Keresés

Részletes keresés

Pontikos Creative Commons License 2011.04.02 0 0 696

Értem én, mint láthatod, én sem azt írtam, hogy ez nem valós probléma, csak nem mindegy, hogy tálalod. Az Omonia és környéke nem kevésbé necces, mint mondjuk Tarnabod, a 8. kerület, vagy bármely' hazai nagyvárosunk némely része. Nyugodtan lehet ott is bóklászni, lakni - a megfelelő elővigyázatossággal.

Előzmény: simi831 (693)
suzi_mou Creative Commons License 2011.04.02 0 0 695

Kréta közelében volt: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&cid=1&aid=1147080

Azért ez nem olyan kicsi rengés, én hiába kerestem róla hírt magyar oldalon, sehol sémmi.

Előzmény: Törölt nick (690)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.02 0 0 694

Kösz a hírt, ha nem is zsép. Biztosító legalább rendesen rendezte?

Előzmény: simi831 (691)
simi831 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 693

Ez nem elrettentés, hanem tény. A rendőrségen azt mondták ez mindennapos probléma, amit nem tudnak megoldani.

Előzmény: Pontikos (692)
Pontikos Creative Commons License 2011.04.02 0 0 692

simi831, ne rettentsd el azokat, akik még nem jártak Athénban! Tény, hogy vigyázni kell az értékekre, de nem jobban, mint bármely nagyváros "bizonyos" kerületeiben. Ha több cumód van, és láthatóan akkor érkeztél/indulsz reptérre, kikötőbe, akkor könnyebb prédának hisznek, nekünk is volt ilyen élményünk érkezéskor. Mi a Victoriánál laktunk, nem szívderítő környék, de kis odafigyeléssel végül semmi problémánk nem volt, közlekedésileg pedig kifogástalan helyen van.

Előzmény: simi831 (691)
simi831 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 691

Ha még nem késő, szeretném mindenkinek elmondani, hogy az Omonia környékét messze kerüljék el, különösen a metróval vigyázzanak. Most érkeztünk haza Athénból, az első napon a repülőtér és a szálloda között a metrón kiraboltak. Ilyen 3-4 fős csoportok állnak be mögéd, körbevesznek és mire kiszállsz eltünik mindened. 40 éve utazom a világban, de még így nem jártunk. Tudtuk, hogy bajban vagyunk, hiába szorítottuk a kézitáskát magunkhoz, amikor az Omonián leszálltunk a belső, mély és szűk kabátzsebemből kilopták a pénztárcámat. Egyszerűen nem tudom mikor. Mondogattuk egymásnak, vigyázz a táskára, de a tömegben a lökdösődésen kívül nem éreztünk semmit. Mindenünk elveszett. A rendőrségen kb. 20-an várakoztak, csak annyit kérdeztek: Omonia? Napokig nem mertünk felülni a metróra. A hazainduláskor annyira bepánikoltunk, hogy a nyakláncainkat is levettük. Ilyet még soha sehol nem kellett tenni. Még Nápolyban sem és Szicíliában sem. Azt mondtuk, ha épségben elérjük a repülőteret akkor megúsztuk.

Előzmény: Attir (671)
suzi_mou Creative Commons License 2011.04.01 0 0 689

A Nyitott szemel sorozatok nagyon jók, csak pont a nagysága miatt nem jó cipelni. Én Marco Polo-val voltam Athénban, az elfért a kis kézi táskában is.

Előzmény: Motoflo (686)
Verka_ Creative Commons License 2011.04.01 0 0 688

Szia!

Szerintem is az a legjobb, ha belelapozol mindegyikbe, és akkor rögtön el tudod dönteni. Meg attól is függ, hogy mennyi időre mész, és milyen mélységben érdekel a dolog. A legfőbb látnivalók nyilván mindegyikben benne vannak. Én spec. nem szeretem a top 10 kiadványokat meg a kis terjedelmű zsebkönyveket, mert nem elég részletesek, és honnan tudhatja azt valaki más, hogy nekem mi a top 10? :)

Ha nem csak magyar nyelvű jöhet szóba, akkor én egyébként Lonely Planetet vennék.

Pontikos Creative Commons License 2011.03.31 0 0 687

Motoflo, én végigolvastam az összes, könyvtárban fellelhetőt, és azok közül egyet vittem magammal, de már nem emlékszem, hogy a Marco Polo vagy a Merian volt. :-/ (Talán az utóbbi.) Emellett a Görög Idegenforgalmi Hivatalnak (kint a Syntagmán lehet hozzájutni) van egy remek, angol nyelvű kiadványa. Szerintem te is nézz bele mindbe, hiszen tőled is függ, mit tartasz fontosnak benne.

