Keresés

Részletes keresés

feherbarat2 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 2259

Sziasztok!

Ismét néhány képpel a terhetekre lennék. Mindegyik tegnap készült a viharos szélben. Lassan egyébként oda jutottunk, hogy ismét kellene az eső, mert ez a három napos tomboló vihar teljesen kiszárította a talajt.

Párnás oregano (Origanum vulgare 'Compactum')

Tarkalevelű citromfű (Melissa officinalis 'variegata')

Boldogasszony tenyere (Tanacetum balsamita)

Mocsári gólyahír (Caltha palustris)

feherbarat2 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 2258

Szia!

Nekem eddig még sosem kelt ki, akár mit csinálok vele. Azért persze idén is próbálkozom. :)  Persze szokás szerint sehol semmi. Te hogy csinálod?

Előzmény: Gox (2257)
Gox Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2257

Nekem az orbácfű hamar kikelt. Bolti mag.

Előzmény: kertészboy (2254)
krnemarika Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2256

Szia!

Nem jó az e-mail címed! Nem fogadja el a levelet!

Adj meg egy másik címet!

Jobbulást!

Marika

Előzmény: Luigi50 (2243)
s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2255

Szia!

Nem érek ám rá semmire sem.

Akkora lesz, mint egy átlagos ember (nagyobb?). Szép virágos cserje. Ha beütöd keresőbe, első helyen éppen a Dendrológiai Tanszék jön elő - a legjobb, legszebb ismertetővel. Meleg, laza talajú, (meszes kémhatású), termőhelyre kell eltenni, homokos talaj jó. Természetesen fagyérzékeny (és elég sokáig - de errről már írtam).

Az elfagyott részek visszavágása csak serkenti.

Télre tőtakarás, nádpaletta (mint a füge, tisztára úgy). Mégis el tud részben fagyni.Többet most nem tudok írni, egész napos bevetésre indulunk (voltam már kölcsönmunkás is - teljesen barátilag - nincs megállás!!!).

Ma este? - hétfőn? - nem tom'. Ezer feladat, vége nincs.

T.képpen már el is késtünk mára, de hosszú a nap, mire a Nap lenyugszik és az esti hideg haza zavar bennünket.

Félek, akkor meg már álmos leszek. Így marad a hétfő levelezésre stb.

Minden zsendül, minden  szép, kárunk, hiányunk szinte nincs.

Hasonló szépeket, s jókat kívánok!

Üdv. és puszi Mindenkinek!

Előzmény: inmi (2251)
kertészboy Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2254

Kedveseim, adok egy kis helyzetjelentést, hogy állunk gyógynövény fronton:

Március 25-én szaporítóládába vetettünk magvakat, pénteken ezekből már tűzdeltünk 9x9-es cserepekbe. Kiültetési anyagot állítunk elő. Tűzdeltünk: benedekfüvet, körömvirágot, bazsalikomot, sáfrányos szeklicét, borágót. Szépen kelnek, de tűzdelésre még nem alkalmasak: majoránna, borsfű, kasvirág, ziliz, tárkony,  Még nem kelnek: orbáncfű (tasak szerint 60 nap a kelése), szappangyökér, tavaszi kankalin, izsóp, citromfű. (Nem gyógynövény, de vetettünk kúpvirágot is, Rudbeckia hirta 'Mackó' nevű fajtát.) 

A gyűjteményes kertben minden szépen megindult, helyére került 3 cserép medvehagyma is.

s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.07 0 0 2253

Este, ha addig élek, próbálok picivel többet írni! :)))))

s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.07 0 0 2252

Sziasztok!

Mindent átlósan átolvastam.

Fiziotherápiáról jövök, a feladat (a tavasz maga!), vár.

Előbb megjavítjuk a Briggs motort s aztán belehúzunk.

Köszönni?

Köszönöm, de nincs mit.

Szívből jött. Akinek elvész, elhal vagy más, jövőre még tudom pótolni.

Nyifláncás növényke, de mégis ez az egy maradt meg fél tucat kísérletből (csak a Dendrológiai Tanszéken meg ne tudja egy kedves hölgyismerős - pirulni leszek kénytelen!).

A neten minden fent van róla: címszó - JENESZTER.

Ági címe megérkezett, már csak Sárikára várok Brennbergből.

Boldog vagyok.

inmi Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2251

:)))) Én is nagyon köszönöm!

