Keresés

Részletes keresés

NORTHLINE Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3798

Szia, jó példa akép, de itthon árulnak ilyen matracot?

Német Ebay tele van ilyesmivel, mint pl. ez, RG 60-as anyagból.

http://cgi.ebay.de/CONTURA-7-Zonen-PREMIUM-Kaltschaum-Matratze-H3-90x200-/200588662470?pt=DE_Haus_Garten_Schlafen_Matratzen_Lattenroste&hash=item2eb40416c6

A Signum hasonló, de az két 9cm-es összeragasztva, kár, hogy nincs belőle sima 18 cm-es maggal, olyan szépen vágva...(szerintem nem baj, ha a matracot néha megforgatjuk, persze a tévedés jogát fenntartom).

Előzmény: Alváskultúra (3790)
k15cs Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3797

Akár, de UK is! 200 font alatt már vannak jók, akár Coolmax huzattal! (igaz ott csak 5cm a hab és "csak" 50kg/m3-es!)

Sima "gagyi" huzattal van a 25cm-es matrac, 7,5cm memo hab, 75-ös!

160x200cm-ről beszélünk, ezt nem elfeledni!

Szerintem lenne olyan cég akivel meg lehetne dumálni, mert vákumcsomagoltak!

Előzmény: Törölt nick (3796)
k15cs Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3795

Az alábbiakból kiindulva 90-110e között 160x200-as méretben rengeteg Lineanatura matrac van, 60kg/m3 memory habbal!

Azt hiszem ennél a márkánál teszem le a voksom!

Előzmény: k15cs (3794)
k15cs Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3794

Persze egyértelmű, hogy nem fogok E-bayről rendelni, mert nem szállítanak ide!

Csak megjegyeztem, hogy se a 40kg/m3 se az 50 nem egy "whas ist das".... (legalábbis külföldi szakoldalak szerint!)

Előzmény: k15cs (3793)
k15cs Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3793

Nem akarnék okoskodni, de kicsit utána néztem külföldi oldalakon a dolgoknak!

Ott 70-80m3-es sűrűséget ajánalank (szakoldalak!), ha megnézem az E-bay-t, a magyar árak töredékéért lehet kapni 7,5 centis memory 75m3 sűrűségű matracot! És 20cm alatt ki se szúrják az ember szemét matraccal! 25-30 centiseket árulnak mindenhol...

Szóval ha csak ebből indulok ki, akkor az Ön által ajánlott matrac sűrűsége és ár/érték aránya is elmarad az ajánlottaktól!

Meg aztán a memory habos matracot szerintem tök mind1 ki gyártja, úgysincs benne komfort zóna vagyis extra fejlesztés, 2 réteg van és kész! Józan paraszti ésszel meg az Ön szavaiból is azt veszem ki, ha vállalnak rá 10-15év garit és megfelelő a memory sűrűsége, akkor baj nem lehet!

Előzmény: Alváskultúra (3791)
k15cs Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3792

Szia!

Jónak tünnek...

Csak épp itt is felmerülhet a kérdés, hogy miért drágább 20e Ft-al a +1 centis memory habos?! (160x200)

Nekem nem kell memory párna, azt miért akarják megfizettetni velem?! :(

Előzmény: Alváskultúra (3791)
Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3791

Szia K15cs,

egy kis segítség:

http://picasaweb.google.com/106066213154082966640/RelaXx02#

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: k15cs (3785)
Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3790

Szia Edem11,

persze ez csak az én véleményem lesz:

Nálam már a latex-kókusz is kiüti a biztosítékot, tíz év után sem értem, hogy miért kell a kókusz egy matracba (kókusz gyerekmatracnál, mint négygyerekes apuka meg ergonómiailag sírva fakadok). Ok, azért mert keményíti és tartást ad. A latex két fő dologból áll, mivel egy hab: latexből és levegőből. Ezek aránya adja majd a keménységet, tehát minél több a levegő egy habban, annál kevesebb anyag lesz majd benne és fordítva. Tudom, hogy a kókusz sokkal olcsóbb és még el lehet sütni a bio-maszlagot is hozzá. De legyen minden helyénvaló és jó.

