Keresés

Részletes keresés

angac Creative Commons License 2012.03.06 0 0 168

István kórház Szemészet Dr. Radó Gábor - újfajta műtéti eljárás . az un. Slem csatornán ( ez a szaruhártya határán lévő, körkörös csatorna) keresztül vezeti el a csarnokvizet. Jó műtét. Fel kell az István kh Szemészeti ambulanciáját, időpontot kell kérni a  vizsgálatra. Sok sikert!

cz.szilvia70 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 167

Sziasztok!

Olyan sorstársakat keresek,akik glaukómás rohamtól szenvednek illetve ennek megoldásaként átestek zöldhályog késes (Trabeculectomia) vagy lézeres műtéten.Nekem a rohamom nagysága 35-től 52-ig Hgmm közötti szinteken előfordult és a műtéti megoldást javasolják.  Diagnózisom elsődleges
glaukóma mix, szűk zugú, időnként bezáródó (ekkor roham) csarnokzug.A két csarnok között jelentős elzáródás, de megfelelő szögelés mellett. Trabeculáris szinten is jelentős elzáródás az egyik szemen, a másikon részelgesen kialakulóban.Téli hónapokban (december, január) tartósan félhomályos időszakokban tartós pupilla tágulat következtében emelkedett szemnyomás, fokozott helyzetben glaukómás roham erősen zavaró fényforrás körüli szivárványlátás kíséretében homályos látás, könnyező szemek. Várom mielőbbi tapasztalataitokat. Előre is köszönöm.

E-mail címemet is megadom: cz.szilvia70@freemail.hu

katku Creative Commons License 2012.02.22 0 0 166

Szia!

Szerintem a 25 az még elfogadható, de persze az lenne a jó ha 15 lenne. Az orvosnak kellene tudni hogy milyen csepet írjon, ha az egyik nem jó, akkor ad másikat, ha kell havonként. De ez függ nagyon sok mindentől is, hogy milyen a látótér vizsgálatod, mennyi a vérnyomásod, stresz helyzeted, nagyon sok az összetevője. nem az a lényeg hogy kettő három félét csepektessél hanem hogy egy jó legyen. Használj mű könnyet is azt naponta többször lehet használni, az nagyon fontos, mert akkor nem érzed úgy hogy kemény a szem gojód, meg hogy por van a szemedbe. Tehát nagyon sok mindentől függ a szem nyomás, sőt attól is hogy amikor mérik előtte műkönnyet használ e, mert ha nem akkor igenis magasabb lehet mint a valóság, de gondolom ezeket az orvos elmondja, ha mégse, akkor nem igazán jó orvos lehet, de ez csak az én véleményem. Az enyém az egy tünemény, az mindent a számba rág, sőt még a vizsgálati eredményeket is emailba elküldi, hogy legyen meg nekem is. De ha szeretnél még valamit kérdezni, nyugodtan kérdezzél, mert én sajnos elég tapasztalt vagyok. Nekem már 40 éve van glaukómám.

üdv szép napot

Előzmény: t vivi (165)
t vivi Creative Commons License 2012.02.21 0 0 165
Sziasztok

10 éve vagyok galucomés de eddig szinten tudták tartani a szmnyomásom
pár hete stabilan magas 25 fölitti. A timoptictól kötőhártyagyulladást kaptam és most csak lumigant használok,ami szerintem kevés lesz mert eddig azoptot és combigant is kellett de most azt sem engedik.
Mit tehetek, milyen módok vannak még szemnyomás csökkentésre?
Milyen hétköznapi tevékenységek emelhetik amiket inkább ne csinújak?

Köszönim a segítséget
zsivett Creative Commons License 2012.02.12 0 0 164

Szia!

