Keresés

Részletes keresés

A GLADIÁTOR Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76085

Gondolom egy újabb nyugati vagy közép megyéből származó galambászhoz van szerencsém.

Tévedsz egyáltalán nincsen kisebbség rendű érzésem,nézd meg az eredményeimet és láthatod nincs rá okom.a 27 Tsz.ben KözépT.1.hely.vok.Orvosra talán inkább a hozzád és
Sándokánhoz hasonlóknak lenne szüksége.Hiszen csőlátással nézitek a dolgokat.ráadásul azt hiszitek itt rajtatok kívül mindenki hülye..itt már a díványt is bekéne vetni a dokinak..:)Egyébként meg,nincs ezen mit beszélni ,ezt a csontot már ezerszer lerágtuk,és aki belátja be , aki nem,nem,azt hogy valamilyen módon igen is van helyzeti előnye a

Tiszántúlaikkkal szemben a nyugati megyékben élőknek.

Előzmény: Neon Licht (76075)
bmalag Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76084

akkor nincs vész. legalább a ketrecek rendbe lettek hozva.

Előzmény: Kis László (76083)
Kis László Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76083

Mi is jártunk már így.Lenolajjal lekenték a kertreceket úgy hogy a lenolajat hígítóval nem keverték össze és így nehezen és sokára szárad!

Előzmény: bmalag (76082)
bmalag Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76082

mi történhetett?

Előzmény: Törölt nick (76081)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76081

Az a baj hogy ezek a szállító autóban lettek ilyenek...........

Előzmény: FönciF20 (76080)
FönciF20 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76080

Mutatós az ifjúság! :-) Jó munkát  végzett az udvari fotósod!

Amikor kingjeim voltak, még a rendszerváltás után ... :D akkor nekem is voltak ilyen "sapkásak", az enyémek a szomszéd autója alatt bóklásztak sokat. De hogy ezek hogyan lettek foltosak=/

Levélbombám odaért? :)

Előzmény: Törölt nick (76072)
Neon Licht Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76079

Valaki minap a pgalambsport népszerűsítését említette.

Egy külföldi példa, nem hinném hogy jelentős, de érdekes.

A német gyerekek találkozhatnak egy táblás, dobókockás társasjátékkal:

A játékosok postagalambot alakítanak, akiknek természetesen haza kell érni. A széljárás is számít. Útközben megpihenhetnek baromfiudvarban, ihatnak, és különböző veszélyeket kell leküzdeniük, macskát, sólymot, villanyvezetéket. Ha 50% hazaért, vége a játéknak.

A játékot a Krauss Verlag adja ki. Minő érdekesség, a tulaj, Thomass krauss galambász.

Nem is akármilyen, 2010-ben RV és regionális bajnok.

Legjobb galambja, ami a kezében is látható, az 580-as. Tavaly 10 helyezést hozott neki 886,31 ászponttal. 2 első díja volt.

ghoezeke mate Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76078

A holtidő helytelensége kétféle módon érinti a dúctávolságot.

A kisebb baj, ha túl korán kezdődik vagy túl későn végződik, ez hamar kiderül, mert tömegével rögzítenek galambot, és kijavíthatják a rossz szabályrészt. Ezzel nem is foglalkozom, mert nem igazán reális lehetőség.

Az igazi baj, ha rövid a holtidő, vagyis vagy későn kezdődik, vagy korán ér véget. Ezt nehezebb felfedezni, mert nincs galamb, ami jelezné a bajt. Márpedig a holtidőtöbblet éppen azzal azonos, mintha a galambodat mondjuk azzal a háromnegyed órával később rögzítenéd, ami most a szabályzatba bele van írva. Ez nem tréfa, másodpercek is fontosak, nemhogy ilyen hatalmas időeltérés.

Most akkor ez kire hogy hat?

Nyilván normál esetben a dúctáv és a röpidő együtt halad, ezt előrebocsájtom.

Ha vannak aznapi galambok, azok jobban felférnek a listára, mert nem terheli őket ez a mesterséges időnövekedés. Ez a rövidebb távúaknak jobban be fog jönni.

A reggeli galambok viszont mind rosszabbul járnak, és itt fordul a kocka. A rövidebb időkhöz százalékosan nagyobb üres idő adódik, hiába egyforma a holtidő.

Ha mondjuk 10 óra röpidőhöz adok hozzá 30 percet, a növekedés 5%.

Ha egy hosszabbhoz, pl. 14 óra röpidőhöz adok ugyanennyit, ott a növekedés csak ~3.6%.

Ez a torzítás megjelenik a sebességben, először is minden galamb lassab lesz, és minél közelebb lakik valaki, annál jobban szív. Ugyanis itt egy második hatás is belép, nem elég, hogy megnyújtották a holtidejét, rövidebb dúctávja miatt még tovább romlik a táv/idő hányados értéke.

Egyszóval a maratonosoknak egy új világ kezdődik. Fél-háromnegyed óra hátrányt galambbal lenyomni nem egyszerű.

