Keresés

Részletes keresés

obsitos3 Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1253

Ő Pajzs '73-ról ír.Hát,lehet,hogy akkor is volt,de én sem emlékszem.Abban az évben októberig voltam ott.

Előzmény: ercsenyi (1252)
ercsenyi Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1252

Hello Bajtárs!

a Pajzs 72-ön én is voltam és obsitos 3 is, meg Tuzérfönök, de az Csehben volt! (Arrol már régebben írtunk) Más Pajzs 72-t is szerveztek?

udv ercsenyi

Előzmény: ficere50 (1250)
ficere50 Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1250

A hivatásosokról irtakon kívül szinte minden "élményed" ismerős!Talán annyi, hogy én állandóan "háborúztam"!

Előbb írtam is erről.(Pajzs '73,Bakony '72,Fajsz viziátkalés stb.)Reziben egyszet voltam kb. 2 hétre.

Azért mégis sok változott 73-79-ig!!Már a tiszteket illetően.

Helló!

Előzmény: Hírműhelyes (1249)
Hírműhelyes Creative Commons License 2011.04.24 0 0 1249

Szia Ficere!

Az én időmben csak nálunk,a javító századnál volt hírműhely.Nekünk is volt tb,nyúl rádió/R107/ Dalibor géptávíró,meg rengeteg R130 Ez remek ütőkártya volt,mert ha valamelyik tiszt szórakozott velünk,elküldtük a rádiót vagy Kaposvárra közép javítóba,vagyGödöllőre a nagy javítóba.Innentől gyengülhetett a harckészültség,szóval hamar kialakúlt a békés egymásmellett élés.

Közben eszembe lyututt még három név:Török föhadnagy volt a híradó század parancsnoka.Dobler hadnagy,ellátó század.Neki nem nagyon adtak lőszert,mert állítólag hajlamos volt célba lőni az útmenti KRESz táblákra.Az tény,hogy a Kaposvár/Lenti viszonylatban szinte az összes kocsmánál megálltunk oda vissza,erősen illuminált állapotban érkeztünk vissza ilyenkor.Volt még egy Robi bácsinak csúfolt talán őrnagyi rangban lévő tiszt.Neki horpadt volt a koponyája,állítólag platina lemezzel volt a csont pótolva.A pletyka szerint ha a napon felmelegedett a lemez,az öreg megkergült.Tény,saját tapasztalatom,hogy nagyokat tudott hisztizni .Ha üti volt,Ő sem kapott lőszert,mert egyszer "kitárazott" a telephelyen,és pár Mann diselnek szétlőtte a hűtőjét.Senki nem sebesült meg,de az öreg ezek után részt vett egy "mozigépész"tanfolyamon.Ti jártatok Rezi bázisra?Mi jártunk többször karban tartani a technikát,ezek kellemes laza bulik voltak.

Kétszer voltam "háboruban".Talán 78 telén volt egy téli hadgyakorlat.Keszthelyig mentünk vonaton,onnan pedig lábon,bakonyi hadi utakon jutottunk el a hajmáskéri lőtérig,több napon át.A műhely kocsival kempingeztünk,ha rendben volt a technika,nem nagyon piszkáltak minket.A végén emlékszem,valahogy bekavarodtunk egy harckocsi rohamba.Egyszer csak minden felé T54-esek,és ezek megindultak.Félelmetes élmény volt.A másik csata a Pajzs79,Ercsiben.Gyönyörű meleg április volt,még a Dunában is megmártóztunk.Álltalában délután,este volt dolgunk,napközben meg néztük a gyakorlatot.Azt hiszem azért volt nekünk műszerészeknek laza életünk,mert viszonylag "gazdátlanok" voltunk.A főnök olyan tsz.-es őrmester volt,akit még sorkatonaként ismertünk meg,velünk nem tudott szívózni.Fent azt hidték van aki vigyáz ránk,így ha szakmailag minden rendben volt,nem piszkált bennünket senki.Talán mond valamit,hogy rendszeresen torna cipőben közlekedtünk ott,ahol munka közben a kopasz engedélyt kért áthaladni a nála feljebb valóktól...

Ha valakinek van közös élménye a fentiekkel,örülnék,ha jelezné,közösen többre tudunk emlékezni!

Üdvözlettel Hírműhelyes

Előzmény: ficere50 (1243)
Hírműhelyes Creative Commons License 2011.04.24 0 0 1248

Álldott,szép husvéti ünnepeket kívánok minden zajdai bajtársnak és kedves családjának!