Kókusz hideghab. Itt kb. végem is van. A hideghabnál jobban szabályozható alapanyag talán nics is: alacsony sűrűség (fajsúly) mellett is elérhető nagy keménység és fordítva is valameddig igaz, rétegezhető, tehát bármilyen szendvics-szerkezet kialakítható a különböző keménységű és sűrűségű anyagokból. Na itt mit keres a kókusz? Keményít? Minek? Átszellőzik? MInek, hiszen a hideghaboknál jobban átszellőző matrac alapanyag csak a rugó, mert az csak rugóból és levegőből áll.

Szóval keveredik minden mindennel, mindenhez jön valami kerettörténet és a nap végén meg szegény vásárló... és szegény gyerek.

Szerintem szögezzük le nyugodtan, hogy az alábbi fogalmaknak az égvilágon semmilyen értelme nincs:

-ortopédikus hab

-masszírozóhab

-komforthab

-anatómiai hab

-eliosoft, elocell, eliobármi

-és még napokig sorolhatnánk a csillivilli kifejezéseket

...amik mind ugyanazt jelentik: egy valamilyen hideghab réteget. Egy hab önbagában nem lehet ortopédikus, ahogy egy könyv sem a betűktől jó, hanem attól ahogyan ezek alakítva vannak. Egy hab szerintem attól lesz ortopédikus (és inkább a matrac lesz az), hogy ergonómiailag megfelelően van alakítva, tehát u.n. ergonómiai zónák kerülnek a matracba, ami szelvényekre osztja a matracot és így vagy úgy létrejönnek benne különböző keménységű keresztirányú szelvények: vállrészben lágyabb, derékrésznél keményebb, pont úgy ahogyan azt a test alakja és súlyelosztása megkívánja.

A könnyeb elképzelhetőség kedvéért egy ilyen maggeometria:

Egy csomó infó ehhez a témakörhöz az alábbi linken össze van gyűjtve:

http://matracforum.blog.hu/

Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy érdemes valamilyen alsó-középkategóriás zónázott matracot vásárolni, ami min. 14-16cm magmagassággal bír. Hosszú ideig a zónák nem lesznek kihasználva, mert a testmagasság ezt nem teszi lehetővé (10-12 év és 160-170 cm kellene), viszont az alacsony testsúly miatt évekig meg lesz kímélve a matrac, így gyagyakorlatilag, amire "hozzánő" a matrachoz, még mindig van egy ép, ergonómiailag megfelelő szolgáltatást nyújtó matracunk a gyerek alatt.

Méretet tekintve én a 90*200 vagy a 100*200cm-t javasolom, ennél kissebbet nem érdemes, nagyobbat meg fölösleges egyenlőre.

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: Edem11 (3786)
Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3789

Szia Kisb4,

azt hiszem, hogy ez soha nem lesz egy jó és biztonságos megoldás, első nekifutásra azt mondanám, hogy nem éri meg.

Mi foglalkozunk régi kanapéágyak atalakításával, tehát a kigödrösödött régi epedás vagy bonell ágyneműtartós ágyakról leszedjük a kárpit alatti rugós felépítményt, visszadolgozzuk a kárpitot és utána mehet rá bármilyen új matrac és az ágy is használható marad és az ágyneműtartó funkció is megmarad. Ezt csak azért írtam le, hogy innen a tapasztalat.

Ha ez eperás, akkor nagyon nehéz lesz szétszedni, mert a rugók egymásba vannak fűzve:

Ha bonell, akkor sem lesz könnyebb dolgod, mert bár a rugókat kösszen szét lehet egymástól választani, mert "csak" az alsó és felső szélüket köti össze acéldrót, de továbbra is ott barad a merevítő keret, amiről -ha vissza szerednéd majd hajtani alul és felül is, hogy ismét keretbe legyen a matrac- szintén le kell majd aplikálni a rugókat és úgy visszahajtani és rögzíteni.

Az a tapasztalatom, hogy mindenki elszörnyed, amikor a szeme előtt szétszedjük a régi fekvőrészt az ágyon, hogy mi minden halmozódik fel az évek során egy rugós matracban. Szerintem amikor majd belenézel, Te is elképzelhetetlennek fogod majd tartani, hogy a gyerekek ezen ugráljanak. Vagy lehet 100-rel porszívózni, ami a rugók között megint csak nagy élmény:-)

Szóval lehet félbevágni, csak érdemes mérlegelni, hogy egy komplett hétvége (ugye varrásról-bontásról még nem is beszéltünk) megéri-e az amúgy kétséges eredményt...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Törölt nick (3780)
Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3788

Szia Gyurco78,

tényleg örülök, hogy végül jó lett a matrac, ugye azt tanácsolom mindenkinek, hogy a memory olyan, mint a pacal: vagy szereti valaki vagy nem, de nem lehet kicsit szeretni. Remélem, hogy az új matracod sokáig kényelmes és jó lesz:-)

És köszi, hogy megosztottad velünk.

