Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.12 0 0 1009

Egyszerűen nem értem,hogy ezen rajtam kivül senki sem rugózik!Pedig az új tv-k szinte 100%-ában van dvb-c tuner!Példátlan csalásnak tartom,hogy ezek a tróger cégek set top box-al adják a szolgáltatást,miközben a tv-ben minőségi tuner van!Tehát nem a kártya,hanem az stb a lényeg,amely ráadásul annyit fogyaszt,mint maga a tv!Vérlázitó amit csinálnak,ami viszont megdöbbentő,hogy nem megy át ez a köztudatba,igy aztán a szolgáltatók azt csinálnak,amit akarnak!

Előzmény: Chip-TFF (1007)
Kevin Creative Commons License 2011.04.12 0 0 1008

"Panaszfal a tévécsatornákhoz Digitális műsorszórás - A műszaki lehetőségeket a szolgáltatók korlátozzák

 

Általános panaszforrás a csatornák gyakori átrendezése. Emiatt szokik le a többség arról, hogy saját elrendezést használjon. Beállítása ugyanis olyan bonyolult, hogy ahhoz képest a videomagnó-programozás csak ujjgyakorlat volt, nem érdemes hetente végigkínlódni. Legtöbben csak ráeresztjük a készüléket (a digidobozt), találja meg az elérhető csatornákat automatikusan, és majd megjegyezzük azt négy-öt számot, amelyhez tartozó csatornát rendszeresen „élvezzük.”

Az idézőjel forrása a reklámok mennyisége, minősége és egyre több fronton történő támadása. Elérhetné a médiafelügyelet ingerküszöbét, hogy egyes csatornákon a képernyő három sarkában van reklám időnként (a negyedikben a karika van...), és ebből több mozog is, ami tényleg élvezhetetlenné teszi a fő műsort, és valószínűleg messze meghaladja az óránkénti megengedett időtartamot – ha ugyan beleszámít. A reklámblokkokban meg külön idegesítő, hogy a csatornák nem tudják rávenni a hirdetőket a 16:9-es képarányú „spot”-ok készítésére. Emiatt a képméret ugrál, hol itt, hol ott van fekete szegély, ami éppen azt a befogadást nehezíti, ami miatt fizet a hirdető.

Ismét hangsúlyozzuk: a reklámok miatt a legértékesebb, 18–35 éves korosztály rohamosan csökkenő mértékben tévézik, inkább letölti mind a filmeket, mind a sorozatokat. Hova is tölti le? Hát vagy USB-memóriára vagy hordozható merevlemezre – ezek a legkelendőbb, legnépszerűbb kütyük manapság, nem beszélve a saját letöltőszoftverrel „szerelt” hálózati tárolókról. Gyakorlatilag minden DVD- és BD-lejátszón van USB-csatlakozó, rengeteg tévé hálózatképes: egy teljes iparág épült a filmlopásra, már az írható CD, DVD is ezért keletkezett. A jelenség be is indította azt a negatív spirált, amely (részben) kiirtotta a nyomtatott sajtót: csökkenő nézettség, zuhanó reklámbevétel, növekvő reklámmennyiség, csökkenő nézettség. Ha egy ingyenes újság van tele reklámmal, az érthető. De a kereskedelmi tévék műsoráért fizet a néző. Amíg fizet.


 

Nagyon sok most kapható tévében van úgynevezett CI-foglalat. Ismerős lehet a laptopokból, mert teljesen azonos a PC Card, illetve ExpressBus nevűvel – épp mostanában hal ki az USB miatt. A tévé CI-foglalatába be lehet illeszteni egy kártyarést, abba pedig a tévéműsor-szolgáltató által adott kódkártyát, és máris megspóroltuk a digidobozt, médiaboxot, set-top-boxot – nem kívánt törlendő. Ezzel megspórolhatnánk annak a bérleti díját is, ha a szolgáltató hagyná. De nem hagyja. Ha nem kell a doboz, tegye csak el nyugodtan, és ne használja – mondják, és fizesse fölöslegesen a díjat, tiszta haszon, gondolják. Ha viszont komolyan gondolnák a folyamatos korszerűsítést, ahogy minden prospektusban áll, akkor a digidobozénál valamivel kevesebb bérleti díjért felajánlanának egy CI-kártyarést. Azért olcsóbban, mert a tévé mégiscsak kevesebbet tud, mint a műsorújságot, fizetős filmeket és egyebeket kínáló digidoboz.