Motoflo Creative Commons License 2011.03.31 0 0 686

Sziasztok!

Melyik útikönyvet ajánljátok?

Athén nyitott szemmel

Útitárs TOP 10 - Athén

Athén - Marco Polo

Athén - Városjárók zsebkalauza

Esetleg mást?

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.22 0 0 685

Mi közvetlenül a Sixt autókölcsönzőtől béreltünk. Ott helyben túl sok információt nem tudtunk beszerezni a feltételekről, így ha gond lett volna ugyanúgy bajban lettünk volna. Szerencsére nem volt gond.

Verka_ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 684

A közvetített cég feltételeit elvileg a cég saját honlapján megnézheted, annál többet az Economy sem tudna írni, szóval ennek sok értelme nem lenne sztem. Mindenesetre ez a mostani friss Easycaros tapasztalatunk is azt mutatja, hogy a közvetítő és a vevő, meg a vevő és a közvetített cég közötti szerződések nincsenek egymással összhangban... mindegyiket csak az érdekli, hogy megkapja a pénzét, a vevőre meg tojnak...

Előzmény: mia0704 (683)
mia0704 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 683

én meg úgy érzem, hogy az Economy lehetne olyan korrekt, hogy közli a közvetített cég feltételeit is a honlapján. ők sem ingyen dolgoznak, ennyi plussz munka beleférne részükről.

Előzmény: Verka_ (682)
Verka_ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 682

Igazából sztem ezekben az esetekben főként a Sixt a hunyó, nem az Economy. De az is igaz, hogy ha ilyen partnerekkel dolgozik, az nem csinál túl nagy kedvet az embernek a velük való üzletkötéshez...

Előzmény: mia0704 (681)
mia0704 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 681

economycarrentals-szal mi is megszívtuk, bár nem Athénban, hanem Madridban, de nekünk is a Sixt-et hozta ki.

volt egy nem dombornyomott hitelkártyánk, amit az economy a saját honlapján elfogadott, le is szedte róla a foglalási díjat meg az első napi bérlet árát. majd amikor megérkeztünk, a helyi sixtes közölte, hogy ciki, mert azt a hitelkártyát nem fogadják el, mivel nem dombornyomott, így este9kor ott álltunk kocsi nélkül, 2 gyerekkel. marad a saját autós utazás - részünkről. :)

Előzmény: Verka_ (680)
Verka_ Creative Commons License 2011.03.19 0 0 680

Köszi! :) Ha van kérdés közben v. utána, akkor nyugodtan.

Sajnos autókölcsönző ügyében nem tudok jó szívvel ajánlani semmit sem... ezúton is kérem, hogy ha találsz vmi jó autókölcsönzőt Athénban, akkor majd add meg az elérhetőségét (vagy bárki más, akinek van ilyen tippje)...

3x béreltünk eddig ott 3 különböző cégnél, de ha legközelebb megyünk, időt nem sajnálva megpróbálok majd valami újabbat felkutatni...

Még a legjobb ez volt (2009-ben): http://www.athens-rent-car.com/, de utána azért nem mentünk hozzájuk megint, mert beújítottak, és azt írták a honlapon, hogy a kocsi aljára meg még egy két ilyen "apróságra" nincs biztosítás. Kár, mert jó cég volt és nem drága...

Utána 2010-ben innét béreltünk: http://www.economycarrentals.com/

Ez egy közvetítőcég, ami azért jó, mert sokkal olcsóbb, mint ha közvetlenül bérelnéd a kocsit a kölcsönzőtől. Viszont az a baj vele, hogy a biztosítását ugyan teljeskörűnek hirdeti, de valójában a neten látott árért nem biztos, hogy teljeskörű biztosítást kapsz, az a konkrét cégen múlik, akit majd leosztanak neked. Mi nagyot szívtunk ezzel, mert a Sixtet kaptuk, és nagyon megjártuk velük. Négyszázvalahány euró önrészes biztosításunk volt (ez persze csak érkezéskor derült ki), és rá kellett volna fizetnünk a helyszínen, hogy ne legyen önrész. Csak elfelejtettem ráfizetni, pedig azt kellett volna.... (no comment...). Persze mikor máskor, most sikerült is meghúzni a kocsit, de nem ez volt a legnagyobb baj, hanem a kocsi alján volt még két csúnya horzsolás, amit nem vett észre senki az átvételkor (sem a kölcsönzős, sem mi - no comment 2...), de viszont, amikor visszavittük a kocsit 2 hét múlva, akkor aki visszavette, az persze észrevette... Szóval ránkverték azt is, és végül bebuktuk a teljes négyszázvalahány euró depositot... (Az is megérne egy misét, hogy vajon hogy számolták ki, hogy pont akkora kár érte őket, mint a  teljes deposit összege....)