Előzmény: vörösderes (76062)
ghoezeke mate Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76077

Így van, 1996-ban még nem volt központi adatbázis és program, ezért történt ez a 10 napos időköz megállapítva, fél év adatait kézzel bevinni ismeretlen programokba aggályosnak látszott. Ma már napi bontás simán megoldható.

Az viszont tovább nem bontható, például dúcokra, mert ki tudja, hol éjszakázik a galamb.

Ennyit el kell fogadni.

Előzmény: 06.virag (76054)
ewycce Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76076

Mit mondjunk, vannak  kivételek amelyek talán erősítik a szabályt?

Idézet!

"Most viszont olyan példákat ragadok ki, amely a különös érdekességre tarthat igényt. Mindannyian tudjuk, hogy a feleresztési helyhez való közelség többé-kevésbé előny és a széleken való elhelyezkedés hátrány, ezért egy két érdekesség, amely nem első hely, de még is figyelemre méltó!

Szigetfalvi József csapat második Magdeburgból, sokan a keleti országrészből hangoztatják „innen oda nem megy a galamb” és lám megy, vagy mélységben nem lehet jó eredményt elérni, és íme, Károly József Apátfalváról - szinte a legtávolabbi dúcból - galambja Bamberg-II versenyről nemzeti 3., vagy Ferge Sándor Hódmezővásárhelyen Coburgból egyéni és csapat első díjat nyert. Sokan mondták azt is, hogy nem lesz három utas champion galamb, mert két egymást követő hétvégén van 700 és 800 km feletti verseny, és lett Kaldenekker Sándor hím galambja, vagy Rigó Gáspár tojója és ráadásul 3 galamb 100 %-os teljesítményt nyújtott!

Még egy tenyésztőt megemlítek, a hódmezővásárhelyi Megyeri Sándort, akinek champion II. hímje hét nap alatt 1700 dkm-et teljesített!"

Neon Licht Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76075

Te hol olvastál olyat, ki mondott itt olyat, hogy a nem-nyugati megyékben lakó galambászok bárki szerint rosszak?

Ki állítja, hogy Valent, Kókai, Kassai, Szabó, vagy éppen Japzoli és sokan mások ne lennének bajnokaspiránsok Győrben? Senki!

Ez a görcsölés a te kisebbrendűségi érzésedből fakad, és nem a versenykiírás fog rajta segíteni, hanem fehérköpenyes szakember!

Előzmény: A GLADIÁTOR (76066)
Neon Licht Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76074

A helyi rendeletekben a galamb általában benne van a felsorolásban, de a törvényhozó szándéka itt nyilván a hústermelő állományokra vonatkozott.

Szerintem ezért vitatható, ha kell jogász segítségével, hogy a postagalamb haszonállat lenne.

Előzmény: Törölt nick (76073)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76073

Üdvözletem minden sporttársnak!

Mielőt mindenki belemelegedne a szezonban , előbb tanulmányozza át a lakhelyén érvényes állatartási reneletet, mielőt valamely kedves spori vagy Szomszéd teszi ezt meg!

Mert vannk olyan helyek ahol max 15-50 kishaszonállat-ot lehet tartani/ a galamb is az/!

Én is beleestem a max 15db-ba és így a szállo állományomtól kénytelen vagyok megválni és új helyet keresni!

Akit érdel  keressen meg!

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76072

Ifjúság.

Sandokán60 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76071

Gladiátor . Megint hülyeségeket írtál . Cseledi Sándor olyan közel lakik hozzánk , hogy ezt még a hozzád hasonlóan gondolkodóknak sem lehet hátrányos helyzetűnek nevezni . Nem olyan rég még a mi tagszövünk tagja volt . Fogd már fel végre a maraton útjain és az egy országos versenyen kívül nincs olyan verseny ahol együtt versenyezhetnénk . Ezekre a versenyekre te nem is küldesz tehát nem lehet előnyről és hátrányról beszélni . Írd már le a kedvemért mit jelent szerinted a mindent megtett , utána én is leírom a Markó Dezső mit tett a siker érdekében . Markó Dezső eredményeinek nagy részét a tagszövünkben elért eredményének összehasonlításával érte el a különböző kategóriákba , tehát semmi köze a más tagszövökhöz viszonyított lakhelyéhez . Te írod nekem , hogy én azt hiszem  a Tiszán-túliaknak nincsenek jó galambjaik és nem értenek a galambokhoz  , mikor nem olyan rég írtam ennek ellenkezőjéről egy hozzád hasonlónak .  . Próbáld meg visszaolvasni . Mielőtt leírsz valamit tájékozódj . A Dezső galambjai valószínű azért nem váltak be a barátodnál mert az ő galambjai is a tiéddel együtt repülhettek a cseh utakról a Duna-völgyény keresztül , az meg akkora kerülő , hogy nincs olyan jó galamb ami azt megoldja .

Hajas63 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76070

Magán vélemény!!Csak az a galambász van helyzeti elönyben aki megdolgozik a sikerért,,,

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76069

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76068

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76067

Na mégegyszer hóó rukk!!!

