Én három hete szívtam hasonlóképpen Dobogókőn. Esztergomból visszafelé mentem fel, Pilismaróttól, amikor a szentkereszti elágazás előtt valamivel leesett a láncom. Trimmelni szerettem volna, de nem jött össze. A műanyag, aminek meg kellett volna akadályozni, hogy a lánc leugorjon, azt akadályozta meg, hogy visszarakjam. Az imbuszkulcs rövidebb volt a kelleténél, így meglazítani sem tudtam. Évek óta nem káromkodtam annyit mint akkor. 20 perc alatt valahogy sikerült visszaraknom végül (teljesen leszedtem a láncot, és elfordítva sikerült benyomnom). Felszálltam a kerékpárra, és azonnal elkezdett zuhogni az eső. Gondoltam, most már csak felmegyek Dobogókőig, ami pont elég volt a teljes elázáshoz. Lefelé Pomázig viszont teljesen meg is száradtam.
Eszméletlen, hogy hetek óta, minden hétvégén pocsék az idő. Múlt héten már úgy elkeseredtem, hogy vasárnap, bánatomban futni mentem.
Nem hiszem. Házi készítésű pizza várt itthon, azt meg csak frissen szeretem.:)
Ma viszont megnyugtató távolból szemléltem a Kő-hegy és a mögötte lévő hegyek felett feketéllő égboltot.
Egész jó ez a tartalék bicikli, csak az a baj, ha sokáig ezt használom, még elpuhulok, mert a virsli gumik nagyon könnyen - szinte maguktól - gurulnak.
Keresek koskormányt Shimano 2x8 vagy azzal kompatibilis fékváltókarral ingyér vagy attól olcsóbban! Na lehet kicsit drágább is, de most készült el - félig - a bicajom, erre már nem futotta, ha valakinek van használt olcsóért szívesen venném!
Totál átáztam. Dobogókőig nem mertem felmenni, olyan villámlás volt - a parkoló előtt kb. 300 m-rel visszafordultam. Két-Bükkfa után eleredt az égi áldás. Nem volt hová bújnom, péppé áztam.
Szavatossag? Nemreg rendet raktam a bringas polcon, es kb 35 belso es 10 szelepatalakito adapter mellett talaltam vagy 8 doboz tiptopot... :o) Ezek olyasmik, amit szinte mindig veszek, ha bringaboltban jarok, fene se emlekszik, hogy van-e meg otthon... :o)
Tip-toppal eddig kétféleképp szívtam. Egyszer tök üres volt a ragasztós tubus (csak korábban nem derült ki, mert még bontatlan volt :-) ), egyszer pedig hasonló problémám volt mint neked. Volt még benne ragasztó, csak nem ragasztott. Lehet, hogy ennek is van valami szavatossági ideje, de ki nézi ezt?
Árokparti defektjavításra ettől függetlenül is jobban szeretem a pótbelsőt. Már csak azért is, mert ha a szelepnél szakad ki ...
Nem áztál meg? A Pilis felé csúnya villámokat láttunk.
Mi kicsit arrébb voltunk, az Egri Papírmasé alatti úton az erdőben egy pocsolyában csodaszép lepkéket találtunk, mégpedig tömegével. Érdekes hogy csak abban a pocsétában voltak.
szite mar szaraznak tunik a ragaszto, mikor ra kell nyomni a foltot (en a foltra sose szoktam kenni, eddig mindig ment igy is), elsore fura, de ez tenyleg igy mukodik. Elvileg utana is kell meg varni 5 percet, de ha elkezded visszarakni a helyere, boven megkot, mire pumpalni kezdesz bele.
Ha valaki azon gondolkodna, hogy menjen-e egy Csobánka - Vörösvár (stb.) túrát, akkor egy kis kedvcsinálónak itt egy kép (sajnos, csak telefonos - élőben sokkal szebb):
Nekünk most volt egy hosszabb túránk, aki szervezte, egész jó útvonalat kreált, bár ebben volt bejárás során korrekció is jó néhány helyen, viszont volt olyan szakasza is pár száz kilométeren, amelyet senki sem ellenőrzött, ennek ellenére gyakorlatilag végig lehetett menni az elkészített track vonalán. A tervezéshez az openstreetmap.org, velomap.org, openmaps.eu oldalakról letöltött térképeket használta.
Az apró finomságokat, földutas rövidítés, stb. a Google Mapson nézegetem. ( Montival megyek, ha lehet, földutazok.) Meg persze itt keresgélek vadkemping helyeket is.