Igen. Csak a gumiharmónika hiányzik róla . Szerintem a 638-asé és a TS-é egyforma legalább is külsőleg. De a nem felújított az TS-böl való csak az előző gazdája szépen lefestette ecsettel pirosra.
A váltó fél automata, így kuplung nélkül is lehet váltani, de ha pörgősen akarsz menni kell a kuplung mert gyors váltásnál nem mindig akad be rendesen sebességbe!
Nem sikerült a Budapest-Szolnok távot esemény nélkül megtennem a CZ-vel. Alattomos úszólyukadás, szemmel szinte nem is látható... Az új úszón. Nagyon élvezetes úgy hazavinni a motort hogy gyakorlatilag nincs úszó a porlasztóban, de a részletekkel nem untatlak titeket.
Az viszont nagyon meglepett, hogy az üresben felpörgött motort sehogy sem lehetett leállítani. Se a leállító kapcsolóval, se a gyújtáskulcs kivételével. Lefullasztani nem lehetett, mert már nem tudtam sebességbe tenni, úgyhogy a csap elzárása után megvártam hogy kifogyjon a benzin, de így vagy fél percig bőgött a motor. Szerencsére kibírta, én meg hosszú tortúra után azért hazajutottam két keréken.
A tanulságom: legalább 1 hónapig benzinben fogom tartani az úszót beépítés előtt. Ha bejut a nedű, akkor nem megy a gépbe az alkatrész.
A fogyasztásra megint nincs rálátásom, mert az elfolyó benzinnek is köszönhetően a 200 km-es utam kb. 15-16 l benzinbe került...
Ja és még annyit akarok tudni, hogy a 634esnél és a 638asnál hogy történik a váltás (félautomata)? És mennyi üzemanyag fér bele? Első nagyobb motorom lenne, és ezeket nem találtam sehol.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mekkorák a Jawa 634es méretei( főként a hossza érdekel) és ha tudjátok, akkor az oldalkocsi méreteit is írjátok meg.
40-es furikot itthon nem érdemes beszerezni, azonban ha ellátogatsz Felvidékire, ott számos egyed közül lehet válogatni, én is onnan vásároltam korábban...
Hú azta rohadt, mindjárt lefordulok a székről! A féltenkelyem odaadnám ezért a példányért! Igaz már csak a Pav-40 ért és csak a motorért is külön-külön!
TwinSport váz mennyiben különbözik a 638as vázától? 638 tankját fel lehet szerintetek tenni alakítás nélkül, vagy teljesen más a felfogatása?
Esetleg valaki nem tud jó állapotú első teleszkópokat? Igazából csak a becsúszószár kéne nekem, mert nagyon szarul néznek ki, tiszta rozsda és már elfosta magát a szimering, de ha rakok új szimeringet az se bírja így sokáig, véleményem szerint.
Az ára volt nagyon baráti, 75-ért új motorizált kétkerekűt nem kapni. Csak a lyukas ereszcsatorna alatt eltöltött 2 esztendő nagyon nem tett neki jót. Én meg munkagépnek vettem volna és a rosszul krómozott már teliberozsdált alkatrészek nem bírtak volna ki még két telet... És igen, akkor már sokkal inkább 90-ért a CZ. Bár még ennek véres a torka, de jó lenne ha ma gond nélkül elvinne Szolnokra meg vissza.
Én olyan kínai szutyokból nem kérek. Jobban tetted, hogy nem vetted meg, amilyen blokkokat csinálnak Honda utánzatként ezek a rizsszedők... Nincs nekem a kínai emberekkel bajom, de a minőség hagy maga után némi kívánnivalót.
A 10 LED 2700 Ft-ba került és jégfehér. Nem tudom miért mindig a hideg fényt imádják a népek, de ezt nyomja a kínai ipar. Az ár persze igencsak függ a dollár árfolyamától, viszont a posta ingyen volt Kínából. Ha a szomszéd utcából jött volna már majdnem kétszer ennyibe kerülne :) De a dollár ne tévesszen meg, a német ebay-n rendeltem. Felénk mindenki csak 12V-ban gondolkodik, pedig 6V-hoz is gyártanak rengeteg fényforrást.
99%-ban Pesten vagyok, de néha Szolnokra visszavisz az utam.
Egy beállót bérelek a szomszéd ház alatt, ott fészkel a kocsim, egy Babettám meg a CZ. De majdnem mintha az utcán tartanám, egy év alatt 5 kocsit nyomtak fel. Nem olyan mintha garázsom lenne, viszont fele annyiba kerül és közel van...
Méghogy osztanak! Árulnak. Egy kissé rozsdásat majdnem vettem féláron a Vaterán Praktikeréktől, de akkor már benne voltam a krómoztatgatásban és végiggondoltam mibe is kerülne újjávarázsolni. Aztán már nem akaródzott megvenni, rozsdás vassal meg nem akartam mutatkozni. Amúgy érdekes, hogy a kínai Mexnek van viszonteladója Magyarországon, de ha már JAWA Betka van rányalva, akkor nincs gazdája...
Itt az lenne a lényeg, hogy nem halott a JAWA, hanem csak balfasza cikk Írója, de ezt már beszéltük viszont egy másik Jawa-t is találtam..., épp ma olvastam délamerikába gyártanak Jawa 350-est 4T-be! Itt a cikk: