Köszönöm válaszod. Sikerült is hétvégén megejteni a műveletet. Mint utólag kiderült van egy harmadik pont is ahol légteleníteni kell, mégpedig a termosztáton van egy réz csavar. Viszont a hűtő tetején lévő műanyagcsavar látszólag ugyan olyan mint a lenti leeresztő csavar, de hiába csavartam el, nemjött nekem ott hűtővíz. Pedig ásványvizes üveg tetejét levágva megemeltem a legfelső légtelenítő fölé a betöltési magasságot. A másik két helyen folyt.
Viszont a leeresztő csavar is kicsit vicces volt. Nemtudom nálad hogy volt de én nemtudtam kivenni, csak kicsavarni és onnantől kb 10-15 percig tartott még lefolyt.
Bordó 3 ajtós 130e km, második tulaj, nem dohányzó. Nemrég kapott felújított hengerfejet, tömítést és komplett új kupplung szettet.
A kupplung nagyon kemény volt gyárilag és el is használódott. A hengerfejcsere pedig az olajfogyasztás megindulása miatt történt. Előtte nem evett mérhető mennyiséget most pedig szintén ez a helyzet.
Az előző tulaj egy nyugdíjas házaspár volt és nagyon szép állapotban siketült megkapni az autót amit sikerült is megőrizni.
Van hozzá téli és nyári gumi szett és 1,5 műszaki, de ha kell csináltatok rá frisset.
Műszaki előtt kapott új bosch akksit.
Ami még cserélve volt: komplett vezérlés: görgő+ vízpumpa (78e km), kipuff cső és dob(80e km), termosztát(80e km), futómű gömybfejek(80e km), hátsó fék kompett felújítás + kerékcsapágyak(90e km)
Leengedni a hűtő alján lehet. A légtelenítés egy kicsit kacifántosabb dolog. Mivel ha jól sejtem teljesen le akarod engedni így azt kell csinálni, hogy minden szelepet ki kell nyitni, a hűtő alján ahol leengedted, a hűtő tetején, és ha szemben állsz az autóval akkor bal odalon kell lennie egy csőnek aminek a tetején van egy (szelepsapkához hasonló) ott a legfelső pont. Elzárod a legalsót majd elkezded tölteni a hűtővizet, majd amikor lekezd kifolyni a hűtő tetején azt lezárod és addig töltöd míg a bal oldalin is nem folyik. Legalábbis én így töltöttem fel, csináltam a hűtővizet kancsóhoz egy csövet, hogy a vizet amit beletöltök magasabban legyen mint a legfelső légtelenítő.
Nekem 1.4es van de a vizhőfok kb ugyanaz mint minden benyásnál. A vizhőfok nem azon múlik hogy tél van e vagy nyár, azért van a termosztát hogy megfelelő legyen a vizhőmérséklet. Elvileg és gyakorlatilag is ugyanaz a hőmérséklet télen és nyáron is, csak télen értelemszerüen lassabban éri el az üzemhőmérsékletet. Nekem is ugy van hogy menet közben egyforma a hőm de ha megállok és alapon jár pár perc után bekapcsol a venti hamar viszahüt leáll, utánna megint. De ez nem gond ez a természetes, hisz nincs menetszél nincs akorra hőleadás. De ez csak az én gondolatom nemakarok okoskodni.
Sziasztok! Kérdésem lenne azokhoz akinek 1.1-s II. szériás 106-a van: Vízhőfok mutatója nektek meleg motornál 3/4-ig melegszik és utána bekapcsol a ventillátor, aztán lehül olyan 1/2-és 3/4 közé??? Szóval ebben az intervallumban mozog meleg motornál a mutatótok??? Fontos lenne, remélem érthető voltam. Köszi előre is!
Ezt a képet egyszer már beraktam ide, mert már akor is kerestem a keretezett alkatrészeker,és ha jól emlékészem, akkor egy netes használtautó oldalról vette le a képeket. De ha még is a tied, akkor bocs a "plágiumért".
Akkor ez nem jó, az enyém 3csavaros.. Majd a műszakira kéne 4 használt gumi, mert még az eredeti van rajta és repedezett már. Újat nem veszek, mert minimálisat megyek mostanában vele.
Hello Norby! Nekem a képen pirossal bekeretezett alkatrészre lenne szükségem. A gond csak annyi, hogy nekem 954.e-s benyás gépem van, tehát csak akkor kellene, ha a dízeles alkatrésze jó az enyémhez is.
Megnéztem!Kiszereltem de különösebb hibát nem vettem észre.A szivattyú motor elektromos csatlakozásait(sarukat) kicsit szorosabbra állítottam mert pici lötyögése volt.A szűrő is éppséges nincs nagyon elkoszolódva.Szerintem az eredeti AC van benne BOSCH mert a műanyagban 92-es dátum volt préselve.Tesztkört még nem mentem szerelés óta.
Lehet benzinszűrőtöl is a jobbos kanyarban kihagyás?
Igen az elektromos ac alján van egy ún. talpszűrő, akár az is okozhatja a problémát, még házilag is kitudod szerelni a pumpát és még azt is megtudod majd, hogy még az eredeti benzinpumpa van-e benne vagy sem.
A feleségemnek van egy 1.1es benzines, de karburátoros változat 1995ös nagyon jól megy, de kb 3 hónapja ment vele persze este egyedül a városban egyszer csak megállt az autó. El sem indult sajnos, de az önindító forgatta becsületesen. Hazahúzták és másnap repkedő mínuszok ide vagy oda, megpróbáltam ráadni a gyújtást, de a kis berregő hang, amikor az ac a nyomást létrehozza, na az sajnos nem volt észlelhető. Ekkor kiszedtem az ac-t tényleg kb 5-6 perc az egész - avval a szomorú szándékkal, hogy megyek a felújítottért, pedig még nincs másfél éves a benne lévő - , de szárazon kicsit ráraktam a gyújtást, na ekkor elkezdett dolgozni. Visszaszereltem, azóta működik. Hiába mozog az autó menet közben ide-oda, amikor kiszedtem az ac-t teljesen megdőlve, feje tetejére állítva valami elmozdulhatott , azóta pedig hibátlanul teszi a dolgát.
Ezt megelőzően a feleségemnek volt egy ugyanijen gépkocsija, de avval sajnos sűrűn voltak bajok rángatás, menet közben leállás, a központi injektor volt a ludas, az alapjárati motorral és az fojtószelep pozíció szenzorral együtt.
Nah megnéztem mit csinál a kocsi mikor kanyar után fulladozik.Kiraktam üresbe és leáll,ha gyengébben veszem a kanyart akkor nem áll le de gázadásra nem reagál.