Üdvözlettel Hirmühelyes

blues47 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1247

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok minden Zajdai öregharcsának és Kedves Családjának

Eper

beluga 2 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1246

Kellemes húsvéti ünnepeket! Minden Zajdai obsitosnak  és családjuknak.

ercsenyi Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1245

Helló obsitos 3!

Elolvastam, ünnepek után válaszolok! Kellemes húsvéti ünnepeket!

ercsényi

Előzmény: obsitos3 (1242)
ercsenyi Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1244

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN ZAJDAI OBSITOSNAK ÉS CSALÁDJUKNAK!

ercsényi

ficere50 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1243

Igen, balra fent voltunk mi a 3.emeleten.A ebédlő bejárattal szemben lévő épület.Mi főként "tb-ket" és "nyúlrádiókat" javítottunk.Én "háborúban" sokszor szereltem kinn terepen Hk-rádiókat, belső besz.rendszert.

Üdv! (végre egy szakmabeli) 

Előzmény: ficere50 (1240)
obsitos3 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1242

Nézd meg az emiled!

Előzmény: ercsenyi (1237)
Hírműhelyes Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1241

Szia Ficere!

Az alakulat számára fejből már nem emlékszem,meg kéne nézni a katona könyvem,de az most nincs nálam.Az én időmben volt az ezred és a felderítő zászlóalj.Én az ezrednél voltam.Ha jól emlékezem akkor ha azon az úton,ahol a hősi emlékmű volt,jöttél fel az alakúló tér felé,akkor a tér jobb oldalán volt három épület,a mi körletünk a középsőben volt.Alattunk az aknavetősök voltak,fölöttünk az ellátó század.Volt ott egy igen dagadt talán főtőrzs,a Feri bástya.Neki varrták a ruhát,és a derészijj is kettőből volt össze rakva.A felderítő század épülete a tér túloldalán volt,tőlünk ballra.A hírműhely a telephelyen volt,a harckocsi javító csarnokon belül nyílt egy klön szoba.Ugyan itt voltak az adagoló és porlasztó javítók is egy másik helységben elhelyezve.A telephely sorompóval és kerítéssel volt elválasztva az egyébb területektől.

Néztem az adatlapod,nekem is hasonló a végzetségem,én Kandós voltam,és sokáig az Orionban dolgoztam.Üdvözlettel Hírműhelyes

Előzmény: ficere50 (1240)
ficere50 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1240

Helló! Amiket én írtam átnézted?Az én időmben csak nálunk (híradószd.,Hk+Felderítő épület)

volt ún. "hírműhely". A felsorolt hivatásosok közül senkit nem ismertem. Ennyi változott volna 1973 és  1979 között? Lövészezredhez tartoztál? MN 6783?

Üdv!

Előzmény: Hírműhelyes (1239)
Hírműhelyes Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1239

Sziasztok Öreg harcosok!
Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra,magam is Zajdán voltam katona,1977 februárjában vonultam be,1979-ben szereltem le.A javító századnál voltam Hirmühelyes,Horvát őrnagy,alias Kummogó volt a század p.k.Pej Dániel tsz.-es szakasz vezető volt a főnököm.A kopasz időszakot Vácra vezényelve töltöttem ahol rádió műszerész kiképzést kaptunk,ami pláne Lenti után üdűlő volt.Mint 'gumi',kopasz őrvezetőként jöttem vissza a századhoz,ahol még az öregek nem szereltek le.A  takarításhoz engem is be akartak osztani,amit hülye fejjel a szabályzatra hivatkozva megtagadtam,és ezzel hosszú időre a többiek neheztelését vívtam ki.Majd egy időszak kellett a csorba kiküszöbölésére,de sikerült,jó emlékeim vannak azokról az évekről.A hírműhelyben jó dolgom volt,nem igen tudott senki szívatni,állam voltunk az államban.Közvetlen bajtársaim voltak:Nagy János szakasz vezető,Horváth Ferenc hv.Erdős József szkv.Szemes Gábor hv.Ők Hírműhelyesek voltak.Emlékszem még Fehér Lászlóra és Molnár Pubira,akku töltősök,Juhász törzsörm. Bakon László örm.Schetner Zoltán hv.Berényi tiz.harckocsi javító mühely,és Martin tüfe javító.Kapásból ez amire emlékezem,de ha sikerül valakivel összejönni a századból,akkor biztosan más is elő jön a ködből.A találkozóra szeretnék elmenni,ha lehet akkor kérek róla információt!Üdvözlettel Hirmühelyes

prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1238
ercsenyi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1237

Hello Tuzérfönök!