Amelyből egyféle van, a koldus és a királyfi ugyanazt kapja. Nincs prémiumkategóriás digidoboza a szolgáltatóknak. Pedig, mivel a digidoboz egy számítógép, lehetne belőle nagyobb teljesítményű: például sokkal gyorsabb működésű és nagyobb merevlemezű. Az nem jó válasz, hogy a nagyobb igényű fogyasztó rakjon össze magának ilyet. Rendben: majd ha a digitálisan vezérelhető, szabványos csatlakozójú jelszűrőt külön is forgalmazza a szolgáltató. De ezt sem teszi.

Azt a vágyálmot, hogy ne csak csomagokban lehessen kapni a csatornákat, csak halványan említjük. Hogy a fogyasztó csak azt csatornát nézze, amelyiket akarja, és csak annyit fizessen, amennyit nézte. Pedig azt sejtjük, hogy mindez csak szoftver kérdése, bár mind a szolgáltató, mind a digidoboz oldalán. Sajnos valószínűleg kihalna néhány csatorna, például a komolyzenei. De azért a nézési idő szerinti számlázás meggondolandó lehetne."

 

Forrás: NOL

Előzmény: Chip-TFF (1007)
Chip-TFF Creative Commons License 2011.04.12 0 0 1007

Udv a kapitalizmusban! Azert tehetik meg, mert meg senki nem ment ezzel a dologgal a gazdasagi es versenyhivatalhoz. Egy jo kis szaftos buntetes kellene nekik is meg a UPC-nek is ahhoz, hogy leszalljanak a kotelezo STB eroltetesrol.

 

Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (1001)
boyfiu Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1006

Nekem a 3-ik STB-m van X301T. A mostanit már 3x be kellett jelentenem, mindig kihagyott 1-1 szót, majd először 4-5 órát, majd fél napot javították a hibát, mert ha szorgalmasan nem jelented be akkor minden marad a régiben. Gondolom ennek az STB-nek nincs semmi baja, bár cserét is felajánlottak.

Előzmény: pusztaib (1003)
pusztaib Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1005

Köszi! Elvileg ellenőrizték az oszlopon is a csatlakozókat, sőt olyan is volt, hogy a T-Home hívott fel engem, hogy nincs e valami problémám a TV-vel. Mondtam hogy van, már be is jelentettem egy párszor. Akkor azt mondták, hogy azért hívtak, mert a rendszerük azt mutatja hogy tőlem szűrődik ki zaj a rendszerükbe (?)...

Nemadomfel :)

 

Előzmény: zar 116 (1004)
zar 116 Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1004

Nekem volt ilyen problémám, az analóg Duna TV, M1, M2 zavaros volt, szellemképes a RTLKlub, digitálisban pár csatorna nem jött (azok mind egy frekvencián voltak). Bemérés után kiderült, hogy az oszlopon egy csatlakozó volt korrodált, ki kellett cserélni, azóta működik...

(Ne add fel, ne hagyd magadat lerázni, ha a hibát nem hárították el megfelelően 72 órán belül, kötbérre vagy jogosult, mert a szolgáltatást nem tudod igénybe venni. A hiba bejelentésekor elkérni a felvett hiba azonosító számát!)

Előzmény: pusztaib (1003)
pusztaib Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1003

Sziasztok!

 

 

Évek óta T-com digitális kábel tvm van, Bp. III. kerületben. Az utóbbi hónapokban van pár csatorna ami szinte nézhetetlen, kockásodik a kép, elakad a hang kb 2 percenként. Főleg a HirTV, M2 és a CNN nézhetetlen. A többi csatorna hibátlan. Már volt set top box csere, és a csatlakozókat is kicserélték, bemérték a jelszintet, elvileg mennie kellene.

