Ha neked érdekes, akkor gondolj el engem! Féltengelycsukló csere (külső, belső), gumi, lengőkarszilentek, kettőstömegű lendkerék- ebből adódóan kinyomócsapágy, kuplungtárcsa.
Ha már le lett véve! Említették nekem, h lehet a chip nem jó, de fingom nem volt, hogy ennek köze lehet a rázkódáshoz. Álmomba sem! Az árakat nem írom le, mert csak tovább bosszantom magam:))) Itt említették meg hozzáértők, hogy nézzem meg. És ami a furcsa, hogy egyik pillanatról a másikra jött elő! Tanuló pénz!
Leírom mert otthon van a garázyban én meg 25km-vel odébb. :-)
Lengéscsillapítótó közepét a vas rudat kiszedtem-végén csavar anyával gyárilag.
Levágtam az egyik végét és ráhúztam egy Tatra teherautó csapszegét-ez képezi a súlyt.
A végén lévő anya ugye az fogja meg a súlyt mikr felrántod.
Tehetsz rá bármiylen súlyt amit meg tudsz fogni--csapszeg épp kézbe illő mert henger alakú és lyúl csúszi a lengéscsillapító rúdon.
A lengéscsillapítú másik végére meg egy anya került ami eredetileg is a nyomócsövön van ugye--ezzel van a nyomócső és a porlasztó összecsavarozva.
Egy ilyet kell szerezni és ráhegeszteni.
Így mikor a porlasztót akarod kiszedni akkor csak rácsvarod a rudat valójába-mert a végén rá van hegesztve ugye az anya és amikor már rjata van akkor a súlyt meghúzva-inkább rántva az ütközésig a súly kiüti-kirántja a porlasztót a helyérről.
Tolja el a nyomatékot egy kicsit--nagyon alsó fordulatra koncentrálta az erőket-aminek követkleztében a kuplung tud rázkódni főleg ha kéttömegű. Azok szoktak rázkódást produkálni általában 1800nál, de ott aztán nagyon.
Kicsit jobban szétt kell írni a dolgokat--tudom akkor nem olyan bután kapar alul, de hidd el az nem jó semminek sem.
Se a mocinak, se a hajtásnak, se a gyorsulásnak-se a pénztárcádnak.
Gyorsulni úgy fogsz ha épp a kaparás határán vagy.
Érzetre jobb biztos az amikor hú de hogyan kapar-de az a kocsi amelyik nem kapara az lehet 2x körbeautóz pont azért mert Ő gyorsul és nem csak kapar.
Szóval irasd úgy a szoftvert, hogy 2.ben épp, hogy csak megnyekkenjen a gumi-de tartsa is az erőt ameddig csak lehet.
Vagyis 2es-ben a kaparás határát tartsa ki amíg csak az alkatrészek engedik.
Így lesz egy nagyon jól gyorsuló kocsid a nagyon kaparós kocsi helyett. És megszűnhet a rázkódás is.
Hi! Nem arra gondoltam, hogy adatokkal szolgáljon! Csak arra voltam kíváncsi, hogy mi okozhatja ezt, minek a következménye! Laikusként el sem tudtam képzelni, hogy ez "rázhatja " a kasznit. Az új programmal nem csinálta egyből, jóval utána kezdte el ! Aki csinálta, azt pedig még nem értem el. Ennyi!
Bocs hogy bele ugatok a témába . De annak az embernek kéne a problémádat ezután orvosolni aki írta a csippet mert mostmár +bizonyosodtál róla hogy az a hiba forrása
Vagy pedig azzal kéne íratni a csippet aki tudja mit csinál. Azt + ne várd el hogy más a saját kenyerét a te csippesed szájába adja :)
Igazad volt, megszünt a rezonancia amint kicseréltem az epromot. Egy gyengébb chipet raktam vissza, azzal ok. Ha tudnál segíteni , akkor az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mi okozza a rezonanciát? Sokat kap, keveset? Mit mondjak annak aki írja a programot? 1200-1800-as fordulaton tartott az a nagy remegés, viszont így nagyon erős volt a motor. Nem szeretném, ha gyengébb lenne, de nem tudom, mit kell tenni, hogy megmaradjon ez az erő a motorba. GT 17-es van rajta.
Hááát, ezt nem teljesen fogtam fel:) A sulykoló mi? Nyomatékkulcs? Az nincs nekem. Nem vagyok én műhely, csak hobbiból szerelek:)
Valamint ez itt: "és porlasztó csúcs vizsgá másezrre rakod"
Lehet, nem kéne nekiállnom:) De amúgy köszi, rendes vagy.
Eszembe jutott még valami. Ha a motor megy nem kéne az üz. tartályból egy szivattyúnak nyomnia az olajat előre az adagolóhoz? Ugyanis most leszedtem az összes csövet a szűrőről és járó motornál egy csepp sem jön a tartályból. Nincs ott szivattyú vagy van, de pl. vákuumra indul? Bocs ha hülyeséget kérdezek, csak megérteném, hamár...
Rá lehet kötni, de kérdés,h minek? az egy olyan kicsi csiga, főleg a 2.5re, olyan kis nyomsát bír tartósan, 1.2 amikor még nem is tilt az elektronika,h azt be kell opa lőni és hagyni...amikor képes egy turbo 2 bart is tartósan tölteni, meg 1et is akor érdemes, de itt az 1.2-t akarod néha visszafogni 0.8ra?