Remélem, a sok számítógépes játék mellett marad hely az ilyen elvileg hagyományosnak tűnő szórakozás számára is. Milyen játékokkal szerettek játszani? Várom az élménybeszámolókat, hiszen annyi új játék van a piacon, hogy nehéz belőlük válogatni - borsos áruk miatt pedig szívesen olvasnék ajánlókat, mielőtt beruházok egy-egy dobozba.
Figyelem győriek, Győr környékiek Társasjáték Klub alakult Győrben. 2 hetente játszunk, tagjaink száma folyamatosan bővül, következő játék október 13. szombat. Juego Társasjáték Klub - Győr. Elérhetőség a facebook-on a következő linken: Juego-T%C3%A1rsasj%C3%A1t%C3%A9k-Klub-Gy%C5%91r/191580490917015
Sziasztok! Nekem a Gazdálkodj okoan! a kedvencem a mai napig. Még gyerekkoromban kaptam, és azóta megvan, bár már kicsit megviselte az idő, nagyon vigyáztunk rá, és az egész család nagyon szereti. A játékszabálya viszont elkeveredett, és nem találjuk, viszont ennek a kiadásnak a szabályzatát az interneten sem találom sehol, csak a régebbi vagy az újabb verziókét. Ezt 1998-2000 környékén kaptam karácsonyra, itt egy kép róla, hogy néz ki: ,annyi a különbség, hogy a bal felső sarkában ott biggyeszt egy felirat, hogy "Régi játék új pénzekkel!". Ez az a változat, amikor kezdéskor mindenkinek 63200 forintja van, áthaladáskor 40, a start mezőre lépéskor 60000 forintot kap a játékos. A ház az egyik mezőn 700000 forintba, egy másikon 800000 forintba kerül. Ha valaki esetleg tudna segíteni, hogy hol találok játékszabályt, vagy esetleg ha van valakinek, és be tudná szkennelni vagy gépelni, azt nagyon megköszönném! Nagyjából ismerjük a szabályokat, egy-két részlet homályos, és szeretném áttanulmányozni.
Tegnap játszottam a Jambo nevű társasjátékkal, és mindenkinek nagyon ajánlom. Kétszemélyes, utazáshoz is könnyen becsomagolható, élvezetes játék. (Emellett megfizethető lenne, csak sajnos Magyarországon nem lehet kapni, esetleg a német verziót, de viszonylag nyelvfüggő.)
Sziasztok! Készítettünk egy oldalt, ahol ingyen letölthetitek a nyomtatható játékokat, illetve olvashattok a játékok tervezéséről és új játéktervezői pályázatokról: http://jatektervezok.blogspot.hu/ Várunk mindenkit sok szeretettel!
Hol lelhető fel olyan összefoglalás amely a régi, középkori, ókori játékokról szól, hogy milyen játékok voltak akkoriban, táblás játékok, vagy akár amit porban kavicsokkal, illetve saját készítésű eszközökkel játszottak.
Eladó egy eléggé megviselt dobozú (némileg nyomódott, egyik sarkán szakadt), részint hiányos (ld. alább) Rettegés Arkhamban társasjáték, olyan fanatikusnak, akinek nem okoz gondot, hogy házilag kiegészítse :) (Habár így is bőven játszható.)
Az alábbi elemek hiányoznak belőle: 3 dobókocka 4 műanyag talp (a nyomzójelzőkhöz) 1 életerő jelző (1-es) 1 tulajdonságcsuszka 1 szörnylap 2 végzetjelző 1 helyszínkártya
A meglevő jelzők és kártyalapok kifogástalan állapotúak.
[b]Átadás:[/b] Hétközben Budapesten (elsősorban Hungária-Thököly sarkán), kb.1-2 hetente Pakson. Ha máshogy nem megy, postázom, az aktuális díjszabásnak megfelelőlen (vevő állja).
Kb. egy hete kipróbáltam a The Stars Are Right c. játékot, és bátran ajánlom mindenkinek. Ha kettesben játsszák, akkor jelentősebb részben stratégia/logika, ha többesben, akkor több szerencse is kell hozzá, no meg térlátás, kis memória minden esetben.
A Munchkin szerzőjétől, de teljesen más a játék lényege (annyi a hasonlóság, hogy ez is kártyajáték).
Eladó egy kiváló állapotban lévő (egyszer használt) World of Warcraft társas, amit esetleg hasonló kvalitású Odalent-re cserélnék. Valamint eladó egy Dominion (egyszer használt) társas, vagy Rúnamesterre cserélném.
"Gazdálkodj okosan! Vásárolj lakást, berendezési tárgyakat fix áron, vagy licitálva! Fektesd be a pénzed, vagy bízz a szerencsédben, és lottózz, vagy használd ki a szerencsedobást! Legyél gyorsabb és pontosabb, mint a többiek: utazz vonattal, repülővel! Figyelj az egészségedre, tanulj és dolgozz! Haladj egyre feljebb a ranglétrán, legyél kezdő ketrecharcosból akár karmester vagy külügyminiszter!"
Sajnos konkrétan nem tudok segíteni, viszont nemrég láttam a Szellemlovas honlapján, hogy meg lehet őket keresni mindenféle hiányzó "alkatrész" beszerzésével. Ha gondolod, próbáld meg, hátha összejön.
Doom társasjátékot keresek megvételre! Ha eladod, írj: karplaszton@freemail.hu
Ezen kívül az "Odalent" fantasy-társasjátékomhoz keresek társakat, akik szívesen beszállnának néha 1-1 jóízű hangulatú játékra! Kaja-pia mellett persze :D
Én (mi) nagyon szeretnenk kiprobalni a Retteges Arkhamban tarsast, mivel nagyok sok jot olvastam eddig rola. Annyit tudok rola hogy viszonylag hosszabb, es nem kis magyarazat szukseges az elso partihoz :-(.
Egyebkent nalunk most az Odalent a slager :-), de Carcassone, es a Catan mint ket oreg klasszikus is megy.
Ismeri valaki az Igenis, Sötét Nagyúr című játékot? Aranyos volt a leírása, kikölcsönöztem, de még nem játszottunk vele, így egyelőre fejtegettem a (nem túl bonyolult) szabályai leírását. Viszont néhány részt nem egészen értek. Pl. amikor olyan szöveg van az ötletkártyán, hogy:
"Idegesítő rovar Bolb Sisco kapitány: „Csak te mentheted meg a multiverzumot!”"
Meg:
"Leányka veszélyben Gamanaeghen, a szolgadémon"
Akkor mondjuk az első kártya esetében a rovart meg Sisco kapitány és a multiverzum dolgait kell a mesébe szőni...?