Mint Gázló 110+90 teljesítő megyugtatlak, amennyiben nincs ítéletidő, a gázlóknál a víz szintje a tengely vonalát sem fogja elérni. De nem értem a kérdést, ez egy teljestrménytúra...
Szerdán megint belefutottam az Andrássyn a rendőri ellenőrzésbe. Ugyanaz a járőr volt, mint egy héttel ezelőtt, két mondatban megbeszéltük, hogy ugye engem az előző héten ugyanitt már egyszer, igen, akkor köszönjük, mehet tovább. :-) Pedig az előttem lévő futár még szondát is fújhatott, ha jól láttam!
122. telehódas HHH Hely: Budapest Dátum: 2011. április 17. (vasárnap) Időpont: 20:00 Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók. Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítő, miazmás. Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!!
Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, bundabugyi, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Értelmi szerző: robi
Szervező: esetleges, alapjáraton dhpage
89. Sijófoki Telihold Túra Hely: Siófok
Dátum: 2011. április 17. (vasárnap) Időpont: 20:00 Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz. Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!). Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe). Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, első-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdőlepedő, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, meleg tea, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: bátyó
94. Telehódas Bazita Hely: Zalaegerszeg Dátum: 2011. április 17. (vasárnap) Időpont: 20:00 Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi műintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdőig, majd a bicóuton be a városba. Program (Extra): "hozott anyagból" Ajánlott kiegészítők: bukó és aLÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs! Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: Pinye(?)
A következő telehódas túra időpontja: 2011. május 17. (kedd) 20:30 óra.
Valahol azt olvastam, hogy érdemes bezsíroznia küllővégeket, mert úgy kevésbé ragadnak be az anyákba.Énrégótaígyisteszek,mostanáig nem adódott hasonló jelenség, és sokáig kezelhetők maradnak akár út közben is. De csakugyan úgy tűnik, hogy a kiállva tekerés hatására már megcsúsznak. No mindegy: itt a hétvége, hogy kitekerjem, letöröljem és újra meghúzzam őket.
A középsőt ne, azzal semmivel sem lesz jobb a gördülés mint a mostanival. Az első meg a harmadik jó, köztük az a nagy differencia, hogy a Land Cruiserben van egy defektvédő plusz réteg, ami elég sok kisebb tüskét, üvegmorzsát megfog. Drágább gumi, de megéri a plusz ráfordítást.
A Dinnyés-Kisfalud útszakasz változatlanul a dudálós-mutogatós autósok mekkája. Ma ötből kettő az eredmény. Mindkettő szembe jött, mégis zavartam őket azon a szakaszon, ahol a félig elkészült kerékpárútra nincs fel- és lehajtó, értelemszerűen nincs átadva, és még táblázva sem. Ez egy öperces út lehet.
A sajátom meg ez (csak amikor vettem, még nem volt benne "reflection"), szerintem a kis g. ellenállás jogosan elmondható róla. Laza talajon kissé (understatement) bizonytalanul fordulok vele, de az valszeg a saját bénaságomnak köszönhető inkább.
A Land Cruiser egy nagyon ismert, bevált gumi, sokan használtak már ilyet a topikból (pl. asszonykám is). Nedvesen a tapadását szokták szidni (mármint a Schwalbe külsőnek, kéretik nem félreérteni :)) de egyébként tényleg gyors és kényelmes.
Először azt hittem, hogy csak a Közlocsolási Művek vizezte be az utat, de gyanús lett, hogy a járdák is vizesek. Valamikor hajnal előtt eshetett az egész városban, a Reiiter szinte lucskos volt. Mire beértem, az induláskor gyönyörű hófehér támvillám szürke árnyalatot öltött.:(
Teljesen üzemszerű...............néha még bezsírozatlanul is történik ilyen. Nem kell zsírozni a küllőanyát, sőt inkább ha többször lelazul akkor egy kis menetrögzítőt kell rápöttyenteni (szerintem erre a célra tökéletes a körömlakk, ha nincs más)