Az hogy a berugókar lentmaradt, az annak az oka, hogy a zégergyürü a berugótengelynél kiakadt, és a berugótengely eltudott mozdulni a főtengely felé, és a csikorgás az az, hogy a berugóracsni a főtengelyen lévő racsnival összeért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hasonlóan én is inkább megcsinálom otthon az egyszerűbb dolgokat, de egy 1-2millás motoron nem akarok gyakorolni. Én is nagyon bizalmatlan vagyok a szerelőkkel, de hát nem érthet az ember mindenhez. Meg ha mondjuk megbontja az ember és meg is tudná csinálni, de nincs megfelelő speciális szerszám, akkor ba**hatja. :)
Olyan helyre kell vinni, ahol van tapasztalat a munkával. Ahova sok motort visznek nyílván nem lehet rossz szervíz/szerelő. Nagymotorom most kénytelen voltam szerelőre bízni.(nagyszervíz) Szelephézagig nem bontok szét egy Kawasakit :)
Ha felbővíted a légszürő beszívó csövét azzal gondot nem csinálsz(max könnyeben kap levegőt).
3.5l fogyí jó.(cca olyan 60-as fuvókára utal)
Naszóva, melegítsd be a mocit, adj neki egykis alapjáratot, majd kezd el kitekerni a levegő csavart.(keresd meg azt a pontot ahol lefullad, majd egy kicsit tekerj ki, hogy beinduljon)
Ha nagyon pörögne ahogy tekered kijjebb a levegő csavart akkor állitsd vissza az alapjáratot.
Lényeg az, hogy megtaláld azt a pontot ahol már nem nő tovább az alapjárat, akárhogy tekered kifele a levegőcsavart.
Mindíg a dúsabb keverék irányból haladj a szegényebb keverék irányba, mert itt gyorsabb a változás, ne kapkodj, hagyj időt a változásra.
Ha megvan az a kezdő pont amitől már nem változik a motor fordulat(nagyon fontos a kezdőpontot keresd!!!!!), akkor egy nagyon picit tekerd be, hogy dusabb legyen a keverék.(olyan 1/10-et)
Ja igen és mindíg a lehető legalacsonyabb alapjáraton keresd az optimális pontot.
Ennek a pontnak nagy a jelentősége, ugyanis ez nagyon beleszól a gyorsulásba, a gázállás 1/4-1/2-állásáig!!!
A leirást a szocimotorosok oldalon is fenn van onnan lehet puskázni.
Jó kis turelemjáték sok sikert hozzá.
Üdv Nagya
UI:Előtte nézd át a karburátor-motor közti csöveket, ne szívjon falsot seholse, mert az nagyon megtréfálja az embert.
Köszi a gyors választ. Próbálgatom még állítgatni, hátha be lehet modosítások nélkül teljesen jóra beállítani. Az állító csavar eléggé ki van tekerve szerintem teljesen, mert ha még tekerek ki rajta akkor már nem változik. Most egy szintben van a féregcsavar a karbi falával.
Szerinted ez esetben is be lehet állítani karburálással ??? Gondolom azért a rendszer arra is van méretezve ha nincs bent a szűkítés a sportkipufogóban, nem ? Fúvókát nem tudom mi van benne, de. kb 3,5L eszik, gondolom elég nagy van benne. Ha felbővítem a szívó pipát azzal nem tudok gondot okozni, rosszabb nem lehet ???
Van egy Kee Matrixom 50 2T sport kipufogós. Tegnap a szerlővel kivetettem a hengerből lejővő cső végéből a folytást legalább is én annak gondolom. Egy tölcsérhez tudnám hasonlítaniami egyeletesen beszűkült ( nem az alátétes megoldás ). A lejövő cső végén volt ott van egy illesztés és jön a "husi" kipufogó dob (asszem azt hivják rezonátornak) és mindkét cső sokkal nagyobb keresztmetszetű meg a tömítés is mint amire beszűkítette az a "tölcsér"
Most megy mint akit segberugtak, sokkal erősebb lett :D
Gond : Teli gáznál húz mint állat és egyenletesen szépen jár a motor. Viszont finom elindulásnál kis vagy fél gáznál dadogva megy olyan mintha fulladozna ropogós a hangja és gyengécske. Olyan 4500 tól kezd el kisimulni és meglódulni. Én arra gondoltam utánna kell most állítani a karbinak meg is kértem a szerlőt de azt monta nem az a baj. Szerinte fúvóka csere meg légszűrőnél kell bővíteni-furkálni. Hozzátenném, hogy sztem nem egy profi szerelő...... Kicsitt álítottam a karbin most jobb, de nem tökéletes.
sziasztok van egy 2005 focusom és a kipufogóm kezdi magát megadni . A szervízbe azt mondták hogy egy új 50.000 ft de én szeretnék valami ólcsóbb megoldást ha tud valaki segíteni azt megköszönném.
Szépen csavarhúzóval (lakatos menyus) benyulsz a csapágyhoz ellentétes oldalról, és kiütöd.(feltéve ha a távtartó persely engedi, hogy a csavarhúzóval hozzáférj)
Visszarakásnál keress egy ollan csövet, mint a csapágy külseje(nagyon picivel kissebet), és azzal üsd vissza (a szimeringet is).
Szerintem gyári betétet vagy egu-n néz szét(http://www.egumotors.hu/). Mennyi km van a motorodban, hogy elkopott? Nekem 8620 körül, 1,5 éves, de én szinte nem is használom, inkább a hátsót. (motorfék powa :) ) Pedig városban kígyózok vele. ABS ezekre felesleges, ígyis-úgyis megcsúszik, túl könnyű az eleje. Első fék vészfékezésre van ezeken kb :D Nagymotoron meg szinte csak elsőt használsz. (tudom, hogy az első az üzemi fék...)
Csapágyak a kocsinál-motornál is préselve vannak. Szóval tényleg ütni kell nagyon macerás. Visszafele is egyenletesen kell visszaütni. Vannak ehhez szerszámok is. Gondolom jó drágán. Jobban jársz, ha szerelővel csináltatod meg. Nem hiszem, hogy sokban lenne. Nekem is búg valami, de nem érdekel míg nem recseg. :)
Nekem is ki ment 7500km körül az "indexrelé", ami valójában egy szar kis villogó, nem értem minek van túlbonyolítva. Én nem vettem meg a gyárit 1800 pénz körül, helyette egy Lada indexrelét vettem 3 lábút(350 Péééz), a motorban a gyári csak 2 lábú, de simán rádugod és megy. Sőt ez még kattog is, mert nem villogó hanem bimetálos? relé. A Hurricane-omban (4T) az óra alatt van a relé. Azért azt nézd meg, hogy a biztosítékok nem mentek-e ki. Mert az index akksiról megy, csak fordulaton lévő motoron indexel ha az akksi előtti bizti kiment.