Ez elszomorító, tehát ezekben a téli napokban -5 ... -10fok körüli időjárás esetén azt jelenti, hogy amire a szüleimhez (6km) érnénk autóval, gyakorlatilag hidegben kell utazni.
Ezek után, lehet hagyom is a dizel változatot (esetleg egy elektromos vízmelegítő segítene rajta), sajnos az ülésfűtés nem fogja felmelegíteni a levegőt.
Amúgy pont ez volt a gondom az előző dizel sceniccel is, reméltem egy modern dízel autónál már figyelnek erre. :(
A céges mazda terepesben van motormelegítő gomb, azt és a fűtést használva pár perc múlva jön a meleg.
Nembaj, vannak benzines ceed-ek szép számban :)
Apropó, az AUTOMATA VÁLTÓ milyen ezekben a kocsikban? Megbízható? Mert a feleségemnek (ha nyáron megszerzi a jogsit) nagy könnyebbség lenne, no meg én sem bánnám, ha nem kéne mindig kuplungolni :D
Jó régen nem jártam erre :) (lásd: a topik legelején jó sokat írkáltam ide...)
Egy év múlva fontolóra venném egy Ceed megvásárlását, a kombi változat érdekelne, tudjátok szeptember elején született meg a kislányom és a megnövekedett holmik miatt az 5 ajtós változatot elvetettem.
Addig ha időm engedi benézek a topikra. Addig is , van-e valami féle hibalistátok, hogy mire kell odafigyelni használt Ceed váslárlása esetén?
Vannak-e már ismert tipushibák? A szalonban a kereskedő szerint, aki használt dizelt, most pedig benzinest a benzines és dizelek közt nagyjából 1 liter fogyasztás az eltérés. Ez igaz?
A dizeltől tartok, ha elromlik drága, de gondolom az első 7 évben mindenre garanciát áll a cég. A dizellel az volt eddig a bajom, hogy télen majd befagyott a fenekem :D
A rönókban úgy tudom van kiegészítő elektromos fűtés a dizelekben. A ceed-ben van valami hasonló, hogy 3 km megtétele után langyos/meleglevegőt fújjon az utastérbe?
A mostani benzines Avensisünkben és az apósék Riójában azt szeretem, hogy hamar tolja a meleget, 3km alatt már meleget fúj, és ez nekünk a kisbaba miatt fontos! (nincs garázs)
Az értékvesztése milyen a Ceed-nek? Mert a kifutó és az azelőtti Rió nagyon veszti/veszítette az árát holott tudomásom szerint nagyon jó autók.
Kis sefítséget kérnék. Ma éjszaka nem álltam be a garázsba.. Reggel arra ébredtem, hogy nem indul az autó. Az indító motor kerreget, de nem indult. Gondolom akkumulátor probléma, mert már 4 éves az autó. Nem akarom túlragozni, de a lényeg, hogy ki volt fogyva a benzin. Bár a számítógép szerint még 100km -re elegendő mennyiség volt az üzemanyagtartályban. Ez, hogy lehet? Még csak piros tartományban sem volt..
Végül kiderült, hogy tényleg ez volt a baj, mert 51-52l -t tankoltam bele - és ha jól tudom 53l -s a tank.. Szóval tévedhet ekkorát?
Másik kérdés: Közben nekem azt mondták, hogy a 4 éves akksi már nem jó, ki kell cserélni. Van valami korrekt módja, annak, hogy az állapotát, hátralévő idejét meghatározzák?
Attól függ hogy használták, ha pl hidegen mindig meghajtják, vagy egy autópályás menet után nem hűtik vissza a turbót akkor nem jó vétel, de azt nem tudod hogy használta az előző gazdája...és ahogy a kia garanciális ügyintézést ismerem,nem fog pont arra az alkatrészre élni a garancia... pl.: turbo
Az első tompított cseréje max 5 perc (xenon ki-beépítéssel együtt),igaz kézméret és gyakorlat kérdése, az akkut arrébb kell mozdítani kicsit szerimtem az a trükkje:)
"érdemes-e 2-3 éves használtat szerezni és, hogy milyen tapasztalatok vannak a kocsival kapcsolatban?"
az enyem 3 eves, 65e km, a legkomolyabb muszaki kihivas eddig az egocsere volt, az viszont tenyleg kihivas, konkretan ma is egocserere viszem egy mesterhez mert hazilag remenytelen...
szeretnék venni egy 1,6-os dizel kombi Ceedet! érdeklődnék, hogy érdemes-e 2-3 éves használtat szerezni és, hogy milyen tapasztalatok vannak a kocsival kapcsolatban?
Köszönöm a választ, bár közben magam is erre az eredményre jutottam a szervízkönyv és a garancia füzet tanulmányozása után.
