Ma levizsgáztattam a "cápámat". Közel 100 000 Km van benne, 6 éves. Azt gondolom az előirás szerinti szervizelés egy lelkiismeretes szervzben megéri. Hátsó fékbetét csere és ennyi. Minden szinte a gyári értéket hozza. Üdvözlet minden márkatársnak: birobandi
Sziasztok!!!!
Egy Kis segitséget szeretnék kérni..
407 2.0 hdi sw vel kapcsolatban...mostanában sajna sokszor üres a tank de a mai nap megtréfalt az autom ugyanis hiába tankoltam meg azt jelzi hogy üres a mutató is és a komputer is .... Ilyenkor mit lehet tenni???próbáltam mozgatni az autót hátha beszorult az ùszó , de semmi....és még valami a szervó kormányom furcsa rezgést érzek ha kanyarodok és az utántöltőcsövön jön ki az olaj...... Remèlem tudtok segíteni.. Tomy
Szia cefo! Nem nézettem még meg, mert biztos vagyok benne, hogy normális hőmérsékleten üzemel a motor. Amennyiben alacsony hőmérsékleten működne számtalan jele lenne. Üdvözlet: birobandi
Meleg levegő hibátlan, víz nem fogy. Igazából a műszer kijelzésén kívül semmi egyéb nem utal meghibásodásra. Még a fogyasztás sem, pont annyi az átlag, mint eddig, 5.2! Tavaly ősszel esett át a gép a vezérlés cserén. Arra most nem emlékszem, hogy a vízpumpa cserélve volt-e, de ha része a vezérlésnek (mint általában), akkor biztosan. Marad a szenzor, arról fogalmam sincs.
szombaton voltam márkaszervizben és rakérdeztem a kettős tömegkű lendkerék árára. nos, ez ismét kb. 150eFt. volt ennél olcsóbb (kb. az a szint, amit írtál), de állítólag az "véletlen volt", a peugeot elárazta, így néhány napig annyiért lehetett hozzájutni.
Szia cefo! Nekem is 2005-ös 1,6 HDI-im van. Néhány hónapja hasonlóakat tapasztalok. A termosztát elektronikus, gyakorlatilag szinte lehetetlen, hogy elromoljon, tehát nem cseréltetem ki. A fogyasztásból és egyéb jelenségekből tudom, hogy a motor normális hőmérsékleten üzemel. Ebből következik, hogy az érzékelő nem tökéletes. Egyébként a normál üzemi hőmérsékletnek 80 és 95 fok közötti érték tekinthető. Üdvözlettel: birobandi
Új vagyok itt, de évek óta van egy 407-esünk ( a feleségemé), és most kissé tanácstalan lettem, így találtam a topikra. A gépsárkány egy 2005-ös 1.6-os dízel. A probléma (ha az), hogy a vízhőfok 70-75 fokra emelkedik csak. Ez ugye nem normális. Én egy audit hajtok, az sem melegszik 90-re, de azért stabilan 85 fokos. Ez viszont akkor is csak 75-ig megy fel, ha prögetjük. Hideg időben viszont még 70 alá is visszahűl menet közben, hosszabb motorfék üzemmód mellett. Már az ingadozás sem tetszik, nemhogy az értékek. A termosztátot kicseréltettük, mert azt hittem, az a baja, de semmi sem változott. A kérdéseim:
1. Mi az előírt üzemi hőmérséklet ennél a motornál?
2. Mi lehet még a hiba forrása és hogyan deríthető ki?
A diagnosztika persze nem mutat semmit, hibaüzi nincs.
Az autómmal kapcsolatban a következőket tudom prezentálni felétek:
Először is leszögezném, MURPHY ÉL ÉS LÉTEZIK!!! :)
Tegnap mentem Julcsival, minden változatlan volt, hibaüzenet, üzemi hőfoknál egyből reg. indul...
Ma reggel bejelentkeztem délutánra a szervízbe... 15:00- kor beülök, indítok, SEMMI HIBAÜZENET!!! (előtte nap leállításkor még volt, AGYRÉM!!!)
Nagyot nyelek, majd kimegyek a szervízbe... Ember ráteszi a csodálatos Planet- et, olvas: szűrő telítettsége 18%, utolsó reg. 16 km, eolys 3 L, stb-stb... És ennyi...
Jó, mondom neki, menjünk vele, melegítsük fel a motort, majd akkor elindul, úgy ahogy minden alkalommal...
Rajt a gép, ember nézi, elindultunk... Róttuk vele a várost, kimentünk a városból, nyomtam neki, lassan mentem stb...
Azt hiszitek elindult??? El a ló..szt... Dehogy indult...
Ezzel le is zárult az autóm javítása... Mosolyogtunk az emberrel és búcsút intettünk egymásnak...
Bánatomban, kifele menet volt ott egy 508- as, elkértem azt mentem vele egy kört... :)
Még a gyári szűrő van benne,ami 1X lett tisztítva.
Hasonló problémám volt nekem is vele.Kb. 80-100km.-ként regenerált,és nekem is jelzett, hogy vészesen tele van a szűrő.
Elvittem szervízbe, de azt mondták, hogy nem igazán értik, mert a szűrő telítetsége alapján nem írhatná ki,mert nem érte még el azt a szintet,és az összes hozzá tartozó alkatrész,és visszajelző is jól működik.
Nem tudják törölni a kiírást,mert nincs kódja!!!!Állítolag úgy érzékeli a számítógép,mint mondjuk,hogy kiégett egy izzód.
Mondták, hogy hagyjam ott a kocsit,és talán 1 nap alatt rájönnek mi lehet a probléma.
Felkeresetem aki még anno a szűrőt tisztította,és megadta a hibaolvasós számát.
Találkoztam vele,és kb. 5 perc alatt valamit lenullázott a komputerben, és azóta tökéletesen működik,és eltűnt a hibakiírás.
Magyarázott nekem valamit , hogy bizonyos kilóméter után automatikusan jelzi ezt a hibát a kocsi,és ezt nullázta le,de már nem emlékszem pontosan,és nem figyeltem rá,mert annyira örültem, hogy 5000ft.-ból rendben jött! :)
Azóta átlag 600km.-ént tisztít,és ez már szerintem fél éve biztos volt.
Az én hibám aránylag "egyszerűen" megoldódott, de állítolag a FAP szűrő hibajelzés kismillió meghibásodás miatt jelezhet.
Szerintem először keress egy jó olvasót,és utána valamivel okosabb leszel.
Szia zumi1974! A Peug. számára ezeket a kütyüket a Blaubunkt gyártja. Nyilván van valami megeggyezésük a gyárral, mert közvetlenűl szóba sem álltak velem. A Peug.-on keresztűl sajnos ilyesmi brutál árak vannak. Sokan alkalmaztak a gyáritól eltérő megoldásokat -olcsóbban, de nekem közvetlen tapasztalatom nincs, így véleményt sem szeretnék nyilvánítani. Üdvözlet: birobandi