Keresés

Részletes keresés

- duplagondol - Creative Commons License 2011.04.11 0 0 991

Ha egy cellába zárják a cigánygyilkosok tartótisztjével, kimondhatjuk, hogy vége a világnak.

Előzmény: marcipannyuszi (990)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.11 0 0 990

Szlovákia kiadja Jozef Rohácot Magyarországnak - így döntött hétfőn a legfelsőbb szlovák bíróság. A zárt ülésen a testület elutasította Rohác fellebbezését a Nyitra Megyei Bíróság korábbi, erre irányuló döntése ellen.

Hír24

Előzmény: - duplagondol - (989)
- duplagondol - Creative Commons License 2011.04.10 0 0 989

A mi Carlosunk...

Előzmény: marcipannyuszi (987)
rumcake Creative Commons License 2011.04.09 0 0 988

"Quantanamóból nem foglyokat kell befogadni, hanem néhány kikérdező tisztet."

Lemaradtam valamiről? Az ávósok időközben elfelejtettek kínvallatni?

"és fel lehetne tenni pár kérdést az illetékeseknek"

Ugyan már! És mit kérdeznének? "Nem megmondtuk, hogy tűnj el Európából, te szerencsétlen idióta?!" :-DDD

Előzmény: Törölt nick (986)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.09 0 0 987

Több választáson vagyunk túl.

Jozef Rohác pályafutása még a szocializmusban kezdődött. Már akkor felhívta magára a figyelmet egy, az akkori időkben ritka bűncselekménnyel, az emberrablással. Az egészségügyi miniszter helyettesét rabolta el, hogy kikényszerítse szabad távozását a szabad világba.

A szlovák titkosszolgálat a pozsonyi alvilággal tetette el láb alól a kényelmetlen embereket. Az egyik ilyen végrehajtó Jozef Rohác volt – állítólag. „Mese az egész, hogy Rohác gyilkos volt. A szlovák rendőrség az elmúlt húsz évben nem tudott egyetlen bizonyítékot sem bemutatni” – mondta kérdésünkre Milan Zitny biztonságpolitikai szakértő.

Rohác az egyik televíziónak azt mondta, hogy az ügye hátterében politikai megrendelés van. Nem bízik a magyar hatóságok elfogulatlanságában. Arra számít, hogy ultimátumot kap, huszonöt év életfogytiglan vagy kipakol mindent, amit tud. De ő nem tud semmit – állítja. Azt viszont, amit biztosan tud, egy adathordozón rögzítette, amelynek a tartalma halála esetén nyilvánosságra kerül – mondta korábban Jozef Rohác.

http://nol.hu/kulfold/rohac_egy_adathordozon_tartja_titkait

Előzmény: - duplagondol - (983)
- duplagondol - Creative Commons License 2011.04.09 0 0 985

Az érdekelvű gondolkodáshoz pedig még pszichopatának se kell lenni...

Előzmény: winner judit (981)
- duplagondol - Creative Commons License 2011.04.09 0 0 984

Ha Kósa inspirálja a nyomozókat, Portik könnyen ráfázhat.

Előzmény: winner judit (980)
- duplagondol - Creative Commons License 2011.04.09 0 0 983

"Az eljárás során természetesen DNS-mintát vettek a férfitől, s mint kiderült, az megegyezik a Fenyő-gyilkosság helyszínén, a szemtanúk szerint az elkövető által viselt, majd eldobott sapkában talált hajszál DNS-ével."

Valamiért ehhez a kombinációhoz előbb túl kellett lenni a választásokon...

