Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

OT2176 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16254

4*9=36 huf drága próbálkozássorozat  :(

Előzmény: Haugland (16225)
Adam Jay Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16253

Ha lehet, akkor inditás előtt műszer bekapcs! Gyújtás rá és nézni mit mutat! Normál esetben, gyújtáskor mérhetsz rajta feszültéget 12 volt környékén, addíg míg a második relékattanást nem hallod. (még nem indítóztál, csak gyújtás van) Ha ettől eltérően viselkedik (röviden húz a relé ahogy írtad, akkor kell figyelni mit mutat a műszer, hozzáteszem ilyen rövid mérésekre jobb lenne mutatós  feszültésg mérő) Meg kéne tapasztalni hogy mit mutat akkor amikor indul, és mit amikor nem. Írd le papírra. Minnél többször megnézed annál árulkodóbb lehet. De többiek ötletét is várjuk! :)

Adam

Előzmény: Haugland (16250)
dc game Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16252

:)

lassan és egyszerűen :)

van az a fekete beömlő amit kis kapcsok fognak össze körben. nah azokat a kapcsokat leveszed és a  kűlső müanyag házat leveszed.

akkor a lapátok már látahtók és a két lapát között még van rajta egy takaró azt is leveszed 2-4 csavar fogja ha jól emlékszem.

és ott van alatta a komplett motor

fönt fogja egy csavar alul pedig csak egy gumiágyban van.

néha námárt megismerkedni más közegű dolgokkal :)

Előzmény: Törölt nick (16223)
Haugland Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16251

Szia, a Te írásod nekem egy kicsikét bonyolult. Nemtudom hol van ez a csatlakozó a motortérben.

Szervízcsatlakozóm pedig sajna nincs :(

Pedig jó lenne, főleg ilyenkor...

Tényleg, nem tud valaki egy konkrét típust, ami egy 99-es 1.6-os Feliciához való?

Egyik munkatársamnak van több is a Fabiájához, de egyik sem tud minden funkciót... Egyikkel pl. hibakódokat olvas ki a másikkal meg önellenőrzéseket csinál, stb...

Nincs olyan ami mindent tud/mindennel tud kommunikálni ami egy 1.6-os Feliciában van?

feri

Előzmény: OT2176 (16246)
Haugland Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16250

Az előző írásod teljesen érthető volt! Köszönöm!

Holnap szerzek még valahonnan vezetéket és ideiglenesen kihozok valahogy az AC csatlakozójától egy mérőpontot előre és ráteszem a multimétert.

Aztán ha csinálja, akkor csak bekapcsolom a műszert és meg tudom nézni!

Egyébként ha rövid idő után leállítom majd újra akarom indítani, akkor nagyon gyorsan kattan a relé. (max. 1mp)

Ilyenkor már készülök is rá, hogy kábeleznem kell, ha el akarok indulni :(

Előzmény: Adam Jay (16249)
Adam Jay Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16249

Még egy hülye kérdésem van... amikor nem indul a gép akkor gyújtás ráadásakor kattan a relé, majd elenged kb 3 sec múlva? Ezt megfigyelhetnéd ha eddig nem tetted. Ha nem hallasz relé kattanást, akkor a relé behúzótekercse nem kap áramot ilyenkor.

Előzmény: Haugland (16243)
stemplis Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16248

Bocsi, hogy így alakult! Igazából én csak felvetettem az ötletet, hogy majd Miskolcon is szervezhetnénk egy találkozót...  és többen mondták, hogy el tudnak jönni.

Reméljük jól sikerül majd, és akkor utána könnyebb lesz összehozni egyet Pest közelében is:)

Előzmény: ms1964 (16239)
gdzsozy Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16247

freestyler8

Szerintem a hibát okozhatja még:

Toronycsapágy,kormányösszekötő, talpas,kerékcsapágy,gumiban szálszakadás,vagy gumiban idegentárgy.

