Eladó egy JBL ESC200 mély láda passzív méreteit tekintve 198 x 354 x 451mm -es 8 Ohm-os képek mellékelve postával együtt 5200 Ft Bocsi hogy ide írom de itt találtam a legmegfelelőbbnek! Érdeklődni lehet a Email címemen: dj.csont@freemail.hu
Sony MHC-NX1 hifitorony eladó hangfalak nélkül. 2 x 100 W sztereo rádiós (RDS) erősítő, 5 lemezes CD váltó, ikerkazettás magnó. Kis hibája a kijelző nehezen olvasható, a rádió és erősítő gyönyörűen szól. 15.000 Ft, Bp.-en van. Kérésedre kocsival a címre 30km-ig elviszem, írj e-mailt
Pioneer TX-950 FM/AM Synthesized Tuner, tökéletesen működik. 3500Ft
Thomson CD lejátszó, LAD 300, elektronika működik, de nem tudja beolvasni a lemezt. Távszab nélkül. 1000Ft
Orion DVD Player 4200S, power kapcsoló nem működik, távszab nélkül. Lemezeket tökélesen beolvassa, jól működik, csak a főkapcsolóját nem lehet kikapcsolni. 2000Ft.
Clatronic DVD lejátszó, DVD 491, távszabbal. Csak audio lemez lejátszására jó, alkatrésznek esetleg. Én sokáig hallgattam rajta lemezeket, de már nincs rá szükségem. 1000Ft.
Eladó Dénes Péter DPA A3 csöves előerősítő és DPA 300B PP monoblokk pár. Az előerősítőben MM phono fokozat is van. A végfok A osztályú, visszacsatolás nélküli, ellenütemű triódás, 25W kimenő teljesítménnyel.
I.ár: 215e Ft.
Ugyanitt Eladó egy JMlab Cobalt 826S hangfalpár. Állapot: nagyon megkímélt. Kor: 5,5 év. Tulajdonos: második, kb. 4,5 éve. Tartozék: eredeti számla, gyári fémtüske, gumiláb, szivacs dugó, áthidaló.
I.ár: 210e Ft.
Meghallgatható: előzetes egyeztetés alapján, Budapesten. Elérhetőség: mail vagy 06-harminc-91negyven3-92három.
Senkit nem akarnék megbántani valamiféle sorrenddel, de akár itt, akár az avx-en, hificityn, stb, olvasott polémiáitok okán (már aki ott van ezeken közületek, de néhányatokra lenne tippem), szóval legjobban bigi hozzászólását vártam, meg is jött, nem is csalódtam, de reméltem többet. :)
Azért írtam alább többféle erősítőt és hangsugárzót, mivel azt gondoltam, mint többségében régi motorosoktól, a tapasztalataitok alapján össze lehet hozni belőlük egy kombót, a mostanitól jobb kombót. Akár másfélét, szebbet, jobbat. Szeretem a szép mély tiszta basszust ami a jelen felállásból nemigazán jön elő, bár már többen csodálkoztak, hogy abból a pici ládából jön-e az a hang ami, de egyfajta mély az és nem az a mély (már, ha a felvétel alapján ott kell legyen). Szeretem a basszus mellé a jó közép és magastartományt, ezek azt gondolom többé-kevésbe meglehetnek. Persze ez a "jó" egy örök dilemme. Azért írom így, mivel nem rendelkezem túlságosan mélyreható füli ismeretekkel. Amik voltak, megkoptak. Volt idő, mikor többfelé eljártam fülelni és lettek tapasztalataim, de aztán változtak az idők, ahogy mondám előbb.
Stevie, b31: köszönöm, a leírtak miatt kénytelen vagyok másokra is hagyatkozni.
AudiJo: a Korsunt benéztem, ez tény, mert nincs rajta phono, marad a cd-vel való hallgatózás, viszont az eladóval már megegyeztem és bár még nem fizettem, nem akarok segget csinálni a számból. Kipróbálom, legfeljebb, ha lassan is, de tovább adom. Ha nem tetszik, megkereslek és, ha még meglesz a gép, beszélünk.
Bigi: tőled több infot vártam. :) Beszédesebb szoksz lenni.
Gábor: megtisztelő a felajánlásod, bp-i vagyok, a jelen állás szerint nem tudom mikor járok arra, de kösz!
