Dolgoztam ott fél évet és vizsgáztattam is egy ideig, azóta messzire elkerülöm és akit csak lehet lebeszélek róla. A korrektséget nagyon nem firtatnám. Ha szeretnéd, hogy bővebben kifejtsem, azt kizárólag privátban teszem. Azért köszönöm, hogy írtál.
A vizsgálat és a vizsga huszonegy-huszonkétezer forint klubtagsági kedvezménnyel.
Az érintésvédelmi vizsgálatot holnap csinálják meg nekem itt Siófokon. A vizsgáló hatezer forintért megcsinálja, kijön házhoz, hogy ne kelljen kiállnom a lakóval.
A gázos papírt is ötezer körül szokták csinálni. Nekem egy ismerősöm csinálja meg kb. háromezerért, mert csak azt a pénzt kéri, amit neki is illetékként be kell fizetni az Ő díja már a múltkor is ajándékba volt.
Szóval szerintem a Szavatolos ár korrekt.
Most vettem a lakóra két gumit, mert a régi köpenyek tíz évesek. Kelly Tyres tip. lengyel gumikat vettem rá 6700 forintért, erre jön még a szerelés. A vizsgát is Siófokon csináltatom az Autóklubnál, eddig az újpesti Berda J. utcai bázison csináltattam.
Pontosan úgy van, amint írtad. Ma reggel felhívtam azt aki az előző gáztömörségit csinálta, és Ő is ezt mondta, hogy nincs időhatály, minden műszaki előtt meg kell csináltatni.
Érdekes módon az előző műszakim 2008 decemberében volt, az érintésvédelmi jkv. 2006 augusztusi volt, a gázos jkv. 2008. szeptemberi.
Csont nélkül elfogadták az Autóklub vizsgaállomáson.
Tekintettel arra, hogy mi is műszaki vizsga előtt állunk, talán tudok segíteni. A gáztömörségi és érintésvédelmi vizsgálati jegyzőkönyveken már nem igazán írnak érvényességi dátumot, ezért a Közlekedési Hatóságnál személyesen rákérdeztem az érvényességi időre.
Válaszuk a következő: lakókocsi abban az esetben mehet műszaki vizsgára, ha már készen van a friss érintésvédelmi és gáztömörség vizsgálati jegyzőkönyve. Tehát minden műszaki vizsga előtt kell az új vizsgálati jegyzőkönyv, különben szóban sem állnak velünk. Ezek a vizsgálatok kb. 6-8.000,-Ft/db.
Egy segítségre lenne szükségem. Dunakeszi környékén (É-Pest megye) tudtok olyan vizsgahelyet ahol "tokkal vonóval" (érintésvédelmi, gázbiztonsági) vizsgáztatnak? A válaszokat előre köszönöm. Üdv: Krisztián
Én még életemben nem láttam ilyen papírt, de minden műszakin kérdik meg van-e? Mire én mondom, honnan tudjam én azt de TI meg fogjátok csinálni. Erre nagy bólogatás és 3 vagy 4 ezer - pontosan nem emlékszem - plusz költségért ismét van papírom, amit természetesen ismét nem láttam. És ez így megy már mittom én hány éve mióta ez a szarság is kötelező............
A gáztömörségi vizsgálat hány évig érvényes? A lakó papírjai között találtam egy régit, amire rá volt írva, hogy négy évig érvényes, a legutóbbit 2008 novemberében állították ki, de nincs rá írva, hogy meddig érvényes. Mostanság el kéne vinnem műszaki vizsgára, örülnék, ha min. három évre elég lenne a gáztömörségi, az elektromos vizsgálatot úgy is meg kell csináltatnom. :-(
Saját tapasztalatom az Elektrolux gyártmányú hűtőboxom kipofozásával:
Amikor megvettem, a hűtőbox (fehér) belsejében - feltehetőleg paprika tartalmú élelmiszerek, pl pörkölt kiömlése - miatt ilyen-olyan elszíneződések voltak, a tetején lévő (szürke) fedélen pedig napsütés és dohányfüst miatt bizonyos területen elszíneződések voltak tapasztalhatók. Valószínűleg sokáig állt egy helyen a láda, ahol a ráhajigált cuccok nem takarták el, rondán elszíneződött.
Előbb próbáltam, domestossal -semmi eredmény - majd ciffel szintén semmi eredmény. Az elszíneződés olyan mély volt, hogy nem szedte le a két próbálkozás.
Ezt követően gondoltam egyet, rosszabb úgysem lesz alapon fogtam vizes polírpapírt és megkezdtem szépen a suvickolását a műanyag felületnek. Ha jól emlékszem az első 600-as, a második 1200 finomságú volt.
A néhány mikronnyi réteg eltávolítása után az elszíneződés megszűnt. Mivel az 1200 szemcsemérettel egy alumínium felületet is fényesre lehet csiszolni (a motorom deknijét 1500-2000 finomsággal políroztam tükör minőségűre -kézzel), ezért úgy tapasztaltam, hogy az 1200 szemcsenagyság untig elég a hűtőmhöz.
Ha nagyon fényes felületre vágysz, próbálkozz a 1500-2000-es finomságú polírpapírral, vizesen csiszolva.
A papírokat gyakran kell öblíteni és cserélni az elején , mert eltömődnek a papír részecskéi. A végső fényesítésnél már elég, ha vizes a felület.
Ha tökélyre akarod vinni a dolgot, a végén menj rá a műanyagra fogkrémes vizes pamutronggyal vagy papírtörlővel és azzal fényezd át. Régen fogkrémmel políroztuk - jobb anyag híján - a plexi rádióskálákat és a karórák karcos műanyag lapjait, tökéletes eredménnyel.
Nem ajánlom, hogy ész nélkülj álj neki és kövesd a példámat, de gondolkodj el rajta. Minimális költségből megoldható a fenti projekt, ha egy kevésbé látható helyen próbát teszel, el tudod dönteni, hogy nálad beválik-e a dolog vagy sem.
Esetleg gyakorlatozz valami hasonló anyagú kimusrtált cuccon. Az eredmény függ attól, hogy mennyire mély az anyag elszínezősése, de úgy gondolom, hogy a közel 1mm vastag anyagból egy pár század millimétert eltávolítva nagy kárt nem okozhatsz a hűtőgépedben.
"Várható mai hőmérséklet: -4, 0 °C Szerdán a nyugati országrészben erős szélben napos idő várható, a középső országrészben változóan felhős, a Tiszántúlon tartósan borús idő várható. Elszórt hószállingózás is csak a keleti országrészben várható."
Ha már "durváskodásra" szántad el magad, akkor talán a CIF az, amelyik súrol, de nem gyilkol.
A kezelés után jó lenne átkenni egy olyasmi anyaggal, ami az autók vízlepergető-fényvisszaállító szereire hasonlít - mert azok a mikrokarcolásokat eltömik és egy elég tartós, vízálló és kosz-taszító réteget képeznek a felületen.
Valójában ezek egy fényes, kiegyenlítő-réteget alkotnak - ami miatt eltűnnek azok a mikrokarcok, amikben a kosz szeret megtapadni.