De lehet hogy csak simán vissza kell ilyenkor jönnöd a padkáról. :)

Danika GTT

Mi lenne ha pl nem raknál bele ültetőrúgót?

és mondjuk megőriznéd úgy ahogy van.

Ha annak idején a tervezője úgy tervezi meg hogy le van ültetve akkor szerintem nem a gagyi WV 2-es rúgóját pakolja bele. amúgy az autó inkább a 3-as golfal rokon.

nézd meg egy ww bora lemezét és a feliciáét. szinte ugyanaz.

Szerintem ne barmold el az autót. úgy jó az ahogy van. max 175-ös gumik és kész.

de ha minden áron szélesíteni akarod vagy keményíteni akkor Pic-up rúgókat pakolj alá, pic-up felnit tégy fel.

A kialakult "hangtani" vitával kapcsolatban az a véleményem hogy kicsit írigylem egyfelől azt aki egy amúgy nem nagy csomagteret képes elbaszarintani egy zajládával.

azért írigylem mert biztos olyan munkája van amihez elég egy laptopot magával cűgölnie.

Én személyszerint Asztalos vagyok igy a kocsim teli van szerszámokkal.

nincs az a szépenszóló hangdoboz amiért leszűkíteném a kombi csomagterét.

És 100% ban egyetértek Pityuuuu-val. bőven elég egy sima cd-s rádió+4db hangszóró az ajtókban és a c és d oszlopok közt.

OT2176 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16246

mpi-s esetén nem csak ac-t kapcsolja hanem az inj szelepeknek is 12 v ot ad központisnál pedig szintén vezérel .Elindulni úgy tudsz nagy csoki motortér  1,fekete 12v állandó 2,piros AC üzemel(párhuzamos ac 12 os lábbl) 3,kék AC vezérlés 4,sárga fordulatmeter :) 5,vékony fekete vízhőmérséklet 6,szürke 12v  gyújtás    gólyaláb barn pedig test    mpi-immo inj favó ugyanaz     továbbá kis csoki pedig immo-szervízcsatlakozó .

Előzmény: Haugland (16229)
Adam Jay Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16245

Kicsit öszetettebb a dolog. Terheletlenül hiába van meg a 12 volt ha terhelten nincs meg, pl egy nagy átmeneti ellenállás miatt. (csatlakozó kontakthiba, bármi hasonló) Talán a legjobb lenne a szivattyún, üzem közben mérni, ugye mérnéd a 13 volt körüli értéket. Amikor nem indul a verda, akkor érdekes hogy mit mérsz ugyanott. (lehet hogy az átmeneti ellenállás miatt esik több volt egy  hibás csatlakozón, így csak 5-6 volt jut a szivattyúra ami már régen kevés) . Persze ehhez állandóan ott kéne lennie a műszernek, bekötve. Szoktam járni komáromba, de sajna már nem nagyon fogok, max ritkán, de ha járok arra akkor irok, és ha addig nem oldodik meg akkor megbeszéljük. Ha sikerül működés és a nem indulós időszakban mérni a pillanatnyi feszültséget (tényleg akkor, nem előtte vagy utána) akkor az adatok ismeretében tovább lehet gondolkodni. Ha nem voltam érthető akkor bocsi :)

Adam

Előzmény: Haugland (16243)
Haugland Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16244

"Szombaton én is csatlakoztam 20:30-kor a Föld órája mozgalomhoz. Mindkét lámpát lekapcsoltam a kamionon..."

:)

Haugland Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16243

Komárom-i vagyok, de ettől függetlenül nagyon köszönöm a felajánlott segítséged!!!

Te egyébként mit mérnél rajta?

Egy egyszerű kis multiméterem nekem is van, megpróbálnék valamerre elindulni, csak azt nem tudom, hogy merre? :(

Érdemes lenne áramerősséget is mérni vagy csak feszültséget?

