Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 27741

Látatlanban:

Kiveszed a CD egységet, és keresel a hátulján valamilyen bemenetet,nyílást stb. amibe valamit bele lehet dugni ! :O

Előzmény: .vatti. (27739)
ogi79 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 27740

Sziasztok!

Szeretnék venni használtan egy 2002/03 Peugeot 206 1.4 HDI.Mire figyeljek oda használt 206 vásárlásakor?Mik ennek a modelnak a legfőbb hibái.Válaszaitokat előre is köszi!

.vatti. Creative Commons License 2011.03.29 0 0 27739

Üdv az Uraknak!

A gyári CD lejátszóból, hogyan tudom kivarázsolni a benne ragadt lemezt?

Már több mint két hónapja benne van, egy kicsit már unom.-)

Akár roncsolásos (a lemez természetesen) módszerrel is.

Help!

Thx.

Trofeo Creative Commons License 2011.03.28 0 0 27738

Sziasztok!

A napokban vettem egy 206 1.4 hdi-t következő kérdéseim lennének klímát bekapcsolom zöld led világít semmit nem csinál. Csak tölteni kell vagy más is lehet a hiba? Másik kérdésem a motornak szerintem nagyon szép hangja van de 2000-es fordulatig nekem kicsit idegesítően kerepelős 2000 nél megszünik és mint egy benzines motor hangszintje ott nyit a turbo esetleg és ezért változik a hangja? ez a kerepelés mindegyiknél megvan vagy vmi baj lehet esetleg?vagy a nagynyomású befecskendezés adja ezt a hangot? első hdi-m nem nagyon ismerem ezeket a motorokat ezért elkéne egy-két okosság, köszi előre is.

Lesliev Creative Commons License 2011.03.28 0 0 27737

Köszi ! Máris megy a megrendelés ...

Kimiki Creative Commons License 2011.03.28 0 0 27736

A gyári az Esso, vagy Total 75W80, és pont két liter kell bele.

Előzmény: Lesliev (27735)
Lesliev Creative Commons License 2011.03.28 0 0 27735

T Urak !

Eljött a kupplungcsere ideje (1,4 HDI). Ha már úgy is le kell engedni aváltóolajat, azt is kicseréltetném. Írjátok meg légyszi', hogy mennyi és milyen minőségű olajat kell vennem. Pl Total BV 75W80-as megfelel, vagy Syn 75W90-es kell? És mennyi, két liter elég?

Sürgős lenne a válasz, mert meg kéne rendelnem  ... Köszi!

Make Creative Commons License 2011.03.26 0 0 27734

Sziasztok.

Vettem a héten egy 206 ost, a fiamnak. Anno nekem is volt egy évig, és nagyon szerettem.

Jó állapotú, 2000 évjáratú 1.1-es, de ráfér egy kis felújítás.

Ezért, ehhez egy két apróságra szükségem volna.

Tehát most keresnék jó állapotú kormánykereket. Sajnos ez kicsit viseletes :(

Ha valaki tud egy eladót, megköszönöm a jelzitek.

Illetve keresnék még kuplung kinyomó lapot is.

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv:

Tamás

Zsolt0719 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 27733

Sziasztok!

Érdeklődnék, valakinek kellene jel nélküli hűtőrács? Nem üvegszálas. Fk minőség. Méretpontos. ABS műanyagból van.

VWG3_19TD_pusztulat Creative Commons License 2011.03.25 0 0 27732

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.

A családban van egy 2004-es 1.4i 206-os és a fényszóró kapcsoló reléje szórakozik és önállósodik (lekapcsoláskor úgymarad). Tudjátok, hogy ez a kocsiban pontosan hol van és hogyan lehet kicserélni?

Köszi

Zsolt0719 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 27731

Sziasztok!

Van egy Pug 206-om. 1,4  '99 évjáratú. Szegénykém kuplungos lett.

Valaki tuna-e nekem segíteni. Hol találok róla valami segédletet, ami alapján én is ki tudjam cserélni.

geri1616 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 27730

es neked mi okozta a gondot?

Petör Creative Commons License 2011.03.24 0 0 27729

Halihó

keress rá a fórumban, de erről már volt szó egy kicsit régebben. Nekem is volt még újkorában, de már elmúlt.

Előzmény: zoy01 (27725)
geri1616 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 27728

Hello.nekem egy olyan problemam volna h 1,4 benzines a peugotom es nem bir meni az autom.gyertyak,tankban a kismotor kicserelve,levegomenyisegmero erzekelo,legszuro minden kicserelve es nem bir meni az auto.valaki talalkozot mar ienel vagy valaki tudna segiteni mi lehet a problema?Szamitogepre is volt teve es nem mutat semit.

microfrost Creative Commons License 2011.03.21 0 0 27727

Upsz, a kép lemaradt:

microfrost Creative Commons License 2011.03.21 0 0 27726

Úgy néz ki megtaláltam a stift helyét a lendkeréknél. Mellékeltem képet is.

Valaki meg tudná mondani a gyári vezérlés rögzítő szerszámok adatait? Vastagság, hossz, alak, stb.. Mert a veztengelynél még okés, ott addig próbálgatom bele, amég nem passzol, de a lendkeréknél csak egy 90fokos szárú stiftet lehetne betolni az olajszűrőház levétele nélkül...

zoy01 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 27725

Űdv mindenkinek.  A mult héten vettem meg életem elsö 206 1.4 hdi-ét.Van 1 kis problémám van  vele minden gázelvételnél fingó hangot hallat magából.a motortérböl,a jobb oldalról. Találkozott már valaki hasonlóval........Elöre is köszi

microfrost Creative Commons License 2011.03.20 0 0 27724

Köszi, pont ilyen az olajszűrőm:D Én hülye, alulról próbáltam keresni a lyukat, eszembe se jutott, h a leömlő hőpajzsa alatt hamarabb hozzáférek.. Csak meg lesz az a lyuk:)

Előzmény: Kimiki (27723)
Kimiki Creative Commons License 2011.03.20 0 0 27723

Elvileg valahol a nyíllal jelölt helyen lehet rögzíteni...legalább is ezt találtam.

Előzmény: microfrost (27720)
Kimiki Creative Commons License 2011.03.20 0 0 27722

Nem tudom ez segít-e, de hátha...   http://www.pugser.freeweb.hu/206/INFO/HG/b1eg01ad.htm

Előzmény: microfrost (27720)
PPL_flyer Creative Commons License 2011.03.20 0 0 27721

Hali!

Benzines motorú 206-as tulajok FIGYELEM!

(bocsi ha már volt róla szó de az ismétlés sosem árt! :)

-A motorháztető ablakomosó csöve (a motorházat felnyitva a BAL oldali) a "T" elosztónál hajlamos a csöpögésre/szivárgásra!

Az elcsöpögő folyadék pontosan az alatta levő befecskendező fúvókára esik (balról az első!) és emiatt előbb utóbb tönkremegy!

A csere nem olcsó, érdemes egy tesztel elvégezni mindenkinek... ;)

Nekem pontosan ez történt 2 hete cseréltem, 20.000 Ft-ba fájt összesen....

Előzmény: Dynax5 (27708)
microfrost Creative Commons License 2011.03.20 0 0 27720

Sziasztok!

Van egy 206 SW-m 1.4-es TU3JP motorral. A vezérműszíj feszítője összefosta magát, alig feszít, ami miatt a szíj valszeg átugrott. A kocsi nem indul, de nem is erőltetem, előbb helyre tenném a vezérlést (meg esélyes, hogy hengerfej felújítás is lesz belőle).

A gondom az, hogy nem tudom beállítani a vezérlést, és így gőzöm sincs, hogy egyáltalán ugrott-e és ha igen, akkor mennyit. A vezérműtengely tárcsáján van rögzítő stiftnek hely, az odáig okés. Viszont a főtengelyt sehogy sem tudom rögzíteni, és jelet se találok hozzá. Azt tudom, hogy ezeken a motorokon a lendkeréknél kell egy stiftet bedugni, viszont ezen pont ott az olajszűrő háza. Esetleg van valahol valami más lehetőség beállítani? Vagy esetleg ke kell szednem az olajszűrőt házastul, és alatta van a helye a stiftnek?

Köszi!

RÉMES Creative Commons License 2011.03.20 0 0 27719

Index kontakhiba elhárítás PART II.

Szóval a kormánykapcsoló csak nem lett jó! Tényleg nem belül van a baj, amit nemrég fotóztam, hanem a végén.

A 306-os leírás alapján szétszedtem, kitakarítottam, összeraktam, szerintem jó lett!

A képeken jól látszik, hogy a zsíros felület tiszta kosz, az érintkező nyomóereje viszont nyomot hagyott a fólián.

Nagyjából a szerszámigény is annyi, amennyi a képeken látszik. Egy hegyescsőrű fogóval könnyebb betenni a középrészt, amiben a 2 rugós nikkeles vacak van. Ezek szeretnek elugrani, de nem vészes.

Nekem másodjára sikerült visszapattintani az egész kócerájt a helyére, először túl finom voltam, és ahogy rápattant a két kis pöcökre a középrészes kapcsoló, szétugrott az egész!

Másodjára gyorsabb voltam mint ő, nem volt ideje szétpattanni. Az érintkező gyűrűt sem lehet rosszul berakni,  mert az egyik fülön van bemetszés, a másikon nincs. A helye adott.

Az egész nem tartott fél óránál tovább, és nem kellett  leszerelni a kormányoszlopról.

Hát akkor ma is kerestem valamennyit.

mitirgyak Creative Commons License 2011.03.19 0 0 27718

Hi!

Peugeot 206 1,4 HDI  nagyszerviz alkatrészek eladók. Olajszűrő, levegőszűrő, vízpumpa, vezetőgörgő, feszítőgörgő, vezérműszíj, gázolajszűrő.

Ez össz 7 db alkatrész. Ha mind elviszi valki, akkor az új árnál 20%-kal olcsóbban odaadnám. Mivel autóm eladósorba került így maradtak nálam ezek az alkatrészek. Van még hozzá 4 db lemezfelnim nyárigumival szerelve, garantáltan rozsda mentesek, azokat 3500/db gumistól.

Képek:

yxs Creative Commons License 2011.03.19 0 0 27717

206-ba való blaupunkt gyári kazettás magnó eladó.

első hátsó hangszórók is, csipogóval együtt.

ár: eladoforsale@gmail.com

406sr Creative Commons License 2011.03.19 0 0 27716

Hello. Nagyon jó link!!! Gratula! Én is kerestem egy csomót, de te ügyesebb vagy.

üdv.

Előzmény: Kimiki (27707)
406sr Creative Commons License 2011.03.18 0 0 27715

Mindent próbáltam. Egy új tükör kb. 6000 Ft. Valószínüleg veszek, és kicserélem. De azért köszi.

Előzmény: marki206 (27714)
marki206 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27714

Próbáld meg magát a tükröt (az üveget) valahogy óvatosan lepattintani, pontosabban lefeszegetni, mivel úgy emlékszem ragasztva van. Nekem egyszer egy rossz tolatáskor nekiütődött egy vasoszlopnak és az üveg lejött a mögötte lévő foglalatról, amit a bowdenek mozgatnak. Az üveg csak a fűtőszál kábelének köszönhetően nem tört el. A felső kis színrefújt részt hiába szeded le, az csak egy feltét, az egyébként zárt tükörházra.

Sok sikert!

Előzmény: 406sr (27683)
RÉMES Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27713

De az annyapi__ájáért kell mikroproci egy k_rva kormánykapcsolóba.

Habár van egy 2007-es Merci Vito infrakulcsos gyujtáskapcsoló a fiókömba, hát abból az alkatrészmennyiségből egyes gyártók már laptopot készítenek. Esélytelen javítani.

Előzmény: RÉMES (27712)
RÉMES Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27712

2003/11hó. Sima fényszóróbúrás már.

Előzmény: Petör (27711)
Petör Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27711

Halihó

mikori évjárat? Ha jól emlékszem olvastom valami olyasmit, hogy a modellváltás utániakat nem lehet szétszedni...

Köszönöm

Előzmény: RÉMES (27709)
Kimiki Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27710

Bocs, elnéztem...a belinkelt szöveg miatt benéztem, úgy vettem ki, hogy Te keresed a leírást! :)

Előzmény: PPL_flyer (27705)
RÉMES Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27709

Sziasztok, köszi minden infót, ezt a leírást kerestem, tudtam, hogy van valahol, de nem találtam.

Cserébe küldök képet a belső részekről, a két kis villát kellett kihajtani, a panel ép volt, csak koszos.

Visszaszereléskor volt zabszem, mert a légzsákvisszajelző nem aludt el. Csati szét, össze, akku vissza, és elaludt.

A kormányközepet elfelejtettem bejelölni, úgyhogy azt még tesztelni kell.

Köszi mégyegyszer!

az 1es csúszka: az abalkmosó

a 2-es a fénykürt

a 3-as az irányjelző.

Dynax5 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27708

Hali!

Benzines motorú 206-as tulajok FIGYELEM!

(bocsi ha már volt róla szó de az ismétlés sosem árt! :)

-A motorháztető ablakomosó csöve (a motorházat felnyitva a BAL oldali) a "T" elosztónál hajlamos a csöpögésre/szivárgásra!

Az elcsöpögő folyadék pontosan az alatta levő befecskendező fúvókára esik (balról az első!) és emiatt előbb utóbb tönkremegy!

A csere nem olcsó, érdemes egy tesztel elvégezni mindenkinek... ;)

Kimiki Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27707

http://www.forum-auto.com/les-clubs/section4/sujet381432.htm

Itt is egy jó kis leírás, de ha már jársz a Funclubon is, akkor egy kis keresgéléssel megtalálhattad volna ugyanezeket Te is! ;)

Kimiki Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27706

Privát mail ment, mert ide nem lehet pdf-et feltenni!

PPL_flyer Creative Commons License 2011.03.17 0 0 27705

Kis segítség kellene! Hogy tudom lekapni a kormányt? (légzsákos kivitel)

Ugyanis kezd idegesítő lenni az irányjelző nem működik dolog, csak ha bekapcsolás után kicsit megpöccintem.

Kapott már a hézagokon féktisztítót, 2 napig jó volt, de ha hideg reggel vár, akkor rossz!

Műszerész vagyok, egy próbát mégér a szétszerelés, hátha nem ugrik szét nagyon.

Visszaolvastam, rákerestem, de nem találtam itt választ, bár biztosan volt már róla szó, sőt emlékszem, hogy valaki írta, hogy megcsinálta.

Ha nem jön össze, akkor csere, de legalább ,megpróbáltam.

Más bajom most nincs! :-)

Köszi, és sziasztok.

Olvasd ezt a fórumot, sőt, javaslom hogy csatlakozz is a közösséghez :)

http://www.peugeot206fanclub.hu/smf/index.php?topic=146.0

Előzmény: RÉMES (27693)
PPL_flyer Creative Commons License 2011.03.16 0 0 27704

Sziasztok !

Újabb problémám adódott ... 4. és 5. fokozatban (1,4 HDI) valamivel kétezres fordulat felett hirtelen gyorsítási igénynél (padlógáz) hallhatóan és a fordulatszámmérő szerint is "kipörög a motor" , megcsúszik a kuplung :-( , majd néhány másodperc múlva, vagy visszavett gázra rendeződik az erőátvitel. Alacsonyabb fokozatokban ez nem fordul elő, illetve "normális" gyorsításkor (fokozatos pedálnyomás, nincs padlógáz) szintén nem jelentkezik a probléma. Egyébként a kuplung rendesen kiemel, nincs gond a váltással, nem recseg a váltó, finoman lehet csúsztatni. Mi lehet a gond? Elkopott a kuplung? Akkor gond lenne a kiemeléssel, nem? Esetleg lehet valahol állítani a kuplung nyomóerején? Mármint, hogy mekkora erővel nyomja a tárcsát a lendkerékhez alaphelyzetben ... Esetleg bekerülhetett valami szennyeződés a kupluntárcsa és a lendkerék közé (olaj) ? Akkor meg minden fokozatban csúsznia kellene, főleg az alacsonyabbakban, nem ? Ötletek? Tanácsok? Tapasztalatok?

Köszi !

A tárcsa elkopott, ideje cserélni. A kiemelésnek és a csúszásnak nincs köze egymáshoz.

Előzmény: Lesliev (27703)
Lesliev Creative Commons License 2011.03.16 0 0 27703

Sziasztok !

Újabb problémám adódott ... 4. és 5. fokozatban (1,4 HDI) valamivel kétezres fordulat felett hirtelen gyorsítási igénynél (padlógáz) hallhatóan és a fordulatszámmérő szerint is "kipörög a motor" , megcsúszik a kuplung :-( , majd néhány másodperc múlva, vagy visszavett gázra rendeződik az erőátvitel. Alacsonyabb fokozatokban ez nem fordul elő, illetve "normális" gyorsításkor (fokozatos pedálnyomás, nincs padlógáz) szintén nem jelentkezik a probléma. Egyébként a kuplung rendesen kiemel, nincs gond a váltással, nem recseg a váltó, finoman lehet csúsztatni. Mi lehet a gond? Elkopott a kuplung? Akkor gond lenne a kiemeléssel, nem? Esetleg lehet valahol állítani a kuplung nyomóerején? Mármint, hogy mekkora erővel nyomja a tárcsát a lendkerékhez alaphelyzetben ... Esetleg bekerülhetett valami szennyeződés a kupluntárcsa és a lendkerék közé (olaj) ? Akkor meg minden fokozatban csúsznia kellene, főleg az alacsonyabbakban, nem ? Ötletek? Tanácsok? Tapasztalatok?

Köszi !

Kimiki Creative Commons License 2011.03.16 0 0 27702

Gyári szűrőt kell beletenni, ennyi a titka..... és nem fog szarakodni! Erre egyébként is kényes minden nagynyomású rendszer, ráadásul az utángyártott sem olcsóbb, többet fizet a végére az aki ezen próbál spórolni. ;)

Előzmény: molnartiby (27701)
molnartiby Creative Commons License 2011.03.16 0 0 27701

Szia!

Ezekben a drága gázolajos időkben - amikor nem tudni, mit is tankolunkvalójában -, a következő megoldást eszközöltem a PUG-omon.

A "tűzfalra" rögzítettem 2 bilincs segítségével a meglévő kiálló csavarvégekre egy egyedi GO szűrőt:

fémházas, henger alakú, felső be-ki csövekkel ellátott (2ropi körül volt az ára)

Ezt szövettel burkolt gumicsövekkel illyesztettem a rendszerbe. Míg a gyári szűrőt 1x cserélem, addig ezt 2x. Ennek a csereperiódusát 20e km-re "hangoltam" saját elképzelésem szerint.

Mindezt azért írom le, mert talán másoknak is hasznoslehet.

A Te esetedre való hasonlóságom abban volt, hogy a legelső installációkor (nem a cserék alkalmával), nálam is volt némi szöttyögés a gyári GO szűrő körül. nem volt jól rányomva a toldó a műanyag házra.

Azóta is "szüttyög" néha, amikor a kiegészítő szűrőbe pumpálom a lőrét, de ez már nem okoz gondot.

A gyári szűrőm is utángyártott.

Tehát ellenőrizd a csatlakozásokat és aztán pumpálj újra!

Üdv.:

Tiby

Előzmény: zsalesz206 (27695)
uati Creative Commons License 2011.03.16 0 0 27700

Köszi a pontosítást, a leírásom valóban hiányos volt!

Előzmény: RÉMES (27699)
RÉMES Creative Commons License 2011.03.16 0 0 27699

Sziasztok!

Uatival beszéltem, az enyémre sem jó a dob!

Tehát a dob a  2003 július előtti autókra még mindig eladó!

Előzmény: uati (27686)
RÉMES Creative Commons License 2011.03.16 0 0 27698

Én még ott tartok, hogy hiába feszgetem a ormány közepet, (a duda részt, ahol az oroszlán van) nem látom még a légzsákot sem!  :-)

Előzmény: 406sr (27697)
406sr Creative Commons License 2011.03.15 0 0 27697

Úgy tudom, hogy kettő kivitelbe létezi. Egyikbe csavarral van felogatva a légzsák, az újaknál egy juk van akormány hátúlján ott kell oldani a bíztosító részt. De azért egy szerelőt is kérdezz meg! Fontos! Amíg nics összedugva a légzsék csati ne add rá a gyujtást, mert viheted hibakód törlésre.

Üdv.

Előzmény: RÉMES (27693)
KRISSztus Creative Commons License 2011.03.15 0 0 27696

Ez az irányjelzős téma engem is érdekelne.
Nekem is állandóan szarakodik, halottam hogy ez típushiba.
Bár a legjobb megoldás az lenne ha valamivel belehetne fújni és utána jó lenne.
De szétszedni én biztos nemtudnám. Aztsem tudom hol, hofyan, miként...

zsalesz206 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 27695

Sziasztok!

Ma gázolajszűröt cseréltem az 1.4 Hdi-ben. Viszont nem sikerült túl jól. Akár hogy is pumpálom a légbuborékok nem akarnak eltűnni. Ezután az autó elindul még fordulatszám ingadozás sincsen, viszon leállítás után ismét pumpálnom kell. Ha többet ál 10-20 percet már el sem indul.  Az érdekes az, hogy pumpálás közben a gázolajszűrőtöl sziszegő hangot hallok. Valami ott nem kóser? Esetleg valahol levegőt szívhat be? Volt rajta egy csatlakozó melyet a régi gázolajszűrőről kellet átszerelni, de tömítés nem volt benne. Ez megengedett? Esetleg valaki járt már hasonló módon? A baj az, hogy holnap után mindenképpen kéne az autó és holnap délután tudok neki esni ismét. Minden építő szándékú ötletnek, segítségnek nagyon örülnék!

Üdv. zsalesz206

RÉMES Creative Commons License 2011.03.15 0 0 27694

Én átvenném ha megvan még!

Sima csepphátú 1.1-em van. Ránézésre jónak tűnik, mail-em publikus.

TT

Előzmény: uati (27692)
RÉMES Creative Commons License 2011.03.15 0 0 27693

Sziasztok!

Kis segítség kellene! Hogy tudom lekapni a kormányt? (légzsákos kivitel)

Ugyanis kezd idegesítő lenni az irányjelző nem működik dolog, csak ha bekapcsolás után kicsit megpöccintem.

Kapott már a hézagokon féktisztítót, 2 napig jó volt, de ha hideg reggel vár, akkor rossz!

Műszerész vagyok, egy próbát mégér a szétszerelés, hátha nem ugrik szét nagyon.

Visszaolvastam, rákerestem, de nem találtam itt választ, bár biztosan volt már róla szó, sőt emlékszem, hogy valaki írta, hogy megcsinálta.

Ha nem jön össze, akkor csere, de legalább ,megpróbáltam.

Más bajom most nincs! :-)

Köszi, és sziasztok.

uati Creative Commons License 2011.03.15 0 0 27692

Sajnos kombihoz valóban nem jó!

bigenzo Creative Commons License 2011.03.15 0 0 27691

Sziasztok!

Sajnos nem lesz jó az SW-hez a 190-601 es hátsódob...előszőr én is azt néztem ki, de a vételkor kiderült hogy az nem jó ! Más az alakja is !

Előzmény: Dynax5 (27689)
yxs Creative Commons License 2011.03.15 0 0 27690

sziasztok,

keresek olajteknőt NFU (TU5JP4) kódú 1.6-os 110lovas xs-hez.

Akinek lenne, eredeti csavaros, nem aftermakelt az kérem jelentkezzen!

eladoforsale@gmail.com

Dynax5 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 27689

akarom mondani írtam volna...

Nekem kéne a dob , de nem tudom h. jó-e 1.4-es 8 szelepes motorhoz ráadásul kombhoz kéne (206 SW!!) !

(fotó van esetleg? dynax5 kukac freemail.hu)

Köszi!

Előzmény: Dynax5 (27687)
Dynax5 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 27687

Írtam mailt!

Előzmény: uati (27686)
uati Creative Commons License 2011.03.14 0 0 27686

Sziasztok!

Téves vásárlás miatt eladó egy hátsó kipufogódob. 250-300 km van benne.

Bosal 190-601

5000 Ft  (eredeti ár 18400)

Ez jellemzően az 1.1-es, 1.4-es és 1.6-os benzineshez jó. 

spooner Creative Commons License 2011.03.14 0 0 27685

Szép napot!

Lenne egy eladó 206, 1.6 109LE-s motorom komplett, hiánytalan állapotban, továbbá első gólyaláb, kormánymű, féltengely stb...

Árak megbeszélés szerint, de nem drágán adnám őket!

Tel: 06-20/501-7290

Top Pug Creative Commons License 2011.03.14 0 0 27684

Gyertek minnél többen ;)

406sr Creative Commons License 2011.03.13 0 0 27683

A leszerelésen már túl vagyok. A tükör lap mögött van gond. A ház felső része színre van fújva. Azt valahogy le lehet pantitani, csak nem tudom, hogy hogyan. Akkor hozzáférnék a mechanikához, és szerintem javítható lenne.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (27672)
Ferry86 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 27682

Lassan 110.000 km lesz benne. Hát ezek tényleg nem olcsó dolgok! Remélem a közeljövőben nem lesz más problémám vele, nekem már ez is bőven sok! Köszi,hogy válaszoltál!

Előzmény: mitirgyak (27681)
mitirgyak Creative Commons License 2011.03.13 0 0 27681

Motorvezérlőt én 60000-ért vettem, de szerintem kicsit átvágtak, nem magam szereztem be, hanem a szerelő, de sürgős volt és megvettem. (Ja és nem tud hozzá szólni akármilyen szerviz! Nagyon komplikált az elektronikája) Persze ez nem jelenti azt, hogy neked is tönkre fog menni, de sok apró hiba is lesz még vele, szinte biztos. De ne legyen igazam!!!!!!!!

Hátsó hidat fel lehet újítani, azt hiszem 40-60 ezer körül, ha jól tudom. Ez egyébként az összes francia torziós hídnál így van. Én magam megoldottam, így nem került pénzbe. Sok szerelő ebből él. Könnyen találni is felújítással foglalkozó céget. Ha nyikorog, vagy kopog, akkor szinte biztos, h rossz. Mennyi a km benne?