Üdvözlettel:

Pálinkás LÁszló

Előzmény: Gyurco78 (3781)
Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3787

Szia K15cs,

szerintem is úgy van, ahogy a Kereskedő írja, de tényleg érdemes belemenni az adatokba, hogy ne csak a levegőbe fik*zzunk egy matracot:

Gold F80- ról beszélünk:

Matractípus: Habszivacs matrac   

OK
Méret: Szélesség: 80 cm, Hosszúság: 200 cm, Magasság: 20 cm

OK
Mag: Memory habszivacs + poliéter hab  

OK
Magminőség: 40/30 kg/m³

Na itt már komoly bajok vannak, ez az 1/4-ével kevesebb anyagot takar, mint a piaci átlag memory fajsúlya. Az átlag 50kg/m3 és nyugodtan mondhatnánk, hogy ok, nekem a 40kg/m3 is jó, csak az az érdekes, hogy ezekre a termékekre senki nem mer 10 év garanciát vállalni. Vajon miért?
Mag magassága: 2/16 cm  

A 2 cm szerintem egy marketing kategória, vagyis inkább csak úgy lehet értelme, mint Mátyás királynál, hogy memory is meg nem is, viszont cserébe kedvező árban kellene lennie és így memory matracot tudna venni az is, akinek esetleg egy jó minőségű 12+4 50kg/m3 matracra hirtelen nincs 39 900Ft-ja. Na de 50 000-ért?!
Steppelés: 20 mm memory habszivacs 40 kg/m³

Vajon miért a huzatba van steppelve több matracnál a memory réteg? Ennek több oka is lehet, leginkább szerintem az alacsony, optikailag kifogásolható alapanyag lehet az ok, persze tisztelet a kivételnek... Tagadhatatlan hátránya lesz, hogy a huzat moshatatlanná válik és itt egyből jön a következő anomália:
Huzatanyag: 55% poliészter/45% bambusz Mit keres 55% poliészter a huzatban, amikor azt nyilvánvalóan nem a steppelésre használják, mert ott memory réteg van és ugye a huzat nem is mosható? Miért nem csak bambusz? Minden normális tape-edge (szalag-szélű) tehát élvarrott fix huzatos matracnál 100% pamut alapanyagot használnak és általában ezek téli nyári oldalasak és azért nem mosható, mert a természetes anyagon nem jól moshatók: pamut, gyapjú, stb. Akkor minek is az 55% poliészter?
Keménységi fokozat: Félkemény/kemény OK
Szín: Fehér OK
Környezetvédelmi és egészségügyi bizonyítvány: Ökotex A legutolsó gyártónak is van ilyen minősítése, tudniillik ez nem a matracot minősíti, hanem az alkótóelemeit, főleg a textíliát, amit pedig mindenki valamilyen textílgyártótól szerez be (Bodet&Horst, stb.)

Természetesen be lehet dőlni az 50%-os akciónak és el lehet mondani, hogy sikerült féláron vennem egy matracot, ami ugyan 25%-kal drágább, mint agy jó minőségű memory matrac, anyagában 25%-kal soványabb, huzatát tekintve reméljük, hogy a sötétben nem fog szikrázni... de mégis csak féláron volt.

Érdemes körül nézni, üsd be a g*ogle-ba, hogy emlékezőhab matrac akció és egy csomó érdekes dolgot találsz. Ezért a pénzért most akár 13+5cm is van ajándék emlékezőhab párnával. Tudom, hogy vidéken ez sokkal nehezebb.

Persze könnyen beszélek, de én mindenkinek azt javaslom, hogy 10-15 évben egyszer vesz matracot, 40-45 000 órát fog eltölteni benn, így érdemes egy kicsit jobban ráfeküdni a témára és tenni esetleg egy kirándulást a nagy büd*s Budapesten.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: k15cs (3778)
Edem11 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3786

Sziasztok!

