Mostanában volt ez téma olvass vissza kb. 4-5 napot. A megoldást nem fogod megtudni, de talán okulsz a tapasztalatokból. Keresd "idiotaindex" hsz-eit és a neki címzetteket is.
Távirányítós központizár betanítás kérdéskörében kérném a nálam tapasztaltabbak segítségét. Kénytelen voltam kicserélni a gyári aksit a kocsiban (2003-as modell :)) és ezt követően vált szükségessé a kulcs újbóli betanítása. A használati kézikönyvben leírtak szerint a gyújtást ráadtam, nyomtam a gombot tovább is mint kell, de semmi nem történt. Ezt követően eszközöltem egy elemcserét a kulcsban, de ez sem hozott változást. Ha kulcsal zárom az ajtót, a központi zár működik, az elakadásjelzőben lévő kontrollámpa pislog. Van valakinek ötlete, hogy akkor a betanítási manőver miért nem sikerül? Kihagytam volna valamit?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat és minden segítséget!
Szia! Én is Tomi vagyok :) A lényeg, hogy nálam is ez volt a probléma. Az ablaktörlő kapcsolóját kell szétbontani a gombnál. Kis csavarhúzóval vagy valami tűvel alápiszkálva le kell szedni a gombot, majd egy kis fogóval összenyomni a - nem tudom rendesen megfogalmazni, majd látni fogod :) és lehúzod azt a részét amivel a hátsó ablaktörlőt vezérled (vigyázz, mert van benne 2 kis rugós izébizé ami hajlamos kilőni, úgyhogy óvatosan vedd le!). Itt van egy kis rézből készült karika az szokik eltörni (keresztben van egy kis műanyag amiből kilő a 2 rugós izébizé, azt is le tudod venni csak össze kell szorítani kis fogóval a szár végét, mint az elején.
Nálam ez volt - illetve van - eltörve meg kell forrasztani és egy darabig jó lesz. Valahonnan kellene szereznem egy újat mert az enyém 3 helyen el volt törve és katasztrófa :) most a hátsó ablakot se tudom törölni csak ha automata állásban a verda úgy gondolja.
szia.Tamás vagyok.nekem is van egy xsarám,és ugyanilyen problémával küzdök mint te.sikerült már neked megoldani a problémát?ha igen megköszönném,ha segítenél nekem,hogy mi a megoldás.elöre is köszi.üdv:Tamás
Nekem is Kínai Lexiám van, eddig nem volt vele bajom, mindent meg tudtam vele csinálni. Amit itthon hírdetnek az szinte mind klón, de mi nem készül Kínába? Mondjuk azon meglepődtem, h a Bosch adagolók szinte mindegyike ott készül!!!!!
Nemrég töltöttem le hozzá a legújabb frissítést, mert eddig a 2004 utáni diesel P307-el, és a C5-tel nem 100%-osan kommunikált(álltalában egyik klón sem), bár még teljesen nem teszteltem le, de eddig tökéletesen működik(kb 1 éve), kulcs tanítás, programozások, tesztek........
Ha valakinek gondja van a géppel, szóljon, csak a távolság lehet bibi. Ajka-Pápa közt vagyok, ha valaki a környéken lakik megoldhatjuk nevetséges áron, nem úgy mint a márkaszervizek, ha visszamész 1 nap ötször akkor ötször számolnak!!!!
Elm-el, agv4000-el én is próbálkoztam, a 2001-es Hdi xsarámat nem ismerte egyik szoftver sem, de 2003-as2.2hdi C5-öt vitte, de azon is csak motordiagnosztikát,törlést!! Ezekhez MoDiag professional vált be a legjobban. Ebay-en van elm kb. 5-ért, benzineseket biztos hogy kezeli, dieseleket kevésbé(motordiag részt),ami olvasáshoz-törléshez elég szerintem, de ez típustól függ.
Kinai OBD cuccot tudtam volna szerezni(most nemlényeg honnan)...semmi garancia nincs rá.hogy múködik..húsz fölött,a programot meg old meg magad::::
szóval óvatosan a ebayról is...csak láncfűrész,meg robogó idom ügyben kavarogtam arrafelé...semmit nem fogok megrendelni onnan..!!!
Persze,nekem rosszak a tapasztalataim...egy bazár az egész,néha vannak jó dolgok is--de nagy-nagy zsákbacica,meg az eladó pontgyűjtése ,meg megbizhatósága,mi a f*--m a fontos.
