Keresés

Részletes keresés

kukmurutty Creative Commons License 2011.03.11 0 0 1091

Udv,

No, vegul elkeszult nalam is a fal, nem raktam membrant, csak Rockwool Airrock XD kozetgyapotot, es ket reteg gipszkartont. Es termeszetesen a szalag korbe, ahol erintkezik a fallal a vaz. (18nm a fal felulete)

Az egesz elkeszult 1 nap alatt, plusz 1 nap volt a gletteles es festes. Jo tapasztalat volt, nem volt olyan nehez. Igazabol egy dologgal szivtam, rohadt nehezen tudtam berakni a kozetgyapot tablakat a CW profilba. Az interneten talalt leirasok kepmellekletein mosolygos lanyok pakoljak be felhotlen orommel, ezzel szemben nekem 1 hetig alkarizomlazam volt utana, es eleg ideges voltam. Esetleg egy profi leirhatna hogy van-e valami segedeszkoz, ami megkonnyiti a procedurat.

Ja es hogy mukodik-e? Nos meg nem koltoztem be a szobaba, de mar hallgatoztam ott par orat, es semmi, ugyhogy jonak tunik.

udv

k. 

Előzmény: SziSzy74 (1064)
hatvanhetes Creative Commons License 2011.03.08 0 0 1090

Szia !

Ezt mondjuk nem hiszem , hogy drágább gondolom lehet a falcok szigetelése nélkül is kérni hisz neked az elvileg már megoldott.

Thermo üveg és üveg között nagy a különbség árban is...mondjuk 1 hurkapálcára feszítve 2 zsírpapír olcsó viszont semmit sem ér ! Súlyban sem hiszem , hogy könnyű lenne a normális szerkezet.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy meg kellene hagyni a belső szárnyat és rá a pótüveg. A két üveg között lesz 1 viszonylag nagy légrés és az is szigetel mint tudod. ! A súlyt meg a gerébtokos simán elbírja üveg: 2,5kg/nmXmm .A terhet a zsanéros oldal viszi szóval itt nincs erőkar.

Üdv Hatvanhetes

Előzmény: Brazsik (1089)
Brazsik Creative Commons License 2011.03.08 0 0 1089

Szia!

Gondolkoztam rajtuk, de még nem egyértelmű a dolog.

a) a duplo drágább mint az ablak termoplán módon való újraüvegezése

b) részben ebből következik: a duplós ablak extraterhelését vajon bírni fogja a gerébtokos ablakom, plána ha ez is duplarégetű?

Mi lehet a jobb?

a) a mostani belső ablak megtartása, ami 3mm-es, és rátenni valami duplo ablakot,

b) a mostan belső ablak termoplán módon való újraüvegezése (4-x-5, vagy még durvább).

Vajon szerintetek milyen súlyt bírhat el egy ilyen szerkezet maximum gond nélkül? 

Igen jó állapotban van az ablak!

üdv:

Brazsik

Előzmény: hatvanhetes (1087)
hatvanhetes Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1088

Szia Loncsika !

Igen jó ,de a test hang és lég hang két külön dolog . A lég hang köhögés stb jól szigetelhető vele de természetesen van más megoldás is én is több félével dolgoztam már. Test hangra is jó kérdés mi lesz a már meglévő burkolatokkal...Inkább új építésnél szokták erre használni még burkolás elött.Foglalkozom kivitelezéssel is ha érdekel a segítségem privátban keress meg. A kért címet azért meg tudom adni ahol tudsz vásárolni Quatro - Bau Kft 0620/5905544 vagy quatrobau@gmail.hu itt tudsz érdeklődni .

Pár napja kerestek meg innen a fórumról előtét falat csináltam PEMÜ lemezzel,szinte ugyan az mint a tecsund, csak még nagyobb a nm/kg aránya . Estleg ez is egy jó megoldás lehet .

Üdv:  Hatvanhetes

Előzmény: loncsika8 (1085)
hatvanhetes Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1087

Szia Brazsik !

Mielött döntenél ajánlom figyelmedbe a www.duploablak.hu oldalt létezik már 3+3 pvb fóliás spéci hangszigetelő üvegük is. 1 rétegű szigeteléssel is orvosolható a problémád. A Ferihegyi reptér környékén ezzel történik a zajszigetelés.

Jó szigetelést ! :)

Előzmény: Brazsik (1086)
Brazsik Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1086

Sziasztok!