Írtam utólag az Economynak, hogy ha már azt hirdeti, hogy teljeskörű biztosítás, no hidden costs stb., akkor legyen szíves már visszafizetni, de csak annyit írtak vissza, hogy küldjem meg a dokumentumokat, természetesen rendőrségi jegyzőkönyvvel együtt. Na persze... honnét legyen rendőrségi jegyzőkönyv két olyan karcolásról, amit csak visszavitelkor vettünk észre, ráadásul nem is mi csináltuk...? :S (Extra öröm: amikor itthon néztem a képeket nagyban, akkor láttam, hogy már az első napon is ott volt a kocsin a két karcolás... innét tudom, hogy biztos nem mi csináltuk...)

Ennek ellenére nem írtam még le teljesen az Economyt, ha nem lesz más, jobb, akkor legközelebb is tőlük fogunk bérelni, mert annyival olcsóbbak a többinél, hogy még akkor sem olyan rossz az ár, ha a helyszínen pluszban kifizetem az önrészt kiváltását szolgáló plusz biztosítást.

Aztán most 2011-ben ezzel próbálkoztam, hátha jobb lesz: http://www.easycar.com/

Hát nem lett. Kicsit drágább volt (napi kb. 4 €-val), mint az Economy és nem kérnek - állítólag - rendőrségi papírt baj esetén, hanem ha megvásárolod a zero risk optiont (amit megtettem), akkor elvileg full biztosításod van. Elvileg. Csak az a baj, hogy a tisztelt Hertz, akit ezúttal kiosztottak nekünk (merthogy ez az easycar is egy közvetítőcég), azt állította, hogy ő nem köteles nekünk lopás elleni biztosítást adni. (Pedig a mi kinyomtatott easycaros papírunkon fel volt világosan sorolva, hogy "theft protecion is included"! - De hiába mutogattuk...) Szóval pluszban rá kellett még fizetnünk napi mittudomén, kb. 7 €-t, hogy legyen lopás elleni biztosításunk is... Ráfizettem, ennyit megér a lelki nyugalmunk, mert csak 4 napról volt szó (két hétnél már nagyon dühös lettem volna...). Ez még egyébként nem teljesen lefutott meccs, mert azért megírom majd az Easycarnak, ha lesz hozzá kedvem, hogy elmennek a fenébe, és térítsék már ugyan vissza azt a pénzt, amit még pluszban lehúztak rólünk a helyszínen, vagy pedig ne hirdessék nagy mellénnyel, hogy theft protection is included, ha egyszer nem igaz....

Szóval kb. ennyi tapasztalatom van athéni autóbérlésről... A reptéren található nemzetközi cégektől ezek után rosszul vagyok, úgyhogy én a helyedben valami helyi, athéni céget keresnék, és inkább velük próbálkoznék...

Előzmény: Attir (678)
Attir Creative Commons License 2011.03.19 0 0 679

káár, bár sejtettem...

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (677)
Attir Creative Commons License 2011.03.19 0 0 678

Verka!Elkezdtem olvasni a leírásaidat! Szuperek! Nagyon tetszik, ahogy írsz!:)

Előzmény: Verka_ (673)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2011.03.19 0 0 677

A legolcsóbb szerintem a Malévval Athénba, Krétára odavissza komp, már ha nincs repjegyed Krétára. Egyébként nincs Budapest - Athén repülőjárat, két fapadossal meg már ott vagy, mintha vettél volna egy Malévot odavissza.

Előzmény: Attir (676)
Attir Creative Commons License 2011.03.19 0 0 676

Köszönöm a véleményeteket!

Úgy néz ki maradunk Athenban és a közvetlen környékén pár napig, a többiet  meg majd legközelebb.

Viszont kérném még másban is a segítségeteket: milyen fapados repülőjáratokról tudtok Athenba? A malévnak  egészen jó ajánlata van, csak az a baj, hogy akkor olcsó ha odavissza veszek jegyet. én viszon visszafelé Krétáról szeretnék jönni.