Egyébként szerintem pözsót nem nehéz eladni. Elég sokan szeretik mivel  jól  néz ki. Ha tudod, add el mielőbb.

Ez az én véleményem! Biztos többen fogják ennek az ellenkezőjét mondani...

Előzmény: Ferry86 (27678)
PITTA Creative Commons License 2011.03.13 0 0 27680

A válasz, igen elgörbültek a szelepek... azóta újra megy a szekér...

Előzmény: PITTA (27652)
bigenzo Creative Commons License 2011.03.12 0 0 27679

Kipufogó téma folytatódik...

és sajnos egyre rosszabbul......

Ma megrendeltem a Bárdinál, hátsó dob 21 ezer...viszont a közbülső csövet csak az első

dobbal együtt lehet cserélni mert egybeépítették ezek a ......., így az 23 ezer...bilincs 580ft.

Összegezve összesen munkaköltségel együtt 50 eze kb...fasza

Előzmény: bigenzo (27663)
Ferry86 Creative Commons License 2011.03.12 0 0 27678

Az indexkapcsoló csere már megvolt, a motorvezérlő és a hátsó híd még nem......! Cseréltem már kuplung szettet, kellene 2-2 gázrugó csere, kezd szétmenni a kipufogóm is sajna. Amikor megvettem jó döntésnek tűnt,de már megbántam.........! Sajna még 2,5 évig hitelemm van rajta, addig nem hiszem,hogy el tudom passzolni,legfeljebb csak utánna, de mindenféleképpen eladom,legalábbis most aztmondom! Akkor még örülhetek,hogy 1 nap alatt találtak nekem 55.000-ért használtat!!!!  Sajnos már kiábrándulóban vagyok a peugeotból......!! Annyit még tudnál mondani,hogy kb mennyibe fog fájni  a motorvezérlő és a hátsóhíd,ha előjön hibaként?? Sajna valami kotyogást kezdek hallani hátulról....

Előzmény: mitirgyak (27676)
mitirgyak Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27677

Ha nem törik össze akkor 200e felett is ugyanolyan szép kis autó marad. Kb ennyi. Nem több. Bár én már kezdenék aggódni a befecskendező fuvókák miatt. Újan kb 80 ezer, használtan 20 ezer/ db. Méresd ki ezeket, aztán ha nagyon kopottak, mérlegelj, hogy valóban megéri-e a dizli autó, Ha minden rendben akkor pedig vedd semmisnek az én tapasztalatomat és adj hálát a sorsnak, hogy jó még az autód.

Őszintán kívánom, hogy az utóbbi legyen....

Előzmény: - bukter - (27675)
mitirgyak Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27676

Hát őszinte részvétem!!! Én is pont így jártam. Újan kb 100 000 Ft, én bontottan vettem 40 000-ért. Nagyon nehéz találni hozzá, szinte lehetetlen. Szerencse kérdése, semmi más.

Ezek az autók elég drágán fenntarthatóak 150 -200 ezer km felett, (pedig az nem sok szerintem) gyakorlatilag elkezdenek szétesni. Ha szerelmes vagy belé akkor csak költeni fogsz rá, mert mindig lesz valami, ami besz_rik rajta, ha nem szereted annyira akkor meg el fogod adni.

Én legalábbis így tettem.

Tényleg, index kapcsoló cserén, motorvezérlő cserén és hátsó híd felújításon már túl vagy? Sok más is van persze, de ezek a zsebbenyúlósabb tételek.

A rengeteg hiba után, (amik egyébként tipus hibák) besokalltam és eladtam. A kitörött hátsó üvegem betette a kaput, ott tényleg burult a bili! Mert az nem kopó alkatrész, nem foghatjuk a rossz aszfaltra meg a stresszes rohanó világunkra.

Tessék, lehet megkövezni!

Előzmény: Ferry86 (27664)
- bukter - Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27675

Sziasztok!

1.4 HDi-vel jár már valaki 200e km felett? Mik a tapasztalatok az üzemletetés során?

Üdv!

v3r4n0 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27674

Szia! Úgy néz ki nekem is előjött a 206-on ugyanaz a nyikorgás, amiről anno te írtál! Azóta sikerült rájönni hogy mi okozta? Köszönöm a segítséget előre is! Üdv

Előzmény: Pözsóka206 (26291)
Ferry86 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27673

Egyik reggel nyitottam volna ki, de nem sikerült,mert  nyílás közben szétrobbant! Szerintem a gázrugó miadt,mert talán nem egyszerre nyitott ! Talán sikerül szereznem használtat 55.000-ért.......... :(((((((   Állítólag az utángyártott 114.000 Ft!!! Érdeklődtem bontókban, de szinte sehol nem lehet kapni, azt mondják,hogy ritka,mint a fehér holló!! :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27672

Sajnos csak nagyon szűk tartományban mozgathatók a manuális tükrök, és ha sikerül is leszedned, szerintem okosabb nem leszel tőle, és nem fogsz tudni javítani a problémán.

Mi is kézzel szoktok utánállítani a jobbost, ha muszály.

Szvsz ez sajnos gyárilag ilyen. :(

Előzmény: 406sr (27668)
aronpapi Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27671

"Peugeot 206 sw-ben kitört a hátső szélvédőm,szeretnék érdeklődni mennyi lehet az új ár vagy esetleg nézzek szét bontókban????"

Ha adhatok egy tanácsot: az újonnan beszerzett és majd beépített hátsó szélvédődet fóliáztasd le (átlátszó biztonságival, vagy esetleg sötétítettel).

Legközelebb biztosan nem lesz gondod a törésből, mert max. csak repedni tud majd.

406sr Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27670

Az elöbb nem sikerült feltölteni a képet.

406sr Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27669

Ez a 206-s amit vettünk. Csak a tükör probléma oldódna meg végre.

406sr Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27668

Hello. Én nem venni szeretnék, hanem érdeklődni.

A küső  tükör ház felső részén van egy kaszni szinére fényezett betét rész, amit valószínüleg valahogy le lehet pattintani. Ha azt le tudnám venni akkor látnám, hogy mi a gond a bowdenéknél, a tükör lap mögött, mert a jobbos tükrömnél van egy kis gond. Felfelé

nem akar müködni.

Üdv.

Előzmény: marianeni (27667)
marianeni Creative Commons License 2011.03.11 0 0 27667

Hali! Peugeot 206 kasztnicumóimat olcsón eladnám. Újak. marianeni@citromail.hu

Kimiki Creative Commons License 2011.03.10 0 0 27666

Kb. 140-150ezer Ft....  Bontóban célszerű, de nem egyszerű, mert elég hamar elkapkodjkák!

Egyébként mitől tört ki?

406sr Creative Commons License 2011.03.10 0 0 27665

Sziasztok. SOS!

1. Segítséget kérnék. Vetünk egy 206-t. Olyan gondom van, hogy a jobb oldali tükröt nem lehet minden irányba álítani (nem elektromos). Csak jobbra, balra, és lefelé. Felfelé olyan mintha feszüne valami. a Kar is furcsán áll. Leszedtem az ajtóról, de tükör mögötti részhez nem fértem hozzá. A három bowdenből 2 működik. Szét lehet egyeltalán szedni?

2. A klíma nem működik. Bekapcsolom, világít a led, de semmi se történik. Ha netán nincs a renszerbe gáz akkor csinálja ezt? Vagy attól még a relének be kellene húzni?

Létszi adjatok valami épkézláb tippet. Vagy robbantott rajzoknak is örülnék.

Üdv

Ferry86 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 27664

Hali!

Peugeot 206 sw-ben kitört a hátső szélvédőm,szeretnék érdeklődni mennyi lehet az új ár vagy esetleg nézzek szét bontókban????

bigenzo Creative Commons License 2011.03.10 0 0 27663

Bárdit is megnéztem...ott ennyi:

kipufogódob:- BOSAL :18397ft

ASSO: 11921 ft

közbülsőcső: -BOSAL: 13084 ft

Előzmény: cccp12 (27662)
cccp12 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 27662

Üdv!

Én is keresgetek kipufogót ezt találtam legjobb áron ,de középsőcsövet nem találok,normális árba.

http://autoalkatreszwebaruhaz.hu/alkatreszek/peugeot/kipufogo/hatso-dob/16675/

Előzmény: bigenzo (27661)
bigenzo Creative Commons License 2011.03.10 0 0 27661

Hali!

Én épp ma néztem meg a unix oldalán mennyibe kerül , mert sajna nekem is a héten adta meg magát, jó dögös a hangja most :)

szóval: BOSAL Kipufogó dob  Középső 23510 FT

BOSALKipufogó dob Hátsó21489 FT...bruttó ár mindegyik

Ha minden igaz a melóhelyem bevan oda regisztrálva 20% os kedvezménnyel :) tehát még ennél is olcsóbb akkor ...de majd kiderül :)

Előzmény: zhyzhy (27654)
Petör Creative Commons License 2011.03.10 0 0 27660

Hello

kezdetnek, ha fogékony vagy rá - próbalámpával nézd meg, megjelenik-e felkapcsoláskor 12V+ feszültség az izzó csatlakozójában, ugyanakkor kap-e testet is. Ugyanígy a biztosíték mindkét lábát nézd meg.

Előzmény: marki206 (27659)
marki206 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 27659

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Ma egy egyszerű égőcserénél kiderült, hogy valami komolyabb baja lehet az autónak. A bal első tompított izzóját kellett kicserélni. Ki is volt égve, ám az új izzoval sem világított. Kipróbáltam természetesen az izzót más foglalatban is, ott világít. Megnéztem a biztosítékokat a motortérben, de mindegyik rendben van. Minden működik, távolsági fényszóró, helyzetjelző, index, csak a tompított nem világít, bármit is csinálok. A jobb oldalon tökéletesen kapcsolható a világítás. Van valakinek tapasztalata, ötlete, hogy mit kezdjek vele? Aggódom, hogy a kiégett izzó, nem vitt-e valamit magával a "halálba"?

Előre is köszönöm a segítséget!

mitirgyak Creative Commons License 2011.03.09 0 0 27658

Képek itt:

mitirgyak Creative Commons License 2011.03.09 0 0 27657

Sziasztok!

1,4 HDI nagyszervíz alkatrészek eladók! Teljesen újak, dobozában ( kedvező áron adom őket, magamnak vettem, de már nem fogom kicserélni, mivel eladtam az autót

Az új árnál kb 10%-kal olcsóbban adnám.

-olajszűrő

-gázolajszűrő

-levegőszűrő

-vezérműszíj

-vízpumpa

-vezető görgő

-feszítő görgő

telefon 20/9511 828

Valamint 206 ra 4 db 14 coll felni nyárigumival szerelve 3500 /db!!!!!!  A gumik ajándék. (Még használható, egy-két szezont biztosan).

aronpapi Creative Commons License 2011.03.09 0 0 27656

Használ valaki bioetanolt átalakításnélküli autóban?

Ha igen, milyen arányban tankolja "sima" benzinnel?

aronpapi Creative Commons License 2011.03.09 0 0 27655
Előzmény: zhyzhy (27654)
zhyzhy Creative Commons License 2011.03.09 0 0 27654

Hello! 

Megtudnád mondani hol szerezted a BOSALl kipufogó rendszert? 23 ezerért nem volt sok! 

Köszönöm!

Előzmény: aronpapi (27647)
zhyzhy Creative Commons License 2011.03.09 0 0 27653

Hello!

Lehet már kaptál választ a kérdésedre sőt már lehet nem is aktuális de azért meg írom amiből kijött a ponyva ( abdeckplan) az egy roló oldalán vannak a műanyag rögzítő oldal részek amik szegecsel vannak rögzítve általában ha nem akkor ragasztva vagy ráütve van azt kell lefúrni kihúzni a tengelyt (rollóvellét)  plán szélét pillanatragasztóval beragasztva a tengelyre ragasztani hagyni száradni és úgy feltekerni persze az oldalrészbe óvatosan vissza akasztani a tengelyt mivel rúgós és felhúzva működik így húza vissza ha kiakasztod szóval nem egyszerű aztán rögzíteni a lefúrt oldalrészt popszegecsel

Előzmény: Repiv_ (25344)
PITTA Creative Commons License 2011.03.08 0 0 27652

Üdv!

HELP HELP HELP!

2002es Peugeot 206 1.1i HFX motorkóddal.

Ledarálta a fogakat a vezérműszíjról. Sérülhet-e a dugó/szelep ennél a motortipusnál?

Magyarán beleverhet-e a szelep a dugóba?

Fater most cseréli ki a vezérlést, de mondtam neki hogy nagy a sansz hogy ez nem lesz elég... :-(

Köszi...

PITTA Creative Commons License 2011.03.08 0 0 27651

Üdv. Egyelőre nem sajnos. Most nagyobb a baj.

Előzmény: veres074 (27461)
aronpapi Creative Commons License 2011.03.08 0 0 27650

Az egyik jóbarátom cégének van kedvezménye a Bárdinál (Orczy tér környéke).

Nem akartam gagyit venni, ezért döntöttem a BOSAL mellett.

Méretpontos, és a hangja is kb. olyasmi, mint anno a kilyukadás előtt a gyárinak.

Előzmény: cccp12 (27649)
cccp12 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 27649

Üdv!

Lehetne tudni hol vetted? Nekem is ezeket kellene cserélni!

köszi

Dynax5 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 27648

Hali!

Kösz az info-t!

-Mit lehet tudni erről a BOSAL-ról? Nekem elsősorban az lenne fontos hogy szép csendes legyen a cső, nem szeretem a hangos kocsit...

Előzmény: aronpapi (27647)
aronpapi Creative Commons License 2011.03.07 0 0 27647

Szintén Üdv közöttünk!

Én tavaly nyáron cseréltem komplett kipufogórendszert, nagyon kedvező áron BOSAL-t szereztem be, így a katalizátor utáni rész komplett cserélve lett 23e Ft-ból.

A pollenszűrő kb. 1700-2500 Ft között mozog.

Előzmény: Dynax5 (27645)
bigenzo Creative Commons License 2011.03.06 0 0 27646

Szia !

Gratulálok az új járgányhoz ! :) Légy üdvözölve a peugeotosok között :) !

Előzmény: Dynax5 (27645)
Dynax5 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 27645

Jó napot a népeknek!

206 SW szappanopera köv. része jön, 206-os tulajok lettünk! :)

A lényeg:

-A kocsin 1.120.000 Ft CHF alapú hitel volt 27.000 Ft/hó részlettel. Átbeszéltük a tulajjal hogy mi nem tetszik, (pár helyen szakadt ajtókéder, kaka akksi, jobb első ajtónál beázás) majd némi számolás és a Suzukink eladása után ajánlottunk 950.000 Ft-ot a kocsiért. 

Csütörtökön összeültünk ismét majd némi alkudozás után (eredetvizsga kltsg, félreértés a hitel körül) 974.000 Ft kimondása és kézfogás után megegyeztünk! ;)

-Tegnap reggel elhoztuk a gépet és most (még) teljes az öröm...! :)

Az alku során viccből megemlítettem hogy a tank is üres, erre az adásvételi aláírása után a volt tulaj felajánlotta hogy egy tank benzint fizet nekünk ha a cége címére kérjük a számlát: 13.000 Ft-ból lett tele. ;)))

Ma alánéztem a kocsinak, valszeg előbb-utóbb kipufogó csere is kell, a hátsó dob elég rozsdás.

-Tudja valaki mennyibe kerül egy hátsó dob? (a katalizátor utáni rész egyben cserélendő?)

-A pollenszűrőt én is szeretném cserélni, látom más is kérdezte korábban... 

Előzmény: Dynax5 (27582)
bigenzo Creative Commons License 2011.03.05 0 0 27644

Nekem 7 éves 70e km és már 2 szer cseréltem fékbetétet és egyszer esztárgályoztattam a tárcsát.....úgy hogy sanszos hogy fékbetétcsere lesz nálad is.....szerintem

Előzmény: zzé (27643)
zzé Creative Commons License 2011.03.05 0 0 27643

Szia! Köszi a tanácsot..

Megnéztem a fékolajat, minimum jelzésnél volt, feltöltöttem de ugyan az a probléma..

Lehet hogy kopottak a fékpofák? 6 éves 39000 km van benne...

Előzmény: bigenzo (27642)
bigenzo Creative Commons License 2011.03.04 0 0 27642

Nekem is volt egyszer ilyen.....a fékolaj szintjének csökkenése miatt, mert a fékbetétem annyira kopott volt már ! A fékolajat is nézted?

Előzmény: zzé (27641)
zzé Creative Commons License 2011.03.04 0 0 27641

Sziasztok!

Induláskor felvillan az olaj visszajelzö és a stop felirat, mitől lehet ez?

Olaj szint rendben ez valami elektromos hiba lehet?

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.04 0 0 27640

Köszi a segítséget, további szép napot! Üdv.

Előzmény: Törölt nick (27639)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.04 0 0 27639

tebalu válasz | megnéz | könyvjelző 2008.08.30 08:13:47 © (22313) Van pollenszűrő ha szemben állsz a kocsival kinyitod a motorháztetőt és a bal kezed felőli oldalon leghátul van egy rés na ott van benne!
Nem emiatt tömödhet el a kondenzvíz kivezetés!
Nincs 50 ezres szervíz 60 ezres van! Ezt a szervízkönyv tartalmazza, hogy mit csinálnak rajta. de sokba kerül és törekedj arra, hogy végig nézhesd a folyamatot.
Föbb dolgok olaj- olajszűrőcsere, fékolajcsere, levegőszürő csere, ellenörzések, stb...
A check engine lámpa megoldása a hibatárolóban benne van! Ki kell olvastatni! Ha minden rendben van egyébként 3-4 üzemmelegre felmelegedett ciklus után kialszik. De olvastasd ki ez márkaszervízben pár ezer ft! Előzmény: pulsarxp (22308)

A ködlámpát keresd meg magad !

Előzmény: Törölt nick (27638)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.04 0 0 27638

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem: Peugeot 206-on szeretném a klíma pollenszűrőt cserélni, de elképzelésem sincs, hol keressem, illetve hogyan tudnám a cserét a megejteni. Probléma 2: Ugyancsak cserélném a jobb oldali, búratöréses ködlámpát , de elképzelés hiányában egyelőre ez is problémás. Ha valaki súgna, miként lehetségesek a cserék, megköszönném. Üdv.

atiscc Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27637

A lökhárító be van fejezve :)

Rácsot olyat raksz bele amilyet akarsz eredetit tizenX ezerét vagy tuning rácsot néhányezerért.

a kis hiba mint írtam javítható könnyen és gyorsan, és ráadásul nem is látható.

Keresd meg Vikuzt kérj tőle árajánlatot (abban szintén nincs rács)és még úgy is járhatsz vele mint Gbalee...

Ennek tükrében legyen egy 20-as. 

Előzmény: Peter206 (27636)
Peter206 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27636

Fingom nincs mennyit ér így a lökös, hogy még nincs befejezve, hiányzik a rács is, az alján van egy sérülés. Küld el priviben mennyi!

Előzmény: atiscc (27632)
v43 1105 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27635

Köszönöm

Előzmény: Kimiki (27634)
Kimiki Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27634

Előzmény: v43 1105 (27633)
v43 1105 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27633

Hali!
1.4 8V-s főtengely végéről keresnék képet előre is köszönöm.
Üdv :43 1105 

atiscc Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27632

A rács nincs benne, üvegszálasba nem is szoktak gyárit rakni, mert drága.

Te mennyire gondoltál? de inkább folytassuk priviben ;)

Előzmény: Peter206 (27631)
Peter206 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27631

Rács is hiányzik? (Mennyibe kerül bele egy rács?) Mennyire tartod a lököst?

Előzmény: atiscc (27630)
atiscc Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27630

Nincs fényezve, ilyen ahogy a képen látszik.

Van hiba az alján de nem látszik és semeddig se tart kijavítani.

Ezt Murával vettük annó övé lett a hátsó enyém az első. 

Valószínűleg nem Vikuzék csinálták.

Előzmény: Peter206 (27629)
Peter206 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27629

Fényezve van? vagy még nincs? Vikuz féle lökös? Van vmi törés, karcolás, repedés rajta? Mennyibe gondoltad?

Előzmény: atiscc (27627)
mitirgyak Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27628

Szia! Az enyém nem jó? Nekem van hozzá minden. (Vagy veled leveleztem?)

Előzmény: Törölt nick (27625)
atiscc Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27627

Szia!

A gyárit ahogy írtam nem adom, de van egy első üvegszálasom.

Ráadásul Egertől pár km-re van, lehet holnap megyek is oda akkor akár be is tudom vinni Egerbe.

Előzmény: Peter206 (27626)
Peter206 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 27626

Üdv!

Peugeot 206-hoz keresek GT lökösöket előre és hátra egyaránt! Lehetőleg gyárit, de jó üvegszálas is, árban megegyezünk! Köszi

Peti

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 27625

Tud valaki márkás, jó áron kapható vezérlés szettet 1.4HDi-hez ?

sz_v Creative Commons License 2011.03.01 0 0 27624

küldtem egy mailt, előre is kösz. A W6-ost lehet benéztem. Annyi helyen kerestem már, és mintha W5-össel megegyező lett volna.

Előzmény: Kimiki (27623)
Kimiki Creative Commons License 2011.03.01 0 0 27623

Alvázszám (vagy organizációs szám) alapján tudnám pontosan megmondani, de a gyári program kizárólag W5 vagy W7-est hoz, W6-ost egyáltalán nem!

Előzmény: sz_v (27619)
sz_v Creative Commons License 2011.03.01 0 0 27622

Kösz a tippet, nem ismertem ezt az oldalt. A gond csak annyi, hogy mindkét vastagságút felhozza. POntosan ez a bajom, hogy több forrásból is ugyanerre jutottam. Valaki más tudja esetleg, hogy mi az érdemi különbség a kettő tárcsa között?

Előzmény: KRISSztus (27621)
KRISSztus Creative Commons License 2011.03.01 0 0 27621

Felmész a fékmester.hu-ra és márka, évjárat, típus-alapján kiválaszthatod az autódhoz jó alaktrészt legyen az fék, motor vagy bármi...

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 27620

Keresek új, vagy szép állapotú ALU tanksapkát 206 (5 ajtós 2004) autómhoz. 

Így néz ki:

Kérlek e-mail-ben keress meg.

sz_v Creative Commons License 2011.03.01 0 0 27619

Tudna nekem valaki segíteni?

2000 decemberi 1.6 16V TU5JP4 motorkodú 206-oshoz szeretnék féktárcsát venni. De nem tudok kiigazodni az elsőkön, hogy vajon melyik jó az enyémhez?

A 20.5 mm vastag, vagy a 22mm-es? Azaz 4246W6 vagy 4246W7?

Vagy tök mindegy...? Jó az LPR, vagy inkább maradjak a BOSCH-nál?

Előre is köszönöm

mr.debutante Creative Commons License 2011.02.27 0 0 27618

itt lehet a bibi...egy gyári gázolajszürő 20ezer......

Előzmény: olivér02 (27617)
olivér02 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 27617

Szia

A gázolajszűrő 8400Ft-ba került.

És köszönöm a választ megprobálom hátha meg lesz a hiba.

Előzmény: mitirgyak (27614)
pappjoci13 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 27616

Üdv olivér02...

Nézd át rendesen ( ahogyan az előttem hozzászólók írták ) az üzemagyagcsöveket kirepedhetett vagy kidörzsölődhetett álltalában az utóbbi szokott előforduli...  ;)

Előzmény: olivér02 (27613)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.25 0 0 27615

Ez kísérteties! Kb egy hónapja jártam pontosan ugyanígy! Gázolajszűrő csere után néhány nappal ugyanez a tünet jelentkezett. Pár napig bírtam, minden idításnál pumpálni kellett, és a "fellevegősödési idő" egyre rövidebb lett, a végén már csak néhány perc volt, és egyre tovább kellett pumpálni, hogy beinduljon. Elkezdtem az üzemanyag csöveket szisztematikusan áttetszőre cserélni, és figyeltem, hogy hol jelentkezik először a légbuborék. Logikusan a kézipumpa és az üzemanyagszivattyú között jött először a légbuborék (ezt persze csak utólag tudom, akkor nem voltam ilyen okos ...). A konkrét hibát a vadiúj gyári üzemanyagszűrő vízleeresztő csavarján (műanyag csavar) lévő öntési hiba (légzárvány)átlyukadása okozta. Ez a tűhegynél is kisebb lyuk az erős szívó hatás miatt azt eredményezte, hogy szépen lassan levegő került az üzemanyagszűrőbe. Egészen csendben figyelve nagyon halkan hallani is lehetett a szívó-szörcsögő hangot. A szerencsém az volt, hogy a régi üzemanyagszűrőt még nem dobtam el, és abból átraktam a lezáródugót, a szörcsögés megszűnt, és többet nem jelentkezett buborék az üzemanyagcsőben. Azóta jó az autóm. 

Nálad is valahol levegő kerül a rendszerbe, ezt legegyszrűbben átlátszó gázolajcsővel lehet megtalálni. A legvalószínűbb, hogy valamelyik csatlakozásnál nem zár tökéletesen a gumigyűrű, esetleg csak nincs elég jól összedugva ...

mitirgyak Creative Commons License 2011.02.25 0 0 27614

rencerbe?= rendszerbe! Bocsi, ezt nem hagyhattam ki. Első körben nézd át az összes csatlakozást az üzemanyag rendszeren. Esetleg a gyorscsatlakozó tömítése lecsúszhatott, vagy nincs rendesen rádugva. Ez csak egy tipp, így látatlanban. Megkérdezhetem mennyibe került a gázolajszűrő?

olivér02 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 27613

Sziasztok

Szeretnék kérdezni töletek hátha tud valaki valami okosat mondani.

Van egy 206sw 1.4hdi-m 2004-es évjárat,a gondom a következö,le lett cserélve a gázolajszürő mentem vele 500km-t és akartam inditani el is indult kb 15-20 másotpercig járt utána leált.Utána csak ugy tudam elinditani . hogy felpumpáltam a gázolajt a kézipumpával,utána elindult,de áll kb 5-6 órát  és újbol le levegösödik.