Előzmény: marcipannyuszi (979)
winner judit Creative Commons License 2011.04.09 0 0 981

Igen vannak, sajnos. "Sajátélményem" is van ezzel kapcsolatban.

off

"a "nem szeret, nem szorong, nem tanul"

"A társadalomra, környezetre a pszichopátiás beteg jelenti a legnagyobb veszélyt és a szakembert ennek a kórképnek a gyógyítása kecsegteti a legkisebb reménnyel. A veszélyt az is növeli, hogy a pszichopátiás ember nem mindig elvetemült külsejű, riasztó szörnyeteg. Gyakran igen jó intellektusú, simulékony modorú ember, aki kedvességével még a szakembert is megtéveszti. A pszichopata embert leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi. Viselkedésszintjén a pszichopátiás személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partner(ek) kihasználásával vagy promiszkuitással (=gyakori partnercsere), házasságszédelgéssel is párosul. A betegség okait a szakma még kutatja, valószínűsíthetően több tényező járul hozzá kialakulásához, ezek között a hátrányos szociális helyzet, bűnöző környezet, de emellett agyi működészavarokat, így a frontális (homloklebeny) és parietális (elülső és oldalsó) agylebenyek működési zavarát is elképzelhetőnek tartják a pszichiáterek és farmakopszichológusok.

Az antiszociális viselkedés, illetve a fentiekben leírt tünetek gyakran már gyerekkorban megjelennek és ezekkel érdemes szakemberhez fordulni, mivel felnőttkorra a patológiás viselkedés olyan mértékben rögzül, hogy túl sok eredmény már nem várható a beteg kezelésétől. A pszichopata személyiség klasszikus leírása megtalálható Hervey Cleckley "The Mask of Sanity" („Az épelméjűség mint álarc”) című könyvében. A pszichopata tökéletesen szalonképes, pontosan tudja, mennyi szenvedést tud cselekedeteivel okozni környezetének, csak éppen nem törődik vele."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavar

on

Előzmény: - duplagondol - (976)
winner judit Creative Commons License 2011.04.09 0 0 980

Kovács Lajos is azt nyilatkozta, "beszélt a felbújtóval, meghallgatta"...vagy kihallgatta, nem tudom pontosan idézni.

Amikor én az NNI-ben jártam egy  Gyárfás- portré volt kiszúrva a faliújságra, ott figyelte a nyomozókat.

Nem is lepődtem meg, amikor nem a lányom és az unokáim sorsa volt a fő témája a meghallgatásomnak, hanem az, milyen kapcsolatot tartott az unokáim apja és a producer. Amikor kiderült, hogy valóságos ez a kapcsolat, bizonyítható fehéren-feketén, azonnal leállították a nyomozást Fenyő-ügyben és az eltűnt családtagok ügyében is. "Nincs meg a politikai akarat" volt a magyarázat.

Én azért rákérdeztem volna az elmúlt években az "oknyomozó újságírók" helyében nyilvánosan a producer úrra: "Ismeri-e személyesen - és persze mióta -  P. Tamást", kiváncsi lennék mit válaszol!

Előzmény: marcipannyuszi (979)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.09 0 0 979

A Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy ha valamilyen csoda folytán most azt mondaná a belügyminiszter, „Feri, vedd át a nyomozást, két hetet kapsz rá”, ő azt felelné, „egy hét is elég lesz”. „Szakmai értelemben ugyanis kész van az ügy, csupán az kell, hogy megfelelő vallomás szülessen Roháctól” – vélekedett az egykori rendőr. Labancz szerint az elmúlt 13 évben azért nem jutottak el a vádemelésig, mert bizonyos rendőri vezetőknek ez nem állt érdekében: „A tavalyi kormányváltással azonban változás kezdődött, a Rohácot mozgató erők már nem kívánatosak, a hatalom előbb-utóbb úgy dönthet, hogy fejtsük fel ezeket a szálakat”. Labancz úgy véli, 1998-ban kevés ember rendelkezett akkora vagyonnal – becslése szerint minimum 12 ember és 100 millió forint körüli összeg kellett Fenyő meggyilkoltatásához –, hogy megrendeljen egy ilyen mészárlást. Ha a rostán fennakadt emberek közül leszámítjuk azokat, akiknek nem állt érdekében megöletni Fenyőt, akkor mindössze két személy marad – állítja az egykori rendőr.