Ezer bocsánat a tájékozatlanságért: mit kaptam? (pirulós szmájli)

Hová ültethető, mekkora lesz s ilyenek:)

feherbarat2 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2250

Kedves Pali!

Ma én is megkaptam a meglepetés küdeményt! Nagyon köszönöm a növénykét, már el is ültettem, nagyon örülök neki.

marimama51 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2249

Hát,ha már látni a levélkét,akkor már biztos,hogy megindul.:-))

Előzmény: Gox (2247)
zytasu Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2248

kedves s-ombre-ro!

köszönöm a meglepi csomagodat.  köszönet érte. Email ment.

Gox Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2247

Szia!

Nagyon szép a gulánod. Az enyém biztosan kedvezőtlenebb fekvésben van. Most, hogy megmutattad ki is mentem megnézni, aztán visszajöttem egy nagyítóért, mert mintha látnék egy ici-pici levélkét. Pár nap és kiderül. Köszönöm a jó szándékodat!

Előzmény: marimama51 (2246)
marimama51 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2246

Szia!

Nem látszik még a gulánod?Az enyém már nagyon szép,itt egy kép róla.Remekül áttelelt,most takarás nélkül is.Ha,esetleg a Tiéd nem hajt ki,akkor írjál,és adok újra.

Előzmény: Gox (2244)
feherbarat2 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2245

Kedves Gox, igen, a moldvai sárkányfű és a citromápolka is egynyári.

A gulant, óvatos duhajként, bent teleltettem. Így is időszakonként részleges levélkonyulás mutatkozott, de mostanra egész szépen kipendült, és hajtani kezdett.

Luigi! Magam részéről nem vagyok természetgyógyász, de ha kiderül milyen növényre van szükséged és nekem van belőle szívesen küldök.

Előzmény: Gox (2244)
Gox Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2244

Pali!

Küldtem e-mailt. Remélem odatalál! Mindennel le vagyok maradva, de a  növényeim szépek. Olyan jó nézni, hogy élednek fel egyre többen.

A háromszínü zsályám lehet, hogy kipusztult, pedig nagyon tetszett. Az olasz szalmagyopár is kérdéses. A levendulák is most kezdtek mutatni egy kis zöldet. A Moldvai sárkányfű és a Citrom illatú ápolka egynyári? No, meg még a Gulán késlekedik.

Előzmény: s-ombre-ro (2238)
Luigi50 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2243

Sziasztok ! Tud valaki segítteni  ? Testem 75% tiszta seb Pikkelysömörös vagyok és már semmi nem segítt ! Trexánt szedtem de a börgyógyászaton tegnap, jövő hó 2 adtak időpontot !!!Székesfehérváron !!!!2x is bementem !!! Hiába mondtam,hogy sürgőőőős !! Ez totál katasztrófa meg sem kérdezték mi a bajom !!!!!!!! Mi a fenének fizetem a TB -T ?  Valami gyógynövény kenőcsre lenne szügségem és a növényekre is amiből előállíthatom ! Valaki ? Hol lehet  szfváron ilyenért panaszt tenni ????Van itt valaki aki tudja ??Esetleg illetékes ???Ja és meg mer szóllalni is ? L. 

marimama51 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2242

Sziasztok!

Pali,megérkezett a növényke...nagyon szépen köszönöm...megyek is ültetni.:-))

zytasu Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2241

Az nagyon jó és megnyugtató - gondolom elégedettek vagytok akkor... én még nagyon "kapálok", de sikerül, ami sikerül... reméelm 1-2 év mulva már én is elmondhatom ezt, amit te.

További fini munkákat...és pihit a zöldben...

Előzmény: s-ombre-ro (2234)
feherbarat2 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2240

Sziasztok!

A tegnapi kerti "leltározás" eredményeképpen újabb kikelő növényeket fedeztem fel a fólia alatt és a kertben is.

A fólia alatt a kakukkfüvek egy része (provanszi, narancsillatú, angol széleslevelű), moldvai sárkányfű (fehérvirágú), krétai citromfű, görög oreganó, néhány sárkányfűfaj, az illatos cickafark, a pemetefű, az oregano levendula, számos zsályafaj, a bazsalikomok egy része indult el, a kertben az egyik féle koriander, a máriatövis, a pórsáfrány, a kanálfű, a borbálafű, a saláta bakszakáll, a hasznos földitömjén, a petrezselyem, a paszternák, és a galambbegysaláta mutatja magát.