Az hogy a szemcsepp nem jó az sajnos előfordul, ez egyénre szabott attól függ hogy milyen előre haladott, vagy milyen állapotban van a szem nyomás. Hogy tarkótáji fájdalmai vannak, az lehet nagyon sok mindentől, de az orvosnak legelőször is egy nyaki ultra hangot kellet volna csináltatni, mert lehet hogy nyaki meszesedése van, és az nagyon befolyásolja. De hát ha a beteg elmondja hogy mit érez, akkor küldje tovább az orvos kivizsgálásra, lehet hogy a vérnyomása se jó, akkor belgyógyászhoz kellene küldeni. Ha nem küld el sehová, akkor váltani kell orvost, aki figyel is a betegre. Írtad, hogy ajánljunk neked orvost, csak azt nem írtad meg hogy hol laksz, vagy hová szeretnél menni, így nem tud segíteni senki, vagy csak én nem láttam.

szép estét kívánok.

Előzmény: Szöszmösz40 (163)
Szöszmösz40 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 163

Sziasztok!Édesanyámnak most diagnosztizáltak glaukómát.Több mint egy éve tarkótáji fejfájásra panaszkodott.Azt szeretném megkérdezni,hogy lehet-e ez ettől illetve,miért nem múlik azóta sem,hiszen már sokféle szemcseppet kapott-bár mindegyikkel volt valami gond-(ilyen -olyan mellékhatások).Nem tudom,hogy ez álrtalános-e,vagy más felé kellene keresni a fejfájás okát.Illetve olyan segítségre lenne szükségem,ha tudna valaki egy nagyon jó szemorvos címét ill.telefonszámát adni,azt nagyon megköszönném.

Hugi63 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 162

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni!

Új vagyok ezen az oldalon és a glaucomások között is. November 1-én kezdődött. Glaucoma roham. Sajnos csak másnap kerültem be a szemészeti osztályra, mivel ünnepnap a fű sem nől. Iszonyatos fejfájás és homélyos látás..... Két nap múlva az ép szememen elvégezték a,YAG lézeres kezelést, a beteg szememre infúziót, gyógyszert és cseppeket kaptam. A múlt héten a beteg szemen is elvégezték a YAG lézeres kezelést mivel már kezdet a látásom kitisztulni egy bizonyos pontban. Azóta is csepegtetek, de javulást nem nagyon veszek észre. Legalábbis a két szememet nem tudom egyszerre fókuszálni, és borzasztó zavaró így nézni.. Szeretném megkérdezni Tőletek, ha valakinek van tapasztalata, hogy tudok-e majd napi 8 órát számitógép mellett dolgozni ezután, mert most még ez elképzelhetetlen a számomra. Állítólag, ha szerencsém van, akkor az agy majd korrigálja ezt az összevissza látást, de nekem ez most még hihetetlen Ha van valakinek bámilyen tapasztalata, kérem Írjon!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Előre is köszönöm!

Előzmény: putzmaker (161)
putzmaker Creative Commons License 2011.10.28 0 0 161

Sziasztok!

Szia Napsugár! Mi volt a vizsgálaton? Ugye nem glaukóma? Gondolkodtam a tüneteken, amiket írtál, de nekem csak a fejfájás volt, semmi más.

Amúgy a glaukóma öröklése.... Hát a hajlamot biztos lehet, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ilyen fiatalon ez okozza. Nekem a szemem a gyenge szervem, ezt már előtte is tudtam, de egyik nagypapámnak is volt, másnak nem. A szüleim pl csak 50 éves koruk körül kezdtek szemüveget használni, akkor is csak olvasáshoz. Nekem meg kétszámjegyű a dioptriám huszonévesen.

Én még nem hallottam vitaminos lencséről, de valóban szedtem még régen E-vitaminos tablettát. Aztán már nem lehetett kapni azt se. Most nem tudom mi elérhető, szerintem az E-vitamin bármilyen formában jó, ha segít valamit egyáltalán. Nekem nem javult tőle a szemem (vagy csak nem romlott jobban?) és még glaukómás is lettem.