Mi okozhatja, hogy levegö kerül a rencerbe?

PPL_flyer Creative Commons License 2011.02.24 0 0 27612

mert nem hülye.....én sem adom az autóhoz azokat a dolgokat ami nem gyári tartozék,mert az extrákat nem fizetik meg!!!

M inden csak alku kérdése. Én pl. biztosan fizetnék vevőként tartalékalkatrészért, ha meg tudnék egyezni a vevővel. Mindkét félnek ez a legjobb megoldás szerintem. A vevőnek nem kell utánajárkálni, az eladónak pedig nem kellene fórumokra írva várni, amíg elkel a csomag (vagy csak bizonyos darabjai)....

Előzmény: mr.debutante (27606)
HorneTOM Creative Commons License 2011.02.24 0 0 27611

Heló! Kíváncsi vagyok mi jut ezsetekbe a következőről.

Peugeot 206 1.6 Premium. Új kora óta 2001 van nálunk. most 111e kmrel, a hátsó híd már 80e körül cserélve volt egy javítottra, meg azthiszem a "kutyacsont" elől. most legutóbb mindkettő elől. Jelen helyzet a következő: a hátsó kerekek megint terpesztenek, és kicsit már kopognak. Elől is kopogás hallatszik (nem durva, de elég vájtfülű vagyok) a kutyacsontokat kicseréltettem, erre kiderült nem az a gond, hanem a kormánymű kivezetésénél van kotyogás. Persze szervós. Az olajat még egyáltalán nem engedi, de kopog. A nyári gumija (téli garnitúrát is használok) még a gyári Pirelli. Cserére szorul. 

Tehát a helyzet ennél az egyébként nagyjából tökéletesn, jólfelszerelt autónál a következő: kormánymű 100 plusz javítás. Hátsó híd. kb ugyanígy, és ugye a 4 nyári gumi kellene most. gyenge 300e Ft, és az autó sztem 900 körül érhet. Nemtudom belekezdjek e a dologba, vagy tegyek egy kicsit hozzá és vegyek új autót (bő 2 milliért kb) ha megjavíttatnám kiválóan menne biztosan sokáig még.

Nos. Erről mi jutott az eszetekbe? jaaa. és a hátsó dobot, de ha nagyon precíz akarok lenni az egész rendszert cserélni kellene. Na akkor már tényleg kiváló lenne műszakilag.

csoki!

cccp12 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 27610

Üdv!

1.4 SW -hez kipufogót,hatsódob,+előtte lévőcső hol kapnék baráti áron?

előre is köszi

Lesliev Creative Commons License 2011.02.24 0 0 27609

Ha ezt nekem írtad, köszi! Erről tudok, és reménykedtem, hogy "csak" ennyi a gond, de most ez a csatlakozó "felvillanyozott", mert ha csak azt kell bedugni, az még olcsóbb :-))

Előzmény: Törölt nick (27599)
Géppuskaszájú Rapper Creative Commons License 2011.02.23 0 0 27607
Sziasztok!
Ha a kocsimon teljesen kitekerem a kormányt akkor eléggé nyikoorog a kerék felől az autó. Álló helyzetben is, ha megy a motor.
2000-es az autó, 1.1-es. Mi lehet a gond?
Köszi előre is a tippeket!
mr.debutante Creative Commons License 2011.02.23 0 0 27606

mert nem hülye.....én sem adom az autóhoz azokat a dolgokat ami nem gyári tartozék,mert az extrákat nem fizetik meg!!!

Előzmény: PPL_flyer (27602)
mr.debutante Creative Commons License 2011.02.23 0 0 27605

Bp-de járok Győr-sopron környékén gyakran

Előzmény: mitirgyak (27601)
mitirgyak Creative Commons License 2011.02.23 0 0 27604

Kereskedő vette meg kp-ra. Nem hiszem, hogy többet adott volna érte, csak mert van hozzá alkatrészem. Sőt, még bele is alkudta volna a vételárba a felnikkel együtt. Én is igy tettem volna!

Szóval megpróbálom én eladni, persze áron alul.

Előzmény: PPL_flyer (27602)
PPL_flyer Creative Commons License 2011.02.23 0 0 27602

Miért nem adtad oda az új tulajnak őket?

Előzmény: mitirgyak (27587)
mitirgyak Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27601

Győr-Sopron-megye, Kapuvár. És te hol?

Előzmény: mr.debutante (27600)
mr.debutante Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27600

szia..helyileg merre vagy ???érdekelne néhány cucc

Előzmény: mitirgyak (27587)
mitirgyak Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27598

Az üveg külön nyílik? Nekem az üveghez van 2 db teleszkóp. Az a kisebbik. Ha érdekel mailt írj, mert nem mindig nézek be ide.

Más nem kell, hozzá esetleg? Akár később? Lejebb írtam mik az eladó cuccaim.

Előzmény: Ferry86 (27596)
Kimiki Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27597

Peugeothoz általában peugeot-nál... Szóval a gyári ára 6000,- ft, és máshol ha kapsz is, valószínű ők is a peugeottól vesznek ilyesmit, tehát nem olcsóbb, ...sőt. Csak halkan hozzátenném, hogy a gyári alkatrészek bármilyen fura is, de sokszor olcsóbbak mint az utángyártottak! Érdemes ott is érdeklődni.

Előzmény: Ferry86 (27596)
Ferry86 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27596

Sziasztok!

Peugeot 206 sw-be kb mennyibe kerül csomagtér teleszkóp? Hol tudok ennek utánanézni? Köszönöm a segítséget!

Lesliev Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27595

Nagyon köszönöm a válaszokat ! Reméltem, hogy megúszom a kerékdob levételét, hogy megnézzem a kábelek "folytatását". De majd akkor, amikor a klímás megnézi, miért nem indul a kompresszor, talán kiderül, hogy ahhoz tartozik-e vagy sem. Csak jó lett volna előre tudni, mert akkor nem tudnak EVVEL megvezetni, sajna vannak rossz tapasztalataim ...

uati Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27594

Ez a két csatlakozó két külön kör. Mindkettőn látható a biztosítógyűrű. Vmi nem lett beszerelve.

Pl. a lámpáim H7- esek és ott lóg mellettük a H4-es csatlakozó.

Előzmény: Lesliev (27588)
Petör Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27593

Hello

ma megnézem - bár így látatlanban én is a klímakompresszorra vagy a ködfényszóróra gondoltam volna...

Kimiki Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27592

Benyomod a napi km nullázó gombját, nyomva tartod, és közben ráadod a gyújtást. A kijelző elkezd visszaszámolni, ha nullázódik elengeded. Ennyi.

Előzmény: tamas1971 (27590)
Kimiki Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27591

Az enyémben is 0km-es kora óta lóg egy csatlakozó szabadon, egyszerűen nincs beszerelva az a valami, aminek az előkészítése viszont bent van. Persze nálad más a helyzet, mert megvan mindkét vég, viszont óvatosan bánj vele, mert nem kizárt, hogy zárlat miatt húzták szét! Nem tudok más megoldást, mint hogy nézd meg hova van bekötve.

tamas1971 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27590

Sziasztok!

Két kérdés:

1. Peugeot 206 1.1 es 2001es kijelzőjét olajcsere után hogyan lehet stornózni? Úgy hallottam hogy a gyújtáskulcs távirányító gombját kell nyomva tartani, de ehhez még az egy gombos kulcs van. Azzal próbáltam de semmi.
  2. Erről a  kulcsról hol lehet másolatot csinálni (a távirányítóval együtt) és mennyibe kerül?

Köszönöm.

Tamás

Kimiki Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27589

Egyszerűen felesleges lenne  így látatlanba találgatni..... a leg kézenfekvőbb, ha "végig mész" a kábelen, és meglátod hova vezet.  Nem kizárt, hogy a klímakrompresszoré, de ezzel nem vagy előrébb, mert bármi más is lehet. Hiába nézem meg pl az enyémet, mert teljesen más kábelezése van más-más motorral szerelteknek, más felszereltségűeknek, és még a más-más évjáratúaknak is.

Lesliev Creative Commons License 2011.02.22 0 0 27588

T Topiclakók !

Nagyon nehéz kérdést tettem fel? Senkinek nincs ötlete? Légyszi' próbálkozzatok ...

Előzmény: Lesliev (27581)
mitirgyak Creative Commons License 2011.02.21 0 0 27587

Sziasztok!

1,4 HDI nagyszervíz alkatrészek eladók! Teljesen újak, dobozában (nagyon kedvező áron adom őket, magamnak vettem, de már nem fogom kicserélni, mivel eladtam az autót

Az új árnál kb 10%-kal olcsóbban adnám. (Nagyon jó ajánlat!)

-olajszűrő

-gázolajszűrő

-levegőszűrő

-vezérműszíj

-vízpumpa

-vezető görgő

-feszítő görgő

telefon 20/9511 828

Valamint 206 ra 4 db 14 coll felni nyárigumival szerelve 3500 /db!!!!!!  A gumik ajándék. (Még használható, egy szezont biztosan).

KRISSztus Creative Commons License 2011.02.20 0 0 27584

Így elég korrekt az autó hogy már minden kopó alkatrészt kicseréltek, ráadásúl ezek nem is olcsók és mindegyik peugeotnak eljön az ideje hogy ezeket cseréljék!

Szerintem simán megéri így ez az autó.

Nálam már most lehet hallani hogy kopognak a gömbfejek meg hasonlók és a kuplungcsere is 30-40km után legkésőbb de biztosan lessz és az sem olcsó.

Tehát amik meglettek javítva azon az autón azok bármelyik autón elő fognak jönni csak nálad ezeket már kicserélték szóval vedd úgy hogy kb 10 évig nem lessz gondod vele!!!

bigenzo Creative Commons License 2011.02.20 0 0 27583

Én még nem unom :)

Előzmény: Dynax5 (27582)
Dynax5 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 27582

Hahó!

A 206 sw "Saga" folytatódik! :)

Ma megvolt a próbaút és kiderült pár adat a kocsi múltjáról. A kocsi egyben van, gyönyörű fényezés, nem volt törve. Vezetéskor semmi hiba nem tűnt fel, minden működik benne. Az ülés kényelmes, a kárpitok épek, a zajszint kisebb mint a suzukiban. A váltóban minden fokozat könnyen, pontosan kapcsolható, igazából tetszett. Futómű felől semmi kotyogás-kopogás. Az ajtóknál itt-ott kopott, kicsit szakadt a gumi, gondolom ki-be szálláskor súrolták.

A múlt:

-2008 május körül kupungcsere és ekkor, egy átnézés után cseréltek rajta olajat, gyertyákat, szűrőket, fékbetéteket, szíjat.

-2009-ben központi zár javítás, kicserélték annak is az adó-vevőjét (?), két új távirányító.

-2010 januárban hátsó híd csere

-2010. áprilisban friss műszaki, amikor szintén cserélték az olajat, illetve akkor cserélték ki a két első keréknél a lengőkarokat (?) gömbfejestül, mindenestül. Kicsit később klímafeltöltés, fertőtlenítés.

km állás: 155 e km.

Szóljatok ha unjátok! :)

Előzmény: Dynax5 (27567)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.19 0 0 27581

Nos itt van, kicsit pontosítva a műanyag kerékdob és az ablakmosó tartály között. Az ablakmosó működik ...

Nem tudom, hogy összeillenek-e ...

Lesliev Creative Commons License 2011.02.18 0 0 27580

Holnap megpróbálom lefotózni ...

Előzmény: Petör (27579)
Petör Creative Commons License 2011.02.18 0 0 27579

Fotót be tudsz róla rakni?

Előzmény: Lesliev (27576)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.18 0 0 27578

Ha néha világít, akkor val'szeg KH ... :-(

Előzmény: Törölt nick (27577)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 27577

Én természetesen az egész panel háttérvilágtására gondolok, és nem a működésjelző ledekre. ;)

Előzmény: Lesliev (27575)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.17 0 0 27576

Nnnna, erre mondják, hogy ha csendben maradtam volna, okosabb lettem volna ...

Kimentem, és megnéztem !

Tehát a két gomb háttérvilágítása a külső világítás bekapcsolásával együtt működik, tehát világít az A/C felirat, és a hátsó ablakfűtés ikon. A mellettük lévő LED-ek jelzik, ha be is kapcsolod őket ... Bocs, nem akartalak félrevezetni !

Az én kérdésemre valaki ?

Előzmény: Lesliev (27575)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.17 0 0 27575

Szerintem a klíma gomb világítása csak a klíma bekapcsolásakor kell hogy világítson. A külső világítás bekapcsolása nem indítja a klímagomb világítását (nyilván nem csak a fényszóróra gondoltál, mert az meg pláne ...), mint ahogy a hátsó ablak fűtés gomb világítása is csak akkor ég, amikor bekapcsolod. Ezzel jelzik, hogy be van kapcsolva. Szerintem. Nálam legalábbis így műxik. csak nem indul a klímakompresszor :-(

Az előző kérdésemre valaki ?

Előzmény: Törölt nick (27574)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 27574

A fényszóró felkapcsolására be kell kapcsolódnia a klímavilágításnak is, vagy csak akkor amikor magát a klímát is működésbe hozza az ember ?

Hol ég, hol nem,ami sötétben megnehezíti a kezelését, és nem tudok rájönni,hogy van-e benne valami "ördögi" logika,vagy "csak" valami kontakthiba. :O

Lesliev Creative Commons License 2011.02.17 0 0 27573

T Topiclakók !

Volna egy amatőr kérdésem. Decemberben vásároltam a 206-osomat (1,4 HDI), és tegnap alánéztem, mert kíváncsi voltam az első-alsó "bajusz" rögzítésére. Ekkor láttam meg a jobb első műanyag kerékdob és a beljebb lévő karosszériaelem között két lógó kábelt, mindkettőn csatlakozóval. Az egyiken Anya, a másikom apa, elképzelhető, hogy összeillenek, de nem próbáltam meg összedugni. A motortér felől nem látszanak. és nem is lehet kitapogatni, csak alúlról. Az egyik egy kábelkorbácsba megy, a másikat nem sikerült kitapogatni, hová megy. Én nem vettem észre semmit, hogy valami elektromos dolog nem működne, de biztosan nem véletlenül vannak ott azok a kábelek. Egyedül a klímáról tudom, hogy nem műxik, persze azt mondták eladáskor, hogy gázhiány miatt nem indul a kompresszor (törött volt az autó), lehet, hogy annak volott valami eletromos alkatrésze? Nem mertem összedugni a két csatit (ha egyáltalán összeillenek), mert nem akartam valami zárlatot "létrehozni" ... Ja, ködlámpa nincs az autón, a helye sincs kivágva.

Légyszi' ha valaki tudja minek kellene ott lenni az írja meg, ne haljak már meg bután!

Előre is köszönöm 

aronpapi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 27572

Pontosan, ezzel a fóliával volt gondom a saját autómon.

Előzmény: Kimiki (27571)
Kimiki Creative Commons License 2011.02.14 0 0 27571

Erről van szó. Ha ez a fólia sérült, vagy nincs rendesen visszaragasztvan be tud folyni a víz a lábtérhez.

aronpapi Creative Commons License 2011.02.14 0 0 27570

Dynax5

Hát, képeim azok nincsenek, de röviden annyi a történet, hogy oldalablak csere után fél évvel nagyon nagy esők után és alatt elkezdett beázni az anyósülés előtti szőnyeg.

Sokáig nem jöttem rá, honnan a fenéből jöhet össze annyi víz, míg egyszer láleltem az oldalkárpit alatt a kéderguminál a "vízesésre".

A kárpit lebontása után derült ki, hogy az ablakcsere után, a kárpit alatti műanyag védőfólia, ami az ablakszerkezet felől védené a kárpitot, nincs teljesen körberagasztva, emiatt a víz utat talált magának.

Ezt teljesen letisztítva, és komolyabb szilóval körberagasztva teljesen megszünt a beázás, és szerencsére ez a mai napig így van.

Remélem segítettem.

Kimiki Creative Commons License 2011.02.14 0 0 27569

Hali!

Én azért a belső anyagok minőségéhez annyit hozzátennék, hogy amikor én az enyémet vettem (2003-ban, újként szalonból) már akkor több felszereltségű 206 sw-t átnézve egetrengető különbségek voltak köztük!! Pl egy 1.1-es, vagy 1.4-es belső műanyagjai jóval puhábbak, és SORJÁS!ak voltak az általam végül részben e-miatt is választott 2.0 Hdi SW XS Sport-hozképest. És nem csak a felhasznált műanyagok, króm betétek, kárpitok, extrák mások, hanem a karosszéria szigetelések, futómű megerősítések, váltó,  stb...is teljesen más minőség érzetet tükröz, és más is. Egyszerűen két teljesen különböző autóról beszélhetünk, még ha látszólag nem is!  Erről egyszer aTotalcar-on is volt egy cikk, hogy egy fapados, vagy kisebb felszereltségű autót soha nem lehet utólagosan még gyári cuccokkal sem azonos minőségűvé tenni egy extrább felszereltségűvel, mivel egyszerűen teljesen más az előkészítésük, e-miatt is tudnak jóval olcsóbbak lenni. Ja igen a kormányról még annyit, hogy az enyémben 160.000 km van, és a gyári bőr kormány és váltó (széria ehhez a modellhez) teljesen jó állapotban vannak!!!

Előzmény: PPL_flyer (27563)
Elbandi11 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 27568

Nem kell tartani a Francia gépektől!Sok bolond még a 90-es években jár,akkor még igenis sok hibái voltak,de nem csak a Francia autóknak.A mérnökök is fejlődnek,fejlesztenek!A mai zsúfolt piacon nem tudna a márka fenmaradni holmi tákolmánnyal.Több mint 6 millió darabot adtak el világszerte!!!Ennyi hülye lenne?A HDI motorokról nem is beszélve,olcsó fentartás,dinamikus-kiegyensújozott járás,max megbízhatóság jellemzi.

Dynax5 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27567

Üdv Néktek!

Köszönöm a sok tapasztalat megosztást, nagyon örülök a segítségeteknek!

bigenzo!

Neked külön köszönöm a felajánlást, ha szükség lesz rá, élek vele!

aronpapi!

-Írnál erről a beázásról és a javításról bővebben? Esetleg pár kép?

(szélvődö vagy ajtó ablak csere miatt?)

-Mindent át foguk nézni, nézetni rétegvastagságmérővel és egy szakival. 150.000 km az valós km, a jelenlegi tulaj a 2. sorban aki 120.000-el vette 2008-ban. Futott  gép rendesen a maga 30.000 km/ év átlagával...

A próbaút nem fog elmaradni ha kiderülnek a fizetési feltételek, ugyanis a hitelt kéne átvállalni.  Azt már említettem, hogy a héten több infom lesz a hibárkól és arról hogy mit cseréltek.

Akár lesz a vételből valami akár nem, leírom ide hátha tanulság lesz mindenkinek!

Ne feledjétek! Egy 1998-as swiftből készülök átülni! ;)

Izgulok mint a menyasszony a nászéjszakán! Mindenki óv a francia kocsiktól...  :)

PPL_flyer Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27566

Enzo,

Esetleg összefuthatnánk egy kölcsönös vizslatásra, mit szólsz hozz? :)

Előzmény: bigenzo (27559)
PPL_flyer Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27565

Az enyémben még csak 57000 km van (2004.11) és még szép a kormány... A kárpitok persze zörögnek, de ezek megoldhatóak, csak türelem és idő kell hozzá :/

Egyedül a hátsó szélvédővel van gondom, francnak kellett nyithatóra csinálniuk..?

Mi a gondod vele? Én egyébként nagyon praktikusnak tartom a külön nyithatóságát, nem kell a 20 kg-s ajtót emelgetni, csapkodni.

A zörgéseket hogyan kezelted? :)

Előzmény: DiMAGER (27564)
DiMAGER Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27564

Az enyémben még csak 57000 km van (2004.11) és még szép a kormány... A kárpitok persze zörögnek, de ezek megoldhatóak, csak türelem és idő kell hozzá :/

Egyedül a hátsó szélvédővel van gondom, francnak kellett nyithatóra csinálniuk..?

Előzmény: PPL_flyer (27563)
PPL_flyer Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27563

Szia!

Nekem is SW-m van (2003, 1.4, 8V). Az enyémben viszonylag kevés km van (67.000), de a kormány már elkezdett kopni. Az autót egyébként viszonylag zajosnak tartom (C Corsához és egy E Kadetthez képest).

Az ajtókárpit már zörög, és nem is kell hozzá tankcsapdába hajtani... Nekem 60.000 km-nél kellett teljes kuplungot cserélnem, ami sokkolt :( . Egyéb baja nem volt eddig. Ami még zavar, hogy a motor (pontosabban úgy néz ki, hogy a kaniszter mágnesszelep) ketyeg alapjáraton, zavar a hangja.

Összességében elmondható, hogy ebben a kategóriában vannak jobb autók, de mégis szerethető a jármű :)

Olvasd el a népítéletes írásom, hátha segít :

http://nepitelet.hu/autok/peugeot/206_1998/kar_hogy_a_franciak_gyartjak.../

Zsolt

Előzmény: Dynax5 (27543)
vjani73 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27562

Sziasztok. Most vettem egy 206 1.4 HDI-t 2002-es éjáratút és azt szeretném kérdezni hogy valaki találkozott már olyan hibával hogy a motor 3000-res fordulatnál mintha leszabályozna, rángat és nem lehet tovább pörgetni.A szervízben nem találják a hibát.Előre is köszi.

aronpapi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27561

Nekem a bal első ajtónál ázott be: egy hatalmas eső után tócsában állt a víz a szőnyeg alatt.

Kiderült, hogy az ablakcserém után nem szilózták vissza normálisan azt a műanyag "zacsit", ami a kárpit alatt van.

Ezt megcsináltam, és azóta semmi gond nincs ezzel.

Előzmény: Dynax5 (27554)
Charlie1981 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27560

Szia Zsolti,

Elmúlt a kopogás a lengőkar csere után?

Üdv,

Tamás

Előzmény: zsola206 (25843)
bigenzo Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27559

Szia !

Pesten laksz Dynax? Ha igen akkor én felajánlom neked , hogy összefutunk valahol ,hogy belekukkancs az én 7 éves /71ezer km-es/ SW-be , hogy legyen összehasonlítási alapod !

Szerintem már a kocsi hangjából is lehet érezni hogy kb milyen állapotban van , de én is egyetértek azzal , hogy vidd el átnézetni.......én speciel a márkaszervízt nem szeretem , mert 1 évesesn mikor odavittem akkor a szerelő annyit mondott nekem , hogy a kocsin egy érték van az a Michelin gumi :( ..na ha már ők így vélekednek a peugeotról akkor inkább hanyagolom őket! Én ismerős szerelőhőz vinném....az tuti nem ver át:)

Elbandi11 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27558
Elbandi11 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27557

A kormánykopás tipushiba!A vasban lehet vagy 120 ezer km mert kb akkorra kopi meg rendesen.Az enyém is tré!Kormányvédő a megoldás.Nem hinném hogy a "B"oszlopon lévő gumitömítése okozná a beázást,ott valahol máshol lehet a bibi.

Elbandi11 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 27556

A kormánykopás tipushiba!A vasban lehet vagy 120 ezer km mert kb akkorra kopi meg rendesen.Az enyém is tré!Kormányvédő a megoldás.Nem hinném hogy a "B"oszlopon lévő gumitömítése okozná a beázást,ott valahol máshol lehet a bibi.

mr.debutante Creative Commons License 2011.02.12 0 0 27555

erre a kérdésedre így konkrét választ adni nagy bátorság lenne...amit leírtál az alapján nem túl biztató...de 1 tanácsom lenne:állapotfelmérés egy pug szervizben.....kb 5000-10000ft és megkimáled magad a késöbbiekben ennek az összegnek a többszörösének kiadásától.................én ezt tenném

Dynax5 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 27554

Szevasztok!

Ma megnéztük a vasat! :)

Nagyon szép állapotban van, bár a kormány mintha 100 éves lenne de ez talán típushiba. Kárpitok hibátlanok de valahol beázik! Tócsa volt a vezetőoldali gumiszőnyeg alatt!

-Ez lehet  középső oszlop be-ki ülésektől szétfoszlott gumitömítése miatt?

Ami biztos: váltót cseréltek még gari idő alatt, a hátsó hidat említettem már. A héten meglesz a teljes lista mit cseréltek rajta.

Részlletfiz. megoldható... Na bakker! Most mit csináljak? :)

Előzmény: aronpapi (27548)
Elbandi11 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 27553

Az enyém full felujított és erősített(specialista)így 100.000 a komplett híd+szerelés.

Előzmény: DiMAGER (27552)
DiMAGER Creative Commons License 2011.02.12 0 0 27552

Mennyi egy ilyen hátsó futómű javítás költsége? Csak mert mindenhol ezt hallom :) A 206-omban nincs baja, a 106-ban meg sosem volt...

Elbandi11 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 27551

Az én 206 1,4 HDI Pugomban,198000 km van,imádom soha nem hagy ott sehol,igaz kis odafigyelést igényel,de megérdemli.Egy gyenge pontja a hátsó híd,ezen már túl vagyok.

bigenzo Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27550

oksa..köszi :)

Előzmény: Lesliev (27549)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27549

Ha kicsit visszakeresel, én cseréltem mindkét első ajtóban határolót nemrég (nekem el volt törve mindkettő), és bosszankodtam is az árán. Kb 4600 Ft volt darabja (rablás!). Viszont ahhoz is le kell szedni az ajtókárpitokat, úgyhogy előbb szedd le, nézd meg a régi határolókat, hátha elég zsírozni (olaj nem jó, VD40 nem jó !!!). Ha törött, szakadt a rugó, vagy elfogyott a görgő (-k), akkor nem úszod meg a cserét.

Előzmény: bigenzo (27545)
aronpapi Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27548

Azért csodákat ne várj csomagtartó méretében tőle:

a "sima" 206-nak 245 literes a csomagtartója, az SW-nek 313.

Bár ez utóbbiba egy babakocsi azért jobban belefér, mint az 5 ajtósba ...