A GLADIÁTOR Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76066

Üdvözöllek! Persze hogy őt zavarja:),hiszen neki van előnye:)Ám nem minden esetbe olyan jók a Győr környékiek,hiszen volt már rá példa hogy egy nem helyzetei előnyben lévő galambász elverte őket(Cselledi Sándor). Ez persze nem jelenti,azt hogy még sincsenek előnyben pl.velünk szemben ,mert pl.két sportásamnaki s van Markó Dezső galambja és itt már nem teljesitettek úgy mint nála.Ha nem a helyzeti előnnyel magyarázható,akkor vajon "mivel".?És még mielőttt Sándokán erre azt találná válaszolni,hogy a galambász kollégák  nem értettek hozzájuk,akkor közlöm téved.Mert mindent elkövetnek,ezt én tudom.Nagy tévedésben van Ő ,mert vélemény nyilvánitásai,arra enged következtetni,hogy nekünk,a Tiszántúliakank ,nincsenek olyan jó galambjaink mint pl.neki és hogy mi esetleg nem vagyunk olyan lelkes, jó galambászok mint a Dunántúli galambászok.Azt én is megnézném,mit szólna ha forditanának a verseny irányon.:))))

Előzmény: vörösderes (76061)
mis99 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76065

A cseh szövetség honlapján keresi a gazdáját 2010 25 05941.

mis99 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76064

Köszöntök mindenkit.Ujabb solyom fészekben találtak gyürüket!  06 08 84208

07 50 27072   

Sandokán60 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 76063

Elég szomorú , hogy csak engem zavar az ha a fórumon hülyeségeket állítanak egyesek és ezzel elveszik a kedvüket a most kezdő galambászoknak , saját eredménytelenségüket állandóan   hátrányos helyzetükkel magyarázzák  . A legtöbb verseny tagszövetségi , ott csak nagyon ritkán kell a holtidőt használni és a Nyugat-Magyarországi galambászokkal sem kell együtt versenyeznetek . Ha már mindent megnyertél a tagszövetségedben akkor , majd megváltozik az egész galambászatról kialakult véleményed , mert rájössz arra , az eredményességed az elvégzett hozzáértő munka gyümölcse és nem a szerencséé a véletlené és még a vaktyúknak sincs köze hozzá  . Addig meg próbálj szemléleteden sok olvasással információ feldolgozással változtatni , mert erre még szükséged van amit a 76062-es hsz is bizonyít . Ha majd nem szelektíven olvasod illetve értelmezed a hozzászólásokat akkor arra is rájössz , nem az én nyakam körül szorul a hurok hanem a hozzád hasonlóan gondolkodókén ugyanis ti próbáljátok mindig általánosságokkal a tényeket megdönteni .

Előzmény: vörösderes (76061)
vörösderes Creative Commons License 2011.04.06 0 0 76062

Más holtidő változtat a sebességen,de szerintem a legközelebben eső dúcoknál.Ugyanis általában 21 óra után esnek be ide a galambok(néha ez nem így van,mondom néha!!!).Úgyhogy az innen 200-300km re lévő dúcok ismét nem élveznek előnyt.

Te ki vagy Gelencsér??

Előzmény: ghoezeke mate (76044)
vörösderes Creative Commons License 2011.04.06 0 0 76061

Ahogy itt olvasgatok és visszatekintek egyedül tégad zavar ez a helyzeti előny és holtidő téma!!DE VAJON MI AZ OKA??????????:DDDDD.Még idejében szaladj el a Belákhoz és a Bárdoshoz hogy nehogy változtassanak a dolgokon mert akkor ejjj ajj lesz ám nemulass meg helyzeti hátrány Győr környékén is..........:(((((

Előzmény: Sandokán60 (76041)
vörösderes Creative Commons License 2011.04.06 0 0 76060

Csak vicc volt!Szépek, egészségesek........

Előzmény: 6953 (76050)
vörösderes Creative Commons License 2011.04.06 0 0 76059

Ne keltsen feszültséget....??Már megint érzed hogy szorul a hurok ,mi?Nagyon nyeregben érzitek magatokat!!!Hívja  BELÁK OTTÓT??És ugyan minek ő is felétek hajlik csezd meg!

Előzmény: Sandokán60 (76041)
frici608287 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 76058

kösz Gábor!

Látom vetted a lapot.

Valahogy én is így tudom elképzelni a holtidővel való számolást, ahogy itt levezetted a témát!Csak sajnos kevés embernek csípi a szemét ez a versenyszabályzat.Vagy inkább sok kivetnivaló van benne!

Előzmény: 06.virag (76054)
frici608287 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 76057

Tudom, hogy szerinted sem jó!

Csak Te többet tehetsz ellene , mint én.

Vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy Te döntéshozó szerv tagja vagy, én nem.

Tőled többet várok el!:-))))))

Na meg az SZVB oszlopos tagjaitól is!

Előzmény: koja 56 (76053)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 76056

Iti-Ati tessék az olajos brigád!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!