No, vegul elkeszult nalam is a fal, nem raktam membrant, csak Rockwool Airrock XD kozetgyapotot, es ket reteg gipszkartont. Es termeszetesen a szalag korbe, ahol erintkezik a fallal a vaz. (18nm a fal felulete)
Az egesz elkeszult 1 nap alatt, plusz 1 nap volt a gletteles es festes. Jo tapasztalat volt, nem volt olyan nehez. Igazabol egy dologgal szivtam, rohadt nehezen tudtam berakni a kozetgyapot tablakat a CW profilba. Az interneten talalt leirasok kepmellekletein mosolygos lanyok pakoljak be felhotlen orommel, ezzel szemben nekem 1 hetig alkarizomlazam volt utana, es eleg ideges voltam. Esetleg egy profi leirhatna hogy van-e valami segedeszkoz, ami megkonnyiti a procedurat.
Ja es hogy mukodik-e? Nos meg nem koltoztem be a szobaba, de mar hallgatoztam ott par orat, es semmi, ugyhogy jonak tunik.
Ezt mondjuk nem hiszem , hogy drágább gondolom lehet a falcok szigetelése nélkül is kérni hisz neked az elvileg már megoldott.
Thermo üveg és üveg között nagy a különbség árban is...mondjuk 1 hurkapálcára feszítve 2 zsírpapír olcsó viszont semmit sem ér ! Súlyban sem hiszem , hogy könnyű lenne a normális szerkezet.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy meg kellene hagyni a belső szárnyat és rá a pótüveg. A két üveg között lesz 1 viszonylag nagy légrés és az is szigetel mint tudod. ! A súlyt meg a gerébtokos simán elbírja üveg: 2,5kg/nmXmm .A terhet a zsanéros oldal viszi szóval itt nincs erőkar.
Igen jó ,de a test hang és lég hang két külön dolog . A lég hang köhögés stb jól szigetelhető vele de természetesen van más megoldás is én is több félével dolgoztam már. Test hangra is jó kérdés mi lesz a már meglévő burkolatokkal...Inkább új építésnél szokták erre használni még burkolás elött.Foglalkozom kivitelezéssel is ha érdekel a segítségem privátban keress meg. A kért címet azért meg tudom adni ahol tudsz vásárolni Quatro - Bau Kft 0620/5905544 vagy quatrobau@gmail.hu itt tudsz érdeklődni .
Pár napja kerestek meg innen a fórumról előtét falat csináltam PEMÜ lemezzel,szinte ugyan az mint a tecsund, csak még nagyobb a nm/kg aránya . Estleg ez is egy jó megoldás lehet .
Mielött döntenél ajánlom figyelmedbe a www.duploablak.hu oldalt létezik már 3+3 pvb fóliás spéci hangszigetelő üvegük is. 1 rétegű szigeteléssel is orvosolható a problémád. A Ferihegyi reptér környékén ezzel történik a zajszigetelés.
A Budafoki úton lakunk az útra néző lakásban. Nem igazán csendes :).
Anno javítandó a hangszigetelést a régi ablakokon (teschauer) a következő változtatások történtek:
- bemart gumitömítések külső belső szárnyban
- küső ablakok cseréje: 4-x-3-as termoplánra
- belső ablak 3-as üvegű (akkor nem volt pénzem ide is termoplánra, de kb 2-es és repedt ősrégi üveg volt benne).
Ez sokat javított a hangszigetelésen, de tovább szeretném javítani. (igen, egyszer majd elköltözünk vidékre, de most ez van...)
Tervek:
- belső ablak cseréje termoplánra (4-x-5)-re, vagy egy sima 6-osra lenne érdemes inkább?
Ez a fázis az anyagköltség miatt lesz drága.
- az ablakokat körbevevő faborításos részeket lebontom (visszaállíthatóan) és a mögötte levő légüres teret kitöltöm kőzetgyapottal/purhabbal - ezeken a részeken (próbafúrás után bekukucskálva) látszik, hogy a falvastagság jóval kisebb.
Ez a munkafázis kevés költséggel jár, de rombolással/helyreállítási munkával fog nekem járni.
Kérdéseim:
szükséges e mindkét lépés?
melyikkel kezdjem?
melyik fog többet érni?
ablakcserénél melyik megoldást javasoljátok?
(az nyilvánvalóan nem fog menni hogy 6-x-4-es ablak mondjuk, mert leszakadhat az egész....gőzöm sincs mennyit bírhat ki az ablak..van valakinek ilyen tapasztalata?)