Előzmény: Dynax5 (27547)
Dynax5 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27547

A helyzet az, hogy alapvetően csak a biztonság miatt cserélem(ném) le a swiftet az SW-re (ha befér hátra a babakocsi :), és elvileg lenne lehetőségem (hétvégén kiderül) a fele kifizetése után részletfizetésre, kamatmentesen...

(Másrészt az állás a szabadban kevés kocsinak tesz jót, (az akksi már így is kuka) így a tulajnak sem kéne a semmiért a kötelezőt fizetnie...)

Tudom, mindenképpen kompromisszum lenne de részletfizetés komoly érv...

-Nem tudom családi autónak használható-e, a hétvégén kiderül.  ;)

Mura23 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27546

Ha már az előző tulaj túlesett a hátsóhíd problémán (persze ha nem valami, perselyezett, roncs híd került fel) és a kormány kapcsoló hibán (hozzá teszem nem minden esetben kell cserélni, picit meg lehet növelni az élet tartamát) akkor a nagyobb típushibákon már túl van az autó.

Ha valóban jó ismerős akkor csak nem akat átverni, esetleg kérd el tőle egy-két napra, hogy tudd egy picit ízlelgetni.

Nem mondom, hogy tökéletes autó a 206 (melyik az ebben a kategoriában), de semmivel nem rosszabb mint a kategória társak

bigenzo Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27545

Köszi a segítséget..amúgy az a határoló mennyibe kerül kb?

Előzmény: Mura23 (27542)
bigenzo Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27544

Üdv!

Még mielőtt megveszed a kocsit azért én a helyedben körbenéznék  a neten , hátha van kevesebbet futott , megkíméltebb és olcsóbb lehetőség .......azért mert ismerősé attól még nem lehet tuti a kocsi :)) , ha már úgy is elhatároztad hogy lecseréled a swiftet akkor már nézz több lehetőség után...:)

Dynax5 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27543

Üdv!

A 27527-es-ben kértem tőletek tapasztalatokat véleményeket milyen lenne egy SW egy 1998-as swift-ből átülve.

-Köszönöm az eddigi véleményeket, ha még valaki másnak is info-ja, ne fogja vissza!

(Már érzem hogy meg fogom venni de egyelőre még nagyobb a félelem... :)

Van valkinek olyan tapasztalata mik a jellemző hibák 150.000 km fölött? Esetleg nagyon sokat futott km-es kocsival tapasztalatok?

Köszi!

-A kisfiam miatt biztonságosabb kocsira vágyom, mennyire tekinthető a 206-os annak egy Swifthez képest? Van valakinek baleseti “élménye”?  

-Mire számítsak megbízhatóság szempontból? (a Swift-en még soha semmi nem romlott el)

-Mekkora a kényelem hosszabb távon? (Gyereküléses tapasztalat? Én 175 cm, feleség 160 cm magas...)

-Mennyire a hangos a kocsi autópályán 120-130 körül?

-Szerintetek érdemes lecserélnem a Suzukit a Peugeot-ra? 150 e km van a gépben, az előző tulaj már cseréltetett jó pár dolgot (indexkapcs, hátső futómű, stb..).

-Sok ennyi km egy 206-osnak és egyre több baja lesz, vagy a típushibák után csendesebb jövő várható?

Összességében mekkora kompromisszum lenne? Vagy nem is az? 

Előzmény: Dynax5 (27527)
Mura23 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 27542

Valószínű ajtóhatároló probléma lesz, és az általában csere ilyenkor...

De ha ha leszeded az ajtókárpitot és belülről megkened zsírral, akkor az javíthat a helyzeten, a WD40 ez esetben nem sokat ér

Előzmény: bigenzo (27540)
veres074 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 27541

Üdvözlök mindenkit,

szeretnék segítséget kérni 206 központi zárási hibára. Mechanikusan tudom zárni (kulcs a zárban). De viszont gombra nem zár vissza löki a pöcköket. Nyitni viszont nyit. Valakinek ilyen problémája, megoldás mivolt rá. És mennyibe fáj ennek orvoslása?

Köszönök minden segítséget.

bigenzo Creative Commons License 2011.02.10 0 0 27540

Sziasztok!

Lehet hogy kicsit fura lesz  a kérdés, de azt szeretném megkérdezni hogy én hiába fújom be az ajtókat wd40el szinte ugyanúgy nyikorognak /főlleg az első ajtók/ . Van valakinek valami trükkje erre, vagy esetleg szervízbe kéne vinnem ahol leveszik és úgy kenik be? Hogy van ez? :)

tacika Creative Commons License 2011.02.10 0 0 27539

Okulásul írom le az alábbi sztorit!

Tönkrement a Scenicem egyik kilincsében a mikrokapcsoló. Kicsit sokalltam érte a szalonárat ami 6500,- forint, ezért megpróbáltam bontottat venni. Sok bontóban voltam/hívtam őket, de sehol sem tudtak adni, mígnem eljutottam a XVIII. ker. Királyhágó u. 10. szám alá a Manifold Kft-hez. Itt személyesen voltam, bementem és előadtam, hogy Megane szabadkezes kilincset keresek, de igazából a mikrokapcsolóra van belőle szükségem. Az ember azt mondta nem tudja, hogy van-e, kis türelmet kért, eltűnt a pult mögött és kb. öt perc múlva hozott egy kilincset. Újra mondtam neki, hogy igazából nekem a mikrokapcsoló kellene, de azt mondta, hogy csak egyben kilincsként eladó. A kilincs full karcos volt, ergo használhatatlan, de mivel a 3.000 forint a kapcsolóért is fél ár volt, miután a garancia végett festékfilccel megjelölte a stekkert elhoztam a cuccot. Aztán jött egy telefon és két hétre külföldre kellett utaznom. Most értem haza, ma délelőtt beszereltem az autóba, és a zárógomb ugyan működött, de az antennája sajnos rossz, tehát szabadkezes nyitást onnan nem tudtam végezni. Mivel úgy is volt dolgom arra felé, gondoltam visszaviszem. Benyitottam az üzletbe, ugyanaz a tag állt a pult mögött. Letettem a kilincset a pultra úgy, hogy látszódjon rajta a festékfilces jelzés és közöltem vele, hogy nem jó benne az antenna, szeretném, ha adna helyette egy másikat. Egyből rávágta, hogy nincs. Érdekes, hogy amikor vásárolni voltam, akkor öt perc kellett hozzá, hogy kiderítse van-e, most, hogy cserélni kellett volna egyből tudta, hogy nincs... Mondtam neki, hogy akkor kérem vissza a pénzt. Ekkor már derenghetett neki valami, mert erre azt válaszolta, hogy: különben is, nekem a kapcsoló kellett belőle. Erre én: Nem, én komplett kilincset vettem, és nem jó benne az antenna. Erre ő: Forrasszam át a rossz gombomról a jó antennát erre a gombra. Erre én: Nekem olyan termék kell, amiben az antenna is jó, mert azt is kifizettem. Erre ő: nem tudja cserélni, mert nincs neki másik... Erre én: Akkor kérem a 3000 forintot. Erre ő: Nem tudja visszaadni, mert már két hete vásároltam. Itt befejeztük a társalgást és eljöttem. Tehát vetettek velem 3000-ért egy használhatatlan kilincset (monjuk ez nem érdekel) és egy jó mikrokapcsolót, rossz antennával. Nem tartom korrektnek az ügyintézésüket. Ha arra kényszerültök, hogy náluk vásároljatok, csak ésszel!!!

üdv: tacika!

Dynax5 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 27538

Köszönöm a mindenkinek a beszámolókat, véleményeket! :)

Mura23 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 27537

Üdv!

Abiztonságról itt olvashastz mégg, néhány car-társ saját személyes (sajnos) tapasztalatait írja le:

http://www.peugeot206fanclub.hu/smf/index.php?topic=37.0

KRISSztus Creative Commons License 2011.02.09 0 0 27536

Ha spurit rakunk a tankba akkor lehetséges hogy eltömíti a nagynyomású üzemanyagadagolót a feloldódó kosz?

zzé Creative Commons License 2011.02.09 0 0 27535

Köszönöm a gyors választ!

Már rakom is bele :)

Előzmény: aronpapi (27533)
aronpapi Creative Commons License 2011.02.09 0 0 27534

Még annyit tennék hozzá az előttem szólókhoz, hogy mennyire jobban fogod érezni magad, amikor az út fölött nem 10 cm-rel ülsz ...

Ja, és ha a jelenlegi tulaj megcsináltatta az említett és gyakori típushibákat, akkor nagy baj nem lehet vele.

aronpapi Creative Commons License 2011.02.09 0 0 27533

Igen, H7 megy bele.

Előzmény: zzé (27532)
zzé Creative Commons License 2011.02.09 0 0 27532

Sziasztok!

Kérdésem lenne,ezt a Tesla 12v55w H7U blue izzot bele lehet rakni a Peugeot-ba?

2004 1.4 206-os

.vatti. Creative Commons License 2011.02.09 0 0 27531

Sziasztok!

Gyári cd lejátszó van a verdába, de benne van egy lemez amit egy istenért nem akar kiadni...(volt már ilyen, de akkor egy idő után csak kiadta, most nem...)

Hogy lehetne kiszedni?

Köszi

DiMAGER Creative Commons License 2011.02.08 0 0 27530

Ja még annyi, hogy hátra benga ember ugyanúgy nem fér be, mint a sima 206-ba. Illetve fejileg jobb, de lábilag dettó...

Gyerekülés, kicsi asszony simán passzol bele! És klafa a csomagtartó + gyári tetősínek :)

Előzmény: DiMAGER (27529)
DiMAGER Creative Commons License 2011.02.08 0 0 27529

Nekem is 206 sw-m van, most már 8 hónapja, 1.4 75LE, szintén család miatt választottam. Biztonságilag nem érheti szó a ház elejét, olyan vastag a küszöb, hogy győzz majd kilépni felette :) Gondom eddig nem volt vele, csak a szokásos kopó alkatrészek. A kormánykapcsoló gyárilag ócska, ezt fogadd el :D A másik ilyen darab benne a fűtőmotor (nyiszog), de ez nem csak ebben, hanem az elődökben is...

Motorilag kimegy a világból, ha nem hajtották ki a belét. A megrögzött franciaellenesek persze savazzák, de azért egyátalán nem rossz típus, főleg ilyen gyártási darabszámnál produkált hibákra vetítve.

És csatlakozom az előttem szólóhoz, ég és föld a Swift után vezetni... Nyilván a 206 bonyolultabb konstrkució, tehát több a hibalehetőség, de magasabb a komfort is, és a biztonság is! Viszont a futóművek erősebbek, mint a sima 206-ban, de olvasd el ezt a cikket, elég jól eltalálták a jó és a rossz tulajdonságait:  http://totalcar.hu/tesztek/peugeot206sw/

(mondjuk azzal nem bírok azonosulni, hogy a Fabia szebb, és hogy a Wagon R+ a versenytársa...)

bigenzo Creative Commons License 2011.02.08 0 0 27528

Szia !

Én 2003-ban cseréltem le a suzuki swiftemet egy peugeot 206sw-re! Véleményem szerint ég és föld a kettő közt a különbség !

A peugeot sokkal kényelmesebb, illetve 140 km/h-nál is  lehet zenét/rádiót hallgatni :)), ezt a suzukinál már 110-nél nem lehetett megtenni. Nem utolsó szempont a légkondi is!

Műszakilag nekem sem volt gondom a suzukival /1,0-s volt/, csak szerintem egy suzuki jobban törik baleset esetén, illetve

sokkal családibb a peugeot 206sw. Tipushibák persze minden autónál vannak , gyártmánytól függetlenül , az hogy milyen hangos.....azért függ attól is, hogy az előző tulaj mennyire kímélte illetve mennyire tartotta karban. Mielőtt megveszed , azért mindenképp nézesd meg szakemberrel!

Nem akarlak se rá, se lebeszélni a vételről, csak azt kell eldöntened , hogy neked mennyire éri meg a váltás / anyagi és biztonság szempontjából/ A peugeotnak picit drágább a fenntartása, de mint szokták mondani a drágább néha olcsóbb...:)

Dynax5 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 27527

Szevasztok!

Segítsetek nekem!

Egy 1998-as 1.3-as Swift elégedett tulajdonosa vagyok, tehát ennek fényében kérném a véleményeteket!

Ismerettségen keresztül lenne lehetőségem relatív kedvező áron megvenni egy 7 éves 206-os kombit (1.4, 75) mert válaszúthoz érkeztem:

-A kisfiam miatt biztonságosabb kocsira vágyom, mennyire tekinthető a 206-os annak egy Swifthez képest? Van valakinek baleseti “élménye”?  

-Mire számítsak megbízhatóság szempontból? (a Swift-en még soha semmi nem romlott el)

-Mekkora a kényelem hosszabb távon? (Gyereküléses tapasztalat? Én 175 cm, feleség 160 cm magas...)

-Mennyire a hangos a kocsi autópályán 120-130 körül?

-Szerintetek érdemes lecserélnem a Suzukit a Peugeot-ra? 150 e km van a gépben, az előző tulaj már cseréltetett jó pár dolgot (indexkapcs, hátső futómű, stb..).

-Sok ennyi km egy 206-osnak és egyre több baja lesz, vagy a típushibák után csendesebb jövő várható?

Összességében mekkora kompromisszum lenne? Vagy nem is az? 

Minden választ és info-t köszönök!

atiscc Creative Commons License 2011.02.07 0 0 27526

fridcar

Előzmény: KRISSztus (27525)
KRISSztus Creative Commons License 2011.02.07 0 0 27525

Hát igen, elég gáznak tartom hogy 1 ien alap dolgot nem lehet már seholsem kapni.
Mindenhol készlet üresedés van. Nem is tudom hogy hol keressek már.
Most talán az Unixtól sikerül kapnom persze méreg drágán, ha eggyáltalán lessz nekik.
Persze ha valaki tud 1 jó helyet akkor nyugodtan szólhat.  ;)

atiscc Creative Commons License 2011.02.06 0 0 27524

Egyszer én is megjártam :D

Elindultunk nyaralni (lefoglalt méregdrága szállás, full ellátás stb) a kocsi 5 km után elkezdett melegedni, tehát a termosztát zárt állapotban hallt be. Na gondoltam nem baj van a közelben márkaszervíz, elgurultam oda és akkor jött a döbbenet NINCS, hát nem éreztem viccesnek (következő hétre ígérték hogy lesz) szerencsére van egy jó hely felhívtam őket és volt (nem márkaszervíz :D) Taxiba be el az alkatrészért taxival vissza és beszerelés. A taxi költség kb 2x annyi volt mint a termosztát....

Ja ezután a durván 5-6 órás mozzanat után kb 180-al menet nyaralni éppen odaértünk a vacsorára...

Előzmény: KRISSztus (27522)
KRISSztus Creative Commons License 2011.02.06 0 0 27523

Egyébként jobb első ülés alatti kis dobozka mire szolgál? Valamien kábel megy bele...

KRISSztus Creative Commons License 2011.02.06 0 0 27522

Hy!

Jó nehezen lehet kapni új termosztátot ezekhez a motortípusokhoz. (Szinte lehetetlen).
De nagy nehezen találtam 1et és megrendeltem.
Majd írom tapasztalataimat ha be lett szerelve!

A Turbó kenéséért felelős csövecskééből meg szivárog picit az olaj, ezt csak most vettem észre. Nemtudom ezzel mit lehet kezdeni. De amíg bírja, bírja...  :)

Ferry86 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 27521

Sziasztok!

2003-as 1.1es 206sw-m van. A kormány elfordításakor szerintem a szervó "túl hangos", olyan mintha erőlködne. Az olajszintet néztem az jó. Segítsetek, szerintetek mi lehet a baj, valaki tapasztalt már ilyet? Mit tegyek? Válaszokat köszönöm!

atiscc Creative Commons License 2011.02.05 0 0 27520

Miről? :D

Én se szeretnék vitatkozni.

A probléma hogy nem az elejétől gondolkoztok.

Az izzítógyertya rendeltetését működését leírtam.

Azt is egyetértésben megbeszéltük hol NEM lehet :D

Tehát vegyük somgaga példáját az össz izzítási idő -10fokban 5 másodperc(+max10 ezt hagy ne magyarázzam mi ez a 10 :D) előizzítás és max 60 másodperc utóizzítás.

Ha vesszük egy modern autó bemelegítési elvét akkor ugye beindítás után minimális időt érdemes várni, hogy az olaj mindenhova eljusson (erről megoszlanak a vélemények hogy pontosan mennyi idő)de minimum míg ez megtörténik 10 másodperc(mások és én is ezt kicsit többnek gondolom) ezután elkéne indulni és részterhelésen bemelegíteni a motort. Ezt próbáljuk meg aprópénzre váltani, tehát ha 1 perig hagyod alapjáraton ketyegni és utánna elindulsz akkor mikorra elindulsz már nem működik az utóizzítás. Ha kb 10 másodperc után elindulsz akkor durván 750 méter(lakotterületre levetítve) után kapcsol ki az utóizzítás (természetesen ha odafigyelsz arra hogy pl. ne adj nagy gázt mert akkor hamarabb lekapcsol)

Nos szvsz ez a hütővíz üzemi vagy akárcsak üzem közeli hőfokához semmi köze. És a 10km-es bemelegedéshez se sok :)

Előzmény: RÉMES (27519)
RÉMES Creative Commons License 2011.02.05 0 0 27519

Erről recsegtem én is!

Előzmény: somgaga1986 (27518)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 27518

Csak , hogy megvédjem magam

volt egy kis zárlat ezen a téren és még szerencse , hogy fényképeztem mert külömben most hülyének lennék beállítva... :-D

klíma és a ventilátor összehüggését is megindoklom a következő fejezetbe :-DD

Előzmény: Kimiki (27515)
RÉMES Creative Commons License 2011.02.05 0 0 27517

Nem is ez volt a kérdés...  :-)))))

Előzmény: atiscc (27516)
atiscc Creative Commons License 2011.02.05 0 0 27516

Konkrétan az égéstérbe/előkamrába...stb./ nem rakhatják az izzitógyertyát, mert előgyulladás következhetne be....

Előzmény: RÉMES (27514)
Kimiki Creative Commons License 2011.02.05 0 0 27515

A HDI hűtővíz körében is valóban van izzítógyertya rendszerű előmelegítés!

Előzmény: RÉMES (27514)
RÉMES Creative Commons License 2011.02.05 0 0 27514

Már bocs, hogy beleszólok, én saját szememmel láttam német PDTDI-ben, alumínium tömbbe csavart izzítógyertyákat, amin keresztülfolyt a hűtővíz. ( az alu tömbön)

Aztán pár éve elfagyott a Transitom fűtéscsöve egy télen, gondoltam hagy járjon egy fél órát. Mikor kimentem, nemhogy meleg lett volna a víz, hanem inkább kihült a motor.

Csak terhelésen volt hajlandó melegedni.

Nem vita, csak tapasztalat.

Előzmény: atiscc (27512)
bendekjani Creative Commons License 2011.02.04 0 0 27513

Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy lenne egy piros 206-os peugeotom és kéne hozzá egy pár alkatrész.

Kéne egy jobb első ajtó 5 ajtósról üresen is jó

egy jobb hátsó negyed

esetleg ha valakinek van elfekvőben felesleges esetleg megunt darabja ezekből akkor szívesen átveszem ellenszolgáltatás fejében.

Üdv: Jani

atiscc Creative Commons License 2011.02.04 0 0 27512

Szvsz semmit!!!

De biztos nemértek hozzá ígérem tanulok egy picit majd ha lesz időm! :)

De azért ha vágod a termosztát működését akkor hogy kevered ide a hűtőt és a klímát?

a kartonpapír abban az esetben jó megoldás ha ugye tönrement (nyitott állapótban beragadt) a termosztát rövid ideig ilyenkor el lehet járni sufnituning(kartonpapír) megoldással, de csak rövid ideig, de inkább azonnal meg kell csinálni :)

De látom az izzítógyertya működését is vágod.

Az izzítógyertyának a feladata az égéstér!!! melegítése (nem a hűtővízé)

Az izzítógyertyának alapvető feladata az előizzítás, de pl a hdi-knél van utóizzítás is.

De ezek hőfok függvényében dolgoznak amit a hűtővíz hőfokjeladóról "nyúlnak" :) le (kicsit bonyolultabb és drágább lenne ha másképpen oldanák meg)

Tehát a te motorod esetén pl 0fokos hűtővíz esetén 0,5 másodperc előizzítás van 18 fokos vagy melegebb hűtővíz esetén nincs előizzítás.

Utóizzítás maximum 60 másodpercig van, de ez hamarabb megszakad ha:

• motorhűtovíz-homérséklet nagyobb, mint 20 °C
  • a befecskendezett hozam 35 mm3 fölött van
  • 2000 ford./perc feletti motorfordulatszámon

Előzmény: somgaga1986 (27511)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 27511

Pl melyiket nem kell komolyan venni? :-)

ha nem lenne izzítógyertya a hűtővíznél fel se melegedne 10km alatt -10fokba.

Ráadásul ha klímás autóról van szó ott 1 ventilátor van a hűtőnek és a klímának is. Bekapcsola a klíma elindul a venti és hűti a radiátort...

ha nem értessz egyett olvass egy kicsit utána ;-)

Előzmény: atiscc (27510)
atiscc Creative Commons License 2011.02.03 0 0 27510

Ne haragudj, de ugye egyiket se gondolod komolyan :)

Előzmény: somgaga1986 (27509)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 27509

Nem kell termosztát csere!

Ki kell takarni a hűtőből egy jó nagy darabot.

Korszerű diesel autókról beszélünk ezeknek a hatásfoka jóval feljebb van mint a benzineseké.

Mostani diesel autók alapjáraton képesek visszahülni.

10km alat  ha felmelegszik akkor nincs semmi baj és ha a műszer max 75fokot mutat az a műszer hibája.

Előzmény: berci 2 (27506)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.02 0 0 27508

Ja, egyébként a Bárdinál 13500 Ft tömítéssel együtt, Facet gyártmány ...

Lesliev Creative Commons License 2011.02.02 0 0 27507

Ebből a képből ítélve valahol a motoron kívül van, nem hinném, hogy bonyolult lenne a cseréje, már ha nincs nagyon "körbeépítve" egyéb alkatrészekkel ...

berci 2 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 27506

ekem is nehezen megy a viz fel . 1.4 hdi mondluk kb 10 km utén felmegy 70-75 fokra . mikor beérek a faluba visszahüll rögtön 50-60 fokra . mibe kerül egy termosztát ? nehéz kicserélni ? hol helyezkedik el a motorban ?. és még az is zavar a peugeotban , hogyha leállitom a motort , 5 perc mulva hideg van benne . nincs ez szerintem rendesen leszigetelve . a multkor beszélgettünk egy hondában . és nem volt benne hideg 5 perc után .

Zsolt0719 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 27505

Meg kell kövessem magamat. Teljesen igazad van a hőfokkal. Az 1.4 HDI-nek 83 fok a nyitási hőfoka.

Nekem kell figyelmesen elolvasnom a kérdéseket. Nem csak kiragadni egy bizonyos mondatot. Én leragadtam a termosztát szónál, meg se néztem a pontos típust. Vagy , hogy benzines vagy HDI. Még egyszer elnézést a pontatlan hozzászólásért.

Előzmény: Lesliev (27504)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.02 0 0 27504

A biztosat majd megírják a szakértők, de tudtommal a gyári termosztát az 1,4-es HDI-hez 83 fokos. A Bárdinál pl. nincs is más ehhez a motorhoz, persze máshol azért biztosan lehet kapni hozzá magasabb hőfokút is ... Ezt a 80 fok körüli téli üzemi hőmérsékletet már mástól is hallottam.

Egyébként meg kissé eltúloztam a dolgot a felmelegedésről, ezért ma reggel megnéztem hogyan is van ez. Tehát hideg motor, -5 fok külső hőmérséklet, 3 mp izzítás, motor indul. Hideg motorhoz ajánlott alacsony terhelés és fordulatszám mellett kb 1 km után mozdult meg a hőmérő, 3 km-nél 60 fokos, 5 km-nél 70 fokos, és kb 8 km-nél érte el a legmagasabb 80 fok körüli hőmérsékletet, ennél feljebb nem ment. Én csak ezután kezdem el igazán nyomni a gázt ...

Kíváncsi vagyok neked a 89 fokos termosztát mióta van benne, volt már nyáron? Illetve akinek 83 fokos a termosztátja, annak nyáron is ilyen alacsony a vízhőmérséklete ? (nekem is "új" még ez az autó) Halljuk a szakértők véleményét ! Lehet hogy nem is jó a termosztátom?

Előzmény: Zsolt0719 (27502)
KRISSztus Creative Commons License 2011.02.02 0 0 27503

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!

Azthiszem ebből termosztát csere lessz akkor. Legalábbis szerintem azt a pénzt még megéri, úgyis jó pár évre szól ez.

Egyébként olajat mieneket használtok?
Ezt csak azért kérdem mert sokan 5w-40est használnak. (Köztük én is). :)
De van 1 Fiestánk ugyan ezzel az 1.4es PSA szerkezetű motorral és 5w-30ast szoktunk bele rakni mert jobb a viszkozitása.
Ráadásúl Magnatec A1es az olaj amit épp speciel ezekhez az új konstrukciós motorokhoz ajánl a Ford vagy a Mazda is.

Zsolt0719 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 27502

Termosztátcsere a megoldás. Nekem is így viselkedett az autó. Termosztát csere után megjavult és a legnagyobb hidegben is tartja a 89 fokot.  Nem tudom a gyárinak mennyi a hőfoka , de szerintem biztos nem 83 fok. De amit most lehet kapni a kereskedelemben , az mind ilyen 89 fok körüli.

Előzmény: Lesliev (27501)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.01 0 0 27501

Nekem is ilyen paripám van, és a hőfok nem nagyon megy 80 fölé, inkább egy hajszállal alatta. A gyári termosztát ha jól tudom 83 fokos, nyilván itt is lehet pici eltérés, és a műszer se halálpontos. Ilyen időben az a kijelzés szerintem normális, feltéve, hogy azt a hőfokot viszont gyorsan eléri, mondjuk 2-3 km alatt ...