3 éves kislányomnak szeretnék matracot, ami azért egy pár évig kitartana. Látok olyan matracokat, ahol két kókuszréteg között hideghab van, és olyat is, ahol középen a kókusz, két oldalán meg latex, vagy hideghab. Mit javasoltok? Mi lenne a legmegfelelőbb? Most 6cm-es tiszta kókuszmatracon alszik. Akár a LineaNatura Fitness matracát is megvehetném neki? Vagy az túl nagy váltás?

Köszönöm előre is a tanácsokat!

Ui: az ortopédikus hab jobb mint a T25-ös? illetve mi az a konforthab?

k15cs Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3785

Szia!

Kaphatnék pár alternatívát? Köszi!

Üdv!

Előzmény: Egy_Kereskedő (3782)
Egy_Kereskedő Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3784

Szia!

Nem tudom pontosan, hogy vannak a Billerbeckek huzalozva, de 90%, hogy egy masszivabb csípőfogóval és ollóval nem fog problémát jelenteni. arra figyelj, hogy ahol elvágod a huzalokat, valahogy dolgozd el a fémet, mert nem lenne kellemes, ha ugrálás közben beleállna a gyerek lábába.

G

Előzmény: Törölt nick (3780)
Egy_Kereskedő Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3783

Szia!

Én a bionaturalt választanám, mert zónázott és mosható, nemúgy mint a 3. és mert szimmetrikus, nem úgy mint az első.

Guglizz rá a dunlopillo gomera matracára. Hasonló, mint a bionatural, de mégis komoly márkanév van mögötte. Kemény matrac, vállalják a garit a te súlyodra is. Nagyon jó körbecippzáros drykomfort huzat van rajta (jól vezeti a nedvességet, kifejezetten száraz klímát biztosít).   Most Olyan 50ig bezárólag tudod megkapni. Tavaly még 80 körül ment mindenhol.

G

Előzmény: Xbull (3779)
Egy_Kereskedő Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3782

Szia!

Az F85, ha féláron is van akkor sem éri meg 50.000.-ért. Ennél olcsóbban lehet kapni vastagabb és sűrűbb memoryval ellátott matracokat a piacon. Igaz, hogy az nincs "féláron", szimplán, csak reális ár érték arányban. 60 körül meg már 6-7 cm-el elátott memory matracokat is meg lehet kapni.

üdv:

G

Előzmény: k15cs (3778)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3781

Laci, én köszönöm a cserét és a korrekt hozzáállást, űrtechnika ide, vagy oda, ezen az egyszerűbb matracon olyan kényelmesen alszom, mint már nagyon rég :)

Előzmény: Alváskultúra (3685)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3780

Bocsánat, kicsit topikromboló, gyilkos kérdésem lenne. :-)) A régi matracunkat szeretném újrahasznosítani a gyereknek, ugráló alkalmatosságnak. Billerbeck a drágaság, és rugós. Lehet-e félbe vágni valahogy, vagy a rugósnál az összes rugó keresztbe-hosszába egymásba van fűzve??

Xbull Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3779

Oké hogy törvényileg nincs szabályozva csak az a baj hogy a kereskedők és a gyártók se igénylik(ne vedd magadra) a szabályozást mert nekik ez a kaotikus helyet megfelel.
Megfelel mert így nehezen lehet nyomon követni hogy mégis milyen minőséget képvisel az adott termék.
Ha egy gyártó, vagy kereskedő felvállalná azt hogy nála minden adat felelhető az adott matracról, akár olyan részletesen hogy a rétegek tulajdonságai is fel lenne tüntetve, kikényszerítené a többi gyártót, forgalmazót is hogy ők is megtegyék.
Ahogy te is írtad egyre több a tudatos vásárló(régebben), ha egy terméknek nem lehet normálisan utánajárni az már eleve hátránnyal indul
itt van pl, NATURELLE matracok akárhogy kerestem sehogy se találtam meg a gyártó honlapját, de még a gyártó nevét se, ez bennem azt az érzést kelti hogy a gyártó nem meri felvállalni hogy ő gyártja ezeket a matracokat

én pl még a jelölésekkel is bajba vagyok,számokat még értem is sűrűség/keménység de a betűjelzés mit takarhat
OC30, BMI: 20-35,