A Budafoki úton lakunk az útra néző lakásban. Nem igazán csendes :).

Anno javítandó a hangszigetelést a régi ablakokon (teschauer) a következő változtatások történtek:

- bemart gumitömítések külső belső szárnyban

- küső ablakok cseréje: 4-x-3-as termoplánra

- belső ablak 3-as üvegű (akkor nem volt pénzem ide is termoplánra, de kb 2-es és repedt ősrégi üveg volt benne).

Ez sokat javított a hangszigetelésen, de tovább szeretném javítani. (igen, egyszer majd elköltözünk vidékre, de most ez van...)

Tervek:

- belső ablak cseréje termoplánra (4-x-5)-re, vagy egy sima 6-osra lenne érdemes inkább?

Ez a fázis az anyagköltség miatt lesz drága.

- az ablakokat körbevevő faborításos részeket lebontom (visszaállíthatóan) és a mögötte levő légüres teret kitöltöm kőzetgyapottal/purhabbal - ezeken a részeken (próbafúrás után bekukucskálva) látszik, hogy a falvastagság jóval kisebb.

Ez a munkafázis kevés költséggel jár, de rombolással/helyreállítási munkával fog nekem járni.

Kérdéseim:

szükséges e mindkét lépés?

melyikkel kezdjem?

melyik fog többet érni?

ablakcserénél melyik megoldást javasoljátok?

(az nyilvánvalóan nem fog menni hogy 6-x-4-es ablak mondjuk, mert leszakadhat az egész....gőzöm sincs mennyit bírhat ki az ablak..van valakinek ilyen tapasztalata?)

Köszönöm:

Brazsik

loncsika8 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 1085
Szia Hatvanhetes! A wolf-fal kapcsolatban kérdeznék. A szomszéd felől van áthallás, de úgy hogy a mellettem lakó felett lakót is hallom, aki nem közvetlen fal szomszédom, nem is felettem lakik, csak egy falon van velem, főleg ha röhigcsélnek, így 5 szomszédot hallok, pedig alattam nem is laknak. Ez a cucc jó lenne a falra ez ellen? Tudom, pl. az ajtócsapkodás ellen nem véd sajna. Hol lehetne olcsóbban beszerezni? A mail címem megadom, ha ide nem akarsz írni. Megköszönném. Üdv, Loncsika
loncsika@freemail.hu
Előzmény: hatvanhetes (1066)
venuto Creative Commons License 2011.03.01 -1 0 1084

Szerbusz . 

Majd  beszámolok , mi  lett . 

Az  Alfa  Romeo--s  Jtd24  egyik  itteni , jópár  évvel  ezelőtti  összefoglalójából  indulj  ki , lécci . Azaz : 

---1., Minden  cc.  kétszer  jobb , ha  a  hangszigetelést  az  aggresszori  oldalra  teszik ( nálam  ez  nem  ment)

---2.,Első az  aggresszori  fal . Ezután  a  második  3 cm semmi  ( , hogy  miért 3 ,azt  kérdezd  meg  A mestertől , Kentaurától . a harmadik  egy  úgynevezett  UW-  és  CW-elemekből

L A Z Á N 

ősszeállított  keret  krucifixmaximus csavarokkal , gletteléssel (  hozzá  ne  kezdj , a  dolgok  elcseszésének  a  java  itt  van !)

---3., Ebbe  a  keretbe  kell  rakni  a  kőzetgyapotot . Itt  nem  szabad  spórolni . Bár  mintha  lett  vón  konkurrense  a  Rockwool  XD-nek , de  a Mester  erről  tudott  mértékeegységekkel  összevet7ő adatokat  adni meg . Vágás  macsetával , kész  öngyilkosság . lakás  gipszporossá válik , még  a  kompjúter  klaviatúrájába  is  beleszáll  ( pedig nékem csak  7 négyzetméter  vala  a  sztori ).

---4., Erre  minimum  1 gipszkartonplatte , de  nékem  2  van . Ebben  árban  a  Baumax  kilómétermagasan  a  legjobb , de  le7 , hogy  a  szállítás  miatt  az  Obi  a  megoldás  (  mindhárom  weblapja ostoba , neütöd , hogy  "gipszkarton" , felakaszthatja  az  ember  magát  arra , ami  kijön ,marad , hogy  betelefonál  ( , jó , jó , tudom , ez  nem  veteránautó-rovat , akkor  most  korrigálok : betelefonálsz ). 