 

Azért nem értem, mert ha a legtöbb csatorna jó, akkor elvileg a jel is jó a kábelen és a STB is elvileg jó...

Vagy ez függ esetleg attól hogy melyik csatorna milyen frekvencián jön?

 

Van valakinek ilyesmi problámája?

 

Köszi

Guru_01 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 1002

 T-Home HD Set-top-box digitális kábeltévéhez -beltéri A készülékkel a T-HOME hálózatán fogható digitális kábeltévé csatornák érhetők el. A működés feltétele az, hogy szerződést kell kötni a T-HOME-al, valamelyik digitális kábeltévé HD csomagjára. Ha megvásárolja ezt a készüléket, akkor nem kell a set-top-box után külön bérleti díjat fizetni a T-HOME részére a kábeltévé díj mellé, mindössze be kell regisztráltatni náluk a set-top-box azonosítóját.
A készülék karc mentes, gyári dobozában összes tartozék benne van. Több darab van belőle

A készülék típusa

Intek HD C10CX

ár: 10000 ft/ db

 

 

 

gorog1@index.hu

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1001

Sziasztok!Lenne egy kérdésem:Van egy Sharp led tv-m,dvb-c vel,elég húzós ára volt!Ha jön a kötelező digitális átállás,akkor nekem hoznak egy ótvaros,40W fogyasztású stb-t,kikerülve a tuneremet,akkor minek csinálnak tv-t?Egyre több tv-ben van dvb-c,milyen jogon sóznak rám,akár életem végéig egy 1 dolláros szart,amit fizethetek és ha sokáig élek,az 1 dolláros szarra kifizetek egy autó árát?Nyilván,az adások titkositással jönnek,a sim-kártya ezt nem oldja fel?Illetve miért nem adnak kártyát,ugyanis a kódolt prémium csatornák nem érdekelnek!Még valami,hogy miért irtam a 40W-ot,a készülék mérten 45W-ot fogyaszt!Köszi

culyu Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1000

Szia Aszpirin!

 

Egyenlőre én sem találtam meg a wireless slpittert, de lehet hogy azt majd szakboltban személyesen kell keresni,

mert esetleg a reklámozása nem fulllegál...

 

Üdv:

culyu

Előzmény: Aszpirin (991)
culyu Creative Commons License 2011.03.28 0 0 999

Szia Doky586!

 

A felvevős STB-t csak az IPTV-nél kínálja fel opcióként a Tréhóm.

 

A TV-mben (Sony KDL-40w5500) van a Strong Conax, müxik is, de ez a model még nem tud

felvenni.

 

A most érkező újak majd már tudnak, de nem feltétlenül dobnám ki a másfél éves TV-t... :)

 

A samu bd-c8500 (ha jól olvasom) csak DVB-T tunert tartalmaz, nem DVB-C-t, így nem jön számításba.

Egyébként valami ilyesmi lenne a legjobb megoldás (főleg ha az is Sony lenne :)).

 

Üdv:

culyu

 

Előzmény: Doky586 (993)
Guru_01 Creative Commons License 2011.03.27 0 0 998

Előzmény: Guru_01 (997)
Guru_01 Creative Commons License 2011.03.27 0 0 997

A kép lemaradt hogy milyen kell.

Előzmény: Guru_01 (996)
Guru_01 Creative Commons License 2011.03.27 0 0 996

Sikerült megtaláőlni a típusát.

 

Esetleg vab valakinek eladó??

Ha igen azt megvásárolnám

 

gorog1@index.hu

 

tíousa intek HD-C700

Előzmény: Guru_01 (994)
B_alu Creative Commons License 2011.03.27 0 0 995

Köszi az infót!

 

Sajnálatos dolog, hogy ilyen a szitu.

 

Én tudok egy készüléket, amit ha minden igaz lehet VidaNet hálózaton használni dvb-c-n, conax kártyával.

 

Ez a Golden Media 9060. Van belőle sok féle, műholdas, dvb-t, figyelni kell, hogy -C-et vegyél.