Az azért számomra elgondolkoztató, hogy a márkakereskedés rekámszövege szerint a fenntartás, napi használat során nem érhetik váratlan költségek a tulajdonost!Hát ez akkor mi?Tiszta szívvel én csak legalább két autóval rendelkezőknek tudom ezután ajánlani KIA gépkocsijait.Nekem nincs jogosítványom, a feleségem vezeti a kocsit- szereti is nagyon-, tehát csak mint használati tárgyra tudok rá tekinteni, nem mint "családtagra, élményforrásra", és bizonyos dolgok nem túl jó fényt vetnek a zsolnai gyárra.
Az előző kocsink is dél-koreai-DAEWOO Kalos- volt,de annak a festése rendben volt mindenhol és mintha összerakva is jobban lett volna, ennek az utasoldalon 12000 kilométer után hallhatóan nyöszörög a műszerfala is.
A szervízekről:-gödöllői szervíz véleménye a hidegben nem nyíló csomagtér ajtóról"Nagy az ajtó!", a C'eed klub fóruma szerint típushiba, a másik márkaszervíz garanciában, vita nélkül cserélte!
A két szervíz hozzá állása is másnak tűnik, a kocsiba a gödöllői szerelő festékporos kézzel, ruhában ült be, össze is kenve az üléseket, meg amihez hozzányúlt.
A használati értéket, kényelmet, fogyasztást tekintve egyébként a C'EED egy más világ!
A vevők megtartására azonban szerintem jobban oda kellene figyelni a szervíz tevékenységekkel kapcsolatban is!Az európai márkák-pl. RENAULT visszahívás esetén adnak csereautót ,ingyen!- ezt ilyen szalonban dolgozó értékesítő ismerősöm és ilyen gépkocsival járó barátom is a KIA ellen szóló érvként hozta fel, hozzá fűzve még" Így spórolnak a hét év garanciára!.No comment.
5X114.3 17"X7.0 Fekete+ezüst polír peremmel HRS 255 BLACK&SILVER Nincs javítás sem sérülés sem külső sem belső peremen KÖZÉP AGYFURAT 70 NAGYON SZÉP ÁLLAPOTBAN, 1-2 KISEBB KARC! gumik pirelli 205/45 r17 2 DB 3MM 2 DB 2-3 MM KB
Nem köteles csereautót biztosítani egyik szerviz sem! Csak Assistance szolgáltatás keretében jár térítés mentesen csereautó abban az esetben, ha az autó azonnal nem javítható és a javítás több időt vesz igénybe.
Garanciális javítás miatt több napra szervízben kell hagynunk a C'eed SW gépkocsinkat.A szervíz a csereautót térítés ellenében-13000 forint/nap- ajánlotta fel.
Ez a megszokott eljárás ilyenkor?
A kocsink csomagtérajtaja belülről felületi rozsdás, nyilvánvalóan fényezési hiba, nem sérülés.(A munkafelvevő szerint ő még ilyet nem látott.)
Amennyiben van már valakinek ilyesmiről tapasztalata kérem, írja meg válaszában.
A szervíz nevét egyenlőre nem írnám ki, nem tudom ők simliznek-e.
Esetleg van emléke valakinek arról, hogy a 15ezres szervíz kb mennyibe kerül, illetve a 11. kerületben lévő KIA szervízben mennyire akarják átbaszni az embert?
2007.10.31. új autóként Magyarországon forgalomba helyezve, első tulajdonosai vagyunk, rendszeresen KIA Szabónál szervizeltem. Sötétzöld metál, 50.717 futott km, érvényes forgalmi, törzskönyv. Szerelt téligumi garnitúrával (Firestone Winterhawk).
én amennyire tudom, a bankok nem rajonganak az autó külföldre viteléhez. Ez persze azért vicces, mert mi az hogy nem vihetem oda a kocsit - amig fizetem a hitelt - ahova akarom? Az igazi bökkenő az lehet, ha ki akarod vonni a forgalomból a kocsit magyarországon - na ennek tuti van akadálya, a törzskönyved ugyanis a banknál van, anélkül pedig nem vonhatod ki a forgalomból. Tehát szerintem legjobb esetben is annyit tudsz elérni, hogy mindkét helyen forgalomban van a kocsi :) 2 adó, 2 biztosítás... még egy példa arra, hogy a törvények iszonyú lemaradással követik az életet.
Angliában szeretném regisztráltatni a kocsit, és olyan kilométeróra kell, ami vagy mile/h, vagy mile/h + km/h vagy egy felragasztható skála, ami éjjel nappal egyformán látható.
Gyártó szerint nekik nincs km+mile változat (ami szerintem elég béna dolog, de mindegy). Matricáról nem tudok. Nincs valakinek valami ötlete? Azt szeretném elérni, hogy ne kelljen mégegyszer kifizetni a visszacserét, ha esetleg kell egyszer.