---5., Befestés . A  barátom egy  porszívóhanot  kiadó  kis  furcsasággal csinálta  meg  2-3  rétegben  szobameleggel 4 szellőzettéssel . 

Mármost . Ha  végigolvasod  ezen  rovatot , meg  fogod  tudni , hogy  a  hungarocell--nikecell  csak  egy  bizonyos  hangfrequenciás  tartományban  jó . A  tojástartóra  egy  másik tartomány  áll . nagy  találmány  a  kőzetgyapot , csak  itt  arra  kell  koncentrálj , hogy  ha  alacsony  minőségűre  futotta  csak  a  pénztárcátokból , még  nagyobb  lészen  a  pluszköltség , ha  rá  kell  dolgozzatook  még  egy  réteg  közetgyapotsort . dehát  tudod  .  a  szegény  ember  egy  élet  alatt  ezer bocskort  eltép  , és  ez  a  végén  egy  vagyonra  is  rúg  ,  a  Döbrögi  Uram  meg  egyszer  vészen  csak  rámás  csizmát , az  bár  drága , de  kitart  akár  2  generációt  is  ,  vagyis  egységnyi  árban  ő  fizette  a  kevesebbet ( nékem van  egy  32 éves Nagypolkám , és  amikor  először  vettünk  egy  W 123-as Mercit , csak  néztem , hogy  mellik  autó  is  akkor  az  olcsóbb ). Vagyis  : azt  kérdezd  meg  a  Mestertől  ,  legyen-é  az vagy  sem , hogy  Te  erre  a  már  meglevő  hungarocelles faladra  dolgoznád  rá  a  fenti , általam  is  átvett  struktúrát . 

Hajrá  Rovatunk !!

sapirico

Előzmény: Infomaker (1078)
venuto Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1083

Hellóka . 

Nem  volt  azóta  szomszéd . nem  tudom , nem  börtönben  van-é . Majd  jelzek . 

sapirico--d

Ui. A  melódia  oly  jól  sikeredett , hogy  volt olyan  tanítványom , aki  az  1  hét  rumlit  a  sok--sok  hozzám járó  hónappal  szemben  el  is felejtette . Aztán  volt  olyan  is , aki  csak  a  festékILLATRA  lobbant  be , hogy  mi  az , hogy  most meg  már  végre  nincs  pipabűz . . . .

Előzmény: kentaura (1077)
venuto Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1082

Bocsánat . 

Az írásom  stílusa  veteránautós  volt , de  szerintem érthető . Ha  nem , szólj  Kentauranak .   :--))  .

sapirico

Előzmény: nilsmasterson (1074)
Infomaker Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1081

Ja, és ezen a 38+5 cm falon még a 2 kilométerre lévő harangzúgás is behallatszik (csukott ablaknál), bár kissé vájt fülem van :(

Előzmény: Infomaker (1080)
Infomaker Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1080

Az ablakok új 1.1es ötkamrás ablakok.

Viszont az ugatás nem az ablakos fal felől jön, hanem hátulról, ahol nincs ablak, csak a fal :(

Előzmény: kentaura (1079)
kentaura Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1079

Először az ablakoddal kezd, mert az a leggyengébb pont. Ha itána is zavaró a zaj, jöhet a fal is.

Ablak körbe megfelelő tömítőprofil ami a légtömörséget adja + belső oldalon 6mm-es üveg.

Előzmény: Infomaker (1078)
Infomaker Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1078

Mesélj már, zajok javultak?

Nekem családi házba kéne belülről, mert kintről a 38cm tégla+5 centi hungarocell szar sem ér.

Előzmény: venuto (1073)
kentaura Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1077

Kár, hogy a szomszéd felől nem lehetett megoldani a dolgot, már csak azért is, mert érdemes lett volna az esetleges fugázási hiányosságokat is kezelni a falban.

Szomszéd volt azóta?

Remélem nem lesz gond az áthallással tovább.

Üdv:

kentaura

BgH2182 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1076

Amikor és hogy... persze! Bocsi :)

Előzmény: BgH2182 (1075)
BgH2182 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1075

Én amiko raktam! Szóltak, hogy a szegélyt a falhoz! ne a parkettához rögzítsem (a fentről látható hézag miatt)

DE mind a kettőhöz? AZT pláne nem szabad pl: hyog mozog az egész? (mert mozog!) és igen a hanghíd az EZ! sajnos!