Amúgy a kontaktlencse nem ajánlott, különösen ha magasabb dioptria is társul hozzá. Én azért kaptam lehetőséget, mert a glaukóma előtt már 10 évig hordtam gond nélkül. Amúgy most is tényleg csak alkalmanként, hetente 1x pár órára lehet, és még magam is félek akár csak ennyit is hordani. Valahogy egyszerre érzem a félelmet és a "szabadság" örömét. (Valójában legutóbb több mint egy hónapja volt a szememen. Azt hiszem, akit megcsap a megvakulás lehetőségének szele, az nem nagyon mer kockáztatni még egy kontaktlencsével se.)

Mindannyiótoknak jó pihenést a hosszú hétvégére!

Ancsa1988 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 160

Sziasztok!

Zöldhályog gyanúsok már kaphatnak kontaktlencsét? Én még 2010-ben olvastam erről, hogy van ilyen kontaktlencse, ami e vitamint tartalmaz és hatásosabb, mint a szemcsepp, de akkor még nem volt forgalomban. Mit tudtok róla, kaphatnánk ilyet? Napsugár minden jót kívánok a kisfiadnak, még olyan kicsike. És mindenki másnak is :)

Napsugár81 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 159

Hát nem tudom mennyi lehet nekem...de ha megnyomom olyan kellemetlen érzés, sokat fáj a fejem is, könnyezik a szemem, és szokott fájni is, és nagyon fényérzékeny.Bár ez utóbbi már régóta megvan.Holnap megyek délután.Kiváncsi vagyok mit fog mondani.Félek is nagyon.A pupillatágitás az milyen?Nektek is szokták csinálni?Ricsikémnek csináták már sokszor, de még nem mondja milyen.Nem fáj?Nektek mivel szokták mérni  a szemnyomást?Levegős mérővel?A kisfiam szemésze pesten azt mondta azok nagyon megbizhatatlanok.

Holnap kiderül mivan....Szoritsatok kérlek!Ja?Mégegy kérdés!Mikortól számit szerintetek a glaucoma időskori szembetegségnek?Mert a párom nagymamájának 20 éve van glaucomája.....akkor megvan honnan is kapta a kisfiunk????Váááá....nem tudom...50 évesen vették észre neki.Most szürkehályog lett neki.CSeppekkel nagyon jó a szemnyomása.20 körüli.Szoritsatok holnap!Mindenkinek szép éjszakát, és jó egészséget kivánok!!!!:-)))Napsugár

Előzmény: erzsi55 (158)
erzsi55 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 158

Gyönyörű ez pici fiú!!! a glaukómának az első jele a magas nyomás mérés, az azt jelenti hogy a szemgolyó az bizony keményebb, és ha meg nyomod egy picikét akkor fájdalmas, legalább is nekem, én már érzem hogy mikor magasabb, mert akkor bevérzik, egy picit elkezd viszketni, és már be is vérzett. Álltalába 4-5 havonta, nem kellemes látvány, de a doki nem mond semmit, szedek rá aszkorbint, és az nagyon jó.

Előzmény: Napsugár81 (157)
Napsugár81 Creative Commons License 2011.09.28 0 0 157

Sziasztok!

Ricsikémmel minden rendben van.A szemét kellene tapasztanom, de kétszer mütött szemével alig látja meg a tőle egy méterre lévő 15 centis dolgot is.Nem ismeri meg az embereket meg ilyenek.Annyira nem lát vele.A rosszabbik szemével.A jó szeme tökéletes.

Én is hétfőn megyek végre szemészhez.Nagyon kiváncsi leszek mit mond nekem...tényleg glaucomám van e.De nagyon félek előre....nagyon sokat fáj a fejem.Azon kivül nincs más tünetem.

Ti hogy birjátok a számitógép monitort??Nem zavar benneteket?Nektek keményebb a szemgolyótok ha megnyomjátok?Én az enyémet keménynek érzem.De lehet már beképzelem....áááá...

Remélem ti jol vagytok.Irjatok kérlek.Oan csend van!

Üdvözöllek benneteket:NapsugárFotón:Kicsi fiam (Neki van glaucomája)

erzsi55 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 156

Sziasztok!