A télalá vetettek közül a szappanfű, a kisvirágú füzike, a tátorján(!), gyömbérgyökér,  festő rekettye kelt ki. (Elnézést ha ismétlem magam, és ezt már írtam volna).

A kertben az évelők is hajtanak, a menták vannak még lemaradva, várják az enyhébb időt.

A vetéseknek is a vége felé járok, már csak egy adag bazsalikom van vissza és a kertben az április vége felé vetendők.

Már lassan késő lesz, de ha vki magot szeretne cserélni, akkor a honlapomról a lista letölthető (http://benedekfu.fw.hu), szeretettel várom a jelentkezést.

Mindenkinek szép időt!

s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2239

Sári is hiányzik nekem!

Ne tessék félreérteni, a címlistámról beszélek! :)))))

s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2238

Szia Ági!

"Én meg csak várok, várok, vitézlő ember nem lehetek".

Azért ne aggódj semmit, növényke leföldelve, a mag meg szépen elvan a zacskóban.

Az e-mail pedig előbb-utóbb ideér.

Tudom, hogy elfoglalt vagy. Pont tavasszal ne így lenne?

Még irigyellek is, bár én is tudnék legalább annyit dolgozni, mint Ti.

Egyszóval, várom a címedet! :)

Előzmény: Gox (2198)
s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2237

Zoli, ez olyan, mint nekem az oltás.

Életemben először oltottam cseresznyét és naponta lestem, hogy indul, bomlik-e már.

Éppen ma homályosított fel egyik ismerősöm, az "oltás atyja", hogy legyen néhány (2-3) hét türelmem.

Hát így van ez!

A mostani idő biztosan segíteni fog, ha megjön rá a meleg.

Sem a kasvirágban, sem bennem (és nyilván senkiben sem) érdemes kételkedni.

Ez a megállapítás természetesen elsősorban a kasvirágra vonatkozik.

Nem becsapós az istenadta!

Szép álmokat és az eső után kellemes, életet fakasztó, jó időt kívánok (Mindenki másnak is!). :)

Előzmény: feherbarat2 (2206)
krnemarika Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2236

A könyv címe: Egészség Isten patikájából

Itt ma is gyönyörű idő volt. Lehetet kertészkedni.

Jó pihenést kívánok.

Előzmény: s-ombre-ro (2235)
s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2235

Ugye-ugye!

(bár nem mindegy, hogy melyik).

Csak gyűjtögessél, szerintem megéri!

Egész télen nagy öröm a családi teát szürcsölgetni! (egyszer már feltettem az összetevő növénykék listáját, ha kell, megismétlem - állandóan ott van a kocsiban, soha nem tudom, hova vetődök éppen el - a lelőhelyek már régen bevésődtek a fejembe, csak oda is kell érni!).

Most megyek szundizni, mert a hidegfront kicsit bunyózik velem! :)))))

Előzmény: krnemarika (2233)
s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2234

Semmiség! Én mindig csak segíteni szeretnék! Olyan ez, mint levegőt venni. Nem több annál.

Ma is kint voltam, voltunk, az eső vert ki bennünket a munkából.

Bizony jó érzés, hogy az aktuális vetnivalók 99 %-a a földben van!

Előzmény: zytasu (2231)
krnemarika Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2233

Köszönöm! Treben könyvem van.

Előzmény: s-ombre-ro (2219)
s-ombre-ro Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2232

Marika!

Neked küldött viszont válaszomban olvashatsz a szamárságom történetéről. :)))

Nem röstellem, számomra sok az a napi 18-20 óra!

Előzmény: s-ombre-ro (2227)
zytasu Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2231

Én is utálom, de muszáj valamit kezdeni...  ma el is kezdtem... ha sikeres az akció, -  nagyon várom a jó eredményt - akkor folytatom, hogy minél több helyem legyen a szépségeknek és jóságoknak és ne hiábavaló gazolással menjen el a drága időm. Köszönöm a biztatást.

Előzmény: s-ombre-ro (2218)
kertészboy Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2230

Kedveseim!
A Gyógynövény Szövetség honlapján megjelent közigazgatási egyeztetésre az "egyes emberi fogyasztásra szánt élelmiszerként vagy élelmiszer összetevőként forgalomba hozható gyógynövényekről" szóló rendelet tervezet. Az egyeztetési határidő április 8.

Eddig a határidőig szerintem mindenki eléri a honlapon, érdemes elolvasni, mit terveznek.
Azt követően lehet leveszik a honlapról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!