Más, egy kis helyi járat: Ercsiben egy szóló MAN végzi a Vásártér - vasútállomás járatot (a cég egyetlen autóbusza). Üzemeltető: Makkai busz. Rendszám: LNC-992. Kép:
Kislángon alap helyzetben mindhárom busz Volvo, nem? Úgy tudom, a három kocsi a fehérvári vonalon (8062) mind Alfa Regio. És eszerint kettőt is helyettesíteni kellett. (Esetleg ugyanazt az egyet helyettesítette előbb a CCN, később a DUD, de ezt Volvik tudja pontosítani.)
Hát a rossz kiírás lehetőségét, azt sem lehet soha a kizárt kategóriába sorolni – a korábbiakból kiindulva; de ilyesmi inkább a régebbi típusú, EMKE billenő elemes kijelzőkre volt jellemző. Azon, hogy egy 32-es helyett "32A", vagy 12A helyett "21A" jön, senkinek nem kell már különösebben meglepődnie, de kifoghatunk éppenséggel olyat is, hogy 15Y helyett valami "15G" (v."15C")-szerűségen utazunk. Az újabb fajta, LED-es kiírókkal azonban ez szerintem nem szokott előfordulni. A '90-es években, amikor még sokat játszottak táblákkal, akkor tudtak jókat alkotni a sofőrök. Előre "24"-es, oldalra "26-os" kitéve; elöl–hátul a billenős EMKÉ-n más, mint oldalt… ilyenekkel időnként azért lehetett találkozni. Persze nemrégiben is megesett, hogy az utolsó 24-es járaton (amit a 25-ös autója végez) a Conectón oldalt "25-ös" maradt kinn azokból az igényes kis mágnesszámokból. Szólok a sofőrnek, mire ő cinikusan: "Na most akkor merre menjünk?", és az értésemre adja, hogy az senkit sem érdekel… :)
Nem, ezt azért mondtam mert, 194 -esen láttam az öreget. MÁS: a dégi kocsikhoz hozzányúltak mostanában? ma mentem gsr-rel meg dud-887-tel és mind2nek olyan hangja van mint 554-nek. vmi nagyon erős morgás vagy búgás, elnyomja a motor hangját. és sokkal hangosabbak mint korábban voltak.
Anno még szofitás időkben lettek megszüntetve a "betűs" járatok, azon egyszerű okból hogy nem nagyon akarta kiírni a kijelző...
Az óta, ugyan pl. a 2es egyszer betér a Kokszvegyészethez, egyszer onnan indul, egyszer odáig megy csak, vagy a 3as csak a Római városrészig megy, vagy onnan indul stb.
... de maradt a nyista betű, nur szám rendszer :))
Irigylem a kislángiakat. Ma CCN-169 és DUD-767 is ment hozzájuk.
Palotára szombat reggel DUD-886-ot, tegnap este FAL-254-et küldték. Fő a változatosság. És szerdára talán utcára adják FKS-t.
JXF-356 bal oldala végig van húzva, DUD-885 első ládaajtajáról is lejött a festék. GMY-396-nak már a hátsó lökhárítója is elhajlott bal oldalon. Egyre szebb lesz...