Remélem, amit írtál, nem gondoltad komolyan! Biztos, hogy nem tizen fogunk menni, de megértheted, hogy az idöpontot mindenképpen egyeztetni kellett. Nagyon sajnálnám, (sajnálnánk), ha nem találkozhatnánk Veled. Talán megbántott valaki, hogy ilyen negatív döntést hoztál? Az, hogy a laktanyát leamortizálták, egy dolog, az meg, hogy mi régi zajdai bakák találkozni szeretnénk, egy másik dolog. Olyan jol elbeszélgetunk ezen a forumon, szinte ujra összekovácsolodtunk, most hagyjuk abba? Nagyon várunk junius 25-én, ezt nem hagyhatod ki!

udv ercsenyi

Előzmény: Tüzérfőnök (1236)
Tüzérfőnök Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1236

Sziasztok Lenti Harcosok!

A hozzászólásokból úgy értékelem a találkozó állását, hogy csak néhány fő jelentkezőre és résztvevőre lehet számítani. Még nincs eldöntött időpont, nem ismert a létszám, tehát nem is lehet számítani csak egy maximum 10 fős csoportra.

Én személy szerint nem veszek részt a látogatáson, mert nem akarom megnézni a rombolást, amit az enyészet és mások végeztek a volt laktanyában. Egyébként közel lakom Lentihez, bármikor el tudok menni, nem régen jártam a városban, de a laktanyát nem nézem meg.

Ezért ha leszerveztétek a találkozót, írjon valaki egy kérvényt a polgármesternek, a címe és a kérelem tartalma egy régebbi hozzászólásomban szerepel. Az is elképzelhető, hogy egy másik látogató csoporthoz társultok.

Üdvözletem: Péter

blues47 Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1235

Szevasz Zoli (FUG2) !

Régen írtál, nem tudom mi van veled, remélem nem vagy kórházban???

A leírásokat a nevekkel megkaptam, csak a FUG-osokra nem emlékszem tisztán, Orosz Lajosra és a Berecz Györgyre annál inkább.

Azt hiszem válaszoltam is e-mailben, de ha nem bocsánat. Rengeteg melóm van, kimehetett a fejemből.

Mivel láthatod, szerveződik a találkozási időpont, és én is lemegyek Lentibe, kérdezem, hogy velem tartasz-e esetleg, vagy más programod lesz????

Kocsival megyünk feleségemmel, beférsz.

Ha érdekel a dolog, írjál privátban.

Kérdezném az előttem szólóktól, hogy akkor június 25 végleges, vagy lesz még variálva????

Szeretném tudni feltétlen, a nyaralásokkal kapcsolatban, 4 unokám van, ránk lesznek bízva, felváltva lesznek nálunk, és én meg feltétlen akarok menni.

Mindenkinek szép napot

Eper

ercsenyi Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1234

Kedves István!

Köszi, akkor junius 25-e. a többit még majd lebeszéljuk.

Üdv Karcsi

pszh soför Creative Commons License 2011.04.16 0 0 1233

Kedves Károly!

Bocs ha nagyon merevnek tüntem, lehet egy kicsit fáradt voltam, még dolgozom.

Az a javaslatom, mivel senki nem ragaszkodik a jun. 18-hoz, legyen junius 25-én, nekem tökéletesen megfelel ez az időpont is, csak most már legyen egy pontos időpont ezt már többen is kérik. Tehát találkozunk 2011 junius 25-én.

Ugron István

Előzmény: ercsenyi (1223)
gimri Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1232

Hello MINIOR!

Én is ebben az időszakban voltam, ugyancsak a felderítő zászlóaljnál iránymérő. Szép idők voltak.

Imre

Előzmény: MINIOR (1006)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1231

Szevasz Tibor,

sajnos nem emlékszem, ki volt a tanteremben, de a Kecskés föhgyra nagyon! Vele voltunk sokszor gyakorlatozni, és ha meguntam, akkor mindig felvetettem neki valami töketlen kommunista filozófiai témát, és akkor legalább másfél óráig szünet volt, mert nagyon tudott arról vitatkozni, amig aztán a "dallamos" hangján - egyébként jó jelzö! - megjegyezte, hogy - Haháá, Gááspáár, maga csak idöööt akar nyeeeerni! -  A harmadik századparancsnok nevét én sem tudom. Egyáltalán, nagyon sokat feledtem, az azért is lehet, mert szinte azóta egyfolytában külföldön élek, és alig beszélek magyarul. Viszont egy szörnyü figurát nem lehet elfeledni: a borzasztó Hullmann szakaszvezetöt, ismerted? A világ nagy formája volt, testileg is torz jelenség, és állandóan dühös, kötekedö, azóta is egyfolytában röhögök rajta, csak persze akkor nem tettem...