A Hetek úgy tudja, a rendőrök 90 százalékban biztosak a gyilkosság megoldásában, és amennyiben Jozef Rohác megszólal, eljuthatnak a teljes bizonyosságig.  „Ha vall, dominószerűen dőlhet el sok ember. De nem valószínű, hogy vallani fog” – mondta a lapnak a már idézett rendőrségi informátor, és hozzá tette, véleménye szerint a felbujtó jelenleg is Magyarországon él.

http://atv.hu/cikk/20110408_fenyo_gyilkossag_kesz_az_ugy

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.08 0 0 978

Ilyen szempontból parkolópályán van...

Előzmény: ballib_a (977)
ballib_a Creative Commons License 2011.04.08 0 0 977

Gyárfás nem az ATV-n pörög, miután kirúgták az MT1.ből?

Régen mindig oda húzódott.

Előzmény: marcipannyuszi (942)
- duplagondol - Creative Commons License 2011.04.07 0 0 976

Úgy látszik, vannak gengszterek, akik nem tudják megspórolni, hogy pszichopaták legyenek...

Előzmény: winner judit (974)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 975

Szumma: nem csak fenyőt kellett volna kinyírni.

winner judit Creative Commons License 2011.04.07 0 0 974

Azon "szerencsések" egyike vagyok, aki találkozott Haris Sándorral, mint televíziós munkatárs, szerkesztő, asszisztens, pszichológus. Csákány Tibor mutatta be nekem, amikor eljött hozzám - igaz nem mondta, hogy hoz is magával valakit - beszélgetni.

Csákány végig hallgatott, a "pszichológusszerkesztőmunkatársasszisztense" pedig végig agresszíven, egyre dühösebben kérdezgetett, provokatív módon. A végén annyit mondott: "én egyébként nővel nem beszélgetek...!"  Mivel nem sikerült a terve, felállt és a falfelé fordulva nagyon erősen - számomra félelmetes látvány volt - elkezdte ütni a fejét, homlokát a falba. Én még ilyet soha nem tapasztaltam, nem láttam, bár a mondást ismerem! Csak úgy döngött az egész ház! Furcsa volt ez az "asszisztens", az első pillanattól kezdve tudtam, hasonló emberrel beszélgetek, mint az én unokáim apja, csak hihetetlen volt számomra, hogy az MTV Kékfény szerkesztője egy ilyen embert "munkatársának" nevez, kapcsolatban áll vele.

Aztán pár nap múlva megjelent az újságban, hogy Csákány Tibort kirúgták, mert Tureket be akarta vinni Kaiser Edéhez. Akkor jöttem rá, kivel is beszélgettem én, ki próbált provokálni, aztán ki őrjöngött, amikor ez nem sikerült neki.

Előzmény: marcipannyuszi (961)
rumcake Creative Commons License 2011.04.06 0 0 973

Iszonyatos, hogy mi folyik ebben az elátkozott országban... :-(((

Előzmény: - duplagondol - (971)
sensei47 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 972

Mindkettőtöknek köszönöm a választ!

- duplagondol - Creative Commons License 2011.04.06 0 0 971
Előzmény: sensei47 (969)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.06 0 0 970

Herbert

Előzmény: sensei47 (969)
sensei47 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 969

"És itt volt a mi Székely barátunk, ami azért furcsa csak, mert ő nem tűnt el később."

Mi a teljes neve ennek a Székelynek?

Előzmény: - duplagondol - (968)
- duplagondol - Creative Commons License 2011.04.06 0 0 968

A Perczel Tamással készített filmet nemrégiben leadta már a Duna Tv, mintha talán nem vált volna be a halála előtt, a film utolsó képkockáin tett tett jóslata.

