érdeklődnék, valakinek van e valamilyen információja: szükségem lenne bp-en "inez braz" márkanevű csempére (25*33) vagy legalább olyan infóra hogy vajon ki gyártja.(találtam a neten kaposváron de kb 15 nm-ért nem éri meg szállítani )
Erre a lepattanás dologra sajna nincs orvosság, még a betonon is nyomot tud hagyni egy húsklopfoló. Az anyagában színezett greslapokat tudom ajánlani, de azok is sérülnek, ha rájuk esik valami. A kopásállóság nem ilyen behatásokra vonatkozik. Azért egy övegpohár nem tud kárt tenni a mázas gresben.
Én ugyanezt kérdezném de járólapot járólpara tennénk, viszont itt ott kong minha kevés anyag lenne alatta. Jól gondolom hogy felkellene verni az egészet?
A képen látható Romhányi (Zalakerámia) 15x15 cm-es sötétbarna csempéből keresek pótlás céljából javításra félretett vagy bontásból megmaradt hibátlan 8-10 darabot. 1986-os "Bársonyvirág" névre hallgat. A gyártást régen megszüntették, így ha valakinél esetleg maradt elfekvőben szívesen megvenném.
Elnézést a zavarásért, egy pici segítséget szeretnék kérni! Olyan embereket keresünk, akik burkoltak vagy burkoltattak már (csempézés, járólapozás, …), és lennek kedvük segíteni egy kutatásban. A részletek ezen a linken találhatók: http://paga.hu/kutatas/ A résztvevők között értékes nyereményt sorsolunk ki!
Nagyon szívesen. Ha a többi részen leszedted, hogyan fogod megoldani a kettő közti szintkülömbséget? Azt nem javaslom, hogy olyan vastagon húzd alatta a ragasztót! A fűtés leengedése ebben az időben tényleg nem egy közkedvelt feladat, főleg ha társasházról van szó. :))
Szerencsére sehol nem kong a csempe. A fürdő többi részén leszedtem, de itt van kb. 20 csempe amit egyszerűen nem bírok leszedni. A fütés leengedése meg lezárása most megoldhatatlan feladat.
Igen, lehet, ha jól van felragasztva a régi és nem kong sehol. Kezelni kell a felületet tapadóhíddal ( Cimsec márka ), vagy Mapegum-mal ( Mapei márka ). A Mapei-nél nem vagyok biztos a termék elnevezésében. Erre lehet flexibilis csemperagasztóval burkolni az új csempét. Fontos még az alapos zsírtalanítás a műveletek megkezdése elött! Ha a régi csempe nincs megfelelően burkolva, akkor bizony le kell verni, mert nem fogja elbírni az új burkolatot.
Aha. Milyen gyár terméke? Mi a neve? Azért kellene tudnom, hogy ha tartjuk azt a burkolólapot, megnézzem a színét és felületét, hátha sikerül hozzá guberálnom valamit.
Gazdagrét, lakótelep, a kád hosszanti része felett készül lejönni ( lehet, mire hazaérek lenn lesz:-( Ez kb 2 m hosszú és 1,5 m magas, aza 3 m2) De lehet, hogy máshol is készülőben a baj, én kopogtattam, de nem vagyok profi harkály.
Szia! Ha a csempét egyben le tudod szedni, akkor azt újra fel lehet használni. Mivel púposodik és válik el a faltól, ez biztosan sikerül. Hogy a munkadíj, vagy a csempe drágább-e, az csak attól függ, milyen csempét veszel. Az a nagyobb gond, hogy amikor szeditek le a burkolatot, megússza-e sérülés nélkül a kád!? Sajna munkaerőt nem tudok ajánlani.
A fürdőben a kád felett eltűnt egy csempe:-( Mivel alatta eléggé kipúposodott egy pár m2 lehet hogy beesett mögé??? Szóval az egész fal kezdi megadni magát én meg nem vagyok egy csináldmagad alkat. Szóval mit lehet tenni? Mentjető ilyenkor a csempe, vagy újra kell csempézni? (20 éves) A csempe a drágább vagy a munkadíj? Van megbízható valaki, aki ilyen kis munkát elvállal? KÖszi
Azahart mi tartunk az üzletben és ez nem az ő termékük. Összesen három ilyen méretű családja van, de teljesen mások. A Jászberényi úton van a Gerőcs kft., őket még érdemes lenne megnézni, vagy felhívni, régen tartották az Azteca gyár termékeit. Ha ez valóban Azteca csempe, ahogy a kollégáim és én is gondolom, akkor sajna már régen nem gyártják. Úgy láttam, még ezt a méretet is kivették a gyártásból.
Ma futottam egy kört a Jászberényi úton, kezdtem az éptek helyén lévő boltban, semmi. Utána bementem a Várhidihez, semmi, de az egyik hölgy emlékezett rá, mondta, hogy nézzem meg a Mirabellnél, de ott sem volt. Ő valami "azahár"-t emlegetett.
Szia! Nos! A kollégáimmal is megnézettem, mert nekem beugrott valami, úgyhogy most egy kicsit gubancban vagyunk. Mindanyian azt mondjuk, hogy ez tutira az Azteca gyár Tokio sorozatának a csempéje, csakhogy az spanyol gyártó. Valóban a Jászberényi úton van egy cég, aki forgalmaz ettől a gyártótól termékeket.
Szia! Ez nem sok sajna, de legalább már azt tudjuk, hogy olasz. Már csak a 150 olasz gyártó közül kell válogatni.:)) Rajta leszek, ha sikerül, jelentkezem.