Ha igen, akkor azt hol? A szivattyún vagy elég ha a biztosítéktáblán?

feri

Előzmény: Adam Jay (16236)
ms1964 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16242

Kissé lötyög a hátsó ablaktörlő kar. Úgy érzem, hogy a tengelyen mozog a kar maga. Javított már valaki ilyet? Egy ismerős azt tanácsolta, hogy kalapáccsal üssek oda a tengelyvégre, akkor még jó lesz egy ideig. Utána motor csere. Igaz lehet ez? Mégsem ütnék rá, ha nem muszály.

ms1964 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16241

Nemrég felszereltem a bicikli bovdenből készített töltéslevezetőt a Feli aljára. Egyszerű volt, nagyjából a kocsi közepén van fémes rögzítési pont. Nyilván elkopik majd, de filléres tétel, és cserélhető. Megszűnt a kellemetlen jelenség, hogy a kocsiból kiszállva a fém részekhez hozzáérve szikrát húzott a kezem.

ms1964 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16240

Van valakinek eladó sárga ülése? Gyári érdekelne. Ha jól tudom a FUN kivitelben voltak ilyenek.

ms1964 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16239

Az a tök jó a elicia találkozóban, hogy én javasoltam először, mégsem tudok elmenni, mivel Miskolcra szervezték le, én meg sajna pesti vagyok. De nem haragszom, érezzétek jól magatokat!

Előzmény: stemplis (16237)
Adam Jay Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16238

Köszönöm Stemplis!

Igyekszem ott lenni! ha valakinek kell valami alkatrész innen: http://skodaalkatresz.unas.hu/ tudok segiteni abban hogy megveszem és leviszem a találkára. Budapesti vagyok, meg tudom oldani. (de csak ha tutira kell, ott lesz az illető, ki tudja fizetni stb, feleslegesen nem vásárolnék be )

Adam

Előzmény: stemplis (16237)
stemplis Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16237

Hali! A találkozó április 10.-én (vasárnap) délután a miskolci Cora-parkolóban lesz, reméljük mindenki el tud jönni:)

Előzmény: Adam Jay (16234)
Adam Jay Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16236

Merre vagy helyileg? Én Bp. Mérhetnénk egyet - kettőt. nem hinném hogy nagy gond van ott.

Előzmény: Haugland (16233)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16235

Na ez azt hiszem nálam is esedékes lesz, a válasz engem is érdekel. Tartok tőle, hogy présgép szükségeltetik a házból történő kinyomáshoz, illetve a bepréseléshez is. De hátha mégsem, az jó lenne, mert akkor meg tudnám csinálni magamnak. Aki tudja, írja, én is várom. Meg a fűtőventi kiszerelésére vonatkozó infókat is.

Előzmény: freestyler8 (16231)
Adam Jay Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16234

Jut eszembe.... feli találkozóra én is mennék! Vissza is nézem mikor lesz....

Haugland Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16233

Igen, ha rövidre zárom a kapcsolóval, akkor mindig teker a szivattyú.

Aztán ha beindul a szekér, akkor már lekapcsolhatom a kapcsolót

feri

Előzmény: Adam Jay (16230)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16232

Azt hiszem ez a fórum nem erről szól, nyugodtan hanyagolhatnánk már. Az meg, hogy valami interneten "szépen szól" ... mp3 és társai ... ugyan már. Közük sincs a hangzáshoz. Már a másolt CD sem az igazi, de még az eredeti CD sem az igazi, ha azt vesszük. Hangzás bakelitnél kezd lenni. Hanyagoljuk ezt a támát nyugodtan, ehhez jobban értek, mint a kocsimhoz. A zenei dolgokat zenei fórumokon kell megbeszélni, én is azt teszem. Nincs kedven amatőrökkel vitázni ezen. Beszéljünk az autókról.