„Ha igaz (…)a szervezett bűnözési egységnél lévő informátora tájékoztatta rémülten a Fenyő Jánost arról, hogy a Princz-féle ütközés után Kiss Ernő bekérette Gyárfás Tamást, megmutatta neki azt az anyagot, ami a Fenyő Jánostól került Kunczén keresztül a Kiss Ernőhöz, beszámoltatta Gyárfás Tamás előtt a nyomozással foglalkozó rendőrtisztet (milyen finoman érezhette magát…), ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy melyik oldalon áll. (…)

’98 januárjában megjelenik egy furcsa ember, akinek a neve, a beceneve, amin ismerték, az Öcsike volt, korábban a Jánosnak volt egy darabig titkára, de sok minden miatt elkergette őt (…) Akkor történik valami, aminek vagy nincs semmi köze a dologhoz vagy ez a magyarázat, egyik pillanatról a másikra összeomlott a béke a Gyárfással. (…)

De – mik voltak akkor együtt? Ott volt a Fenyő páncélszekrényében az eredeti és a meghamisított mérlege a Postabanknak. (…) Ott voltak az egyre erősebb követelések mind MSZP-, mind SZDSZ -oldalról, hogy a VICO álljon sorompóba, és mindent megtagadtunk. Közben folytak tapogatódzások részben a Deutsch-, részben az MDF-es vonalon is, hogy hogyan tudunk határozottabban kiállni egy változás mellett. (…) És itt volt a mi Székely barátunk, ami azért furcsa csak, mert ő nem tűnt el később. Fenyő halála után öt nappal elvitte az özvegyét két hétre Angliába és egy kicserélt nő érkezett vissza, egy kimosott agyú nő, aki a teljes VICO-vagyont rábízta erre az emberre (…) ez egy szempont, amit azért én nem hagynék figyelmen kívül. (…)

Valakik levették a kezüket a Fenyőről és ezt érezték. Megszegte a szavát, amit a Hornnak adott, lehetetlen helyzetbe hozta a Kunczét (…), szembekerült a Kiss Ernővel, teház ezen az oldalon szembekerült az egész hivatalos Magyarországgal. (…)

És ez nem úgy kell, hogy történjen, hogy azt mondják a magas szinten, hogy Fenyő Jánost le kell lőni, hanem azt mondják, hogy ez borzasztó, hogy valamit kellene tenni, hogy lehetetlen, amit csinál, hogy ez nagyon kínos… és ez megy lejjebb és lejjebb, és valaki azt gondolja, hogy ő most tehet egy szívességet, valakiknek, akik ezért hálásak lesznek vagy elintézhet vele valamit, amit nem tudott elintézni… és az szól valakinek és az szól a negyediknek, amíg megtalálnak egy embert, aki az egészről nem tud semmit, de közelről tud lőni.” 

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.05 0 0 967

Még nem láttam a frisset.

Előzmény: Törölt nick (964)
rumcake Creative Commons License 2011.04.05 0 0 966

Oswald akart lenni az az "Osvald". Érdekes módon, a saját hülyeségemen már nem tudok olyan jól szórakozni... :-/

Előzmény: rumcake (965)
rumcake Creative Commons License 2011.04.05 0 0 965

Lehet, hogy Rohács foglakozása Osvald... :-)))

Előzmény: marcipannyuszi (962)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.05 0 0 962

Kiadatása előtt exkluzív interjút adott Jozef Rohác a róla könyvet író Martin Mózernek. Ebben elmondta, továbbra is hisz abban, hogy a magyar bíróságok igazságosak, bár most úgy véli, nehéz lesz bizonyítania ártatlanságát.

http://www.echotv.hu/index.php?akt_menu=16&hir_id=243919&r_id=35

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.04 0 0 961
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.03 0 0 960

És ki hallgat(tat)ta le az egész VICO-t?

Előzmény: Dumás Sanyi (959)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2011.04.02 0 0 959

Egy megbízó? Dehogy. Megbeszélték, talán szavaztak...

Előzmény: marcipannyuszi (958)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.01 0 0 958

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!