Előzmény: KRISSztus (27500)
KRISSztus Creative Commons License 2011.02.01 0 0 27500

Sziasztok!

Örülök hogy a fórum új tagja lehetek, elég sokat olvastam visszamenőleg az írásokat. Elég sokat meglehet tudni itt. :)
De azért valamire nem találtam nagyon konkrét választ sehol sem!
Egy 2002es 206 1.4 HDI szerencsés tulajdonosa lettem, de van 1 zavaró tényező viszont.

Tegnap kb 60 Km-t mentem vele (hoztam haza az eladótól) és a Vízhőfokmérőm nemakart még véletlenűl sem 75 fok fölé menni.

Nemtudom hogy ez 1 típushiba amit a termosztát okoz vagy ennyire képes lenne télen túlhűteni magát a motor?
Nemhinném hogy egézséges 1 motornak ez mert a 40es olajjal nem éri így el a megfelelő viszkozitását és csak szétkopik tőle  a motor.
Valakinek valamien tapasztalata erről???
Mit érdemes tenni?
Termosztát csere vagy kartonpapír hajtogatás a menetszél ellen?
És az átlag HDI-sek mien hőfokon csodálják ienkor francia paripájukat? 90?

lesliee74 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 27499

Köszönöm a válaszokat!!!!!!!:)

Előzmény: uati (27490)
Roland38 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 27498

Sziasztok!   Van egy 10A-os biztosíték (Peugeot206 1000cm3)  ami az időt mutató órán és a magnón meg azt hiszem a szivargyújtón van. Na ez elszállt és hiába rakok bele ugyanakkorát kiveri azonnal. A töltés is valahogy ezen van.Valami zárlat van valahol gondolom. Esetleg valakinek műszaki rajza erről a részről vagy volt-e már valakinek ilyen problémája

Köszönöm

mr.debutante Creative Commons License 2011.01.30 0 0 27497

üdv:Lenne egy kis gond:Folyik az olaj fentről...hdi..... gondolom tömités....kéne egy szerelő aki jól dolgozik és Bp-i

somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 27496

Nem tudom postosan a méretet.

Viszont valamelyik alkatrész oldalról lestem le.

Vagy a fridcar, vagy a unix, bardi

van belőle abs es és abs nélküli

206ba a nélküli kell mivel nem a csapágyban van a jeladó az absnek

Előzmény: G-Atti (27495)
G-Atti Creative Commons License 2011.01.29 0 0 27495

ívvel anno már próbáltam-de mondjuk nem vártam vele 10 percet...köszi a tippet!

Előzmény: berci 2 (27494)
berci 2 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 27494

mikor kiütötted a közepét , akkor fogsz egy co hegesztőt

és véknyan csinálsz bele egy pár varratot ( nem barbár módra ) utána vársz egy 10-15 percet . megforditod , és magátol kiesik a külseje is .

Előzmény: G-Atti (27493)
G-Atti Creative Commons License 2011.01.29 0 0 27493

Tudom hogy nem túl nagy méretüek ezek a csapágyak.

Igazából Renaultokat többet is cseréltem...ahhoz van már szerszámom amivel ki tudom ütni kb. 5 perc alatt.

Gondolom ennek is szétesik a csapágya amikor a belsejéből kiütöm a kerékagy forgó részét!

Mindnesetre köszi az infót!

esetleg a csapágy méretét nem tudod?...nem emléxel rá?

Előzmény: somgaga1986 (27491)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 27492

Szia!

először nem kell komoly dolgora gondolni.

Nézd meg a műanyag doblemezeket.

Hajlamosak a kopogásra (én szilikonnal ragasztottam oda és már nem is kopog ) :-)

Előzmény: mumusss85 (27485)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 27491

Hali!

cserélhető de nem egyszerű!

Az agyat le kell venni ezotán hátulról tudod kiütni.

Én egyszer csináltam 2 napig :-)

Másodszor már szerelővel csináltattam.

Egy kis érdekessség a csapágy méretéről

segreült a szerelő mikor meglátta :-DD

Előzmény: G-Atti (27486)
uati Creative Commons License 2011.01.28 0 0 27490

pl. 19734-es hozzászólás

Előzmény: lesliee74 (27488)
Petör Creative Commons License 2011.01.28 0 0 27489

Hello

izzó 12V 5W - vagy megpróbálod kipattintani oldalról a lámpatestet, vagy kárpitot bontasz belülről, ami viszont SW-nél kisebb akadályokba ütközik. Ha már cseréled, cseréld ki mindkettőt, hogy ne kelljen még egyszer lebontani.

Előzmény: lesliee74 (27488)
lesliee74 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 27488

Sziasztok! Új vagyok itt, legyetek szívesek segítsetek abban, hogy a 206-n hogyan kell kicserélni a hátsó rendszámtábla világítás izzóit? Ha ez egy lerágott csont akkor egy hozzászólás szám kellene, ahol utána olvashatnék. Érdekelne még, milyen égő kell oda? Előre is köszönöm!!!!!!!!

KisDemi Creative Commons License 2011.01.27 0 0 27487

Érdeklődnék hogy megvan-e még az ECU??

Előzmény: veciv6 (27377)
G-Atti Creative Commons License 2011.01.27 0 0 27486

Ugye cserélhető házilag kerékcsapágy 1,1-es 206-on??

Van esetleg bármi barbatrükk??

mumusss85 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 27485

SOS! 206 1.4benzines abs! hátsó futóműnél kopogos hangot halok:s tud valaki segíten?pl hova érdemes vinnem....

berci 2 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 27484

énnyugi . az én 1.4 hdi-ben 310 ezer van semmi baja a generátorának . öninditó volt 280 ezernél felujitva

Előzmény: molnartiby (27483)
molnartiby Creative Commons License 2011.01.25 0 0 27483

Üdv. pözsósok!

Meg tudná vlalki mondani, hogy mennyi az élettartama egy 1,4HDi-hez rendszeresített GENERÁTORNAK?

Van benne szénkefe, miegymás, ami elkophat?

Az enyémben 155e km van, 2003-as újabb kiadás, új korától kezdve az enyém.

Most egy kicsit aggódom miatta, nehogy "kiessen alólam" a töltés...

köszönettel,

Tiby

calvin_ng Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27482

Köszönöm a tanácsokat, igyekszem figyelni majd ezekre!

berci 2 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27481

biztos ilyen is van . én gépkezelő vagyok . szóval tudom mit öntök bele . nem ismeretlen eredetű . szóval . ingyen kocsikázok .

Előzmény: somgaga1986 (27478)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27480

Hát nagyjából az előttem író leírta a lényeget, az meg, hogy hol tudsz megbízható forrásból autót venni azt nem igen tudom, bár én az autókereskedéseket hagynám utoljára. Én magán embertől, vagy esetleg márkakereskedésben beszámított autókban bíznék talán a  leginkább. Utóbbiak azért általában átnézik, és talán nem mahinálnak a megtett km-el, stb, nekik talán az ilyesmi elég rizikós lehet az e-miatt esetleg elszokó kuncsaftok miatt. Aztán lehet, hogy tévedek, de általában a nepperekről hallani a lepofátlanabb dolgokat.

Esetleg még annyi, hogy márkakereskedésben ingyen utánna néznek neked az esetleges előéletének, már ha van Mo-on neki egyáltalán. Én pl. szinte csak olyanban  bíznék ami Mo-on vásárolt, mert amit kintről hoztak azt már  tutira mókolták, "átcimkézték" egy páran.

Előzmény: calvin_ng (27477)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27479

motornál nem nagyon lehet hiba.

Olaj ne legyen a motortérben és ennyi.

tipushiba : futómű , hátuljánál nézd meg hogy kb mind a két oldalon egyforma e a sárvédő és a gumi közti távolság.

első futóműnél pedig alátekerve nagyobb gáznál koppan vagy recseg e.

Kuplung ha nehezen benyomható akkor az se kis pénz cserélni.

Azt nem mondom , hogy néz volt e törve

mert egy 10éves autó volt.... ez tény.

Más nem nagyon van. ;-)

Előzmény: calvin_ng (27477)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27478

értem én!

de ha nem kannáznád megélné az 500ezret is :-)

Minőségbe tény hogy vannak külömbségek!

De mivel másabb a kanázott mint a kútból tankolt?

A kannás dieselt egyből kannába töltik a finomítóba vagy esetleg kútnál beletankolják egy szakadt ifa rozsdás tankjába majd leszívják egy hót olajos sáros csővel egy utszélén talált BENZINES kannába amibe még talán volt egy pár deci benzin is

ezután, szépen mehet a te autód tankjába.

Hát ez tényleg jobb mint egyből a kútból :-DDD

Hozzáteszem nekem is diesel van és szoktam kannázni is

de nagyon jól tudom , hogy nem jobb mint a kúti olaj!

Előzmény: berci 2 (27465)
calvin_ng Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27477

Köszönöm a választ!

Közben mástól is azt hallottam, hogy sokkal többet költenék a hdi-re alkatrészben, mintsem, hogy a fogyasztás miatt - vagy egyáltalán - megérje azt választani.

Milyen hibái lehetnek tipikusan egy szívódízelnek, amit ránézésre, szétszedés nélkül meg lehet állapítani?

10 év körüli/feletti használt autót azt hiszem már motortól függetlenül is kockázatos venni, úgyhogy ezt vállalnom kell..

Tudsz segíteni, hogy Pesten hol nézethetem meg a kiszemelt autót? Vidéki lévén sem ismerettségem, sem helyismeretem nincs székesfővárosunkban ebből a szempontból.

Előzmény: Kimiki (27470)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27476

Brutto 7120,- (gyári Pug. ár) , vagy bontó.

Előzmény: v43 1105 (27474)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27475

Egyenetlen alapjárat (lüktet a motor)

A megszokottnál több füst (nem csak hirtelen gázadásnál hanem folyamatopsan)

Előzmény: frissOmegás (27467)
v43 1105 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27474

Kb mennyiért vesztegetik??

Előzmény: v43 1105 (27473)
v43 1105 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27473

Na a 3-mas képről kéne egy 3-mas darab nekem :D

Előzmény: Kimiki (27472)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27472

Mindhárom 1.4-esé:

A HDI-ről annyit, hogy azért nem jellemző az, hogy 8 év után kifekszik egy ilyen motor! Én meg ismerek olyat amiben több mint 600.000 km van, és még nem volt hozzányúlva. Ja és ez is 2.0 HDI, és Partner. ;) De az tény, hogy a szívódízel paprikáskrumplival is kimegy a világból...

Előzmény: v43 1105 (27471)
v43 1105 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27471

Üdv urak!
Keresnék 14 benzinhez robbantott váltó rudazat rajzot.
Más
Bele szólva az hdi-szívó d kérdésbe a partnerből a 2.0 hdi motor 8 év után kuka lett.
Az 1.9 szívó a 405-öből 22 év alatt csak tankolni olajat cserélni kellett.
Keveset eszik és ki megy a világból. 

Kimiki Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27470

Létezik még 2.0 HDI is, igaz nem túl gyakori, de megbízható! :) Legalább is nálam 160.000 km óta bizonyít.

A kérdésedre annyit, hogy az 1.9 szívódízel egy nagyon tuti, és igénytelen motor, én a kis HDI-vel szemben elgondolkodnék rajta, főleg használtban a HDI-vel nagyobb lehet a rizikó, (kényesebb, érzékenyebb motor)  és mindene jóval drágább! Viszont a HDI-k természetesen fiatalabbak. Szóval van érv mindkettő mellett és ellen is, de dízel autót azt hiszem amúgy is elég kockázatos használtan venni...nézd vagy nézesd át rendesen mielőtt eldöntöd.

Előzmény: calvin_ng (27468)
berci 2 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27469

szia . olvass bele a népitéletekbe , és utána dönts . de az 1.4 hdi-t tudnám jobban ajánlani

Előzmény: calvin_ng (27468)
calvin_ng Creative Commons License 2011.01.24 0 0 27468

Sziasztok!

Használt dízel 206-os vételén gondolkodom, elsősorban a fogyasztás miatt, másodsorban pedig azért, mert több Peugeot is megfordult már a családban, és kisebb elektromos gondokon kívül nagyobb probléma egyikkel sem volt.

A kérdésem az lenne, hogy 1,4 Hdi vagy az 1-2 évvel idősebb modellekből az 1868cm3-s szívódízel lenne jobb vétel?

frissOmegás Creative Commons License 2011.01.23 0 0 27467

Géppel nézték hogy nincs akkora nyomás a rendszerben mint amekkorát a vezérlő utasít. vagy valami ilyesmi. Csúcs kopog is. Ha az az. nemtudom...  Miért mi a magasnyomású hibájára utaló jel/jelek?

Előzmény: somgaga1986 (27464)
bigenzo Creative Commons License 2011.01.23 0 0 27466

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!

Gondom az lenne ,hogy amikor minusz fokok vannak, akkor minden hideginditáskor

dadogva indul azt autó és mindig lefullad, ilenykor percekig kell nyomnom a gázt hogy ne fulladjak le...sőt , van olyan , hogy amikor újrainditok akkor még a fel nem kapcsolt lámpáim is felvillanak egy pillanatra! Viszont ha már pozitív a kinti hőmérséklet , akkor problémamentesen pöcre indul !Volt már valakinek hasonló problémája? Esetleg valami ötletetek a megoldásra?

Köszönöm előre is a segitséget!

berci 2 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 27465

.sziasztok !bocs hogy beleszólok . az én peugeot 206 1.4 hdi 310 ezer km futott . semmi problémám nem volt az üzemanyag rendszerével . 80% csórelt úgynevezett kannás gázolajajjal ment . sokkal jóbban szeretek még mai napig igy tankolni . látom mit öntök bele . átengedem úgynevezett szitaselymen . kérdezem én : mi a garancia hogy a kuton jó gázolajat tankolunk ??????????????? szerintem magyarországon az üzemanyag minőségével van a gond  . miért van hogy németországban vagy ausztriában . 100-150 km többet megyek el 50 liter gázolajjjal? és ugy megy , hogy nemakarom elhinni .

somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 27464

Miből gondolod, hogy a magasnyomású?

Az nagyon nehezen megy tönkre és ha tönkremegy akkor a porlasztóknak is lőttek.

Egyébként a nagynyomásúba van egy mikroszűrő amit bosch szervízben tudnak tisztítani (otthon nem lehet )

Általános hiba a magasnyomásúnál , hogy elkezdi elhordani a csapágyat majd fújja befelé a porlasztókba

(kannázás, túlzott adalékolás, stb)

Ismerősöm a cliójába félévente vette a porlasztókat mire egy okos rájött , h elfogy a csapágy a nagynyomásúból :-D

Na de mondjuk nem szabad a hdi-t dci-hez hasonlítani.

Utóbbival csak akkor szabad hosszú útra menni ha telev van a zsebed porlasztóval és az út szélén tudod cserélni :-DDD

Előzmény: frissOmegás (27462)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 27463

Sziasztok!

Nyitottam eg autóhifi és autófelszerelés webshopot.

Nézzetek szét

Ha van valami kérdés írjatok vagy hívjatok!

Vannak kedvezmények is.

;-)

frissOmegás Creative Commons License 2011.01.22 0 0 27462

Hello 206-ososok. Valószínűleg beszart a magasnyomásúm :S 1.4 hdi. Mondja el az legyenszíves amit tudni kell erről akivel már volt ilyen. Köszönöm előre is..

veres074 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 27461

Szia, érdeklődnék, hogy lett megoldás a zár hibára. Mert nekem is olyan gondom van, hogy nem tudom a kulcsgombjával lereteszelni az ajtókat visszalöki. De mechanikusan megy. Meg a gombal való nyitás is. Én nem tudom, hogy melyik ajtó okozhatja ezt. Esetleg milyen szerelőhöz forduljak p. villanyszerelő?

Előzmény: PITTA (27448)
anonym76 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 27460

Köszönöm szépen a segítséget, sikerült.

Előzmény: berci 2 (27459)
berci 2 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 27459

illetve benyomod a jobb gombot és nyomva is tartod . utána adod rá a gyujtást

Előzmény: anonym76 (27458)
anonym76 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 27458

Köszi a választ, kipróbálom.

Előzmény: berci 2 (27457)
berci 2 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 27457

a müszerfalon van két gomb . a jobb oldalit benyomod , utána ráadod a gyujtást , és látni fogod , hogy hogy számol vissza . azt hiszem ennyi

anonym76 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 27456

Üdv mindenkinek!

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy Peugeot 206 SW olajcsere utáni szervízlámpát hogyan tudnám eltüntetni?

Valami házi üzemmóddal, szervízkóddal valahogy.

Köszi.

Kimiki Creative Commons License 2011.01.18 0 0 27455

Nem nagy ügy! Az akksit ki kell venni, aztán a tartódobozát is, és onnantól már azért "adja magát".  Annyi még, hogy a váltót alulról támaszd, vagy bakold ki, hogy nehogy lezuhanjon amikor kibontod a tartóját! Az akksitartóra vannak vezetékek rögzítve, (legalább is az enyémen) azokra vigyázz. Pár óra munkával házilag símán megoldható.

Előzmény: Bazsa4muse (27451)
Homer__ Creative Commons License 2011.01.18 0 0 27454

Sziasztok!

ezt az alufelnit megvehetem 3 ajtós 206-oshoz? 2000évj, 1.1

Pontosan illik hozzá?

Citroen C3 4X108 14 collos (6X14 ET20 ) 175/65R14 Michelin Energy (DOT0904)

Főleg ezt a részét nem tudom : (6X14 ET20 )

Köszi a segítséget

Balázs

berci 2 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 27453

és még valami . minden ajtó zárva , és azt irja a kompluter , hogy bal első ajtó nyitva . . nyitni tudom távirányitóval , de bezárni nem tudom , lemennek a gombok de rögtön vissza is jönnek . zárat kell cserélni ?

berci 2 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 27452

sziasztok ! érdeklődni szeretnék . generátor szijat szeretnék cserélni görgőkkel együtt . szeretném kérdezni , hogy hány görgő van ? azt hiszem egy feszitő és két vezető görgő . hol tudom olcsón megvenni ? tud valaki valami cimet ? köszi

Bazsa4muse Creative Commons License 2011.01.17 0 0 27451

Sziasztok!

Kérdés: volt már valakinél váltóbak csere? Mennyire lehet "önerőből" megoldani? Több szervíz elzavart, hogy majd a szakszervízbe vigyem, mert ők nem értenek hozzá...no comment egyébként, de azért szívesen megúsznám a szakszervízt.

1ébként megvolt a turbó olajnyomócső csere, csak a kipufogódobot kellett kivenni, hogy hozzáférős legyen, de simán ment.

Köszi és üdv!

tamtomi Creative Commons License 2011.01.16 0 0 27450

Hali. Nekem 206 1.4 hdi-m van 2004-es nálam a jobb első ajtóval csinálta ugyanezt .Egy autóvillamoság szerelő kicsit kiherélte így most nem jelez semmit de így 5000 volt a zárcsere szerinte kb 30000 lett volna. Én hittem neki de ha valaki tud okosabbat arra én is kíváncsi lennék.Így ha a jobb oldali ajtót nyitom kulcsal (szinte soha) akkor a központi zárat nem működteti csak azt az ajtót lehet kinyitni. De a távirányítóval és a bal oldali zárral minden ajtó nyitható.Üdv. Tomi

Előzmény: PITTA (27448)
KH-202 Creative Commons License 2011.01.16 0 0 27449

Persze, egy idő után minden autóval vannak problémák, csak lehetőségeimhez mérten próbálok olyat keresni, aminek az esetleges javítása ahogyan írtad a későbbiekben nem fog horribilis összegbe kerülni, és esetleg még kisebbek a hibalehetőségek is... :)

Előzmény: mr.debutante (27447)
PITTA Creative Commons License 2011.01.16 0 0 27448

Sziasztok!

Édasapámnak van egy 5 ajtós 2002-es 206osa 1.1 Presense és az egyik hátsó ajtó nyitásézékelője megfeküdt, mert zárt állapotban is azt mondja hogy nyitva az ajtó.

Tudnátok abban segíteni, hogy hol található az érzékelője? Lehet-e javítani pl. kontakt spayvel, vagy cserélni kell-e?

Köszi előre is! Pitta

mr.debutante Creative Commons License 2011.01.15 0 0 27447

Nos,erre annyit reagálnék:Nem vagyok peugeot bolond,ez az első pugom,de eddig bevállt.Nem fognak szeretni sokan,de ez még nem hagyott az útszélén.Gondolod hogy más tipussal nincs gond???VW passat,audik,alfák...pedig nem egy kategória......Haver 2 éves golf plus  70e km nél hengerfejes,turbó csere....Aranyáron vásárolt  hiperszuper autók ....szegényembernek jó a pug 206 is.....Az biztos,egy elkapkodott vásárlás drága pénzbe kerülhet a késöbbiekben........

Előzmény: KH-202 (27445)
Patison Creative Commons License 2011.01.15 0 0 27446
KH-202 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 27445

Hát remélem nem lesz vele gáz :) Mert így alapból a peugeot-t nem ajánlották arra hivatkozva hogy tipikus filléres ám annál idegesítőbb hibák egész sora egyszerre jelentkeznek az autónál... A 206 volt az egyetlen kivétel amit mindenki problémamentes, megbízható autónak írt le és nagyon dícsért, szóval próba szerencse... :)

Előzmény: mr.debutante (27444)
mr.debutante Creative Commons License 2011.01.14 0 0 27444

elképzelhető hogy a túlextrázott daraboknál jön elő,fényszenzor,esőszenzor stb beépitett járgányok.Ilyen téren a 206 szerintem mezeibb...Hálaisten műszaki gond még izzócserén kivűl a 3 év alatt nem volt.......bár már 51 e van benne,lassan motorgenerál:-)))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: KH-202 (27443)
KH-202 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27443

Nagyszerű... Akkor ez francia betegség... :D Sebaj nem mondok le a vasról :D

Köszönöm a választ!

Előzmény: mr.debutante (27440)
uati Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27442

Köszi a választ!

Előzmény: Törölt nick (27437)
uati Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27441

Köszi az infót, egyébként tény, hogy a görgőket csak ujjheggyel lehet kívülről zsírozni és többször egymás után. Zsír + ajtólengetés és újra! Ha kész a felesleget letörlöm a bütykös rúdról. 

Előzmény: Lesliev (27435)
mr.debutante Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27440

szia!

Pug 206 tulajként ilyennel nem taliztam még viszont az egyik ismerősöm autópályán télen eset járt így egy citroen c4 el....Ott valami elekrtonika csere után lett csak hibamentes az autó

Előzmény: KH-202 (27439)
KH-202 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27439

Hello!

206-os vételen agyalok, de lenne egy kérdésem amire eddig még senki nem tudott választ adni remélem most valakinek sikerülni fog :)

Egy pici OFF: A kérdés lényegében nem is 206ossal kapcsolatos...

Vezettem egyszer egy 307-est, és 406-ost is... Természetesen mind2höz este volt szerencsém :) 406-al autóúton ilyen 140es tempónál alap hogy kanyar előtt ;) egyszercsak korom sötét, az autón MINDEN fény kiólt kb 3-4másodperc után visszajött a világítás.... (ez után az igen csak hosszúnak tünő idő után ráeszméltem hogy mi lehetett volna a következménye ennek az apró hibának ha már a kanyarban vagyok...)  Ue. a 307-el is előfordult... Ez ilyen pözső probléma? 206nál is megtalálható? Vagy találkozott már valaki hasonlóval?

Üdv!

Dante Darker Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27438

PEUGEOT 206 (1998.01 -)  ELSÖ LÖKHÁRITO DISZRÁCCSAL KÖDL.-NYILÁSSAL DISZBORITÁSSAL SPOILERREL (FÉNYEZENDÖ) és sok más karosszéria elem újonnan - bolti ár alatt - eladó.

Érd.: cpt@root.hu

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27437

Azt modta előre 45°, szóval ne legyen merőlegesen a kipufogóra(vagy a talajra),hogy a tatrtóban a belső "gumiváll"(ami az általad mellékelt képen is jól látható) részt vegyen a "munkában".

És hogy legyen a vastagabb gumis(a gyárihoz képest ha jól rémlik 7 mm-rel szélesebb benne a "váll".

Előzmény: uati (27429)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27436

Szerintemnem érdemes ezzel foglalkozni.

Horibilis pénzbe kerülne.

Előzmény: Homer__ (27433)
Lesliev Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27435

Sajna pont azok a részek , amiket igazán kenni kellene (gördülő és elforduló alkatrészek) azok kívülről nem elérhetők. A kilógó "bütykös rúd" kenésére kevésbé érzékeny, legfeljebb nyikorog ...

Előzmény: uati (27430)
Lesliev Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27434

4915 Ft / db !!! Még most is felmegy a vérnyomásom !

Előzmény: uati (27430)
Homer__ Creative Commons License 2011.01.13 0 0 27433

Sziasztok!

Van arra lehetőség, hogy utólag beszereltessek szervót egy gyárilag szervó nélküli kocsiba?

2000-es évjáratú 1.1-es Peugeot 206

Ha lehetséges, sacc/kb mennyiért tudnám megcsináltatni szerintetek?

Előre is köszi a válaszokat.

Üdv,

Balázs

atiscc Creative Commons License 2011.01.12 0 0 27432

http://www.peugeot206fanclub.hu/

ott megtalálod a vezetőket is :), de van aki olvassa ezt a topikot is

Előzmény: somgaga1986 (27431)
somgaga1986 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 27431

Sziasztok!

Először is BUÉK!

Kérdésem az lenne, hogy ne tudja e valaki az egyik FAN-klibb vezetőlyének az email címét?

Olyannak kéne aki aktív :-)

Mi a klubb honlap címe?

Másik kérdésem pedig az lenne , hogy hogyan lehet szétszedni az első ködlámpákat ?

Szeretném a belsejét lefújni.

Köszi a segítséget előre is!

uati Creative Commons License 2011.01.12 0 0 27430

Szia!

Mibe került, ha nem titok? Én kívülről szoktam zsírozni.

Előzmény: Lesliev (27427)
uati Creative Commons License 2011.01.12 0 0 27429

Szia!