Előzmény: ppozsgai (16224)
freestyler8 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16231

cserélt már  valaki kerékcsapágyat házilag?  ha igen, kérnék szépen tőle egy leírást!

mi a pontos mérete ennek a csapágynak?

http://skodaalkatresz.unas.hu/spd/6U0407625A-/Skoda_Favorit_Felicia_elso_kerekagy_csapagy

Adam Jay Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16230

Azt nem tudom megmondani hogy a relé a vezérlést honnan kapja (hubo szerintem megmondja, talán a motorvezérlőből?) de akkor ott lesz a bibi. Motorvezérlő csatlakozóit megtisztítani kontakt sprayvel. Ha bekapcsolod az okos kapcsolót akkor mindíg kifogástalan?

Adam

Előzmény: Haugland (16229)
Haugland Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16229

1 kivételével már az összes cserélve lett.

Az az egy, ami nem lett cserélve az pedig nem az amelyik az AC-t is kapcsolja.

Egy villamosságis azt mondta, hogyha nem kapja meg a 12V-ot, akkor a forgórész szokott tönkremenni a pumpában.

de hát megkapja a 12V-ot  :(

feri

Előzmény: Adam Jay (16228)
Adam Jay Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16228

Én ugyan nem tudom melyik az, de azt a bizonyos relét ami az üzemanyag szivattyú áramkörét kapcsolja, cserélném.

Adam

Előzmény: Haugland (16225)
Bo10 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16227

hello, valaki nem tudja véletlenül hogy a gyári hátsó rendszámtábla izzó az milyen. Üveg meg minden, de h hány Wattos?

mert az enyémben a foglalat kicsit megfeketedett és ebben 5 W-os volt, ha jól látom

most nem tudom h mi miatt nem világit, már kuka a foglalat is, vagy csak meghalt az izzó. Csak kicsit szétszedtem a gépet, és akkor már ezt is megnézem

jah, meg keresgéltem izzókat és iet találtam hogy Ring izzó, az mire jó?ű

Pityuuuu Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16226

Nekem meg az első két ajtóban van 1-1 gyári hangszóró meg egy Média Marktos 6 ezer Ft-os cédé mechanika nélküli rádió és tökéletesen elég :D:D. Akinek nem inge ne vegye magára, de én személy szerint nem engednék ki a forgalomba egy ilyen idióta tucc-tucc-os autót sem. Mennek, mint az eszetlen, bömböltetik a szarjukat és tesznek a világra. Aztán meg oldalbacsapja egy 30 tonnás tűzoltó daru és csak néznek ki a fejükből, ha ki tudnak még nézni. Nem véletlenül vezették be a tűzoltóknál a hajókürtöt.

Haugland Creative Commons License 2011.03.29 0 0 16225

Sziasztok,

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Felicia üzemanyagszivattyúját mi és hogyan vezérli?

Amikor ráadom a gyújtást, akkro lehet hallani, hoyg egy relé kattan a biztosítéktáblán, majd hátul a tartályban bekapcsol a szivattyú és dolgozik pár másodpercig és elhallgat.

Ezután szoktam indítani.

Namármost gyakran előfodul, hogyha az autót nagyon kis távolság 1-3 km után leállítom (pl benzinkúton megállok tankolni) akkor nem indul el, még az 5. alkalomra sem a kocsi.  :(

Aztán ha várok vele fél órát, akko rpöccre indul..

Hubo mondta nekem, hogy ha a 4. biztosítékot letestelem, akkor rövidre zárom ezt a kört és a pumpa állandóan dolgozni fog.  

Ezt azóta olyannyira használom, hogy bekötöttem egy kapcsolót fixen az elakadásjelző mellé, amivel ezt tudom kapcsolgatni.

AKi azt mondja, hogy vigyem el szerelőhöz, annak elmondom, hogy már voltam vele többször is.

Jelenleg a 4. (NYEGYEDIK!!!)  AC  pumpa van benne, mert mindig azt mondják, hogy kicsi a benzinnyomás -> tehát rossz a pumpa...és csere...

Ha rámérek a feszültségre, akkor megvan a 12V.  Ezt csak amiatt írom, mert arra gondoltam, hogy ezzel lehet baj és emiatt nincs nyomás...

De most már kifogytam az ötletekből  :(

Ti nem találkoztatok hasonlóval?

feri

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!