A topicot azért nyitottam, mert abszolut kezdő révén, most jött el az az idő életemben, amikor szükségem lenne hegesztői tudásra és gyakorlatra.
Ebből eredően az az ötletem támadt, hogy ezen a fórumon on-line tárgyalhatnánk a hegesztést érintő kérdéseket, ötleteket, mindenféle témákat.
R- rádiusz, vagy a sugár jele, a gyártásból adódóan a zártszelvény nem sarkos, hanem lekerekített.( Elöttem szépen belinkelte tanult kollégám helyesen.)
Gyakorlott szemmel már a lekerekítésről megismerhető 40x40x2-es, ill. a 40x40x3-as zártszelvény.
Ennek az alaknak köszönhető a hézag, aminek a berakása a kihívás PF (alulról felfelé)ILL. PG. ( fentről lefelé) pozicíóban.
Kezdő koromban az ilyent úgy csináltam meg, hogy az elektródáról levertem a bevonatot, ezt a hézagba tettem, ( mármint a csupasz elektródát) és feltöltöttem.
én akkor inkább a 60 ast venném meg, áfa nélkül, mert szokták ugy is adni számla nélkül, de gari igy is jár rá. meg kell beszélni az eladóval, neki is pénz a pénz.
kihagytam a zártszelvény falvastagságát, mert attól is függ mennyi amper kell, ha 2 es falu akkor elég lehet 80-90 amper
hegesztő elektróda megválasztását meg ugy tanultuk hogy hegesztendő anyag falvastagsága osztva 2 vel+1 az = 2 . tehát kettes pálca 80 amperral is jó. poziciótol függően
Kezdőként pont a függőleges varratok feltöltésével lesz bajod, még ez a hézag is, ami a rádiuszból adódik- sok tud lenni, ha nem jól választasz áramerősséget. Ilyenkor az elektódát egy hangyányival több ideig kell a rádiusz felőli oldalon tartani, mert ott 2 irányban tudja leadni a hőt, a vágott oldal mindig hamarabb olvad el.
annak alapján amit irnak rólla jónak tünik és dicsérték is itt a fórumon, ha jólemléxem. de azt nem értem ,hogy irja 3,2-4 es elektródával birja folyamatosan a gép, de akkor miért csak 90 ampert ir 100% on bekapcsolási időt. 4 es elektródához kell alsó hangon 120 A tól felfelé. de hátha ír erre a dolgora olyan egyén akinek van ilyen gépje és érdemben tud nyilatkozni.
nekem is tetszik, és ha igaz amit irnak rólla, plussz 5 méteresek hozzá a kábelek. én is megfontolóra veszem majd amikor mma - gépet vásárolok.