Pl. a felső részét nézve, előre vagy hátra 45° ? A kép a jobb oldalról készült.

Előzmény: Törölt nick (27420)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.11 0 0 27428

:)

Előzmény: Lesliev (27427)
Lesliev Creative Commons License 2011.01.11 0 0 27427

Más is azt mondta, hogy csere, ezért megvettem a két új határolót. Hát, mit mondjak , az áruk egyszerűen RABLÁS ! Én ezt már büntetném ...

Előzmény: Kimiki (27422)
Bazsa4muse Creative Commons License 2011.01.10 0 0 27426

Köszi, bár nekem nem rémlik ilyen kanyargósnak.

Illetve lenne még pár kérdésem, mert rendbe szeretném vágni hőn szeretett kis pizsómat, és soksok dolog van amit meg kéne csináltatni. Ötletek, tanácsok, hogy érdemes-e, és mennyiért lehet? Ja és a legfontosabb, hol? Mert a márkaszervíz kilőve, és sok szaki utálja a franciákat és inkább szétbarmolja semmint megcsinálja (tapasztalat).

Szóval amikről tudok hiba, és meg kéne csinálni:

1. Váltótartó bak csere (nem tudom motortartóval együtt lehet-e csak)

2. Légkondi kampec

3. Index/ködlámpa/reflektor kar csere

4. Vezérlés csere

5. Vhogy az egész kocsi hátulja magas, nem tudom hogy lehet lejjeb rakni (rugók, lengéscsillapító beállítás kérdése?)

6. és a már említett olajszívárgást előidéző olajcső cseréje.

Most ennyi, és nagyon köszönöm előre is a válaszokat.

Üdv

Előzmény: Kimiki (27425)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.10 0 0 27425

Ha a 9-esre gondolsz, az 6800,- pénz bármelyik Pug márkakereskedésben. A cseréje nem tudom hogy működik, de elég kizártnak tartom, hogy ki kelljen venni a motort.  Szerintem egy kis anyázással cserélhető. :)

Előzmény: Bazsa4muse (27424)
Bazsa4muse Creative Commons License 2011.01.10 0 0 27424

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e alkatrészként magában turbó olajnyomó csövet? Elkezdett ereszteni, és nem találtam, illetve, hogy ennek cseréje csak az egész motor kiszerelésével megoldható, vagy esetleg rá lehet szorítani a kicserélt csövet? 1,4 HDi-hez kéne.

Köszi előre is.

Kimiki Creative Commons License 2011.01.10 0 0 27423

Gyári szervizkatalógusban nem találtam síma, nem ABS-es főfékhengert, de árban egyébként az összes a-körül van amit már írtam. Szerintem nem kell márkaszervizbe vinni,  de mindenképp megbízható szerelőhöz vidd , hisz a  fékkel van gond, ami nem játék!  Épp ezért szerintem senki nem javasolná ép ésszel, hogy rossz fékkel közlekedj akár mennyit is...

Előzmény: Törölt nick (27419)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.10 0 0 27422

A határolót zsírzással még esetleg melehet menteni, bár általában cserés szokott lenni. Ha zsírozni próbálod azt a kárpit lebontása után belülről kéne, mert kívülről nem tudsz a nyikorgó részhez kenőanyagot juttatni.

A képen nem látszik, de hátulról két rugós rész feszül neki a rudazatnak (5-ös alk.) és azt kéne bezsírozni, de csak hátulról férni hozzá.

Előzmény: Lesliev (27421)
Lesliev Creative Commons License 2011.01.10 0 0 27421

Ez volt a nyerő ötlet ! Köszönöm szépen ! A hiba elhárítva, csodásan műxik a mennyezetvilágításom.

Más. (ha még nem vesztettétek el a türelmeteket a sok kérdésem miatt ...) A bal első ajtóm határolója gyakorlatilag nem működik, a jobb első pedig drasztikus csattogásokkal lendül át a "fogáspontokon" . Lehet ezeken a határolókon szabályozni, állítani ? Vagy örökre vasalva, és csak csere lehetséges?

Előzmény: Kimiki (27411)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 27420

BÚÉK !

Lehet már volt téma,de nekem a kipufogós a következő javaslatot tette a középrész,csatlakozásánál található törések megelőzése érdekében.

(ahol a kék nyíl van a lenti képen)

Az alsó motortartóbakon lévő(amibe a féltengelyek mennek) gyári gumigörgőt ki kell cseréltetni egy kompatibilis,de maszívabb görgőre,és a görgőt sem úgy kell visszapréseltetni, ahogy a tervezők gondolták,hanem 45 fokkal elforgatva,mert így a rázkódás nem továbbítódik a kipufogórendszerre.(annyira)

Az így "helyretett" görgő további hozadéka, hogy a sebességváltó nem fog többé rázkódni, és kiugrani sebeségből(főleg kettes fokozat).

Remélem segíthettem,ha még nem volt téma !

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 27419

Az autó nem ABS-es , ez esetleg befolyásol valamit az alkatrész árából ? Megnéztem, úgy néz ki hogy nem ereszt, de ezt majd szerelőnél derül ki igazából . Csak most nem tudom, hogy márkaszervizbe vigyem (Peugeot Central), vagy a Vilko gyorsszervizhez. A márkaszerviz áraitól kicsit félek, de benne vagyok a Főnix programban, azaz 7ezer ft körül van egy óra munkadíj + 20% kedvezmény alkatrészből. Úgyhogy lehet márkaszerviz lesz, csak jussak el odáig.... Amúgy mennyire veszéles így közlekedni egy pár kilómétert azért csak mehetek vele? Fog a fék, csak nagyon mélyen

Előzmény: Kimiki (27418)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.09 0 0 27418

Sima ABS-es 29.000,- a menetstabilizátoros  43.000,- (gyári br. árak) Azért nézd meg nem folyik-e valahol az olaj, mert valószínűbb, hogy valamelyik munkahenger ereszt.

Előzmény: Törölt nick (27417)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 27417

206 1.4 HDi 2004 decemberi autónál (72e km) . Indítás után a fék csak mélyen fog, és teljesen be lehet nyomni, és ha gyorsan nyomkodom a pedált fel lehet pumpálni keményre, utána lassan be lehet nyomni, a kézifék meg nagyon gyengén fog. Betét nem kopott, tárcsa jó, fékfolyadék nem habos. Mi lehet a baj ? Főfékhenger csere? Az mennyibe fáj ha az ? Köszi előre

atiscc Creative Commons License 2011.01.09 0 0 27416

Sehol :D

Előzmény: R-ÖTTT (27415)
R-ÖTTT Creative Commons License 2011.01.09 0 0 27415

Sziasztok .206ccbe hol találom a légtömegmérőt?köszi a válaszokat

Bitwall Creative Commons License 2011.01.09 0 0 27414

Sziasztok!

Lenne valakinek 1db jó állapotú gyári felnije jó áron egy 206-1.1 (2004) kocsihoz?

Bp.

köszi

launtos (kukac) yahoo (pont) com

snake peti Creative Commons License 2011.01.08 0 0 27413

Üdv Urak!

Nekem olyan kérdésem lenne hogy van a csajomnak egy 2000-es 206-osa, 1.6 XS, és a kormánykerék (már cserélve volt sima műanyagra) eléggé kopott. Tudnék hozzá egy 1996-os 306 sportba való bőrkormányt. (Még nem vettem meg) Az volna a kérdésem hogy a légzsák csatlakozója stimmel-e? Nem tudja valaki?

Köszi:Peti

Kimiki Creative Commons License 2011.01.08 0 0 27412

Ha valóban hosszútávú megoldást keresel, akkor keresd Andort a http://peugeot206fanclub.hu/ oldalon (a "Hátsó futómű-meghibásodások" topikban) , vagy itt a honlapja: http://peugeot-hatsofutomuvek.hupont.hu/   Ő sokunknak javított már hátsó futóművet, csak ajánlani tudom!!! Hosszútávú garanciális, megbízható megoldás.

Előzmény: HorneTOM (27410)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.08 0 0 27411

Nem kell kivenni az egész panelt, elég először csak az égőt is tartó átlátszó búrát vedd ki! Legfeljebb tovább bontod, ha nem látod a hiba okát, de onnan már legalább be lehet látni a szerkezetre (szerintem) :)

Előzmény: Lesliev (27408)
HorneTOM Creative Commons License 2011.01.07 0 0 27410

SZiasztok!

Gondolom már sokan találkoztatok a típus hátsó hídjának problémájával: a kerék elkezd dőlni, és ha már eléggé elkopott az a tűgörgős csapágy, akkor szépen kopog, majd csere következik. Nos ezt mi 80e km-nél már elviekben megtettük. most azonban 110e km-nél megint kezdődik a dolog: kopog, és szemmel láthetóan dől a kerék. Az első esemény 80e Ft-omba került, egy felújított híd került elvileg az autóba. Most vagy be lettem csapva picit, és csak egy részét újították fel, vagy lehet hogy 30e km-t bír egy felújított futómű?! egy személyt szállít az autó szinte mindig, kb egy kilométeres távokra, de ezt minden nap, néha elmegy 20-30 km-re, ritkábban 150-200-ra, ed semmi extra igénybevétel nincs ami különös módon ehetné a futóművet.

Másik kérdésem, mert engem zavar hogy nagyon leül a hátulja ha véletlenül megterhelem, hogy hogyan lehet ez ellen tenni? Van e valakinek tapasztalata ezzel? Erősített rugók, vagy ilyen felfújható gumibetét a meglévőbe....

Köszi!

Lesliev Creative Commons License 2011.01.07 0 0 27408

Huhh, hogy ennyire béna legyek, hogy még egy képet se tudok térben elképzelni ... Természetesen a szélvédő felöli oldal a "trapéz" legszélesebb fele, onnan kell nekilátni ... Hétvégén megpróbálom.

Előzmény: Lesliev (27407)
Lesliev Creative Commons License 2011.01.06 0 0 27407

Köszönöm ! Nekem az ötajtós karosszéria hármas számú variánsa van beépítve. Akkor, ha jól látom a szélvédő felől van a fül, tehát az ellenkező irányból, az utastér felöli oldalról kell alányúlni, és kifordítani? Óvatosan megpróbálom ...

kiskanyi Creative Commons License 2011.01.06 0 0 27406

Nekem debica frigok vannak rajta 165/70 14es,ujak,nagyon jól fog hóban is,jégen is,korábban a suzukimon is ilyen gumit használtam,féltem,milyen lesz ezen a nagyobb kocsin,de kiváló!pont kellemesen csúszik vele,irányíthatóan,én igy szeretem.

Patison Creative Commons License 2011.01.05 0 0 27405

Új Pirelli gumik vannak rajta,akkor lehet mégiscsak nagy télre a 195-ös gumi..De virsli gumikkal hogy nézz ki:D Mondjuk érdekes eléggé pörgös a gépsárkány és ezzel a Sebring szettel jól szól:)

Kimiki Creative Commons License 2011.01.05 0 0 27404

Ha ez segít...?

Előzmény: Lesliev (27403)
Lesliev Creative Commons License 2011.01.05 0 0 27403

Ma megtörtént a vásárlás utáni "kötelező" szervíz. Vezérműszíj- és görgőcserék, olajcsere, és az összes szűrő cseréje. Kezd összeállni a kisoroszlán ! Még a rossz helyzetben felrakott bal első ablaktörlőkar is a helyére került, már nem ütközik hangos kattanással az A oszlopon ... Pillananyilag már csak az utastérvilágítás nem műxik, már kérdeztem, nem tudja valaki, hogy hogyan kell leszedni hogy ne sérüljön a kárpit vagy a lámpatest ?

Köszi !

U.I.: Nekem is időnként bekapcsolt az airbag lámpa, nálam nem lehetett akksi probléma, mert szinte új az akksim. Viszont hallottam, hogy az anyósülés alatt lévő csatlakozó KH-ja is okozhatja a hibajelzést. Nos, én ezt kb egy hete kipróbáltam, akksi le, csatlakozó széthúz-összerdug, jól megmozgat, azóta nekem nem jött elő a hiba ...

Kimiki Creative Commons License 2011.01.05 0 0 27402

Azért hűl vissza, mert hűti a menetszél! A csúszkálásra pedig megoldás a jó téligumi, és a gyári méretnél inkább egy mérettel kisebbet tegyél télire. :)

Előzmény: Patison (27399)
kiskanyi Creative Commons License 2011.01.05 0 0 27401

Köszönöm szépen a segitséget,akkor nézek majd bele egy új akksit!

ugyanitt alufelnit keresek a tipusra,ajánlatokat a kiskanyi@freemail.hu cimre várom!

zolimuzli1 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 27400

Üdv kiskanyi

Megerősítve, az előttem író véleményét, egy ideje, már nekem is néha világított, a légzsák visszajelző 2002-es 1.4 HDI-nél, aksicsere után nem jött elő többet.

Előzmény: kiskanyi (27395)
Patison Creative Commons License 2011.01.04 0 0 27399

De azt nem értem, hogy akkor menet közben mért hűlt vissza?!De köszönöm a választ és a képet!..Am van még egy kérdésem..a ti 206-ok is nagyon csúszkál?nem voltam futoműbeállításon,lehet az is az oka..195-ös gumik vannak rajta,lehetséges hogy éppen azért csúszkál?:O

Kimiki Creative Commons License 2011.01.04 0 0 27398

Valszeg nem kapcsol a ventillátorod. Nagy valószínűséggel a ventillátor szabályzó relék haltak meg, de lehet az előtét ellenállás is szar.

A relék egy dobozban vannak szemből bal oldalon, (a zöldek azok) az ellenállás pedig a "G" betű fölött van a ventillátor panelján.

Előzmény: Patison (27396)
Kimiki Creative Commons License 2011.01.04 0 0 27397

A kapcsolóra a válasz, hogy vagy cserés lessz, vagy szét kell szedni kitakarítani és hátha megjavul. Elég tipikus típushiba...

A kijelző -3 és +3 fok közt mindig villog, nem lehet kiiktatni. Arra hívja fel a figyelmet, hogy fagyhat az út (szerintem nem butaság).

A légzsákhibát nagy valószínűséggel azért jelzi, mert haldoklik az akksid. Próbál meg, hogy amikor hibát jelez pár perc után állítsd le, majd indítsd újra. Ha megszünt a probléma, akkor tuti az akksid gyengélkedik.

Előzmény: kiskanyi (27395)
Patison Creative Commons License 2011.01.04 0 0 27396

Sziasztok!Nemrég én is 206-os tulaj lettem. 1.4 ibolya.Eddig megvagyok elégedve a kocsival igaz apró hibák előmásznak,de a legfurább eddig az hogy alapjáraton ment a kocsi a vízem felment pirosig...elindítottam a fűtést,és kerültem egyet..ezekután visszaállt a víz az üzemi helyzetébe?valakinek előfordult már valami ilyesmi?!

Válaszokat előre köszönöm!

kiskanyi Creative Commons License 2011.01.04 0 0 27395

Sziasztok!

kb fél éve vásároltunk egy2002.12havi 206sw 1.4hdi-t,eddig elégedettek vagyunk a megtett 10e km után!1-2apróbb hibáról szeretnék kérdezni:

1:menet közben néha ha megy a reflektor,egyszercsak magától visszaurgik tompitottra,ez mitől lehet,nem mindig csinálja.

2: -3tól +3fokig villog a kijelzőn a külső hőmérset az óra helyén,idegesitő,és nem lehet látni az órát,ezt ki lehet valahogy kapcsolni?  3:néha inditás után ég a kijelzőn a légzsák visszajelzője,de ezt sem csinálja mindig!

egyenlőre ennyi,remélem tudtok tanácsokat adni.

mr.debutante Creative Commons License 2011.01.03 0 0 27394

szia...igen gondoltam hogy fényezés még egy 20e...viszont nem tört csak repedt...gondoltam műanyagossal csináltatom,és akkor nem kell cserélni csak fújni

Előzmény: aronpapi (27393)
aronpapi Creative Commons License 2011.01.03 0 0 27393

Üdv!

Igaz, hogy az enyém kicsit öregebb (2003) és nem színrefújt a betét, de amikor az enyémbe is beleghajtottak hátulról, a javításhoz külön kellett hozzá megrendelni a betétet.

Viszonylag olcsó beszerezni (5-8e), de a fényezés meg fogja dobni az árát rendesen ...

Előzmény: mr.debutante (27390)
mr.debutante Creative Commons License 2011.01.02 0 0 27392

hűűű nem mondom van gondod!!!!!!!!!!Szerintem mindenképpen valami villamosságis tud erre megoldást.............

Előzmény: béluska62 (27391)
béluska62 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 27391

Szevasztok! A segítségetek kérem,mert peugeot 206-os autóm a kuplung benyomásakor leáll,de utána beindul.

A másik gondom pedig,hogy a tompított fényszóró lekapcsolás után nem alszik el,a ködlámpa magától kigyullad,reflektor felkapcsolás után nem vált át,de ha igen akkor nem lehet vissza kapcsolni tompítottra.Hátsó ablaktörlő szivattyúja nem áll le,kinyomja az egész vizet a tartályból.Remélem,hogy Ti tudtok segíteni!

mr.debutante Creative Commons License 2011.01.02 0 0 27390

Üdv...Sikeresen a szomszéd megtolatta a kocsinkat és a hátsó lökháritó betétje...ami nekünk színrefújt sérült....Az lenne a kérdésem,ez egyben van a lökháritóval,vagy a betét külön javitható?Az autó 2007 es a nagy lökháritós asszem:-)

bzs12 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 27389

budapest

rspeti Creative Commons License 2010.12.31 0 0 27388

Szia!

Ha az akksid jó, vidd el egy autóelektromos szerelőhöz, az indítómotoroddal lesz baj!

(Hol található helyileg az autó?)

Üdv: Peti

bzs12 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 27387

Üdv!

Kellene egy kis segítség, 206  1.4 benzinesem van. Hidegben nem indul, csak annyit lehet hallani, hogy "kat".. Betolás után újra lehet indítózni, elindul. Az aksija jó, ki lett mérve. Volt-e valakinek hasonló "élményben" része, tudje-e valaki orvosolni ezt a problémát? Köszönöm szépen! Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

Lesliev Creative Commons License 2010.12.31 0 0 27386

Nos, köszi a titkot, ígérem nem tartom magamban, ha kérdezi bárki, én elárulom ... :-)

Az enyém egy soros kijelző, mindkét oldalán egy-egy gombbal, és gyújtás nélkül nem műxik, járó motornál pedig mindkét gomb megnyomására az idő vált hőmérsékletre, vagy fordítva (a kiinduló jelzéstől függően), majd néhány másodperc múlva visszaáll az eredeti helyzetbe. Csak álló motorral, de gyújtás alatt jön fel a "setup".

A következő problémámat is sikerült leküzdenem, a rádió nem talált állomásokat, a CD rendesen működik. Kiderült, mikor sikerült végre kioperálnom a rádoót a fészekből, hogy az antenna csatlakozó le van tépve, és nincs is meg. Vettem csatlakozót, beforrasztottam, meglettek az állomások. Igen ám, de a rádió (nem gyári) minden motorleállítás után elfelejtette a beállításait! Újra kioperáltam, kimértem, fel kellett cserélni a tápcsatlakozón a piros vezetéket a sárgával. Így már a memória tartalom is megmarad.

A következő problémám, hogy nincs belső világításom. Az ajtók nyitását érzékeli, mert a középkonzolon pontosan kiírja, hogy melyik ajtó nyílt ki, de az utastér világítás nem műxik. Következő kérdésem: hogyan lehet kivenni a lámpatestet, hogy az izzókat és a kapcsolókat ellenőrizni tudjam? Gondolom alá kéne nyúlni csavarhúzóval, de elég keményen áll, nem szeretném letörni egyik fülét sem, milyen irányból kell nekilátni?

Köszi az eddigi és az elkövetkező segítséget, és minden topiclakónak

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK !!!

Előzmény: Kimiki (27385)
Kimiki Creative Commons License 2010.12.30 0 0 27385

Na akkor megosztok egy államtitkot...:)

Szóval először is több féle kijelző létezik, van egy, kettő, illetve több soros, és van egy, ill. két gombos. Először is nem írtad, hogy a tiéd milyen, bár én csak a két gombos kétsorost ismerem... Nos ennél a típusnál mindegy a gyújtás vagy hiánya, bárhogy működik. A bal oldali gombot kell 3mp-ig benyomni, ekkor bejön a setup. Aztán a kijelzőn elkezd villogni a beállítható dolog. Ezt a bal vagy a jobb (erre nem emlékszem) gombbal módosíthatod, a másikkal meg logikusan a változtatni kívánt menüket tudod váltogatni.

Előzmény: Lesliev (27384)
Lesliev Creative Commons License 2010.12.30 0 0 27384

:-) ... De melyik az a beállító gomb ??????? Ez valami államtitok? Nagyon köszi a válaszokat, azt mindenki leírta hogy tartsam nyomva, de hogy mit, és mikor azt valahogy mindenki elfelejtette ... Nos maradt a kisérletezés. Szóval a középkonzol BAL OLDALI gombját kell hosszan (kb 3 sec) nyomva tartani GYÚJTÁS ALATT, de NEM járó motorral, így jön elő a "setup" Itt lehet dátumot, időt, a kijelző nyelvét, és a hőmérő mértékegységét beállítani.

Azért tényleg köszönöm a válaszokat, mert halvány gőzöm sem volt, hol-mit állítsak, és valami infót azért kaptam, csak nem eleget :-) 

Biztos lesznek még kérdéseim később, majd jelentkezem (ezt nem fenyegetésképp mondom ...)  :-)

Előzmény: Petör (27383)
Petör Creative Commons License 2010.12.30 0 0 27383

Hello

csak tartsd nyomva hosszan, amíg el nem kezd villogni - onnan ha jól emlékszem bal gomb funkcióválasztás, jobb gomb kiválasztott funkció változtatása.

Előzmény: Lesliev (27382)
Lesliev Creative Commons License 2010.12.30 0 0 27382

Köszi !

Az "óra beállító gomb" a középső konzolon a display melletti jobb, vagy bal oldali ? Lényeges, hogy mikor próbálkozok akkor áll a motor, vagy gyújtás alatt kell, vagy járó motornál ? Mert járó motornál nekem csak a hőmérséklet kijelzésről vált órára, vagy vissza, bármelyik oldali nyomógombot nyomom meg, és néhány másodperc múlva automatice visszaáll a kiindulási állapotra. Tehát pontosan hogyan lehet bejutni a "setup"-ba?

Előzmény: mr.debutante (27381)
mr.debutante Creative Commons License 2010.12.29 0 0 27381

Szia.Nos a nullázás az elöttem szóló szerint anni kiegészitéssel,hogy a jobb oldali gombot kell nyomva tartani-.A nyelv váltás pedig a középső konzolnál felűl az óra beállitó gomb nyomogatásával történik....

Előzmény: Lesliev (27379)
szekeresroland Creative Commons License 2010.12.29 0 0 27380

Hello!

A szervízperiódust úgy tudod újraindítani, hogy bedugod a kulcsot, a műszerfalon lévő bal vagy jobb gombot folyamatos nyomvatartása mellett gyújtást adsz. Ekkor elindul egy számlá 9-től visszafelé. Ha elérte a nullát, akkor újból 20.000 km-ed lesz hátra. Sajnos már nem emlékszem, hogy melyik gombot kell nyomni. Nekem Citroen C5-öm van, azzal szoktam keverni, mivel azon is így működik csak a másik gombbal :)

Azt nem tudja valaki, hogy a fékdobot hogy kell levenni?

Üdv: Roland

Előzmény: Lesliev (27379)
Lesliev Creative Commons License 2010.12.29 0 0 27379

T. Topiclakók !

Szeretnék "bejelentkezni" a topicba, néhány napja vettem egy 206 1,4 HDI-t. Tetszik a kisautó (eddig nagyobb családi autóm volt, de totálra törték ...), és kezdem már égészen megszokni. Van viszont pár dolog, amit szeretnék megváltoztatni, ehhez kérnék segítséget Tőletek. Tudom olvassak vissza, de több tízezer hozzászólást végigolvasni több időbe telik ... Nos, az autó kijelzője franciául beszél, gondolom valahogyan át lehet állítani, ha nem is magyarra, de legalább angolra, hogy én is megértsem. Ugyanígy a külső hőmérséklet kijelzés Farenheit fokban írja ki a hőmérsékletet, ezt szeretném a megszokott Celsius fokra állítani. Légyszi' írjátok le, hogy hogyan tehetem ezt meg ! Először még a műszerfal világítás fényerejének állítását sem találtam (nagyon halvány volt), de arra rájöttem, hogy a bal oldali nyomógomb folyamatos nyomásával állítható, mint egy "dimmer". Szertném még megtudni, hogy az indításkor megjelenő villáskulcs ikon, és a mellé írt szám (nyilván az olajcseréig hátralévő kilómétereket jelzi) ez kézzel törölhető?  Vagy "észreveszi", hogy volt olajcsere, vagy muszáj szervíz-számítógéppel törölni? Merthogy a vásárlást követő kötelező szervízt szeretném megcsinálni (szűrők, olaj, vezérműszíj, generátorszíj csere). Nnnna, hirtelenjében ennyi kérdésem volna (jó sok), és később biztosan felmerül még néhány, légyszíves segítsetek. Előre is köszönöm !

Lesliev

aronpapi Creative Commons License 2010.12.28 0 0 27378

Köszi, megpróbálom.

Boldog Új Évet Kívánok Neked és Mindenkinek!

Előzmény: Kimiki (27371)
veciv6 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 27377

Esetleg hátha valakit érdekelne-bontásból megmaradt komplett 206 1.4 8v ECU szett "Sagem"(2002-es sw-ből).....

Baráti 20k-ért......

v43 1105 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 27376

Sziasztok!
1.4-benzineshez kellene nekem egy ékszíjtárcsa, valakinél lenne elfekvőben??
üdv: v43 1105 

B.Gabi1 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 27375

Sziasztok! Új vízhűtő került a 206-osomba.  Kb. mennyi folyadékkal kell feltölteni?