 

De ez mondom, VidaNet-en megy elméletileg, de úgy tudom elég hasonló a 2 szolgáltatás, nem?

Lehet bele tenni 2 Conax kártyát, 2 CAM-et.

 

Ha netről rendeled (betacom) 8 napig visszaküldheted.

 

Talán ez is megér egy próbát, bár picit kevesebbet tud médialejátszóként, mint a Selteka. Vagyis semmit nem tud lejátszani, csak a saját felvételét.

 

Üdv.

Előzmény: culyu (990)
Guru_01 Creative Commons License 2011.03.26 0 0 994

Segítséget szeretnék kérni régebben a t-home hálozatán használtak HD-s intek boxot aminek fehér volt az elő lapja és fekete doboza volt ennek mi a típus száma illetve valakinek van eladó??? Fontos lenne !

 

gorog1@index.hu

Doky586 Creative Commons License 2011.03.26 0 0 993

> Ha bárkinek van megoldása a DVB-C képes (Conax-os vagy CI slotos) felvevőre,

> ami a T hálózatában működik, lécci szóljon.

 

Talán legolcsóbb ha előfizetsz prémium (felvelős) stb-re.

 

Megjegyzem nincs ktv-m de tudtommal lehet a TV-be dugni T esetén a koax kábelt, TV-be veszel Connax CA modult, átteszed bele a sim kártyát, és ha korszerű lapostvd van ahoz lehet usb-s hdd-t csatlakoztatni amire lehet felvenni...

Esetleg veszel egy samu bd-c8500 -at és azzal veszel fel hasonlóképp..

de mondom nincs ktv-m, így ez csak tipp

Előzmény: culyu (990)
Guru_01 Creative Commons License 2011.03.26 0 0 992

 t-home kábeltévé hálozatán használatos setopboxok eladók használt és újszerű állapotba

 

4000ft/ db áron több darab van belöle

 

 

T-Home Set-top-box digitális kábeltévéhez -beltéri A készülékkel a T-HOME hálózatán fogható digitális kábeltévé csatornák érhetők el. A működés feltétele az, hogy szerződést kell kötni a T-HOME-al, valamelyik digitális kábeltévé csomagjára. Ha megvásárolja ezt a készüléket, akkor nem kell a set-top-box után külön bérleti díjat fizetni a T-HOME részére a kábeltévé díj mellé, mindössze be kell regisztráltatni náluk a set-top-box azonosítóját.
A készülék tökéletesen működik, , távirányító, doboza és az összes tartozéka megvan.

 

gorog1@index.hu

Aszpirin Creative Commons License 2011.03.25 0 0 991

Engem az is érdekelne, hogy hol lehetne ilyent (vezeték nélkülit) beszerezni és mennyiért. Az interneten egyelőre nem találtam meg az árát... Az ebay-en találtam SmatWi nevűt 40ezerért, de az nem pont ez, amiről a cikk szól...

Előzmény: culyu (990)
culyu Creative Commons License 2011.03.25 0 0 990

Szia B_alu!

 

Bocs a megkésett válaszért, ritkán jártam mostanában erre.

 

Sajnos a Seltekával nem jutottam dűlőre, visszavittem.

 

 

Ha bárkinek van megoldása a DVB-C képes (Conax-os vagy CI slotos) felvevőre, ami a T

hálózatában működik, lécci szóljon.

 

Aztán már majd jön a következő kérdés, ilyet használ valaki:

http://www.tele-satellite-hu.com/TELE-satellite-0807/mag/cardsplitter.pdf

 

:)

 

Üdv:

culyu

 

Előzmény: B_alu (970)
tomakka Creative Commons License 2011.03.24 0 0 989

Köszönöm, csak a technikai részleteket olvastam, és valami ezek szerint régi akció volt a fejemben, hogy hűségnyilatkozattal ingyenes.

De hát ez már nem így van.

