Érdeklődnék, a tapasztalt kollégáktól hogy a ( korongos tachográf használatával kapcsolatba. Én kezdő sofőr vagyok ,és Mohács-Horvátország közt járok, amikor a határon állok min kell lenni a tachográfnak.
gyakran, van 2-3ora várakózás. Mindkét oldalon. Valaki azt mondta, hogy a határon töltök, 3orát akkor kilehet tolni a munkaidőt 13órárol-15órára.Ez minden nap működik vagy heti 1-2 nap?És ilyenkor mennyi pihenő időt kell tartani?Ha a határra érek és pont ott fogy el a vezetési idő akkor ott kell kivennem a pihenő időt vagy a telepre elmehetek mert csak 16km.
A másik kérdésem tudom nem ,szabályos de azért megkérdem sosem lehet tudni mikor kell használni,Hogy lehet cs . a korongos tachográfon . Köszönöm a válaszokat
Akkor meg végképp,ha van CD-s autórádió,mert annyira szól a fülembe a zene,hogy le se szarom,ha baja van,csak akkor figyelek,ha tud köszönni,és normális hangvételben kérdezni. A többit leszarom.
Amúgy van 1 rossz hírem,a lakosság sokkal normálisabb a fiatalabb sofőrökkel,mint az idősebbekkel. 2-3 generáció különbség van,meg a többségünket(fiatalok között),már nem szopattak annyit a Honvédségnél,így nincs "kiélni valónk" másokon,mint a sok sérelemmel felfűtött idősebb korosztályban.
Néha hullyognak,mint a hullámvasúton,de akkor legalább megnyugszik a lelkem,hogy vidámparkra se kell 1 darabig befizetnem. :))
Látjátok,ezért jó buszozni. :))) Nincsenek ilyen gondok. Kimásolsz a papírról mindent szóról szóra,km-ről km-re,és mész cigizni-kávézni a többiekkel,meg ökörködni.
Amúgy felétek is már több,mint 1 hónapja,nagy a rendőri jelenlét??? Nálunk folyamatosan kocsikáznak a fiuk,és ha nem tetszik nekik az autód,akkor utánad mennek.
Pénteken a gyereknek a buszmegállóban vették le a kocsijáról a rendszámot. Tuningverda volt,nem egy szemétkupac.
Régi korongod autónál, hogy számoltátok a vezetési időt? mert az tiszta sor, mikor elindulsz és csak éerakón állsz meg, de mikor mondjuk araszolsz,meg keresgéled a címet? Főlfelé kerekítesz, vagy saccra?
"Ahogy Tibi is írta őt "büntették" már ezért, az a probléma hogy még a hivatalos szervek sem egységesen tevékenykednek ezzel kapcsolatban. Valakit nem büntetnek meg - holott meg kellett volna - és benne úgy tudatosul hogy mindent jól csinált, ezt mondja el a kollégáknak és már szájra is kap a pletyka..."
Nem, egy szóval sem írta hogy megbüntették. Csak előre kimosakodott a cége, ahogy a többi is szokott. Ha megtehetnék, azt íratnák alá velünk, hogy a felszólítás ellenére beindítottuk az autót és elmozdultunk a parkolóból. Ez elég vicces lenne védekezésnek, ezért kénytelenek minden valós vagy vélt hibát összeírni. Azokat is, amelyeknél esetleg esélye van annak, hogy hiba. Ez attól még nem tény. A tény az, hogy néha látom a rendőr szemén "ejj, de megvennélek szépöcsém", aztán visszaadja a papírokat és jó utat kíván.
Amint megcsípnek ezért, rögtön közölni fogom, de addig csak túlzott beszariságnak tartom. :)
A korongos autóra gondoltam, azzal tisztában vagyok, hogy a kártyás az ugrik egyből. Nekem a prérinyulban a kártyás is át volt állítva, hogy amint levetted a gyújtást átugrott ágyikóra. Eleinte zavarat, de később megszoktam.
Te külön át szoktad nyomkodni? vagy folyamatosan ágyikón van neked is? Mert én bevallom még sose használtam a " tevékenység kapcsolót" és nem szóltak még érte soha.
Max ha ellenőrzés volt akkor mikor megálltam átnyomtam kalapácsra...
Autómentőm (3,5t) van cégtől vettem tachográffal + vonóhorog. Az volt az első, hogy kiszedettem a tachográfot, mivel a saját nevemen van és nem végzek vele fuvarozást. Persze kell hozzá a nyilatkozat a mentességről, de eddig senki se kérte.
Az AETR-t mindíg máshogy értelmezik. Itt, a gyakorló kollégák között sincsen mindenben egyetértés. A DAS, elvileg ezt a problémát akarja kiküszöbölni. Ez egy örök harc...
Akár hányszor átteheted pihenőre ha nem éri el a 15 vagy 30 percet semmti nem ér. Nagyon sokan nem kapcsolgatják a tachográfot ( korongos) folyamtosan ágyikón van. ha megállsz húzza a pihenőt, ha megvan a 15/30 perc akkor van pihenőidőd, ha nincs meg akkor meg egyéb munka... ez se szabályos, mégis 10 ből 8 sofőr így csinálja.