Előzmény: Edivo (1072)
nilsmasterson Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1074

Ezt lefordítanád magyar nyelvre? 

venuto Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1073

Szerbusztok .

Jelentem , kész  a  nagy  mű , le  grande  oeuvre  !! Nálam  az  volt , hogy  alapos  ember  révén ahhelyett , hogy  ezen  rovatba  a  "sziasztok"--kal , meg  pár  kérdéssel  indítottam  vón , ehelyett  végigolvastam  ezen  rovat teljes  anyagát , s  kijegyzetelgettem , majd  abban  a  szerncsében  volt  részem , hogy  Találkozhattam Az  Itteni  Legnagyobbal , Kentauraval . Eljött  hozzám , majd  ajánlott  egy  Preszly Géza  nevű (=204  229  709 ) szakhangszigetelőt . Ember  kijön a  Keletihez  Tatabányáról (!), mondja  miből  mit  vegyek . A terep 7 négyzetméteres  rabicfal 23-at  kért  munkadíjul . 

Felállás .

Vesz  Rockwool  XD-t (  azaz nem ND-t avagy HD-t !! )( Nagyiccesor 4.  T= 4035--771 ), fizetés  nálam utólag  a  helyszínen .

Gipszkartonplatték .  Praktiker 1450 , szállítás  semmi , OBI 1250 plusz  szállítás .Ezt választja . Utána  kiderül , hogy  a  Baumaxban  ezek 400--800 ft , de  persze  ott  a  szállításfaktor  nagy  lett  vón . 

Mondom  a  Gézának , a  kicsiségeket  ő  vegye  meg , de  akkor  40-et  kap . Belemegy .

Második  fejezet . A tetű , aki  mellém  költözött , visszalép  attól , hogy  az ő oldalán  legyen  a  fal ( aki  ezen  rovatot  olvasta , tudja , a fontos  a  hatásfokért az , hoggy  a  hangszigetelés  az  aggresszori  oldalon  legyen ). Mondom , kapna  a  lakod 150 000 ft-ot . De  nem , ő  kelet--európai . Én  kétségbe es , mert  az  én  oldalamon  VÍÍÍÍÍÍZZZZCSAAAAAPPP   ( meg egy  konnektor...) . Géza , gyerekek , megoldotta  !! Csap  és  lefolyó  kihosszabbít , én  45-öt  adtam  neki .( egy  dologra figyelmeztessétek , ha  gipszes zsacsit bont  meg , azt  NEEEM  LEHEEET  A  SZOBÁBAN  !! ) . Ember meg segédje  elvégez , jön  festő  egy  tündéri  kis  UFO-szerű  tévésoposgagyikínai festéxóróval , és csodák  csodája , olyan  lett  a  falam , hogy  a  Napra le7 nézni , de  erre  nem . Ígyhát  ,  Gyerekek , nincs  is  mit  lefényképeznem , mert  nem  le7 látni  semmit . 

far  severö  sapirico

Edivo Creative Commons License 2011.02.24 0 0 1072

Egyszerűbb lépéshangszigetelés most is van a laminált alatt, még anno a Bauhaus-ban vettem, zöld színű farost szerű anyag, de ez semmit sem ér.

A padló jelenleg nem ér a falhoz de a szegély igen.

Szegély is okozhat egyébként hanghidat? Ez rögzítve, ragasztva van a padlóhoz és a falhoz is. Hogyan lehet a szegély okozta hanghidat kivédeni?

Előzmény: BgH2182 (1071)
BgH2182 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1071

Szerintem mehet ez egyszerűbben is, parketta alá vastagabb habszivacs, vagy esetleg lépéshangszigetelés ez asszem beton alá való:

http://www.isotech.hu/index.php/lepeshang-szigeteles-23/20-mm-exp-t3-lh.html?keyword=l%C3%A9p%C3%A9shang

az biztos, hogy a hanghídra figyelj, hiába szigetelsz, ha a szigetelés felett pl a parketta a falhoz ér.

Előzmény: Edivo (1070)
Edivo Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1070

Sziasztok!

Panellakásban az egyik szoba padlózatának hangelnyelő képességét szeretném javítani. A szokásos zavaró áthalló hangokat szeretném megszüntetni, csökkenteni: köhögés, tüsszentés, erősebb beszédhangok, zenéből a basszus, függönyelhúzás stb, a szomszéd hasonlóan hallja a tőlem származó hasonló hangokat.