Üdv, Péter

Előzmény: beluga 2 (1230)
beluga 2 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1230

Obsitos 3 és gazsi a gitárosnak. Sziasztok!

Obsitos 3. Nem kell bocsánatot kérned. Én örülök,hogy találkoztunk

ha ,nemis személyesen.

Helló Péter !Nem a ti tantermetekben voltunk mi? A Vojnovicsra emlékezem

és volt a Kecskés fhdgy, vékonyhangú dalolós beszédű .Az ő felesége volt ha

jól emlékezem a mozi pénztáros.

Nem jön be a harmadik szd. pk. neve.

A mi körletünk egyébként az első szinten volt. Közel a presszóhoz .

Úgy hallottam ,hogy a Salamon bezáratta amikor leszereltünk.

Vasárnap , látogatáskor nálunk volt a női mosdó, a napos volt a WC.- s.néni.

Elnézést de befejezem, fájnak az ujjaim. Most tanulom a netezést öreg fejjel.

Üdv . Tibor.

SüleFeri Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1229

TÜZÉRFŐNŐK!!!!!!!!! LÉGYSZÍVES KERESS MEG A SULEFERENC@FREEMAIL.HU CÍMEN SZERETNÉM A KAPCSOLATOT FELVENNI VELED AZ OKÁT ISMERED. ELÖRE IS KÖSZI SÜRGŐS A DOLOG    VOLT MÉLYSÉGI FELDERÍTŐ

páncéltörő Creative Commons License 2011.04.06 0 0 1228

Sziasztok!

Legfőképp a szervezőnek, Tüzérfőnöknek' írom. Kb. mikorra várható a találkozó pontos időpontja? Fontos lenne tudni, mivel szállást is kell foglalni, és aki van ott szolgált katona ismerősöm, Ő messzebbről jönne, vele is egyeztetni kell az egyeztetni valókat.

Üdvözlettel!

blues47 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1227

Üdv Mindenkinek!

Látom az időpont nem mindenkinek jó, nekem teljesen mindegy, hogy mikor lesz, csak legyen végre, és előre tudjam a pontos dátumot és időpontot.

Sajnos tudom, hogy nem az a kép fog fogani, ami még bennem van Zajdáról, és környékéről, de nem bánom, és így le tudom zárni életem egy rossz-jó-izgalmas-baráti szakaszát remélem.

Viszont azt mondják, hogy ne menj vissza oda, ahol boldog voltál, (ezt most csak a közmondás miatt írom, mert boldog aztán végképp nem voltam), mert nagy lesz a csalódásod!!!

Hát ez így van, tapasztalatból tudom, de nem bánom.

Menjünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blues47

blues47 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1226

Szia gazsi. a gitáros!

Leveledet megkaptam, kösz, most írtam a választ, fotókat majd később küldök, mert pillanatnyilag rengeteg dolgom van. Bocs...

De azért jólesett, hogy írtál öregharcos, örülök hogy van itt valaki 65-67-ből.

Üdv

obsitos3 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1225

Szia beluga 2!

Az egy doboz Cavinton elégséges,csak nekem kellett volna bevenni.Az történt,hogy megnéztem az e-mail címedet,és ismerősnek véltem.Hát nem volt az.Később én is észrevettem,és azt is,hogy az idő nem passzol.Bocsáss meg a tévedésért.Üdv:obsitos3

Előzmény: beluga 2 (1221)
sneci Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1224

Ez a főhadnagy nem Oszkár volt véletlenül? Mert a század pk-mat úgy hívták.

Előzmény: pszh soför (1214)
ercsenyi Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1223

Kedves István!

Igazad van, csak én is írtam, hogy sajnos, juni. 18. nem jo nekem, mert mivel feleségem pedagogus, pont ezen a napon van náluk a nyolcadikos ballagás. olyan igazgatojuk van, (nö) aki egy "pitiáner" baka találkozo kedvéért nem hiszem, hogy elengedné. Márpedig, ö is nagyon szeretne ezen a találkozon részt venni, annál is inkább, mivel az eskutételemen ott volt, s szeretné ö is ujra látni Zajdát. Nem tudom, az jo idöpont lenne-e mindenkinek, ha mondjuk egy hét mulva, 25-én találkoznánk?

Tudom, hogy nem csak én vagyok a csapatban, az én kedvemért ne változtassatok, csak ha mod és lehetöség adodik.

Amugy, ne haragudj, de a megszolitás "tul merev" volt!

udv Karcsi

Előzmény: pszh soför (1214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!