És még valami, Ti melyik autókölcsönzőben béreltetetk autót? Elég nagy választék van a neten, de nyugodtabban foglalnék, ha vki mondaná, hogy már bérelt náluk és nem volt probléma:) (tudom, olvastam, hogy még olcsóbb is lehet ha majd ott megyek bérelni, de...jobban szeretem előtte megnézegetni.

köszönöm

Borzas Creative Commons License 2011.03.19 0 0 675

körút javaslat: Athén, Meteórák, Joannina, Párga, Patrasz, majd a Peloponnészosz északi partján vissza Korinthosz, Athén. ahol rátok esteledik, kivesztek egy szobát oszt jónapot.

Pontikos Creative Commons License 2011.03.19 0 0 674

Szia! Mi az Omoniától északra laktunk, nem a legvidámabb környék, de semmi probléma nem volt. Egyedül mondjuk nem szívesen mászkálnék ott sötétben (sem), de ár-érték arányban nem is volt több várható. Szerintem. Egyébként, ha metróvonalon laktok, akkor édesmindegy, hol szálltok meg, nekem nagyon bejött a tömegközlekedés.

És a többiekhez csatlakozva: ha kocsival akartok még barangolni, akkor valóban ne csillagtúrázzatok, hanem máshol is keressetek szállást. A 3-4 napnál azért vegyétek figyelembe a távolságokat, meg azt is, hogy sok a látnivaló! :) (Ráadásul a meteórák és a peloponnészosz pont a másik irány.)

Ötlet: mi lenne, ha az Athén környéki helyekre koncentrálnátok?

Aztán egy másik út alkalmával irány a félsziget! :)

Verka_ Creative Commons License 2011.03.19 0 0 673

Szia!

Csatlakozom az előttem szólóhoz - nagyon nem jó ötlet. Először inkább maradjatok pár napot Athénban, nézzetek körül, majd béreljetek autót az utána következő napokra, és vágjatok neki a Peloponnészosznak, és majd ott keressetek szállást. Mi is így csináltuk tavalyelőtt :), működik: www.utazas.fw.hu/greece.html (Athén és a P. keleti része 2009). Athénba oda-visszaautózni minden nap semmi értelme, napi több óra időveszteség és fölösleges benzinkiadás.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.19 0 0 672

Sztem nem jó ötlet, mert rengeteg km. Inkább vmi körútféle, útközben még olcsóbbak lehetnek a szállások is, meg kellemesebbek.

Attir Creative Commons License 2011.03.19 0 0 671

Sziasztok!

Az Omonia tértől melyik irányba kevésbé gáz a hely (É, K, D, NY?)?? vagy tök mindegy?

Azt terveztük, hogy úgy megyünk Görögországba, hogy repülővel Athenba megyünk, ott szállnánk meg és onnan mennék kocsival az ország nevezetes helyeit megnézni pl.  a meteorákat,  a Pelloponnészoszi sziget nevezetes részeit, stb.. mennyire jó ötlet ez? 2 napot kb Athenban is töltenénk, hogy megnézzük, de érdemes azért még 3-4 napot pluszba ottl akni, hogy az említett helyekre elautózzunk?

jó ötletnek tűnt elsőre, de most kicsit elbizonytalanodtam:)

Mit gondoltok?

Borzas Creative Commons License 2011.03.14 0 0 670

én nem láttam hasonlót se. biztosan unták magukat.

Előzmény: Törölt nick (669)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 669

Akkor jó, mi láttunk pár kisebb incidenst. A járdáról beugrált 1-1 kutya. Ültek a 4-6 sávos út szélén, és amikor közelített egy motoros, rárontottak oldalról. De csak pár métert üldözték, aztán mentek a következőhöz. + 1x ugyanez volt, de azok kisebb utcán és jó 50 métert üldözték. :-) lehet, hogy csak 1-1 kutya berágott a motorosokra. Legtöbb nagyon szelíd volt.

Előzmény: Borzas (668)
Borzas Creative Commons License 2011.03.14 0 0 668

azok a kutyák szerintem nem vadásznak semmire :)))

az autókkal meg jól el lehet bírni, mert nagyon megszokták a sofőrök a motorosokat, és így jut agyuk a bringásokra figyelni is. legalábbis ez az elméletem. viszont az utak nem túl bringabarátok.

Előzmény: Törölt nick (667)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 667

ok :-) Tényleg közel van legtöbb látnivaló, de napokig egész nap járkálni elég fárasztó az átlagembereknek. Meglepően :-)

A  kutyák nem vadásznak a kerékpárosokra? Tényleg nem gondoltam volna, hogy jó ott tekerni, rosszabbnak tűnt az autós közlekedés, mint itthon.

Előzmény: Borzas (665)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 666

A lényeg: nem "mérődik". Ez csak egy utazási fórum.

Előzmény: Törölt nick (664)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!