Soryton is megtehetné,csak 60 km Neki ,legalább:))
holnap meglátjuk,mit tettem,nagyon nem szartam be,sok ilyen volt már,--most a fejét kéne már kifaggatni--nem egy nagy durranás ám az egész...,kis hely van mindenre,kicentizték az egészet,a béikszben alul majdnem megfordultam:)))-itt a váltót le kell vetköztetni,mert nem fér ki,3 töcsavart kitekerni,meg a bakot,mi tartja--és úgy is kell befűzni....
ja, van a vaterán egy lexia, most 21eft-nál jár a licit és 57e a villámára.
megkérdeztem a srávcot a kinai koppincs lexia vagy eredeti.. azt irta hogy nála mukodik,nem tudja milyen gyártmány, németben vette. kérdeztem hogy gari van e rá ha nem mukodik..
irja hogy a dolog osszetettsége a szakmai ismeret miatt nem vállal garanciát visszavásárlásra.. és persze törölte a kérdéseim és válaszait.. tehát koppincs..
ilyet 33ért tudok rendelni kintrol.. amire panaszkodnak is az eladonak hogy nem kommunikál az autoval..
most van beszerzés alatt egy univerzális kutyu, olyan mint ami soryton tesojanak van, csak a legujabb szoftverrel mukodot..aztan meglatjuk mit szol hozzá a verdáink..
remélem azért tudjuk hasznositani..ha nem,megy a vaterára másnak aki tudja majd használni esetleg, bukni meg nem bukhatok rajta.. :)
A szűrőház alján nyomáskapcsoló van,a mennyiségmérő szonda,a katalizátor mögött jön fel,egy csatija van a termosztát környékén...
Tudom,tudom...hospitál...
levegőt venni sincs időm:)))
(rendben lesz at autó,akkor berepüljük:))tavaly a segge-az idén az eleje..meg Megismerjük egymást,most hogy az ENYÉM:)))---hidd el,repcsik után kiéheztem egy kis "felfedezésre"--egyébként a kinyomócsapágy tényleg szar volt...na mind1,majd kidumáljuk:))
...az olajnyomás gombára gondolsz...a szűrőház alján...? nekem csak az van....szintet nem mér ..de hát fedélzeti sincs... váljék a sör az egészségedre.... .. tudom a Gabesszal megbeszéltétek hogy ő lesz a póstás... csak meg említettem hogy a hétvégén él a Hospitál.... jó éjt .. :-))
...te erre az antipollution fault-ra írnak gyujtáskimaradást ami lehet gyertya hiba... EGR szelep hiba ... de ebben nincs , legalább is az enyémben még nem találkoztam vele... és lehet lambda hiba is azt meg mérhetnéd ha van az a multimétered hogy a két fehér vezeték között mérve ha nincs 30 ohm -nál több akkor legalább a fűtése rendben van...
... és még valami...a Gabesz küldtem egy garnitúra Bosch gyertyát.... vidd el kipróbálni...
nem tudom mi van hozzá pontosan, de úgy emlékszem van téli garnitúra. a féktárcsák és a fékbetétek is egy éve lettek cserélve. annyit tudok még, hogy márkaszervíben volt végig szervizelve. vegyétek fel vele a kapcsolatot szerintem.
Jövő hónapban én is felteszem a Xsara-m. 2.0 HDI 90Ps. 2001-es 154.000 km végig márkaszervízben szervizelve. munkalap, szervízkönyv. magyarországi, 2. tulaj. Most megy műszakira. Garázsban tartott, 140.000 volt vezérműszíj gar. + vízpumpa csere. Felnire szerelt téli, nyári gumi. (gyári méret) Üléshuzat, tehát gyári állapotban a gyári huzat. Tetőcsomagtartó. Aut. klíma. Vadi új bosch hátsó féktárcsák, fékbetétek. Xsara-s díszküszöbök. Azt hiszem egyelőre ennyi. Beleszerelmesedtem egy C5-be.... De mindig is Xsara-s maradok :) Jól szolgált az emúlt 6 évben. Ja, és részemről teljesen sérülés mentes. Az előző tulaj koccant vele, de le is bukott, rétegvastagság mérővel mentem vásárolni... DDD:)