""de akkor jobban alászedve és terhelve miért nem adja ugyanezt a hangot? Egyébként a féltengely külső és belső csuklón nem érezhető "lógás" semilyen helyzetben.""
ha 1 ponton van kopva akkor nem mindíg adja a hangot
nem a lógás a lényeg, szét kell szedni és bele nézni
Mivel már megbontottad a motort sok lehetőséged nincs, mint úgy összerakni, hogy jól működjön. De én a helyedben amikor a pénzt átvettem már, de mielőtt a kulcsot odaadnám, szépen szelíden megmondanám a tulajnak, hogy ez az utolsó alkalom amikor látni szeretném.
Xantiám kézi váltójába 75W-80 API GL-5 olajat ír elő a gyár. Hidegen viszont nagyon nehezen tudok visszafelé kapcsolni, pláne télen, sokszor csak gázfröccsel sikerül. Ha 75W-90 olajat tennék bele, segítene a problémán?
Hááát, ezaz! Ha valóban ennyi és ez a "természetes" kopás eredménye, akkor valószínűbb, hogy ez az ovalitás verte szét a csapágyat, aminek következtében végül megforgott a hajtókarban, majd a nagy "hézag" miatt oda lett az olajnyomás. Ha olaj hiányában megy tönkre, akkor összerágja a forgattyúcsapot, meg a hajtókart is, meg ahogy mondod, ilyenkor száraz/égett a hatókar és a főtengely ezen forgattyú része is. Szerintem.
Segítségetekre lenne szükségem: adott egy Citroen Xsara 1.4, 2000. Nyújtott jobbos kanyarban terhelés esetén egyenletes kopogás jön baloldalról. Jobban vagy teljesen alászedve nem ad semilyen hangot. Elképzelhető hogy a féltengely kopása okozná ez?
A hang egyébként nagyon hasonlít a rossz féltengely hangjához, de akkor jobban alászedve és terhelve miért nem adja ugyanezt a hangot? Egyébként a féltengely külső és belső csuklón nem érezhető "lógás" semilyen helyzetben.
Hameg hátatfordítok neki örökre köpködne,+ vagy, szaladgálhatnék bíróságra persze lehet így is, bár mostmár tudom, hogy olajnyomás nélkül ment vele így a balhét ő vinné el. Viszont a kabátlopás esetét ismerve, tudod mikor valaki lopott kabátgombot és mire sokadik ember mesélte már kabátlopásról volt szó. Szoval sokan csak azt hallanák, hogy volt valami űgye pl. nem is cserélt olajat csak felszámolta. A suzuki azt mondja a fötegö forg. csapra, hogy kuposság, ovalitás max. 0,01mm lehet. Azt hiszem vehetem ki a motort.
Szerintem! Bontsd le egy másikat is ,,akár mindet ,mérd meg ,azt is .( ugy is csak garnitúrában kapsz
hozzá csapágyat ,tehát pénzbe ugyanott vagy) Ha ott is ez az ovalitás akkor ez a természetes elhasználódás, amit ennyi km után elfogadok. Ez esetben hajtókar csapágy csere,új tömités ,teknő fel , a tulaj hozzon gyári szűrőt és olajat bele,igy lenne fifti-fifti ,mivel senki igaza nem bizonyitható.
A tizenöt század sem életveszéles.Ha olajhiány miatt pusztult , akkor az a csapágy kiolvad ,megég a hajtokar ,elszineződik , akár a tengely is.Szerintem.
Mert holnap meg kinéz a hajtokar . ugy többe fog kerülni !
onno egyszer én is csináltam hasonlot 1.4 ford benyást ott lepoliroztam a fötengelyröl a csapágymaradékot és uj csapággyal összeraktam ügyfelet tájékoztattam garancia nincs ,és a mai napig megy az auto kb 5 éve volt :) de nem mértem meg a kopást mert mindenkép össze kellet rakni ........