Üdv: Gábor

tamtomi Creative Commons License 2010.12.27 0 0 27374

Üdv. mindenkinek.Nekem egy 206 1.4 hdi m van,és a gázolaj rendszerben a szívó ágban az egyik gyorscsatlakozónál levegőt szív a rendszerbe.Lehet valahol vásárolni ehhez a típushoz csatlakozót cső nélkül?Mert csővel együtt mindet kicserélni az horror.Előre is köszönöm a segítségeteket Üdv. Tomi

krisztianqn Creative Commons License 2010.12.25 0 0 27373

Sziasztok!

Eladó 4db 14"-os gyári 206-os dísztárcsa szép állapotban.

Üdvözlettel:

krisztianqn 

gyikka Creative Commons License 2010.12.25 0 0 27372

Sziasztok!

Szerintetek megéri 206 cc-t venni? Jók ezek a peugeotok?

Üdv: Gyula

Kimiki Creative Commons License 2010.12.24 0 0 27371

Hali!

Szerintem csak gyárit kapsz, ilyemit általában nem csinálnak utángyártottban, és az utángyártott alkatrészekkel foglalkozók is gyárit szoktak beszerezni, némi haszonnal. ;)  Gyári ára 7000-12000 közt van, típusfűggő. Egyébként a cseréhez vedd le a jobb első kereket, szereld ki a belső műanyag doblemezt, ezután símán és kényelmesen hozzáférni a mosó berendezéshez.

Előzmény: aronpapi (27369)
meszab2 Creative Commons License 2010.12.23 0 0 27370

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet !!!

aronpapi Creative Commons License 2010.12.23 0 0 27369

Üdv Mindenkinek!

Úgy néz ki, behalt az ablakmosó szivattyúm (bizti rendben).

Tud valaki olyan helyet, ahol emberi/megfizethető áron lehet kapni? (bontottat nem szeretnék)

Esetleg tud valaki ki- és beszerelési tanáccsal, vagy rajzzal ellátni?

Előre is köszi a válaszokat, üdv: Áronpapa

Hoffybill Creative Commons License 2010.12.22 0 0 27368
mr.debutante Creative Commons License 2010.12.21 0 0 27367

Ha a napokban vetted...akkor go vissza.....ennyi..............

Előzmény: R-ÖTTT (27363)
mr.debutante Creative Commons License 2010.12.21 0 0 27366

hnát nem tudom a hiba okát de hogy nem az izzó kiszedése a megoldás az tuti..

Előzmény: DRW518 (27365)
DRW518 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 27365

Sziasztok!

2004-es évj.-ú 206 1.1 benzinesnél világít a sárga lámpa, látszó/érezhető hiba nincs, de néha el is alszik.

Katalizátorral kapcsolatos a probléma?

Mit lehet ezzel tenni? (Aksisaru levétele után is csinálja)

Kikötni esetleg (izzó kivétele?), ha igen könnyen szétszedhető?

Petör Creative Commons License 2010.12.21 0 0 27364

Hello

olvass vissza pls vagy Vatera.

Előzmény: csocsics75 (27362)
R-ÖTTT Creative Commons License 2010.12.20 0 0 27363

Sziasztok.A napokban vettem az asszonynak egy 206 cc-t és van egy hibája amit elfelejtettek közölni.Azt csinálja amikor bemelegszik és mondjuk dugóba araszolunk FÉKEZÉS UTÁN ELKEZD AZ ALAPJÁRAT INGADOZNI ÉS LEÁLL.Mi lehet a probléma?egr jó alapjárati motor cserélve,lambda szonda cserélve.

csocsics75 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 27362

Sziasztok!

Nekem egy 206 1.4 HDI-m  van és az a gondom,hogy beszakadtak a gombok a kulcson.

A szervizben olyan horribilis árat mondtak, hogy beájultam. Valaki tudna nekem segíteni ?

tebalu Creative Commons License 2010.12.17 0 0 27361

Eladó 4 db Foudre tipusú 206 alufelni 28-as ET-vel 6X15ös méretben.

érdeklődni itt fórumon vagy telefonon (70)771-2272

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 27360

Sziasztok,neten nem talaltam leirast. De talan Ti tudtok segiteni. Hogyan tudom a kodlampatesteket elol kicserelni? Bonyolult muvelet? milyen szerszamok kellenek? Koszi elore is, jo hetveget!

IZ4107 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 27359

Kösz, beadom neki!Ha OK., jelentkezem!

Előzmény: tebalu (27358)
tebalu Creative Commons License 2010.12.15 0 0 27358

12-13 körül is tudok adni olcsó kategóriás lengőkart. 15-ért QH-t, 16-ért Febit...

így már talán könnyebb lesz beadni neki :D

Előzmény: IZ4107 (27356)
alfer Creative Commons License 2010.12.15 0 0 27357

Köszönöm az infókat!

Előzmény: mr.debutante (27352)
IZ4107 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 27356

Köszönöm!Valóban, minőségi cuccért nem sok az ár. Megpróbálom beadagolni az "okos pénzügyminiszternek",hogy megfelelő lenne a kocsijába. Bár nem én döntök ebben, egy nőnemű autótulajdonosnak nehéz megmagyarázni, számára megmagyarázhatatlan összefüggéseket.   :-) Még egyszer kösz!

Előzmény: tebalu (27353)
tebalu Creative Commons License 2010.12.13 0 0 27355
vez.szij csere 120nal megvolt? ha nem akkor ott keresd a hibat. fogatugras, szakadas stb. vagy eltort egy gyurud de az 206nal nem gyakori
Előzmény: RoadKing (27325)
tebalu Creative Commons License 2010.12.13 0 0 27354
siman megtudod csinalni. 206fanclub forumon Monsieur Balazs neven megtalalsz es segitek.
Előzmény: lagunazoli (27326)
tebalu Creative Commons License 2010.12.13 0 0 27353
szia! a szilenteket ki lehet bennük cserelni. de sokszor a gömbfej maga log ezen pedig csak a csere segit. nekem bal oldalim van egy db lemforder markaju 29555 01es cikkszamu vagyis az erositett amit a Sport modellekbe szereltek gyarilag. bontatlan csomagolasban van olyan aron adom amennyiert meg simat sem kapsz a boltban. jobbost is tudok ennyiert. 20ezer forintot kerek erte. ez a top marka futomuben ezert ha beered nonemebbel is akkor arra is tudok kedvezmenyt, tehat olcsobb is lehet. ha kerdesed van, tel: 0670/771-2272
Előzmény: IZ4107 (27342)
mr.debutante Creative Commons License 2010.12.11 0 0 27352

igen,1.4 Hdi Trendy +....

Előzmény: alfer (27351)
alfer Creative Commons License 2010.12.11 0 0 27351

Részecskeszűrő van benne?

Előzmény: mr.debutante (27350)
mr.debutante Creative Commons License 2010.12.10 0 0 27350

ja...így szaladnak az éve....3,5 éve

Előzmény: mr.debutante (27349)
mr.debutante Creative Commons License 2010.12.10 0 0 27349

2,5 éve napi szinten használjuk.....csak a kötelező (olaj,szűrők..fékbetét)szervizelést igényli.....Nekem bevállt

Előzmény: alfer (27348)
alfer Creative Commons License 2010.12.09 0 0 27348

Üdv! A 307 topicból "ugrottam" át, mert a feleségemnek venni kell egy kisautót és persze, hogy a 206-os tetszik neki.

2002-2004-es évjáratú 1.4 HDI -re gondoltam. Jó motorok azok? Adjatok tanácsokat melyik típusú motor a legjobb. (tudom ez egy kicsit szubjektív, de akkor is:)

Nem muszály, hogy dízel legyen, de mivel nekem is az van, hát...

IZ4107 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 27347

Kösz a választ oroszlán.

PEU szerviz, időszakos átvizsgáláson volt a kocsi, ott jelezték a hibát a munkalapon, árajánlattal, gyári vs. utángyártott cucc árlistával. Gondoltam, hogy nem szükséges az egészet kicserélni, ha nincs törés vagy deformitás a fémen. Elég a szilenteket cserélni, lehet is, de mi a helyzet a lengőkaron lévő golyós csuklóval? Nem néztem még alá, de megteszem. Cserét szakemberre bízom, de szeretnénk minél olcsobban megúszni.

Köszönöm a választ előre is.

Előzmény: ezustoroszlan (27344)
Rerrietlub Creative Commons License 2010.12.04 0 0 27346

Szia!

Köszi, a segítséget sikerült megoldani a problémát, szétszedtem a pótféklámpánál, kitisztítottam, összeraktam és minden ok.

Viszont a duda még mindig nem jó, átnéztem a biztosítékokat is, azok jók, de mégsem szól.

Előzmény: Kimiki (27345)
Kimiki Creative Commons License 2010.12.03 0 0 27345

Így néz ki a rendszer.

Nézd át lehet, hogy meg van törve, vagy ki van szakadva valahol, és nem jut el hátra a víz.

Előzmény: Rerrietlub (27343)
ezustoroszlan Creative Commons License 2010.12.03 0 0 27344

IZ4107 - rögtön mind a két lengőkart? hány km van ezekben a lengőkarokban?

általában a jobb oldali megy tönkre hamarabb, mert az út széle általában hiányosabb.

vagy száraz időben recseg, kopog? nedvesben hallgat? akkor a szilentek kiszáradtak. Ezt már ránézésre is látod, hogy szétszakadt, rozsdás.

alábújsz az autó alá és a kerekeknél lévő szilenteket egy feszítővel megfeszegeted és ha egy kicsit is elmozdul, csere. (a bal később szokott, nem padkázod le, ritkábban mész kátyuba vele..)

az új lengőkarban is új szilentek vannak.

Szervíz alatt mit értesz? szervíz könyv által előrírt idő, Peu szervíz, vagy haver szerelő?

mert a szerelők fogják a lengőkart és elviszik oda, ahol hővel kicseréli valaki a két szilentet a lengőkarban.

Nekem rázott a kormány, elvittem, mondták lengőkar, kicseréltem, 84 ezer forint.

Még mindig rázott, elvittem a Marso-ba gyorsszervízbe. Megmértük a lengéscsillapítókat, 42%-osak, 40-nél csere - tehát tavasszal. Majd kiderült, hogy a jobb első felni belső ívében van egy nyolcas - megette egy nagyobb kátyú - és amiatt ráz, húz, szedi ki a kormányt a kezemből. Kicseréltük a hátsó kerékkel, és azóta szinte tökéletes, meglepődtem, amikor eljöttem a marsóból, hogy ez ennyit számított. A lengőkarokat is megnéztem, és ... nem tudom, hogy ezek az én lemförder lengőkarjaim-e, amit a szerelő kezébe adtam.

Előzmény: IZ4107 (27342)
Rerrietlub Creative Commons License 2010.12.02 0 0 27343

Sziasztok!

Meg tudja nekem mondani hogyan tudom szétszedni a hátsó szélvédő mosónak a fúvókáját, ötajtós, nem kombi, 206, 1.4 Hdi-nek? Nem nyomja a folyadékot, csak zúg, meg töröl a lapát. Tűvel próbáltam, de nem nagyon ment bele. Az első működik tökéletesen, csak a hátsó nem.

Ezenkívül kürt szerelésben szeretnék tanácsot kérni a hozzáértőktől, mert egy pár napja nem szól és egyre jobban zavar. Nem is próbálkozik. A csatit megmozgattam, úgy tűnik a helyén van.

Előre is kösz mindenkinek a választ.

Üdv.

IZ4107 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 27342

Sziasztok!

Feleségem 206 1.1 első lengőkarjait cserélni kellene a szerviz szerint. Elég borsos áron mérik ezt az alkatrészt, de találtam szilenteket olcsón. Érdemes-e javítani a szilentek ceréjével?

szasza406 Creative Commons License 2010.11.27 0 0 27341

Sziasztok márkatársak!

van egy feleslegessé vált acélfelni garnitúra:

6X15  4X108  ET27

ha valakit érdekel, privibe vagy ide: szasza406@totalcar.hu írjon.

üdv.:

Szasza

Robz Creative Commons License 2010.11.27 0 0 27340

Sziasztok!

PUG 206 1.1 2003-as vasnál van lehetőség a tárolt hibák kivillogtatására?

Az öregemnek van ilyen és elkezdett "lámpázni" neki. Nekem Opeleim voltak eddig, ott mindig volt lehetőség ilyesmire.

Akár csatiba dugott leddel, stb, minden megoldás érdekelne.

Előre is köszi az infót, ha tud valaki segíteni.

PAIK Creative Commons License 2010.11.26 0 0 27339

Üdv mindenkinek!!

Azt szeretném kérdezni,hogy valaki meg tudja-e mondani hol található a hűtőviz leeresztő csavar a motorblokkon.(nem a hűtőradiátoron)

1.4-es 206 benzines auton.

Elöre is köszönöm

Rerrietlub Creative Commons License 2010.11.26 0 0 27338

Szia.

Köszi a választ, azt eddig is gyanítottam, hogy haldoklik az akksi, csak nem gondoltam, hogy összefüggésben van a kettő.

Valószínűleg igazad lesz, mert csak akkor csinálja, ha huzamosabb ideig áll az autó. Nyáron amíg ugye meleg volt, semmi ilyesmit nem tapasztaltam.

Be fogom méretni az akksit és cserélem ha ez lesz a sorsa.

Üdv.

Előzmény: Gyula65 (27337)
Gyula65 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 27337

Helló!

Nálam is ez volt. Jelzi, hogy az aksi halálán van. Vizsgáltasd be, mielőtt cseréltetnéd!

Aksi csere után megszünt a jelenség.

Üdv!

Előzmény: Rerrietlub (27335)
ifjtomposcsaba Creative Commons License 2010.11.26 0 0 27336

Sziasztok!

Egy kérdéssel/ kéréssel fordulok hozzátok!

Van egy Peugeot 206 típusú 1.1 benzines autónk. A hiba a következő vele.

Ahogy megjön a hideg idő, vagy párás idő az autó nem akar elindulni. rárakod a gyújtást elindul az ablaktörlő. utána bikázásra pöccre indul. A minap rámértem amper mérővel hogy vmi csipegeti e az akksit. Hát igen..Valami szépen lassan 1-1.3 ampert vesz fel. De ez változik folyamatosan. Lesz belőle 0,8 A 0,9 A 1,2 A de nem mindig. Rájöttem hogy ha az ajtókapcsolót cseszegetem, akkor a műszerfal mutatók felugranak a kilóméter állás eltünik és az amper felvétel is megszűnik. Találtam egy stekkert a bizti házba megy be, amit ha lehúzok elmegy a kilóméter óra, de akkor nincs is 1,3 amperes áramfelvétel. Gondol egyet az autó és utána meg hibátlanul közlekedünk vele 2 hétig. Utána ismét ez a hiba.

Valaki esetleg találkozott ilyen hibajelenséggel? A segítségeket elörre is köszönöm! Mert én már 2 napja csak találgatok hogy mi lehet a gond...

Rerrietlub Creative Commons License 2010.11.26 0 0 27335

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.

Nekem is 206-os van, 2004-es évjárat, 1.4 Hdi, 104 ezer km-rel.

Azt vettem észre mostanában, hogy amikor hidegen indítom a verdát, mondjuk reggel először, vagy ha izzítania kell, akkor pontosan abban a pillanatban amikor beindul a motor, egy fura "ping" hangot ad ki a kocsi. Ez nem az a sípolás, amit akkor hallani ha nyitva van az ajtó miközban jár a motor, vagy égve maradt a lámpa. Valami  hibaüzenetnek tűnik de a műszerfalon nem jelez ki semmit, be is indul könnyen, szépen jár, stb...

Ha öt percig megyek a kocsival, majd leállítom, újraindításnál már nincs ez a hang.

Valakinek valami ötlet?

Köszi...

Kimiki Creative Commons License 2010.11.25 0 0 27334

Bár melyik Peugeot szalonban kapsz 750,- forintért újat!

Előzmény: klaszlo74 (27333)
klaszlo74 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 27333

Sziasztok ,ablakmosó tartály kupakját keresek ! ..hol és mennyiért kapnék? ..esetleg ha van valakinek Bp-en átvenném -megvásárolnám nem horror áron..

üdv 

Kimiki Creative Commons License 2010.11.23 0 0 27332
Előzmény: Khaosboy (27331)
Khaosboy Creative Commons License 2010.11.23 0 0 27331

Üdvözlök mindenkit. Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy 2000 évjáratú 206-om van klímás ,középen a rádió felett csak az

óra kijelzője van.
a problémám a következő:
onnan ahonnan a hátsó ablakfűtést,klímát stb... lehet kapcsolni jön

2 kábel köteg. Az egyik a ventilátor 4 fokozatát kapcsolja ez egy

soros csatiba megy aminek 6 lába van. Viszont van egy másik ugyan

olyan csatlakozó ami a klímát,hátsó ablakfűtést, valamint a panel

megvilágítását szabályozza. Ennek a vezeték kötegnek nincs meg a párja

ami megy a biztosíték tábla felé a BSI-hez megy. Ha valakinek hasonló

206-osa van lenne olyan szíves megmondani nekem, hogy van bekötve,

(melyik vezeték hova van) esetleg ha lehet képekkel?? mert már 10

bontót bejártam de sehol nem találok az enyémhez hasonló 206-ost, hogy

vegyek egy olyan kábelköteget, vagy lenézhessem a bekötését.
Előre is köszi.(e-mail: kortvelyesizsolt85@gmail.com)

mr.debutante Creative Commons License 2010.11.18 0 0 27330

szerintem erre itt keresni a hibát.......ezer dolog lehet...inkább szerviz...

Előzmény: lovasgeza (27329)
lovasgeza Creative Commons License 2010.11.18 0 0 27329

Üdv mindenkinek!

Olvasgattam az edigi hozzászólásokat, de nem találtam választ.

Mi lehet a baja egy 2004-es Peugeot 206 1.4 HDi-nek, ha hidegen is, melegen is nagyon nehezen indul?

Akksi ok, teker rendesen, és eddig mindig be is indult, csak sokára...

lagunazoli Creative Commons License 2010.11.15 0 0 27328

ja,    lehangoltál,de azért kössz a választ!!! :-(

Előzmény: Kimiki (27327)
Kimiki Creative Commons License 2010.11.15 0 0 27327

Nem olyan egyszerű, de biztos nem lehetetlen. Először is kell egy hőmérséklet jeladó(gyárilag a jobb tükörben van, ára durván 6-8000 Ft, vagy bontóban keresni). A jeladó jelét gondolom  a BSI kezeli, úgyhogy először is oda kéne továbbítani, tehát megint egy akadály...Aztán ott van a csati, amit ugye ki kéne mérni mi-micsoda, vagy valahonnan megtudni, aztán átkötni......   Hát én tuti nem fognék bele, de ha Te mégis akkor én a helyedben bontóba keresnék egy komplett jeladót+csati kombinációt, és úgy próbálkoznék! 

lagunazoli Creative Commons License 2010.11.14 0 0 27326

Sziasztok

Egy 2000évjáratú 206-om van,középen a rádió felett csak az óra kijelzője van.Most hozzájutottam egy ujjabb fajta kijelzőhöz ami rádiót és külső hömérsékletet is kijelez.Totál passzol a régi helyére,csak a csati teljesen más.Van lehetőség hogy legalább az időt és a külső hőmérsékletet kijelezze?

RoadKing Creative Commons License 2010.11.13 0 0 27325

Egy problémám van!

Van egy 1.1es 2003-es 206osunk, ma valami csörögő hang jött a motorból,de nem állt le,miután leállítottuk akkor többet nem indult el.CSak 130e van benne.

Inditózásnál olyan hangja van mintha nem lenne kompresszió.

Valami ötlet?

mr.debutante Creative Commons License 2010.11.13 0 0 27324

Ha nem is cseréled ki az AC-t akkor legalább a kalapácsnyél mindig legyen a kocsiban:-)

Előzmény: deiter (27322)
Kimiki Creative Commons License 2010.11.12 0 0 27323

Szerencsés vagy... :)  Az enyémhez csak a hátsó ülés felől, bontással férni hozzá.

Előzmény: deiter (27322)
deiter Creative Commons License 2010.11.12 0 0 27322

Hát hála isten nem a tankban helyezkedik el hanem az alvázra van erősítve és némi akrobatikus aláfekvéssel simán odafért a kalapács.

Előzmény: Kimiki (27316)
NAD-H Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27321

Sziasztok!

Van egy teljesen új, krómozott,fémháza Peugeot-os 4gb-os pendrive-om.

http://kephost.hu/image-A8F9_4C94915C.jpg

Esetleg ha érdekel valakit...

(Elnézéseteket kérem, ha nem kellett vna ide írnom ezt.)

sz_v Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27320

Jó tudni :) abból pont van a megfelelő cikkszám is, akkor az lesz. Mégegyszer kösz.

Előzmény: Kimiki (27319)
Kimiki Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27319

A TRW az a gyári! Utángyártottból a Lemfördert vagy  a Febit javaslom, a többi hosszútávon tuti drágább! :) 

Előzmény: sz_v (27318)
sz_v Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27318

Nagyon szépen köszönöm! Sikerült a regisztráció is a megadott linken. Alvázszám alapján is ugyanezeket hozta föl, amiket te írtál.

Utángyártottból melyik márkák elfogadható minőségűek?

OCAP, SIDEM, TRW?

Gondolom a Meyle, LEmförder, Febi a jobbak.

Az utángyártottaknál is van gyári szám feltüntetve, de némelyiknél nem stimmel, úgy tűnik azok a CC-hez vannak, mert abból is van 1.6, 16V-s.

Előzmény: Kimiki (27317)
Kimiki Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27317

A 90 lovas 1.6-osé: Bal o. 3520 G8, vagy 3520 W0

Jobb o. 3521 C8, vagy 3521H9

A 110 lovas 1.6-os: Bal o. 3520 P2, vagy 3520 V6

Jobb o. 3521 K2, vagy 3521 R7

A "vagy" azért van, mert új gyári számokon vannak már, és az első szám még a régi!

Pontosan alvázszám alapján lehetne megtudni, de valóban van különbség.

Előzmény: sz_v (27308)
Kimiki Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27316

Hogy ütögetted kalapáccsal?? Csak némi bontás után férni hozzá...

Előzmény: deiter (27313)
Kimiki Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27315

http://public.servicebox.peugeot.com/

Be kell regisztrálni, és működik.

Előzmény: sz_v (27308)
Petör Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27314

Hello

szintén zenész - most kezdte a zajongást valami, szerintem hétvégén/jövő héten szétszedem és megnézem. Ha találok valamit, megírom.

Előzmény: PPL_flyer (27310)
deiter Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27313

Sziasztok . Olan kérdésem lenne hogy a peugeot 206 sw  ac pupája tegnapi nap megszorult és átszervezte az egész reggeli indulásom: ma megütögettem kalapács nyelével és csodák csodája elindult az autó. Kérdés az hogy ez a probléma majd az Ac cseréjét fogja eredményezni vagy elbirja még egy pár évig. Amúgy 1999evjáratú az autó és tavaj cseréltem le a gyári aksit:)

deiter Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27312

szia én Turbó diesel motor olajat raktam bele és csodásan működik

Előzmény: bigenzo (27299)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27311

Sziasztok! van egy pegaut 206, 2005-ös évjáratú autója a páromnak, és a központi zár a távirányótájaval nem működik az elem csere óta, a kérdésem az lenne hogy hogyan tudnánk betanítani a kulcsot, mert a gyújtásba rakom nyomom a gombot módra nem reagál van esetleg valami másik módszer amivel betunánk tanítani???Előre is köszönöm a segítséget

PPL_flyer Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27310

Halli! Valaki meg tudná mondani, hogy a műszerfal mögül balról mi rezolnál? már több 206-ban is hallottam.

Nem tudom mi lehet az, én is hallom az enyémben rosszabb utakon. A műzerfal mögött lehet valami elbújva, nem hiszem hogy egyszerűen megszűntethető lenne :( 

Előzmény: csaby77 (27294)
PPL_flyer Creative Commons License 2010.11.11 0 0 27309

Castrol Magnatec 10W-40.

Előzmény: bigenzo (27299)
sz_v Creative Commons License 2010.11.10 0 0 27308

Üdv,

tudtok olyan oldalt, ahol a gyári alkatrészek cikkszámát lehet megnézni? Olyanra gondolok, mint ez a BMW-s oldal (http://www.realoem.com/bmw/)

Ha nem, meg tudnátok mondani, hogy a 206 XS (2000.12. havi, 16v) lengőkar különbözik valamiben a többi 1.6-osétól? Márkaszervízben azt mondták, hogy az XS-nek másmilyen van, fridcar, unix, stb nem tesz különbséget XS, meg nem XS között. Ami lengőkarokat találok, azok meg a CC-khez vannak.

Még egy kérdés volna, hidegindításnál, illetve amíg hideg a motor alapjáraton az autóban ülve nagyon erős vibráció, rezonancia lép fel. Mi okozhatja ezt?

Előre is köszönöm a segítséget, tippeket.

Gyula65 Creative Commons License 2010.11.10 0 0 27307

Ügyes!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (27306)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 27306

Ő biztos egyről beszélünk,ennyire nem volt bonyolult.

Akitől vettem a kulcsházat azt mondta,hogy az egészet át lehet szerekni egy mozdulattal(az immot, meg az elektronikát sikerült is), de a  kulcstoll nem akart kijönni a régi kulcsházból nagyon össze volt gyógyulva,de fűrész, és némi pirománia segítségével én győztem ! 

Ez utóbbihoz azért folyamottam,mert nem akartam szétcseszni a tollat(de azért egy kicsit sikerült) :(

Így megvolt cakli-pakli 4500 ft-ból. :)

Előzmény: Gyula65 (27305)
Gyula65 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 27305

Helló!

Nekem volt, hasonló problémám ( a nyomógombok beszakadtak).

Megoldást keresve a következő lehetőségekkel találkoztam:

Peugeot szervízben megrendelve az kulcs kód alapján: 25000-28000 Ft+ betanítás 4000-5000 Ft.

Szervíze válógatja, átfutási idő kb. 2 hét.

Kulcsosnál (kinai) kulcs : kb 10000 Ft. 