Szia Hatvanhetes! A wolf-fal kapcsolatban kérdeznék. A szomszéd felől van áthallás, de úgy hogy a mellettem lakó felett lakót is hallom, aki nem közvetlen fal szomszédom, nem is felettem lakik, csak egy falon van velem, főleg ha röhigcsélnek, így 5 szomszédot hallok, pedig alattam nem is laknak. Ez a cucc jó lenne a falra ez ellen? Tudom, pl. az ajtócsapkodás ellen nem véd sajna. Hol lehetne olcsóbban beszerezni? A mail címem megadom, ha ide nem akarsz írni. Megköszönném. Üdv, Loncsika
loncsika@freemail.hu
Az Alfa Romeo--s Jtd24 egyik itteni , jópár évvel ezelőtti összefoglalójából indulj ki , lécci . Azaz :
---1., Minden cc. kétszer jobb , ha a hangszigetelést az aggresszori oldalra teszik ( nálam ez nem ment)
---2.,Első az aggresszori fal . Ezután a második 3 cm semmi ( , hogy miért 3 ,azt kérdezd meg A mestertől , Kentaurától . a harmadik egy úgynevezett UW- és CW-elemekből
L A Z Á N
ősszeállított keret krucifixmaximus csavarokkal , gletteléssel ( hozzá ne kezdj , a dolgok elcseszésének a java itt van !)
---3., Ebbe a keretbe kell rakni a kőzetgyapotot . Itt nem szabad spórolni . Bár mintha lett vón konkurrense a Rockwool XD-nek , de a Mester erről tudott mértékeegységekkel összevet7ő adatokat adni meg . Vágás macsetával , kész öngyilkosság . lakás gipszporossá válik , még a kompjúter klaviatúrájába is beleszáll ( pedig nékem csak 7 négyzetméter vala a sztori ).
---4., Erre minimum 1 gipszkartonplatte , de nékem 2 van . Ebben árban a Baumax kilómétermagasan a legjobb , de le7 , hogy a szállítás miatt az Obi a megoldás ( mindhárom weblapja ostoba , neütöd , hogy "gipszkarton" , felakaszthatja az ember magát arra , ami kijön ,marad , hogy betelefonál ( , jó , jó , tudom , ez nem veteránautó-rovat , akkor most korrigálok : betelefonálsz ).
---5., Befestés . A barátom egy porszívóhanot kiadó kis furcsasággal csinálta meg 2-3 rétegben szobameleggel 4 szellőzettéssel .
Mármost . Ha végigolvasod ezen rovatot , meg fogod tudni , hogy a hungarocell--nikecell csak egy bizonyos hangfrequenciás tartományban jó . A tojástartóra egy másik tartomány áll . nagy találmány a kőzetgyapot , csak itt arra kell koncentrálj , hogy ha alacsony minőségűre futotta csak a pénztárcátokból , még nagyobb lészen a pluszköltség , ha rá kell dolgozzatook még egy réteg közetgyapotsort . dehát tudod . a szegény ember egy élet alatt ezer bocskort eltép , és ez a végén egy vagyonra is rúg , a Döbrögi Uram meg egyszer vészen csak rámás csizmát , az bár drága , de kitart akár 2 generációt is , vagyis egységnyi árban ő fizette a kevesebbet ( nékem van egy 32 éves Nagypolkám , és amikor először vettünk egy W 123-as Mercit , csak néztem , hogy mellik autó is akkor az olcsóbb ). Vagyis : azt kérdezd meg a Mestertől , legyen-é az vagy sem , hogy Te erre a már meglevő hungarocelles faladra dolgoznád rá a fenti , általam is átvett struktúrát .
Nem volt azóta szomszéd . nem tudom , nem börtönben van-é . Majd jelzek .
sapirico--d
Ui. A melódia oly jól sikeredett , hogy volt olyan tanítványom , aki az 1 hét rumlit a sok--sok hozzám járó hónappal szemben el is felejtette . Aztán volt olyan is , aki csak a festékILLATRA lobbant be , hogy mi az , hogy most meg már végre nincs pipabűz . . . .
Kár, hogy a szomszéd felől nem lehetett megoldani a dolgot, már csak azért is, mert érdemes lett volna az esetleges fugázási hiányosságokat is kezelni a falban.
Jelentem , kész a nagy mű , le grande oeuvre !! Nálam az volt , hogy alapos ember révén ahhelyett , hogy ezen rovatba a "sziasztok"--kal , meg pár kérdéssel indítottam vón , ehelyett végigolvastam ezen rovat teljes anyagát , s kijegyzetelgettem , majd abban a szerncsében volt részem , hogy Találkozhattam Az Itteni Legnagyobbal , Kentauraval . Eljött hozzám , majd ajánlott egy Preszly Géza nevű (=204 229 709 ) szakhangszigetelőt . Ember kijön a Keletihez Tatabányáról (!), mondja miből mit vegyek . A terep 7 négyzetméteres rabicfal 23-at kért munkadíjul .
Felállás .
Vesz Rockwool XD-t ( azaz nem ND-t avagy HD-t !! )( Nagyiccesor 4. T= 4035--771 ), fizetés nálam utólag a helyszínen .
Gipszkartonplatték . Praktiker 1450 , szállítás semmi , OBI 1250 plusz szállítás .Ezt választja . Utána kiderül , hogy a Baumaxban ezek 400--800 ft , de persze ott a szállításfaktor nagy lett vón .