Pl korábban volt egy technics 5.1-es erősítőm, SA-DX930 (vagy GX?, passz) azon kb egy fél lemezoldalt tudtam meghallgatni, aztán annyira bántotta a fülem, hogy évekkel ezelött felkerült a fazekaskorong hajtány a szekrény tetejére. Lassan két hete megvan a Luxman, előkerült a lemezjátszó, és még nem volt annyi időm, hogy eljussak a "már nem szeretném tovább hallgatni" állapothoz.
a pointe brummogása és lassu andalito megxolalása lehet elborzasztja.
De az is lehet, hogy nem :-)
A Pointe meleg hangzását remekül felismerted, de a brummogás és a lassú, andalító megszólalás nem jellemzőek, legfeljebb arra utalnak, nem volt szinergia azzal a rendszerrel, amiben kipróbáltad.
Én annak idején ezt írtam róla:
Nem vádolható azzal, hogy jótanulósan, színezetlenül, hűvös precizitással mutatná meg, mi van a lemezgyűjteményünkben. Inkább lelkesedik a zenéért, minden felvételben megmutatja az izgalmasat. Nem szeret halkan háttérmuzsikálni, akkor egy kicsit sértve érzi magát, és nem hajlandó sem dinamikát, sem teret csinálni. Ellenben ha ő lehet a főszereplő, akkor elemében van: csillogó, mégis meleg hangszínek, sok tranzisztorost is megszégyenítő, erőlködéstől mentes dinamika jellemzik, életnagyságú hangszereket ábrázol életnagyságú térben.
A legkényesebb vájtfülek persze beleköthetnek a kellemesen loudness-gyanús hangképbe, panaszkodhatnak bizonyos elmosott részletek miatt, kereshetik a lézerrel körbevágott fókuszt – de ha elengedik magukat, egymás után egy csomó lemezt végig tudnak ők is hallgatni.
Ha jársz Nagykanizsa felé, akkor nálam meghallgathatsz egy luxman LV-112-est, dual 505-3-as + ortophon OM20 lemezjátszó és egy pár preludium B31 társaságában. Ha gondolod, hozd a hangfalaidat, meg a kedvenc lemezeidet.
A hallgatott zenéket figyelembewéwe, wéleményem xerint a rotel egy hideg hangu was. ha ehhez wan xokwa és wáltana, akkor a pointe brummogása és lassu andalito megxolalása lehet elborzasztja. engem is!)))
az öxxes többi amit kinézett magának, mind csak mellélépkedés.
ha megtartaná a tannoyt, akkor ahhoz egy marantz illik leginkább. azzal jo párost alkotnak.
A Luxi-k kivételével ezek mind csak magasszintű bemeneteket tartalmaznak, nincs phono-juk alapban, tehát erre is gondolnod kell a cserénél (a Korsun-nak biztos nincs, a Magnum-nál és a Heed-nél úgy tudom, nincs).
Igen árusítok egy csöves Pointe Medium/Analogia párost. Ha érdekel, klatty a nevemre és a részleteket magánban.
Annó a magam árkategóriájában ennek olvastam utána
Az írott tesztek, pláne a júzerek beszámolói kevés támpontot adnak ahhoz, hogy neked mi tetszene.
Kész rendszereket kellene meghallgatnod, hogy tudd, egyáltalán hogyan szólalhat meg a zene gépekről, milyen "filozófiák" vannak.
A hifis fórumozók egy jelentős része kész megmutatni a rendszerét, illetve érdemes egy-egy délelőttre bekéredzkedni a nagyobb hifi kereskedésekbe.
Konkrét tanácsnak annyit tudnék mondani, hogy feltétlenül érdemes meghallgatni csöves erősítőket is.
Ha jól tudom, AudiJo például most árulja azt a Pointe Mediumot, amit pár éve tőlem vett meg, és amivel -- a magam elfogult véleménye szerint -- sokkal jobban lehet zenét hallgatni, mint az általad felhozott erősítőkkel.
...ja és azért mindig ott motoszkált a fejemben az előre lépés, de az anyagiak és ezért a család alacsony megértési küszöbe visszahúz, most viszont eldobtam a papucsot. :)
Ha nagyjából elégedett vagy a rendszereddel miért nem „csak” erősítőkre gyúrsz, a helyedben első körben arra koncentrálnék főleg ha nincs rá időm, de mindenképp igyekeznék klf. erősítőket meghallgatni a rendszeremben, pontosabban a Te rendszeredben ;-)