De van egy csomo hely, ahol autoval nem lehet elmenni, bringaval megis. Loportar utcanal aluljaro, Ecseri utnal az aluljaro, gyalogos feluljarok, gyalogosoknak nem, de autoknak zsakutcak, mint amik a Wekerlet veszik korbe peldail, meg mittudomen...
En gyalogosra szoktam allitani. Arra kb. a legrovidebbeket szokta adni, es ahol gyalog el lehet menni, ott bringaval is (beleertve az egyiranyu utcakat, meg ilyeneket is). Az egesz jo szokott lenni.
Ezek után gondoltam, megnézem, mit tud. A szokásos munkába járós útvonalamra kihozott +40 percet, +2 km-t, illetve érzésre még +200 méter szintet is. Ami teljesen érthetetlen, hogy miért küld le Gazdagrét aljába, hogy aztán a Sasadin visszamászhassak. Az algoritmus programozóit kötelezni kéne, hogy ezt naponta le is tekerjék. :)
Ja, és a Denevér u. (a temetőn át) a másik irányból egyirányú. :) Persze, ez az elmúlt év fejlesztése, meg nem is kell, hogy mindenkit zavarjon.
Azt jobb elkerülni, legalábbis Budapesten. Úgy működik feltehetően, hogy a készítők megjelölték a programnak, hogy ők melyik utakat tartják biciklizésre is alkalmasnak, és a gép ezekből állít össze egészen eszement kerülőket tartalmazó útvonalakat.
Tudtok valami jó helyet/oldat ahol normális cross trekking bringát vehetnék? Egyszerűen nem találok értelmes felszeretségű (min. Deore és ne a leggagyibb agy legyen benne stb) bringát. Ami jó azt rögtön elviszik (2 is elment mielőtt lecsaptam volna rá múlt héten)
Vagy nagyon öreg gagyi 20eFt-os vagy 200eFt-os bringa van csak?
Ami a lehetőségem/vágyam: Keret max 140-150eFt
Min Deore vagy LX felszereltség (Pl nagy vágy egy Stevens X6C vagy Ghost CR 7500)
Újat azért nem szeretnék, mert egyszerűen a 170-200eFt-os szinttől kezdődik az amit elvárnék egy bringától.
Lassan nyakamba veszem a világot és megyek németországba használt bringáért :))
Létezik egy Frigoria-féle Magyarországi kerékpártúrák című, időről időre frissített atlasz, abban az ajánlott útvonalak vastag zöld vonalkázással megtalálhatók. Ezen belül különböző jelzésűek a szilárd burkolatú, a poros úton vitt, illetve a kerékpárúton futó útvonalak. A szerkesztők elve, hogy csak kis forgalmú útra ajánlanak útvonalakat. A túraleírások itt csak az útvonalra szorítkoznak, a helyi nevezetességeket kislexikon közli. Ugyanitt Tourinform-telefonszámok is vannak. Sajnos elég drága (egy gyors keresés nyomán 4200 Ft, egy helyen 3360 Ft, a kiadónál 2400 Ft), és nem is eléggé részletes, ha le akarsz térni az aszfaltról.
A Frigoria tájegységenként árul hasonló térképekkel kibélelt, de részletes ismertetővel is ellátott útikönyveket. Ahogy látom, van egy Kiskunság-Felső-Bácska-útikönyvük 900 forintért, de ez nem a szokásos térképes, túraajánlós sorozat tagja. Egy részletesebb ajánlót is találtam.
Szóval, lehet hogy a 30 az neked könnyed és kellemes tempó. Én is szeretnék könnyedséget és kellemességet érezni majd egyszer egy 150-200 km-es táv végén, ha ilyen tempóban végig tudnám tolni :)
Görgő meg azért kell,s megérted a nyári kérdést :), mert pl. nem kínlaszt szembeszél, nem kínlaszt a dög meleg, nem rázatom szét a biciklit a környező szar utakon,tudom közben nézni a giro-t és a tourt :) bármikor bemegyek a hűtőhöz egy üveg sörért :)
Meg aztán egy 2 éves gyerek mellett csak hajnalban vagy este tudok 1-2 órát tekerni mikor még/már alszik, arra meg elég a görgő. Így a családi béke is megmarad, és engem sem csap el hajnalban vagy sötétedés után valami ótós eszement.
azt gondoltam, hogy a görgő nem olyan jó mint az országút :)
olyan ez mint a futópadon való futás. a pad futtat, míg a terepen futsz.
arra azért még kíváncsi volnék, hogy a görgőn mért 30as tempó mennyinek felel meg a normál tekeréshez viszonyítva. már csak azért is jó volna tudni ezt, hogy ne legyen nagy az arcom, ha egy óra alatt görgőzök 30 km-t, oszt' egy országúti meneten meg rájövök, hoy az valójában 25 km/órás állókpességet adott csak. :)