Tényleg nagy a csend! gondolom hogy mindenki jól van, Olyan jó ha valaki pozítív dolgokat ír, mert akkor egy kicsit meg hozza a hangulatot. Én nem is hallotam hogy lehet kontak lencsét használni a glaukómásoknak, ez nagyon jó, majd meg érdeklődöm a dokinál. gondolom hogy a nyomástól is függ, csak akkor lehet használni ha nem magas a nyomás. Jó lenne ha a régiek is, és az újjak is, írnának magukról.

szép estét mindenkinek.

Előzmény: putzmaker (155)
putzmaker Creative Commons License 2011.08.26 0 0 155

Sziasztok!

Valóban, hogy vagytok? Én megvagyok. Jó a nyomásom, előző kontrollon kicsit magasabb volt a szokásosnál. És kaptam kontaktlencsét próbálni! 3 év után újra :-) A dioptria nem éppen a megfelelő, legalábbis a rosszabb szememre, fáj a fejem, szédölgök, de remélem lesz még jobb ennél. Persze csak alkalmanként néhány órára szabad hordanom, de már ez is óriási számomra. Szóval remélem tényleg újra meg tudom szokni!

Szép nyarat mindenkinek!

Előzmény: dada1983 (154)
dada1983 Creative Commons License 2011.08.01 0 0 154

Sziasztok!

Kicsit halott a topik,remélem mindenkinek rendben van a szeme....:-)

putzmaker Creative Commons License 2011.05.16 0 0 153

Napsugár, mielőbb menj szemészhez! 26-os nyomással a látásod nem hiszem, hogy károsodik, viszont azóta, lehet, hogy már nem annyi!

Minden jót!

dada1983 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 152

Szia igen a 26-os szemnyomás az magas de az még nem jelent zöldhályogot,ahhoz egy sor vizsgálaton kell átesned,amin neked mérték az nonm contact mérő volt (nem ér a szemedhez) az pontatlanul mér tényleg vagy kevesebbet vagy többet,

ami fontos szemfenékvizsgálat,látótér,és ha magas akkor sajna hajlamos a aszmed a zöldhályogra,nekem mióta beállitottál most az uju cseppet azóta 18-19 szokott lenni..

ÜDv

Előzmény: Napsugár81 (149)
Napsugár81 Creative Commons License 2011.05.13 0 0 151

Ha a vérnyomásom magas, attól mérhet magasab szemnyomást szerintetek??

Napsugár81 Creative Commons License 2011.05.13 0 0 150

Ajaj...hogy lettek ekkorák a betűim az előbb???Ne haragudjatok, valamit félrenyomhattam...:-)

Napsugár81 Creative Commons License 2011.05.13 0 0 149

SZIASZTOK!!!!TUDNÁTOK NEKEM SEGITENI??????????????????

Most jöttem meg egy optikustól...gondoltam megnézetem a szemem, merthogy Ricsikém igy született!Azóta már megmütötték az árpáját is , de köszönöm  szépen a tanácsokat!:-)

MOST VELEM LENNE EGY KIS GOND...A lencsék amik kellenek a szemüvegbe, 0,25 cilinderes.Ezzel nincs is baj, hanem megmérték a szemnyomásom:26 volt mindkét szememen!!!!Azt hittem lemegyek hidba....Tudom mennyinek kell lennie...azt mondta az optikus, nem biztos hogy jól mér a gépe...de könyörgöm...mi az hogy nem jól mér???Vagy ez most hogy van???LEvegőt fújt rá egy gép amibe bele kellett néznem.Már keresek egy szemészorvost, de NAGYON BE VAGYOK IJEDVE!!!!!FÉLEK!A kicsi fiam is igy született, biztos emlékeztek rá.

Nektek mennyi a szemnyomásotok???És most akkor nekem is glaucomám van?