Most konkrét matracról is, végső listám, ha megkérhetlek felállítanál egy sorrendet, ha te rá lennél kényszerítve melyiket vennéd meg (más sorrendjét is szívesen várom)

Matracország
Lineanatura NobilePu 90X200 36.525Ft +10%ár 90X210 miatt és gondoltam erősítést az is +10% felár a szállítás 1.990Ft tehát összesen 46,200Ft
» matracszövet
» antiallergén töltőanyag
» 100% pamut belső borítószövet
» 8 cm vastag ortopédikus hab – OC30
» 4 cm keményített PU merevitő réteg
» 4 cm vastag ortopédikus hab – OC30  
súlyhatár 130Kg erősítés nélkül
Evolution 30 °C-on mosható huzat ,1 zónás

Matracdepó
M&K FOAM Koło  Bionatural 90x200 (22cm) 38.925Ft  +10cm 90x210 42.820Ft ezért nekem kell érte menni
Silver Active huzat 400 g/m2 60 °C-on mosható, elméletileg 40-es keménységű a legkeményebb réteg lengyel gyártmányú, 120kg a súlyhatára,7 zónás

és még egy de ennek van egy számomra nagy hátránya nem levehet ő a huzata
matracposta
Best Dream Siglo 90x200 39,420Ft  ,90x210 +10% ár, ahogy olvastam ingyenes szállítás így a összesen 43.600Ft
20cm ,Súlykorlát: 140kg+ , 26/43,1zónás, nem levehető huzat

k15cs Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3778

Üdv!

Egy ideje figyelemmel követem a témát, mert matrac vásárlás előtt állok.

Szó mi szó, mi van közel vidéken, hát a Jysk, bementem már többször, próbálgattam a matracokat, nekem a memóriahabos jön be!Félre értés ne essék, próbáltam én már Silver Cardo-t, hát nem jött be, a rugósak alapból nem jöttek be!

A Jyskben van 2 féle memória habos, egy olcsóbb és egy drágább! Persze ugye már meg lett tárgyalva, hogy ezek csak 40kg/m3-sek, de nekem a drágábbik bejött, belefeküdtem és sokkal jobban éreztem a memória habot, mint az olcsóbban!

http://www.jysk.hu/4/5/16/3213123/a/catalog

Jövő hét 24-től a Dreamzone F85 majdnem féláron lesz (megsúgták előre)....lehet hogy megveszem, mert tényleg nagyon kényelmesnek találtam!

Építő jellegű véleményeket szívesen fogadok!

Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3777

Szia Xbull,

ez a gondolatsor nagyon szép és jó, bizonyos területeken működik is, főként olyan termékcsoportonként, ami egzakt módon mérhető. Sokkal inkább ilyen a pc világa, látod az adatokat, mérni tudod, stb.

Megint csak a törvényi szabályozás hiányára kanyarodunk vissza, oda, hogy a gyártók nincsenek kötelezve arra, hogy feltűntessék, hogy a termékük milyen anyagból áll, milyen falysúlyú, stb.

Továbbra is: fogsz egy trutyidarab szivacsot, sarkosra vágod, beletuszkolod egy valamilyen huzatba -és kész a matrac. A matrac, mint termék, forgalomba is kerülhet és annyi garanciát vállalsz rá, amennyit csak akarsz. 20 év-semmi gond. Hol lesz a blokkod vagy a garjegyed 20 év múlva, amikor érvényesíteni szeretnéd a vásárlói jogaidat...

Gondolom egy tápegységnek vagy egy alaplapnak nem nagyon lehet otthon nekiállni, tehát feltételez a termék egy valamilyen professzionális gyártási környezetet. Mégha Tajvanról is van szó.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Xbull (3776)
Xbull Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3776

Nem is úgy értettem hogy szidni bármelyik gyártót, de olyanok véleményére lehetne hallgatni aki nap mint nap ezzel foglalkozik sőt netalántán még a gyártásba is beleszólhatnak, értik a számokat, jelöléseket, a matrac felépítését hogy melyik rétek mire jó, jó helyre került e az adott matracba van nem, vagy az adott anyag amiből készül elég tartós e.
Ezt lehet hogy majd kivágják de én általában a prohardver fórumát szoktam használni mert ott tényleg nyíltan leírják hogy melyik gyártó melyik termékével mi a helyzet és ez nemcsak a rossz dolgokra igaz
elég csak megnézni a PC :  Melyik tápegységet vegyem? fórumon első hozzászólást
http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem/hsz_1-50.html
Na egy ilyen összefoglalás jól jönne a matracok terén is.

Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3775

Szia,

én meg kötözködöm egy kicsit: egyetlen vákuummatrac alá nem ír elő a gyártó rugalmas ágyrácsot, tehát a garanciához nem kell. Én próbáltam nagyon sok 20cm-es ilyen matracot és nulla fatásfoka volt az ágyrácsnak alatta. Lehet, hogy hosszabb élettartamú, de amikor 10-15 év garanciát kínálnak egy ilyen matracra, akkor engedtesség meg nekem, mint vásárlónak, hogy ez ne érdekeljen plusz 15-30ezer forintért.

Egyébként a http://matracforum.blog.hu/ oldalon összeírtam, hogy szerintem milyen matrac alá, milyen ágyrács való és mikor vásárolunk értelmetlenül olyan ágyrácsot, aminek funkcionálisan semmi értelme sincs.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Egy_Kereskedő (3772)
Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3774

Szia Xbull,

tavaly megkerestem a fórum moderátorait azzal a kéréssel, hogy szeretnék egy gyártói fórumot létrehozni, ahol minden magyarországi gyártó és képviselő kapna egy kiértesítést erről a lehetőségről és a saját márkanevét, mint nick használva (természetesen a visszaéléseket elkerülve csak info@markanev.hu címre megküldve az adatokat) részt vehetne a fórumban, ahol a vásárlói kérdésekre élesben válaszolhatna mindenki pro és kontra.

Ez nem lett megengedve.

Nos itt tartunk és ott, hogy én vagyok az egyetlen, aki kiírja a valódi nevét a hozzászólások után.

Szídni másnak a termékét nem szabad, minden terméknél van jobb és nincsen legjobb termék semmiben. Tehát ez egy szubjektív piac, ahol rengeteget számít a tapasztalat, az odafigyelés és a valódi vásárlói igények.

Mindettől függetlenül én el szoktam mondani egy termékről, hogy nem jó, de meg is szoktam indokolni, hogy miért nem és alternatív termékként milyen megoldások jöhetnek szóba abban az árkategóriában.A GOld F70-ről is írtam, de csupán csak a tényeket és szorosan arra fókuszálva, ami nekem nem tetszik benne.

Természetesen sokan nem is szeretnek, de egy kis konfrontáció  még nem ártott meg senkinek. (ok, Pitagoras "ne zavard a köreimet" mondata pl kiverte a biztosítékot a római katonánál:-))

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Xbull (3773)
Xbull Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3773

Üdv
Értelek én titeket, csak marhára elegem van abból hogy minden honlap azt sugallja hogy ott aztán minden matrac tökéletes így viszont lehetetlen dönteni.

Sehol nem találtam egy olyan összefoglalót hogy melyik gyártó milyen matraca hogy viszonyul a többi gyártó egyes matracaival, ára ,minőségre ,élettartalomra nézve , ez odavezethető vissza hogy a forgalmazók félnek kritizálni a gyártókat szerintem, vagy nem érdekük a vásárlók tisztánlátása.
És hogy mitől félnek hát a kicsinyes bosszútól hogy esetleg későbbiekbe valamilyen hátrányuk származhatna, ere megoldás egy teljesen anonim fórum ahol nyíltan lehetne írni a hátrányokról ,összetételekről,vásárlói tapasztalatokról,ár/érték arányról, mert bocsássatok meg hogy ilyet írok de ti se írtok konkrét véleményt hogy az sz@r matrac ne vedd meg.

Egy_Kereskedő Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3772

Én inkább a Laci álláspontján vagyok. Mármint, hogy a nagy testsúly nem egyenlő a kemény matraccal... Sőt...

Sose értettem, hogy mitől kényelmes egy nagyon kemény matrac, főleg ha kókusz is van benne (pl.: LC 14-15) Ilyenkor egyszerűen nem  a matrac veszi fel a testünk vonalát, hanem a testünk igazodik a matrachoz. Sehogy se fér az eszembe, hogy miért egézséges, vagy kényelmes, ha a vállak és a csípő egy deformált pózban van, és ráadásul még nyomja is a matrac ezeket a testrészeket. Nálunk a boltba 10 ből 8 vevő úgy jön be, hogy a kemény az egézséges, és a legtöbb időt a kommunikácóban arra fordítom, hogy lebeszéljem őket a nagyon kemény matracokról. Persze nagyon relatív az, hogy "kemény", sokszor kiderül, hogy a vevő elképzeléseiben inkább egy középes keménység van a kemény helyén.