A következő rétegzéssel gondoltam megoldani a szigetelést:

jelenlegi laminált padló + 3cm közetgyapot + 1 cm gipszkarton + filc + laminált padló

Szerintetek jó ez a megoldás?

A közetgyapot közé kell tartó léceket rakni vagy egyből rá lehet rakni a gipszkartont?

kentaura Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1069

Üvegezett az ajtó? Ez a klasszikus halszálkás duplaajtó, vagy szimpla?

Előzmény: kagabor (1067)
BkSp Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1068

cseréld ki :) esetleg egy vastag függöny is segíthet...

Előzmény: kagabor (1067)
kagabor Creative Commons License 2011.02.21 0 0 1067

Hello!

A bejárati ajtót szeretném hangszigeteléssel ellátni. Nem vagyok egy nagy barkácsolóművész, így egyszerű megoldásra lenne szükségem, és nem utolsó sorban olcsóra. Kisvárosban lakom, így hiper-szuper anyagokat ne nagyon mondjatok, mert úgysincsen! :S

Első körben kőzetgyapotra gondoltam, arra meg valami álmennyezet elemeket. Az ajtó egy hagyományos fa ajtó, ami kb. 20 éve van a helyén. :) Hogy hangzik ez hozzáértők számára?

köszi:

kagabor

hatvanhetes Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1066

Szia ! Már használtam :) Rendben van az anyag :) Tulajdonkép spéci papir ,spéci homokkal töltve.Nagyon röviden ez a lényeg! Viszont házilag is tök könnyű szerelni, és alig vesz el helyet a lakásból :)  A lényeg a tömeg növelés,emlékeim szerint már 1 réteg is 36 db tud magában is. Lehet duplán is rakni az atom biztos :) Tecsund az is jó már csináltam belőle előtét falat hibátlan !

Esetleg ezt a variációt is érdemes átgondolnod. Viszont , ha te magad akarod csinálni akkor válaszd a Wolfot ! Még egy leány is fel tudja szerelni..ha Wekerlei akkor is :)

Már vásároltam nem csak használtam is ismerősnek is ha érdekel keress meg megadom a cég nevét ahol jó áron beszerezheted  . Adnak hozzá jó tanácsot meg kiegészítőket is. Régen legalábbis így volt .

Üdv : Hatvanhetes

Előzmény: Wekerlei leány (1065)
Wekerlei leány Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1065

Sziasztok!

Én zajszigetelés problémájára kerestem rá. A Wolf típusú 1,5cm vastag lapok leírását láttam egy honlapon. Van olyan olvasó aki használt már ilyet? Mibe kerül és milyen vele dolgozni? Mennyire elégedett vele?

SziSzy74 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1064

Raktál hangelnyelő anyagot? Membrán? Csak az előtétfal nekem kevés volt én ezt használtam, de ez rendszerben megy, a neve TECSOUND az oldalán van videó is.

http://www.tecsound.hu/index.php

Van, hangcsillapító membrán szalag. A hangszigetelő rendszer profilok alátét szalaga. Mert a profilok nem érintkezhetnek a fallal mert hanghíd keletkezhet, ezt küszöböli ki a Tecsound szalag.

Előzmény: kukmurutty (1062)
kentaura Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1063

Ha nem tudod egy lappal a teljes magasságot beépíteni és toldanod kell a lapot magassági irányban, a lapok csatlakozása mögé be kell építeni egy vízszintes támaszt, amihez mindkét lapot hozzácsavarozod.

Előzmény: kukmurutty (1062)
kukmurutty Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1062

Üdv kedves fórumozók.

Végiglapozva a fórumot én is az előtétfalas hangszigetelést két gipszkarton réteggel és kőzetgyapot béléssel módszert választom, mint sokan mások. Remélem beválik. Majd megírom a tapasztalataimat.

Egy pontton vannak még kétségeim, hogy felszedjem-e a nem túl jó (latvanyra) parkettát, vagy arra rakjam ezt a falat. Van valakinek tapasztalata? Biztosan a lustaság beszél belőlem, de nincs sok kedvem. :) viszont nem akarom hogy emiatt ne legyen jó.

Egyébként Itt van egy link, ez alapján végzem a fal építését.

http://ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=1105

Elég szép leírás, de van benn egy mondat amit nem értek, talán ebben is tudnátok segíteni:

"ha toldani kényszerülünk, ne felejtsünk el a toldások alá támaszhevederezést készíteni."

Mi az a támaszhevederezés??

üdv

k.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!