Mondom a Gézának , a kicsiségeket ő vegye meg , de akkor 40-et kap . Belemegy .
Második fejezet . A tetű , aki mellém költözött , visszalép attól , hogy az ő oldalán legyen a fal ( aki ezen rovatot olvasta , tudja , a fontos a hatásfokért az , hoggy a hangszigetelés az aggresszori oldalon legyen ). Mondom , kapna a lakod 150 000 ft-ot . De nem , ő kelet--európai . Én kétségbe es , mert az én oldalamon VÍÍÍÍÍÍZZZZCSAAAAAPPP ( meg egy konnektor...) . Géza , gyerekek , megoldotta !! Csap és lefolyó kihosszabbít , én 45-öt adtam neki .( egy dologra figyelmeztessétek , ha gipszes zsacsit bont meg , azt NEEEM LEHEEET A SZOBÁBAN !! ) . Ember meg segédje elvégez , jön festő egy tündéri kis UFO-szerű tévésoposgagyikínai festéxóróval , és csodák csodája , olyan lett a falam , hogy a Napra le7 nézni , de erre nem . Ígyhát , Gyerekek , nincs is mit lefényképeznem , mert nem le7 látni semmit .
Panellakásban az egyik szoba padlózatának hangelnyelő képességét szeretném javítani. A szokásos zavaró áthalló hangokat szeretném megszüntetni, csökkenteni: köhögés, tüsszentés, erősebb beszédhangok, zenéből a basszus, függönyelhúzás stb, a szomszéd hasonlóan hallja a tőlem származó hasonló hangokat.
A következő rétegzéssel gondoltam megoldani a szigetelést:
jelenlegi laminált padló + 3cm közetgyapot + 1 cm gipszkarton + filc + laminált padló
Szerintetek jó ez a megoldás?
A közetgyapot közé kell tartó léceket rakni vagy egyből rá lehet rakni a gipszkartont?
A bejárati ajtót szeretném hangszigeteléssel ellátni. Nem vagyok egy nagy barkácsolóművész, így egyszerű megoldásra lenne szükségem, és nem utolsó sorban olcsóra. Kisvárosban lakom, így hiper-szuper anyagokat ne nagyon mondjatok, mert úgysincsen! :S
Első körben kőzetgyapotra gondoltam, arra meg valami álmennyezet elemeket. Az ajtó egy hagyományos fa ajtó, ami kb. 20 éve van a helyén. :) Hogy hangzik ez hozzáértők számára?
Szia ! Már használtam :) Rendben van az anyag :) Tulajdonkép spéci papir ,spéci homokkal töltve.Nagyon röviden ez a lényeg! Viszont házilag is tök könnyű szerelni, és alig vesz el helyet a lakásból :) A lényeg a tömeg növelés,emlékeim szerint már 1 réteg is 36 db tud magában is. Lehet duplán is rakni az atom biztos :) Tecsund az is jó már csináltam belőle előtét falat hibátlan !
Esetleg ezt a variációt is érdemes átgondolnod. Viszont , ha te magad akarod csinálni akkor válaszd a Wolfot ! Még egy leány is fel tudja szerelni..ha Wekerlei akkor is :)
Már vásároltam nem csak használtam is ismerősnek is ha érdekel keress meg megadom a cég nevét ahol jó áron beszerezheted . Adnak hozzá jó tanácsot meg kiegészítőket is. Régen legalábbis így volt .
Én zajszigetelés problémájára kerestem rá. A Wolf típusú 1,5cm vastag lapok leírását láttam egy honlapon. Van olyan olvasó aki használt már ilyet? Mibe kerül és milyen vele dolgozni? Mennyire elégedett vele?
Raktál hangelnyelő anyagot? Membrán? Csak az előtétfal nekem kevés volt én ezt használtam, de ez rendszerben megy, a neve TECSOUND az oldalán van videó is.
Van, hangcsillapító membrán szalag. A hangszigetelő rendszer profilok alátét szalaga. Mert a profilok nem érintkezhetnek a fallal mert hanghíd keletkezhet, ezt küszöböli ki a Tecsound szalag.
Ha nem tudod egy lappal a teljes magasságot beépíteni és toldanod kell a lapot magassági irányban, a lapok csatlakozása mögé be kell építeni egy vízszintes támaszt, amihez mindkét lapot hozzácsavarozod.
Végiglapozva a fórumot én is az előtétfalas hangszigetelést két gipszkarton réteggel és kőzetgyapot béléssel módszert választom, mint sokan mások. Remélem beválik. Majd megírom a tapasztalataimat.
Egy pontton vannak még kétségeim, hogy felszedjem-e a nem túl jó (latvanyra) parkettát, vagy arra rakjam ezt a falat. Van valakinek tapasztalata? Biztosan a lustaság beszél belőlem, de nincs sok kedvem. :) viszont nem akarom hogy emiatt ne legyen jó.
Egyébként Itt van egy link, ez alapján végzem a fal építését.