Így van, ha gereblyézni kell, akkor meg Kék1 úrat szoktam hívni, az idősebb asszonykák szörzetét ő szokta kigereblyézni, persze utána minden fényesre is pucolgat... :-)
Á, az már régen rossz, ha a rózsadombon gereblyézni kell, szerintem ott nincs olyan felület ami nincs valamivel fedve. Még a közterület is hánccsal, vagy gyöngykaviccsal van borítva.. :DD
Ennek a szívatója nem az általad leírt. Ez egy fém lap, amit egy kis karral lehet mozgatni. Egyszerű a működése: A karburátor oldalára szerelt levegőszűrő beömlőnyílását csökkenti illetve zárja le. A motor kb. fél állásban lévő szívatóval működik úgy ahogy nyitott pozicióban kellene, de lehet, hogy a tű mozgatása lesz a megoldás.
szia. lehet, hogy hülyeséget írok, de nekem úgy rémilik, hogy régi permetezőn tolattyús karburátor is szokott lenni. az olyan, hogy a bowdennel egy hengert húzol felfelé, az engedi be a levegőt, meg a henger alá-közepére van szerelve egy kúpos tű, az meg a benzit engedi. általában lehet állítani lejjebb meg feljebb a tűt a tolattyúhoz képest. lecsavarod a karburátor tetejéről a kupakot, ahol a bowden megy be, kihúzod a tolattyút, és felülről lehet odébb szerelni a tűt. ha több benzint akarsz beengedni, akkor rakd egye feljebb a tűt.
de ha nem ilyen a karburátor, akkor fölöslegesen írkáltam.
A lejtő nem több 3%-nál,szóval nem nagy. Most a héten lett leszedve a felső 15cm-es réteg (nem volt kis munka ekkora területen) és új fű lesz telepítve. Megnézted azt a gépet, amit belinkeltem? Mit szólsz hozzá? Tudsz ilyet szerezni? Mert az Győrben van.
Sziasztok!! Einhell MSB 28 típusú benzinmotoros fűkaszához keresek alkatrészeket. /dugattyú, dugattyúgyürű, csapszeg, csapszegcsapágy,/ Ezek kellenének, aki tud az írjon,: zotyo66@vipmail.hu e-mailre, vagy hívjon a 06205451034 számon. Kösz, üdv.: Zotyo6
Nekem elég fontos az ár. Tudom, hogy ez jó, mert láttam ilyet itt nálunk Tamásiban az Oleo Mac-osnál, csak nekem drága. Ajánlotta még a Snapper E2813523BVE gépet, de nem "tetszik". Brutto kb 360e-ig tudok elmenni. Azért nézegetem az MTD-ket. Ilyet nem tudsz beszerezni, mit szólsz hozzá:
Slax nevű felhasználó nem szokott Fórumozni mostanság??? Valaki feltudna világositani Rasant junior/ super kisgépekről??? Eladót keresek. Előre is köszönöm. Üdv:Sanyi
Olyat láttam, ami sovány emberek alatt nyekkent meg, igaz nem volt kímélve a gép, de a trakeszok álltalában nem arról híresek, hogy kímélnék őket, vontatásra, hótolásra, minden fenére használják őket, még ezeket az olcsókat is.
Nem a sík felületen való használattól nyeklik-nyaklik, hanem a hepe-hupástól, padkáktól, gödröktől, stb., ahogy az autód karosszériája is csavarodik, így ez a trakesz is, csak éppen a fingnyi vastagságú lemezhíd nem a strapapbíróságáról híres, a korrodáció pedig csak elősegítí a sérülés esélyét.
Jó ha minden 10.-20. kert elegyengetett és sík, mint a pl. tied, legtöbben végülis gazvágásra használják :-)
Kis segítség kellene. Vásárolni szeretnék egy fűnyíró kistraktort, szerintem MTD-t a 115/96-os szériát. Ez 15 Le 96 cm vágási szélességgel. Elég jó áron vannak most kb. 340 eFT brutto áron. Nem tudom elég lenne-e a 12,5 Le motorral szerelt 125/96-os, mert van kisebb emelkedő az udvarban és én is 130kg-ot nyomok. Ha valaki tudná, hol érdemes körülnézni, vagy véleményt erről.