KÉRLEK SEGITSETEK!Köszönöm szépen annak aki válaszol!Puszillak titeket:Napsugár

erzsi55 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 148

szia!

olvass utánna hogy gyereknek lehet e szemre svéd cseppes borogatást rakni, de én szerintem igen, én mindig azt szoktam rakni ha nagyon fáradt a szemem, az unokám újján nőt egy szemölcs és minden este raktam rá borogatást és két hét alatt teljessen elmúlt neki, én a szememre úgy csináltam hogy amivel a sminket szoktam lemosni , azt a pamacsot, vagy lapocskát bevizezem, és arra öntök svéd csepet, és rá rakom a szememre, lehet hogy a pici gyerek ezt nem veszi jó néven, de lehet hogy ez be érlelné, és elmúlna tőle. persze nem egy nap után. glaukómára is lehet használni a svéd csepet ez biztos, nekem nagyon jó. Nagyon sajnálom a picit, sok sikert.

Előzmény: Napsugár81 (147)
Napsugár81 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 147

Sziasztok!!

Hol vagytok?

Lenne egy kérdésem!

NEM TUDTOK VALAMI CSODASZERT ÁRPÁRA??RICSIKÉM SZEMÉN LETT EGY SZÉP DARAB.....ÉS MÉR 4 HÓNAPJA OTT VAN.KAPTUNK RÁ TOBREX KRÉMET DE NEM HASZNÁLT NEKI SEMMIT. MOST TETRÁN KENŐCCSEL KENTÜK...SEMMIT NEM ÉR EGYIK SEM.LEHUZZA A PIROSSÁGOT RÓLA ÉS KÉSZ.NÉHA KIFAKAD ÉS ENNYI.ÉS PONT A ROSSZABBIK SZEMÉN....AMIT KÉTSZER MÜTÖTTEK MÁR A GLAUCOMA MIATT...LENCSE NAGYSÁGÚ AZ ÁRPA, ÉS A KÜLSŐ SZEMHÉLYÁN VAN....A DOKINŐ AZT MONDTA BÓDITÁSBAN MEGVÁGJA NEKI  HA NEM MÚLIK EL...:-(((((

VAN TAPASZTALATA VALAKINEK??

NAGYON KÖSZÖNÖM  A SEGITSÉGET ÉS A TANÁCSOTOKAT!

NAPSUGÁR...

putzmaker Creative Commons License 2011.03.11 0 0 146

Szia!

Nem jó a látóterem, bár nem fekete foltjaim vannak, hanem inkább olyan szürkés. Hol jobban, hol kevésbé. Az eredményen meg nem szerepel ilyen összesítő mutatószám. És mondom, senki nem mondta, hogy nem lehet. Aki műtött, 5 nap után a kontrolon azt kérdezte, hogy dolgozok-e már, és tudta, hogy legalább 10 órát ülnék a számítógép előtt. Azért feltételezem vezetni is lehet, saját felelősségre.

Előzmény: erzsi55 (145)
erzsi55 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 145

Szia putzmaker!

a látótér vizsgálat mit mutatot, milyen volt az eredményed? mert ha az nem jó akkor bizony a vezetést is meg kell fontolni, mert nem úgy érzékeled az oldal látást. de gondolom ezt mondják is a vizsgálaton. 

Előzmény: putzmaker (144)
putzmaker Creative Commons License 2011.03.10 0 0 144

Szia Napsugár!

Nagy kis helyes fiad van! Tényleg jó, hogy legalább ő még nem stresszeli magát mindenféle dolgon, úgyhogy biztos minden rendben lesz!

Azt kérdezném tőletek, hogy ti szerintetek, lehet glaukómával autót vezetni? Illetve nekem a jobb szememen 60-70%-os a látótérkiesés, egyszer ezt mondta az egyik orvos, bár azt nem tudom, mi alapján ítélte meg az értéket. A 40%-ot is elhittem volna neki. Eddig nem szólt nekem senki, hogy nem szabad, sőt volt aki kifejezetten azt mondta, hogy nyugodtan lehet, bár az éppen nem volt szemész.

Kedden épp kontroll után (szerencsére minden ok, 15/16 a nyomás, meg jól láttam a táblát is), majdnem elütöttem egy lányt. Teljes mértékig szabálytalan volt, de úgyis mindig az autós a hibás. Éppen kanyarodtam volna egy utcába, mikor hirtelen előttem termett, kivilágítatlanul keresztül biciklivel egyik járdáról át a másikra az úttesten az autók között. Este 10-kor szerintem már illene lámpát kapcsolnia. Bal felől jött, és arra még jól látok, a mellettem ülő még jobban szidta, mint én.