1.Az ajtónyító részt áthelyezik (a nyítópanel, elemmmel), az ugrókód részt betanítják.

2. A két új műanyagfedelet  (a nyítógombokkal) átszelik a régi kulcsra. ezzel kész.

Marad a nyers kulcs benne marad az átkódolandó rész.

Ha valaki másképp tudja szívesn meghallgatom.

Remélem segítettem.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (27304)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 27304

Aki már cserélt kulcsházat attól szeretném megtudni:

A kulcsház simán kicserélhető, az elektronika áthehelyezéssével, és a toll is, vagy csak az előbbi ?

Gyula65 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 27303

Kösz!

Üdv!

Előzmény: mr.debutante (27302)
mr.debutante Creative Commons License 2010.11.08 0 0 27302

ügyes voltál......

Előzmény: Gyula65 (27301)
Gyula65 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 27301

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklödő e-mailokat. Az eladó  kedvenc elkelt!

Üdv!

Előzmény: Gyula65 (27300)
Gyula65 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 27300

Sziasztok!

Eladó sorba  került Peugeot 206SW present 2003/5 havi gépkocsi, első tulajdonostól.

Benzin üzemű, manuális klima, vonóhorog, váltózár, kerékőr, jelenleg lemezfelnin téli gumival szerelt.

Vezetett szervizköny, egy hete olajcsere +szűrők cseréje, és 106000 km-es szervíz.

Érvényes forgalmi 2011/5, törzskönyves, hitelmentes.

Új akkumulátor, új kipuffogó, első szilentek, féktárcsák.

Szép állapotú, némi használati nyomokkal.

Ár: 1,15 m Ft csak kp!

Alku nélkül ajádék: Lemezfelnin egy szezonos 4 db Pirelli 3000-es nyári gumi+ csomagtartó.

Érdeklődöknek: Harminc/203harmincnégy01

Megtekinthető, kipróbálható: Budapest, Kőbánya, az Árkád Áruház közelében!

4 napig hirdetem!

Üdv!

bigenzo Creative Commons License 2010.11.05 0 0 27299

Sziasztok !

Kérdésem az lenne , hogy ti milyen márkájú olajat használtok az 1,4 benzines peugeot 206 osotokba?

marianeni Creative Commons License 2010.11.05 0 0 27298

Hali! Peugeot 206 kasztnicumóimat olcsón eladnám. Újak. marianeni@citromail.hu

atiscc Creative Commons License 2010.11.03 0 0 27297
Elvileg ugyanaz az AC van benne.
Van benne szürő egy tisztítás megérhet egy próbát.

Ez alapján 3,6 bár http://fridcar.hu/webaruhaz/peugeot/206/1999/12102/uzemanyag-ellatas/uzemanyag-szivattyu/

De pont te írtad, hogy mintha sok üzemanyagot kapna :)

Amit kicsit visszább írtam egy folytószelep tisztítást is meg lehet próbálni fél óra pénzbe nem kerül.

Nem gyullad ki a motordiag lámpa?

Előzmény: szabiETS (27296)
szabiETS Creative Commons License 2010.11.03 0 0 27296
Üdv. 206 tulajdonosok! Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy van egy 1999-es 206 GT 2.0 gépkocsim egy pár éve. Az a gondom vele, hogy ha hirtelen a gázpedálra lépek, akkor ledadog és nem akar felpörögni a motor. Olyan mintha sokat kapna, vagy már nem tudom. Ha lassan, óvatosan kezelem a gázpedált és gyorsítok akkor rendben van, kipörög rendesen és erő is van a kocsiban. Egy szerelő egyszer megnézte és azt mondta, hogy azt kellene tudni, hogy az AC pumpának mennyit kéne nyomnija és még elmondása szerint ekég gyanús neki ami benne van AC pumpa, szerinte elképzelhető, hogy kisebb motorhoz való. Az üzemanyag szűrőt ki cseréltem benne és azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy az AC-ban van e szűrő, ami esetleg el lehet dugulva. Kb. 5 éve van nálam a kocsi, de egyre rosszabb a helyzet.  A gyújtótrafó sor jó benne, a műanyagból lévő szívósor szintén nem repedt, mert ez is okozhat ilyen jellegű problémát. Gyertyák jók stb. A segítségeteket előre is köszönöm, már nem tudom, hogy mit tegyek, de addig nem akarok Ac-t cserélni, amíg nem tudom, hogy az lehet e a baj. Üdv. Szabi 
mr.debutante Creative Commons License 2010.11.03 0 0 27295
én speciál nem,mert nekem nem rezonál semmi
Előzmény: csaby77 (27294)
csaby77 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 27294
Halli! Valaki meg tudná mondani, hogy a műszerfal mögül balról mi rezolnál? már több 206-ban is hallottam.
Petör Creative Commons License 2010.11.02 0 0 27293
Ha Sződliget megfelel - Bajkán Center Kft... én náluk szereltetem, néha túlvállalják magukat, de extrém tisztességesek.
Előzmény: norbiv8 (27292)
norbiv8 Creative Commons License 2010.11.01 0 0 27292
Sziasztok,

észak-pestmegyében ( pl. Gödöllő és környéke) tudok megbízható szerelőt, aki ért a 206-oshoz? Ha igen, légy szíves osszátok meg velem is. Köszi.
mr.debutante Creative Commons License 2010.10.30 0 0 27291
azért a döntés ezer dologtól függ ám...pl a kinézett autó előélete a fontos.....ennél az üzemanyag fogyasztás különbsége elenyésző...de a szervizköltség már nem annyira.....tehát  inkább mbármit veszel jól nézd meg,és ne sajnálj áldozni rá hogy szakműhelyben is átnézzék!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: kalicsdanika (27290)
kalicsdanika Creative Commons License 2010.10.30 0 0 27290
A kérdésem a következő: Peugeot 206 1.4 Benzin vagy 2.0 HDi ??
Valószínű h dolgoznék vele, mint futár szóval nem utolsó szempont a fogyasztás és minden nap használatban lenne.

Szerintettek?
atiscc Creative Commons License 2010.10.29 0 0 27289
Folytószelep tisztítás, hátha csak ennyi....
Előzmény: Zozo___ (27285)
atiscc Creative Commons License 2010.10.29 0 0 27288
Én az akksit és a test pontokat ellenőrízném első körben(ehhez még szerelő se kell)
Előzmény: szoszke12 (27286)
krisztianqn Creative Commons License 2010.10.29 0 0 27287

Sziasztok!

Eladó 1pár első Apex típusú 35mm-es ültetőrugó 206-oshoz.

Teljesen új, nem voltak beszerelve, dobozban.

Ára: 10e

érdeklődni a krisztianqn@freemail.hu-n.

Üdv

szoszke12 Creative Commons License 2010.10.28 0 0 27286
Van egy 206-s 2005-s autóm, sajnos az autó hideg állapotban az indításnál ráz egyet és kimutatja a légzsákot diagnosztikáját már tavaly is ezt csinálta télen, de nyáron semmi gond vele, nem tudom mi lehet a probléma. Ma voltam beméretni, még nem tudnak mit mondani róla, javasolták vigyem vissza hozzájuk, hideg állapotban, illetve amikor kijelzi a légzsákot. + A rákötés után már a motor diagnosztika is jelez, ami eddig nem volt gond.
Szeretnék valami segítséget, hogy mi lehet vele csinálni. Köszönöm előre is.
Zozo___ Creative Commons License 2010.10.28 0 0 27285

Sziasztok,

98-as 1.4-es benzines 206-osom van.

Olyat csinál, hogy váltás közben nagyon leesik a fordulat, vagy akár le is áll a motor.

Ezt eddigi tapasztalataim alapján csak melegen produkálja.

Úgy néztem melegen az alapjárat is ingadozik, ami szintén nem áll fenn hidegindításkor.

Van valakinek ötlete hogy mi a franc ez?

pulsarxp Creative Commons License 2010.10.28 0 0 27284
Sziasztok!

Mostanában azt csinálja a kocsi, hogyha hidegen beindítom, és megyek vele egy keveset (néhány száz métert, max 1 km-et) leállítom, majd újból be, akkor nem megy a szivató. Mi lehet ilyenkor a gebasz? a computer hülyül meg? Vagy mi?
BWV Creative Commons License 2010.10.28 0 0 27283

Sziasztok

Megmaradt egy elektromos AC pumpám:1525.y3. Gyári,még nem volt használva.

Fél árért oda adnám. 2,0 HDI hez való,206, és 406.

Kékvirág3306812 

Üdv Laci.

Kimiki Creative Commons License 2010.10.26 0 0 27282
Ezt passzolom, mert én magam szerelem az autóm.... :(
Előzmény: vricsi (27281)
vricsi Creative Commons License 2010.10.26 0 0 27281
Óóóóó az akkor nagyon baba. Van esetleg olyan szervíz akit mertek ajánlani? Az sem baj ha pest északi - keleti részén van.
Előre is köszönöm!
Kimiki Creative Commons License 2010.10.26 0 0 27280
Ha a futóműnél cserél lengőkart, kormányösszekötőt, stabilizátort is mindkét oldalon, cserél váltóolajat, kuplungot (szerkezet+tárcsa+kinyomócsapágy) akkor nagyságrendileg 150 max 170-ből ki kell tudni hozni. (nem márkaszerviz munkadíjjal, de gyári minőségi cuccokkal) Ezek az árak modjuk Sachs vagy Valeo kuplungszettre, illetve szintén jó minőségű Lemmförder, vagy Febi futómű alkatrészekre vonatkoznak, gyári váltó olajjal.
Előzmény: vricsi (27279)
vricsi Creative Commons License 2010.10.25 0 0 27279
Sziasztok!

Összejött egy kis lóvém és szeretném kicsit rendbe tenni a verdát (2001-es 1,6-os 8V).
Szeretném rendberakni a futóművet, mert elég kopogós, illetve az évek folyamán elég sok olaj elszivároghatott a váltóból (tiszta olajsár). És ha még ez nem lenne elég, akkor a kuplungot is fel kellene újítani, mert elég zajos és csak nagyon felül fog.
A kérdésem az lenne, hogy hova érdemes vinni ilyen munkára?
A másik, meg hogy egy ekkorka felújítás vajon kijön 150-200 e Ft-ból (inkább 150 :) )?

Előre is köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.24 0 0 27278
Sziasztok!Peugeot 206 14" 4x108 ET34 lemezfelni garnitura Dunlop SP30 nyári gumival 5-6mm mintával DOT 1305.A felni és a gumik is jó állapotúak,nem padkázottak,nem repedezettek.Citroenre is felmegy eladó.Ára:25 E.

Futárral is küldöm.
Kaposváron átvehető.

ha esetleg valakinek kellene...
mr.debutante Creative Commons License 2010.10.23 0 0 27277
nos nekem hdi-m van "0" km kora óta és ő is ilyen érdekes hangot ad.....ez ilyen...sz...om le,mert ezen kívűl már annyi van benne mint amit te írtál és csak izzó csere volt szervizelésen (olaj)kívűl
Előzmény: PPL_flyer (27276)
PPL_flyer Creative Commons License 2010.10.23 0 0 27276
Nem, 52.000 km-rel.
Két dolog tűnik biztosnak : nem óra, és nem bomba :)
Egy angol oldalon olvastam, hogy több tulaj tapasztalta ezt, és lehet hogy az befecskendező-szivattyú az. Szerintem nem, így bármilyen ilyen jellegű tapasztalatnak/ötletnek örülnék.
Előzmény: mr.debutante (27275)
mr.debutante Creative Commons License 2010.10.22 0 0 27275

ébresztőórád megvan az éjjelin????:-))))))komolyra......új korában vetted a kocsit?

Előzmény: PPL_flyer (27273)
zoli, Creative Commons License 2010.10.12 0 0 27274
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, hátha közületek már valaki találkozott panoráma tető hibával.
Nem megy az elektromos tető és mintha maga a tetőn levő sín lenne eltörve, amiben csúszna az "ablak".
Javítható lehet ez valahogyan??
PPL_flyer Creative Commons License 2010.10.12 0 0 27273
Sziasztok!

Egy 2003-as, 1.4 8V benzines 206 SW tulajdonosaként az utóbbi időben elkezdett zavarni egy utastérben hallható hang.
A motor felől jön, ketyegésnek mondanám, csak meleg motornál tapasztalható. Fordulatszámtól nem függ, nem fémes hang, és érdekes módon csak az utastérben hallom. Füleltem a motor felé hajolva, de nem tudtam beazonosítani a forrást, sőt még csak nem is hallottam, csak mikor visszaültem. Nem túl hangos, de zavar, hogy egy 61000 km-t futott autóban ketyeg valami...

Van esetleg valami ötletetek?

Köszönettel:

Zsolt
Budapest
bigenzo Creative Commons License 2010.10.12 0 0 27272
már megkaptam a választ, köszönöm!! tárgytalan a téma :)
Előzmény: bigenzo (27271)
bigenzo Creative Commons License 2010.10.12 0 0 27271

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne felétek, hogy van nekem egy benzines 206 SW-m 2003,12 havi 70ezer km rel ,  és olajacsere előtt állok! Eddig 5w40 es olaj ment bele, és az lenne a kérdésem hogy  10 w40 /Castrol magnetic/ olajat is rakhatok bele vagy maradjon az 5 W-s? A válaszokat előre is köszi!

Vakeger70 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 27270

Sziasztok!

Peugeot 206-hoz keresek 1db 14"-os jó állapotú acélfelnit.

Ha tud valaki, kérem jelezze (itt a fórumon vagy emilben)

köszönöm

somgaga1986 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 27269
tankban a szivattyún van egy szűrő
ülés alól tudsz hozzáférni
Előzmény: Törölt nick (27268)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 27268
Tudna abban segíteni valaki,hogy akkor a hivatkozott képen,ill,
típusban hol van az üzemanyagszűrő:
Az ülés alatt a tankban, vagy valahol "alul-hátul" ?
Előzmény: molnarnorbert (26759)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 27267
Sziasztok.

Bocsássatok meg a kérdésért, nem tudjátok esetleg uj pótkeréktartót hol tudok venni, valamint körülbelül mennyibe kerül? (a nagy csavar annyira berágta magát, hogy le kellett vágni a fejét, és ugy tudtunk csak az emelöhöz/pótkerékhez hozzáférni)

Köszönöm elöre is a válaszaitokat!

Üdv,zozyyy
psg73 Creative Commons License 2010.10.10 0 0 27266
Sziasztok!

Ouragan típusú 14 -es alufelnit keresek 206 SW -re!

goodfriend@goodfriend.hu

hetvenöttizen8tizen3nyolcvan7

pulsarxp Creative Commons License 2010.10.09 0 0 27265
Sziasztok!

szeretnék gyertyákat cserélni egy 1,4 benzin 8V-s 206-oson, de nem tudom hol vannak :) A gyújtótrafó sor alatt lenne? Azt hogy tudom leszedni?
somgaga1986 Creative Commons License 2010.10.09 0 0 27264
Nekem is kellene egy kis segítség.
2.0hdi-nél van csak ilyen.

hűtővíz előmelegítő. Állandóan kiküldi az 50A biztosítékot. A kérdésem az lenne ,h izzítógyertya lenne ami itt melegít? Vagy nem is szokott elromlani csak kontakt hiba okozhatja az állandó zárlatot?

képen ez a melegítő látható a bizti pedig MF3 helyen van 50A

somgaga1986 Creative Commons License 2010.10.09 0 0 27263
szia
enyém is így járhatott az előző gazdájánál
levakdugózták a zárat és csak távval nyitható
Előzmény: microdrive (27261)
lesifotos Creative Commons License 2010.10.07 0 0 27262
Ilyet szerencsére ritkán láthattok, nagyon durva:

Oszlopra csavarodott a Peugeot Kőszegnél
microdrive Creative Commons License 2010.10.06 0 0 27261
szaisztok

éjszaka a ház előtt feltörte egy barom a 206 ost mind a 2 első zár megrongálodott úgyhogy ki sem lehet nyitni a kocsit csak hátulról bemászva!

van valami tippetek hogy hol tudok leggyorsabban és költséghatékonyan kiviteleztetni egy cserét?
midzsai Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27260
Köszi a választ. Mindenre gondoltam, csak a legegyszerűbbre nem.:p
Gyula65 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27259
Köszönöm a választ. Üdv!
Előzmény: Kimiki (27258)
Kimiki Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27258
Szerintem marad a Peugeot, vagy valami autóelektronikai szaki. :)
Előzmény: Gyula65 (27257)
Gyula65 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27257
Az elektronika romlott el, a kulcs háza simán cserélhető, mivel a kezelőgombok kiszakadtak. Az új kulcsház kb. 10000 Ft. Elvileg csak a két műanyag fedlapot kellene cserélni, de az elektronikát nem tudják. Tehát az ajtók kulccsal nyithatók a távnyítás halott. Szervizben, ahol a kocsit vettem, közölték, hogy kulccsal nem foglalkoznak.

Üdv!
Előzmény: Kimiki (27256)
Kimiki Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27256
A mehanika, vagy csak a ház romlott el? Ha a ház akkor lehet olcsón kínait kapni, ha a mehanika akkor szerintem csak a gyári csere marad.
Előzmény: Gyula65 (27255)
Gyula65 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27255
Sziasztok!
A gyári kulcs távirányító része elhalt. Hol lehet beszerezni? A kulccsal az az autó működik, a kulcsosok csak a kódolt részt tudják cserélni, a távirányító részt nem.
Valami ötlet?

Üdv!
Kimiki Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27254
Ilyet jellemzően akkor csinál, ha valamelyik ajtót nyitottnak érzékeli. Ekkor szokott rögtön visszanyitni.
Előzmény: midzsai (27252)
Kimiki Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27253
Nem szokott...
Előzmény: zsalesz206 (27251)
midzsai Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27252
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség,2000-es évj. 1.1- es 206 om van, és olyan problémám van, hogy a gyári kulcsos távirányító lezárja,de abban a pillanatban ki is nyitja az ajtókat.
Ha kulccsal lezárom kinyitja a távirányító,de ujboli lezárásnál a fenti probléma jelentkezik. Elem csere megvolt ujra szinkronizálás megvolt.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget.
zsalesz206 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27251
Hali!

A 206-om a héten megy műszakira. Valaki meg tudná mondani, hogy ha a gyári 14"-os 175/65-ös kerekek helyett, a jelenlegi 15" 195/50-es kerekekkel megyek az nem okoz- problémát a műszaki vizsgán?
Vittorio78 Creative Commons License 2010.09.28 0 0 27250
Köszi a tippet,de nálam valószínűleg más lesz a gond,mert nincs egészen egy éve,hogy akksit cseréltem,mert a régi megadta magát.Kicsit durva lenne,ha ilyen hamar beadná a kulcsot.
Előzmény: bigenzo (27249)
bigenzo Creative Commons License 2010.09.28 0 0 27249

Üdv!

Régebben nekem is volt ilyen problémám, hogy induláskor lefulladt, így pár percig járatnom kellett a motort hogy le ne fulladjon. Lehet hogy furcsán fog hangzani amit irok, de nekem akkor az aksimmal volt a baj!

Aksicserével megszűnt ez a probléma! Esetleg ha tudod méresd be, veszteni nem vesztesz vele...:)

Előzmény: Vittorio78 (27247)
SzKatka Creative Commons License 2010.09.28 0 0 27248
Sziasztok!

Nemrég vetünk egy Peugeot 206 1,1-t és most vettük észre, hogy ha be van húzva a kézifék ki-be szálláskor nyikorog a hátulja az autónak. Szintén ez van ha a féken van a lábam és akkor száll be valaki.
Ezzel lehet kezdeni valamit? Volt egy szerelő aki azt mondta ne aggódjak csak beállt a fék, mert valószínűleg sokat állt a kereskedésbe.
Köszönöm a válaszokat.
Vittorio78 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 27247

Üdv. mindenkinek!

Nekem olyan problémám van mostanában a Peugeot206 SW kocsimmal,hogy induláskor időnként lefullad,sőt van hogy csak többszöri indításra börrög fel.Érdekes jelenség,mert ha ezt követően megállok valahol és újra elindulok,akkor viszont elsőre sikerül elindítani.Mitől lehet ez?Koszos üzemanyagszűrő,esetleg valami elektronikai probléma,netán valami jeladó okozhatja?

A dolog időjárástól független és teljesen rendszertelenül jelentkezik.A kocsi egyébként egy 2002-es évjáratú 1.4-es benzines presence kombi.

Megköszönnm,ha valaki tudna tippet adni,hogy mi lehet ez a dolog.Leginkább faterom Renault Thalia verdája csinált hasonlót,akkor a felső holtponti jeladó volt a ludas,egy kis tisztogatás után minden oké volt vele utána.

Köszönöm előre is az ötleteket!

KPanka Creative Commons License 2010.09.27 0 0 27246

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki? Van egy 206-osom 1.1-es és a problémája az hogy tolatáskor állandóan lefullad. Sőt még néha alapjáraton is.

Úgy kezdődött az egész hogy felvillant a motorelektronika hibát jelző lámpa. Elvittük szervízbe ahol rácsatlakoztatták egy számítógépre ott nem csináltak semmit majd ezt követően kezdtek el jelentkezni ezek a hibák.

Van valakinek valami/bármilyen ötlete?

Köszönöm!!! Péter

Witlok Creative Commons License 2010.09.27 0 0 27245

Hello tamas1971!

Nálam 2002-es 1.4 HDi-nél (SW) volt hasonló probléma (nem írtad melyik dízelmotor van az autóban - így nem biztos, hogy segítség lesz, amit leírok).

Nálam is előfordult, hogy néha nem indult (majd egyre gyakrabban). Az üzemanyag  vezetékrendszer motornál lévő részen egy helyen kidörzsölődött a merev vezeték és ezt kellett cserélni egyben (ezen vezetékrendszer részét képezi a pumpa is). A kidörzsölődés eléggé nehezen látható/hozzáférhető részen volt (ha jól emlékszem derékszögben hajlott ott a vezeték és a belső hajlatban volt kidörzsölődve).

Ez a vezetékrendszer egyben lett cserélve pumpástól és sajna csak gyári alkatrészt lehett kapni kicsit húzós áron. Az új vezetékek vastagabbak - lehet, hogy áttervezték/méretezrék kicsit a csöveket később a franciák... 

Szóval a motornál lévő üzemanyagcsöveket érdemes lehet jó alaposan megvizsgálni, különös tekintettel a hajlatok belső részére...

Előzmény: tamas1971 (27220)
Zsolt0719 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 27244
én is úgy tudtam, hogy csak a helyére kell nyomni. De ez leesik, pedig már jobban nem lehet felnyomni.Leírni nehéz a problémám, de majd próbálok képet készíteni róla. De köszönöm a segítséget.
Előzmény: Kimiki (27243)
Kimiki Creative Commons License 2010.09.26 0 0 27243

Hát itt egy részleges szervízkönyv, bár angol, és nem is minden van benne, de mást én sem találok most.

http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-206/index.htm

Előzmény: Zsolt0719 (27240)
Kimiki Creative Commons License 2010.09.26 0 0 27242

Elvileg csak össze kell pattintani, nem?

Szerelésit nem találtam, ez nem tudom segít-e.

Előzmény: Zsolt0719 (27240)
Zsolt0719 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 27241
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/1/4/5/THM_0008146145.jpg
Zsolt0719 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 27240
Sziasztok. Elég rég nem jártam ere felé.
Volna egy apró problémám remélem tud valaki segíteni. Van egy 1.4 -es 8 szelepes Pug-om. A sebváltó kapcsoló villát kellene kicserélnem. Amit kaptam az leesik róla. Pedig ami rajta volt az is pont olyan mint amilyen az új. Látom a problémát , csak azt nem tudom, hogy kell hozzá egy spéci fogó amivel összenyomom , vagy gyárilag elmaradt egy lépés és azért nem jó. Képet is mellékelek. Így most nem szorul rá a gömbfejre. Ha valaki tud segítsen nekem.
A másik. Tudna nekem valaki egy szerelési- javítási kézikönyvet átküldeni e-mailben? Próbáltam letölteni netről de nem sikerül , mert nincs már fenn sehol.
Vittorio78 Creative Commons License 2010.09.25 0 0 27239
Rendben,köszönöm szépen a rajzot és a választ is!
Előzmény: Kimiki (27238)
Kimiki Creative Commons License 2010.09.25 0 0 27238

Elvileg a 2-es az, de pontosabban alvázszám alapján lehetne megtudni, hogy van-e egyáltalán cserélhető helyen, illetve ha igen akkor pontosan hol....

Előzmény: Vittorio78 (27237)
Vittorio78 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 27237
Köszönöm szépen a válaszokat.A benzinszűrőt végülis hol találom ebben a típúsban? (peugeot 206 sw,2002-es, 1,4 benzines,presence)
Előzmény: Kimiki (27234)
somgaga1986 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 27236
Pl.:
Az enyémbe nincs fedélzeti
pedig az premium felszereltségű :-D
Viszont ha nyitvahagyom az ajtót akkor elkezd villogni a belsővilágítás és sípolni :-)

Másik:
Ha valakit érdekel autómata ékszijfeszítőre görgő amibe cserélni lehet a csapágyat
az szoljon.
Ugyanis a gyári feszítő görgőjébe nem lehet a csapágyat cserélni és az szokott meghalni leghamarabb. Csak komplett feszítőt lehet venni 20ezer forint környékén.
Én a görgőt + csapágyat+zégert 4eFt-ért adom

Előzmény: Kimiki (27235)
Kimiki Creative Commons License 2010.09.24 0 0 27235

Ezt a funkciót a fedélzeti comp-al szereltek tudják, az meg, hogy ez melyikben van az abszolút felszereltségfüggő. Némelyik típusnál valóban széria is volt, de úgytudom ezek már a nagyobb motorral szerelt benzines, vagy dízeleknél volt csak.

Az enyém 2.0 HDI, és XS felszereltségű, és ebben pl. széria, de már a síma, nem XS-ben nem feltétlen van benne.... Szóval tényleg baromira változó, hogy melyikben van, és melyikben nincs. :)

Előzmény: Fütyülős (27230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!