Visszatérve még itt lenteb, hogy a 20-as hideghab alá nem szükséges az ágyrács nem értek egyet. Lehet, hogy 20cm-nél a komforton már érdemben nem fog változtatni, de hogy a terhelés elnyelésbe besegít az biztos. 

G

Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3771

Szia Xbull,

ez a pénzfeldobásos dolog amennyire visszaemlékszem, már a Csontbrigád c. könyvben sem nagyon működött:-))

Szerintem kicsit belekeveredtél: a Nizza matrac szerintem egy Davos+topper.

Miért nem veszel 50e-rel olcsóbban egy Davost vagy ebben az árban egy Signum-ot és később bármikor kiegészítheted egy memory vagy másmilyen topperrel...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Xbull (3770)
Xbull Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3770

Üdv
figyelmesen olvasom amit írtok, csak a keretem nincs meg rá hogy valami minőségi matracot vegyek , amúgy Billerbeck Nizza matracot vennék ha nem számítana az ár

már ott tartok veszek egy 20-25e Ft-ost valamelyik multiból bírja pár évig majd kidobom megint veszek valamit
amúgy magamba eldöntöttem hogy szombatig döntésre jutok ha máshogy nem pénzfeldobással döntök a jelöltek közül

swordmanus Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3769

Szia!

Véleményünk alapjaiban nem különbözik. A finomságoknak meg az a dolguk, hogy legyenek.

Ha egy LC14-et veszek, ott is latex a teteje, pont azért, hogy óvja a porcokat.

Mindezzel együtt is saját tapasztalatom (pedig hány jó vacsorára vagyok én a 140 kilótól), hogy egy masszív, kemény felület kell ahhoz, hogy a saját párnázattal együtt is jó legyen az alátámasztás.

Mindezzel együtt is: abban egyetérthetünk, hogy a szakmai kihívás itt kezdődik. mert bár nem a mázsás alkat az átlag, de az átlag alatti súlyőaknak hamarabb lesz jó egy egyszerűbb kommersz matrac, míg az átlag felettieknek inkább kell a szakszerű segítség.

Előzmény: Alváskultúra (3768)
Alváskultúra Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3768

Szia Swordmanus,

sajna ma Magyarországon mindenki hajlamos elfelejteni, hogy egy 140kg-os embernek is van ergonómiája és bizonyos tekintetben sokkal érzékenyebb személyről van szó, mint 70-80kg-os társaink, hiszen a megnövekedett testsúly további megterhelést jelent az egész szervezetre, úgy a gerincoszlopra és a közte található porckorongokra, mint a csípő, -térd -és boka ízületekre, így ezek éjszakai tehermentesítése sokkal gondosabb odafigyelést, ergo sokkal pontosabb formakövetést és tehermentesítést igényelne. Ezzel senki nem foglalkozik, a kereskedő -tisztelet a kivételnek- első gondolata, hogy ha meglát egy 100kg+ embert, hogy erős legyen az a matrac, nehogy cserélgetni és vitatkozni kelljen.

Én továbbra sem a kemény felületben látom a megoldást, hanem a szendvics jellegű, progresszíven felépített matracokban. ahol a többrétegű szerkezet alsó része valóban nagyon kemény, de felfelé haladva a rétegekben (minimum 3-4 réteg és minimum 3 zóna) fokozatosan puhul fel a matrac szerkezete.

Na ilyen nincs nálunk (vagy alig van). Mivel egy kemény matraccal ezt az egész kérdést 2 perc alatt agyon lehet ütni és a Vásárló még boldog is, hogy valami jó masszív dolgot kapott;így semmi értelme, hogy bárki is agyaljot, tervezzen és a nap végén 25-30%-kal drágábban, de letegyen az asztalra egy valóban jó, ergonómikus és hosszú távú megoldást.

Ilyen az élet. Ilyen az élet kis hazánkban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: swordmanus (3767)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!