És ez az, amitől mindig félek, hogy valakit egyszer csak nem veszek észre. Na nem mintha egészségesen ezt ki lehetne zárni. Emiatt nagyon ritkán vezetek csak, de mivel falun lakom, a várostól 5 km-re, ezért időnként mégis muszáj.

Én is ismerek olyant, aki fél szemmel vezet, amit azért szerintem már nem kellene engedni...

erzsi55 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 143

Kedves Napsugár!

Ez a Ricsibaba gyönyörű !!!, tüneményes, az a mosolya hát azt nem lehet leírni hogy milyen szívből jön, maradj ilyen boldog az egész életedbe.

A boldogság, és a kieggyensújozottság  fél gyógyulás, ha ez meg van akkor minden rendbe lesz nála. 

És ne dugulj el, igen is írd ki magadból amit szeretnél, azért vagyunk itt hogy meg hallgassunk, és ha tanács kell akkor biztos hogy meg is kapod.

Előzmény: Napsugár81 (140)
Napsugár81 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 142

A mütétet nem neked irtam, ne hari.Kicsit még össze vissza keverem a neveteket.:-)Ne hari.Ricsinek is mindig néznek szemfeneket.Bizti akkor azért kell oda menned neked is.

Előzmény: dada1983 (141)
dada1983 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 141

Szia!

Elősször is nagyon sajnálom a kisfiad hogy így született,de remélhetőleg nem lesz belőle nagyobb "gond"!

Elősször is műtétről még szó nem volt,aki beutallt a tömő utcába három féle cseppet probállt,és egyszer jó volt a nyomás egyszer nem,és ezért utallt be oda.

Viszont csak e hóna--p 22.ére kaptam időpontot,és nem írt fel cseppeket(nem tudom miért),elkellett mennem az sztk-ba egy másik szemészhez mert akihez tartozom az szabadságon volt...,kicsit beszélgettem a doktornővel,és mért szemnyomást most 18-18 volt,és ő elmagyarázta hogy miért is kell klinikai kivizsgálásra mennem,szemfenék vizsgálatot emlegetett...

Ha műtétre kerülne a sor,nem attól félnék hogy ezt meg azt fogok látni hanem gondollj bele én írtózom az orvosoktól,hanem attól hogy most elájulok,stb....:-)

Volt látótérvizsgálat az 100% volt,egyedül a nyomással van gond amit szerintem a nem időben felfedezett 2-es tipusú cukorbetegségem hozta elő.Amit hál Istennek szépen kordában tartok.

Majd írok hogy mi volt...

Jó egészséget mindenkinek!

Előzmény: Napsugár81 (140)
Napsugár81 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 140

És a pénteki volt a 29-ik alataásos vizsgálatunk, ebből 3 mütét volt.De lassan már eljön annak is az ideje, hogy Ricsikét ne kelljen altatni, hisz egyre közremüködöbb az orvosokkal.Nagyon okos azt mondták, de persze én is látom, csak  a mütöbe nem mehetek be.Nagyon imádjuk őt!!Egy végtelen tüneményes kisfiú, nagyon  okos, és nagyon jó zenei érzéke van.És csuppppa mosoly...

Ne haragudjatok a sok beirásért, most már eldugulok...:-)))))

Napsugár81 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 139

Dada!mi is a tömö utcába járunk Ricsikémmel...én nagyon nagyon szeretem őket...és nagyon jó orvosok vannak ott.Mi most 4 én voltunk ott.Nagyon jó kezekben leszel ott.Ricsikémet  a Maka Erika és a Bausz Mária doktornők mütötték!Minden bizodalmam az övék!!!!De a Sényi KAtalin doktornő is kezelte már Ricsit.

Ki az orvosod?

Szép estét:Napsugár...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!