autó után halálfélelemben száll ki az Albeából; mai napig szeretem bebillegtetni tájékozatlan  - lehetőleg hátul ülő - utastársaimat.

Azok a reakciók!!!

Előzmény: -vaga- (7718)
misinator Creative Commons License 2011.05.18 0 0 7726

Ha majd el akarod tenni, csak szóljál...

Előzmény: Mauzliman (7725)
Mauzliman Creative Commons License 2011.05.18 0 0 7725

Nálunk is mostani párom meghal a kék autókban, nagyon utálja őket :-DDDD

Előzmény: PeeWee33 (7723)
Mauzliman Creative Commons License 2011.05.18 0 0 7724

PW,

tényleg öregé volt, beszélem is vele Győrben. Egy Megane-ra cserélte be, az őt kiszolgálja élete végéig ( Most 68 éves a bácsi). A Clio vad volt az én kezem alá. Mikor összetörték az Albim, akkor cserének egy 110 lovas dízel Nissan Tiidát kaptam, na az maga volt az álom, még vezetni is. Utána egy Nissan Micrám lett 3 hétig, az már más tészta volt ,de elmegy kategória :-) Aztán öcsém meglátta a Cliot, pofás volt, megkímélt, meg 100 lovas, na mondom, hajrá...Aztán mikor a körforgóban 2x majdnem belénk jöttek (5-10 centi híján) és egyszer télen csináltam vele a forgalmas 7-esen egy 360 fokos piruettet, elkezdtem rájönni, hogy ez az autó láthatatlan más sofőr számára (körforgó) és túl vad nekem. Na meg nyugis vezetéssel  (rám jellemzően) megevett télen 6,5-7 litert, na az nekem sok volt egy pöcsköszörű kis autótól. A Puntot kupectől vettem, vannak szépséghibái bőven, de hát 11 éves... Amit tudok, magam csinálok rajta (fékek, alvázvédelem...), 80ezernél vezműcsere megvolt, de úgy ketyeg, mint a schaffhauseni órák...csendes, jól húz, 130-ig simán, annál több meg úgyse kell :-))) Most vettem rá 185/60-as nyári gumikat, hát még a fogyasztásom is jobb lett, mint eddig ( fél tanknál járok és 490 km-t mentem vele), pedig ugye szélesebbek a gumik, bár ez nem téli Barum Polaris, hanem Michelin energy :-)) Kényelmesebb, nagyobb belterű, szóval elég ez a magyar utakra :-))

Előzmény: PeeWee33 (7722)
PeeWee33 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 7723

láttam már korábban a neten, csak ez nagyon messze van Miskóciátúl, meg nagyon kék is, meg drágább is, mint amit én vettem   :-)         Neked kellett volna meg venni, végül is családos ember vagy. A fogyi nekem is finomba 6 lityó körül meg van, ahogy utána számolgattam. 16V-s motor van ebben is már, gazdaságosabb, mint a régi 8V.

B.

Előzmény: Mauzliman (7721)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!