A középkonzolt úgy tudod szétszedni, hogy a hamutartót lecsavarozod (3db csavar fogja), utánna a kesztyűtartót lenyitod teljesen és mögötte benyúlsz a középkonzol jobb felső sarka felé, ott van egy patent szerüség, amit össze kell nyomni és kicsit kifelé tolni, aztán ha kivülről be tusz már nyúlni mögé, akkor pl. egy csavarhúzóval kipattintgatod felül a patenteket és kész is vagy. A ködlámpa kapcsolót pedig úgy tudod szétszedni, hogy két oldalt összenyomod, ez lesz a nehezebb... :D Ilyen izzó kell bele, a Suzukiban 1000Ft/Db.
Először is szeretném megjegyezni, hogy örömmel látom, hogy a net egy eldugott kis szegletében, ilyen összetartó kis csapatra leltem. :) Decemberben vettem egy lianát, (2002.12 havi bordó 1,6os sedan) és akkor kerestem rá, hogy vajon mi található meg a tipusról a neten, ugyanis nem egy elterjedt tipus. Sajnos kb 2 oldalt találtam magyar nyelven (ez az egyik), viszont örömmel látom miután majdnem végig olvastam az egész fórumot, hogy ez itt egy összeszokott kis csapat, és a fórum teljes hosszán szinte minden problémára található megoldás. Hát remélem, hogy az autómmal több szerencsém lesz a jövőben mint a múltban, mert a legelső utunkon (nem a próbakörön), rögtön beütött egy fordulatszám jeladó hiba ami az M3-ason debrecenben elég kellemetlenül érintett, főleg, hogy Érdig jöttem volna. Mikor ezt kijavítottuk, kiderült, hogy ki van herélve a hátsó katalizátor, úgyhogy azt is meg kellett csinálni, mert azért csak ne véletlenül tették azt oda a japánok. Na ezek után mire január vége lett végre hazajöhetett az autó, ami azóta megjárta a jászságot, Siófokot és Szfehérvárt, eddig probléma mentesen. Viszont kérnék segítséget. Azt láttam, hogy a ködlámpa gombjai belülről elvileg megvilágítottak, vagy megvilágíthatóak, de hogyan jutok be a középkonzol mögé? Hogyan lehet lebontani a műanyagot, külső rongálás nélkül. A segítséget előre is köszönöm, és remélem, hogy mind az autóval mind veletek hosszú boldog "kapcsolat" vár! :)
Nekem biztos hogy NGK iridium lett beletéve,a gyári is az volt. Érdemes megkérdezni lianáhóz melyik jó,nemtúdom létezik számozás alapján több is belőle,vagy nem. Biztos ami biztos.
Köszi az infót! Most már biztos, hogy elkopott a fék, egyre durvább hangja van. :D A gyári fékpofa csak szolidan ciripelt, ennek elég komoly hangja van. A héten vagy jövő héten csere lesz. Valószínüleg utángyártott lesz. Lassan gyertyát is cserélni kell, elvileg 105ezernél, nem tudod, hogy milyen kell bele?
Ha digitális a műszerfal nem analóg akkor valószinüleg 3 as.
Az első betétek környékén keresd a problémát. Nem vészes. Nekem olajcserét is csináltak akkor mikor a betétet is cseréltettem.Lebontva az árakat nem tudom.
Castrol Magnatec olaj, szűrő, fékbetétek, munkadíj, 31.000 volt. Gondolom a betét csere nem lehetett túl dárga.(nem a szárnyas betét csere!! :-) ! ) Ha tárcsa is kell akkor emelkednek a költségek...
Én úgy hallom, hogy jobb előről jön a hang, de aki jobb egyen ül, ő meg úgy, hogy hátulról. Ördögi kör ez. :D Az nem baj, ha csak az elsőket kell cserélni, a hátsók továbbra is elférnek a pótkerék mellett. Ez is 1.6 glx, de hogy type hányas, azt nem tudom.
Valószinűleg azért mert mikor a kocsival megálsz akkor még egy picit meleg a betét és a dob. Ahogy hül a hidegben kicsit párásodik. Azt a párát indulás után a melegedő fék (pár fékezés)eltünteti.
Hátul dobfékes, de háturól jött a hang. Ott biztos, hogy kopott a fékpofa, mert mikor az elsők cserélve lettek, akkor a hátsókat még nem kellett, azóta is bent van a pótkerék mellett az új fékpofa szett hátra.
Vissza térve az Ignisre. Minden fékezésnél hallani lehetett az a sivitó nyikorgást,pedig még a kilómétert nem érte el a pofa a következő cseréig.Függ a használattól a sebességtől a terheléstől stb. Elviittem a szerelőmhőz aki mondta hogy a fékpofa cserére szorul. Az utángyártott pofák közül között is van silányabb és jobb is.Van amelyik egy idő után fel üvegesedik és akkor nyikorgó hangot ad.
Nos ki lett cserélve azóta semmi hang.
Nekem a Lianan morgott minden fékezésnél. Szintén a szerelőm mondta hogy totál el vannak kopva a pofák de a tárcsák nagyon jók. Csere. Én gyárit vettem. Azóta semmi gondom vele.
Szerintem nézesd meg szakemberrel ő mindent el fog mondani neked.
Nektek nem nyikorog a Liana fékje? Kb. egy hónapja kezdte, előtte semmi hangja nem volt, max. néha nagyon gyenge fékezésnél hátulról jött egy kis hang, de most olyan, mintha mind a négy sírna. Viszont ami érdekes, hogy ha hátramenetben fékezek, akkor semmi hang, ha előre, akkor meg folyamatos síró hang. Mitől lehet ez? Elkopott, vagy valami hiba? Mikor az előző szett fékpofa elkopott, akkor ciripelő hangja volt.
Az ignis valóban pattog de csak egy egész keveset. Nedves úton jobban. Tehát egy kereszteződésben kilőni a közeledő kocsi elé nem biztos hogy jó gondolat.
A liana már nem annyira vészes. Ott inkább sima kaparás ami elő fordul.
Nem kell ugri bugrizni és nincs gáz.
Viszont eléggé bio program 190 körül taposni egy felpakolt ignissel ( 1.3 ). Én a Görög autópályán toltam le egy 1.6 os bayarishe Motorenwerkét. Vagy nem volt benne kraft vagy nem akart menni. Mindenesetre élmény volt. valójában nem nekem. Könnyű volt a kormány mint a veszedelem. Plusz ehez jön a hátsó merevhidas felfüggesztés.Emlékezetes volt. A familiám meg hátul bóbiskolt.Ill. a nejem az anyós ülésen.Semmit nem vettek észre. z volt a szerencsém. :-))
A Lianát ( 1.3 ) egyszer nyomtam 185 ig Győr mellett 4 személlyel. Az is puha de nem annyira gáz mint az ignis.
A pattogásra a magyarázat abban van hogy a Liana nagyobb orr résszel rendelkezik mint az Ignis ezért egy picit disztingváltabban adja elő a dolgot. Az ignis rövid tengelytávja és orra valamint a tömege a magyarázat.
Nálunk mind a kettő kocsi használva van. Az ignis hamarosan 1-2 év cserélve lesz ha minden jól megy SX re.
Az én Lianám meg vagy SX,vagy Avensis (Totya),vagy talán vitara.. De lehet hogy marad míg veterán nem lesz.