 

Előzmény: Aszpirin (988)
Aszpirin Creative Commons License 2011.03.24 0 0 988
Ha tényleg végigolvastad a topikot, akkor tudnod kell, hisz számtalanszor leírtuk, és ment is ezzel kapcsolatban a polémia, hogy mindenképpen bérelned kell az STB-t.
Ez .ellen lehet ugyan panasszal élni, de eléggé hatástalan sajnos :(
Előzmény: tomakka (987)
tomakka Creative Commons License 2011.03.24 0 0 987

Azt mondja a fránya T-Home, hogy egy set top boxot mindenképp bérelni kell... Anélkül nem megy. Most panasszal éltem.

tomakka Creative Commons License 2011.03.24 0 0 986

Ja értem, köszönöm.

Azt hittem, hogy a szolgáltatónál nem is kell kérni a digitálist.

 

Mert a TV minden előfizetés meg kártya nélkül is az m1, m2, DunaTV, Duna Autonómia adásokat adja digitálisan, a többire pedig kiírja, hogy nincs CA kártya.

 

Előzmény: Tab (985)
Tab Creative Commons License 2011.03.24 0 0 985

Kártyát a szolgáltató ad, ha előfizetsz digitális csomagra. Amit be kell szerezned, az a kártya foglalat (conax), amit a TV-n lévő szlotba dugsz, majd ebbe a szolgáltatótól kapott chip kártyát. A trénél ilyen formán működik a stb kiiktatás.

Előzmény: tomakka (984)
tomakka Creative Commons License 2011.03.24 0 0 984

Sziasztok!

 

Lett egy CA kártyát fogadó LG tv-m.

Végigolvastam a fórumot, de nem minden kérdésre tudom a választ.

 

Pontosan milyen Conax kártya alkalmas a T-Home adások vételére?

Csak megveszem a kártyát, beteszem, megkeresem a csatornákat és kész?

T-Home analóg előfizetésem van, meg kell rendelni a digitális csomagot is? Vagy a kártya elég? És mit kell mondani, miért nem kell stb?

 

Köszönöm :)

Miranka Creative Commons License 2011.03.23 0 0 983

Szia!

Én nem dugdostam össze a STB-t a TV-vel, csak újrakerestettem a csatornákat és mind előkerült. :-)

Persze ez a csatornasorrend újrarendezgetésével jár együtt, az idén már nem először.

Csak sajna valami miatt a mi Samsung C430-asunk minden csatornát kétszer talál meg, ezért azzal kezdem a csatornarendezést, hogy a felét kigyomlálom. :-)

Előzmény: paksihapsi79 (981)
zar 116 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 982

A napokban frissített a T, a műsorújság rendszert frissítette, platformfüggetlenre. Nekem se jelentek meg a csatornák, elővettem a STB-t, azzal frissítettem a kártyát (kétszer újraindítottam a STB-t), visszadugtam a tv-be és újrahangoltam, majd újra rendeztem a csatornákat. Nem sokkal később a EPG is teljes lett, feltöltötte magát adattal.

Előzmény: paksihapsi79 (981)
paksihapsi79 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 981

Sziasztok!

 

Én is "T"-nél vagyok digitális kábellel, de strong-os CA modult használok a box helyett Samsung tv-n. 1-2 napja viszont csak az alap csatornák jönnek be.

 

Ez amiatt van, hogy mivel nem használom a box-ot, nem tudta frissíteni a kártyát a "T"?

Ha visszarakom egy időre a boxba a kártyát, megoldja a problémát?

Meddig kellene visszarakni? 1-2 óra vagy akár több is?

 

Köszi!

SaLala78 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 980

Helo!

 

Nem gondolom, hogy a stb-nál ne lennének hasonló, vagy más kellemetlenségek. Ennyi belefér. A második probléma meg, sztem a már említett területi beállítás mellékhatása lehet. Ez van. Majd megszokom :) HD csomagra egyelőre nem fizetek elő, a sima digitális csomaghoz meg most 0 Ft havidíjért adják az első stb-ot (persze 1 év hűség mellett, de az eddig is volt...).

 

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat.

 

Üdv!

Előzmény: Tab (979)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!