Keresés

Részletes keresés

kanga 1 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1805

Kedves Attila! Azt kérdezted,hogy hogyan lehet beazonosítani egy kölyök képéről a szülőket.  Gondolom te is be tudod azonosítani a szüleiket...Zsazska egészen biztos.Mindenféle bántó szándék nélkül mondom,hogy te is csak azt a hibát követted el amit Ede70. Előbb vásárolt aztán informálódott.Vígasztaljon, hogy mindannyian így-vagy úgy átestünk már ezen.A csúcstartó szerintem én vagyok,mert én vettem már félholt pónit is nem is olcsón. Szegény még egy hétig élt De legalább még jó sokat rákölthettem az állatorvosra...Nem egy sikertörténet..Tanultam belőle.Ugye a majd lesz velük valami nem klasszikus disznósorsot akar jelenteni?

Előzmény: Bobijoe (1798)
zsazska Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1804

Kedvet kaptam egy kis képválogatásra: 1. Cucukám, a vietnámi disznó

2. Cucu és Malacka a Minnesotai emse,  másfél évesen

3. Különféle törpedisznóként eladott, majd kedves ismerősöm, Fedák Krisztina állatmenhelyén kikötött disznócskák

4. Egy kis idilli pillanat: Előtérben Cucu, és a háttérben Rudolf, Malacka és Niedermayer Márti kanjának, Hurkának leszármazottja látható, valamint pár kutyus

5. Cucu, az akkor 4 hónapos Rudolffal, és Mellettük Malacka, Rudolf mamája

6. Rudolf és Cucu

7. Malvin, Márti emséje, Malackám alomtestvére

Ezeken a képeken még látszódik méretbeli különbség Cucu, a vietnámi  javára, de később, az évek során ezt Malacka behozta, végül pedig Cucu, ahogy öregedett, úgy töpörödött össze, majd halála előtt kisebb volt, mint Malacka, vagy akár Rudolf

zsazska Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1803

Természetesen szívesen látunk! Gyere, ha időd engedi! A telefonszámomat a honlapunkon megtalálod! 

Előzmény: Bobijoe (1799)
roly52 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1802

Nekem van ilyen is olyan is.( Vietnámi , göttingeni , minnesotai).A vietnámi kocám semmivel sem nagyobb  annál a kocánál , mint akitől a minnesotai malacom van.Megrizikózom , még a hasa sem csüng jobban. A Göttingeni malacom , pont akkorka -jelenleg 8 hónapos- mint a minnesotai malacom. Ami valós , hogy  nem annyira helyesen turcsi és a színe fekete. Kezelhetőségről   annyit , hogy nekem egyformán kezelhető  mind , viszont kellett már visszavásárolnom , lovat és kutyát is , mert az új gazdinak még egy lepkét sem adtam volna  a  kezébe , mind utólag kiderült sajnos. Aki meg lakásba malacot vesz hát...... lehet megkövezni  tessék.

UI: Nekem is voltak a lakásban a picik amíg bent kellett lenniük. Ez rövid idő volt. Túr a minnesotaim is. De nálam túrhat , ha ettől jobban érzi magát.

Jane 16! A malackád tündéri. Mikor ilyen képeket látok  , már indulnék is az egyikért.  Azt mondták itthon ha még egy malac jön , mennem kell... Pedig 2 hektáron nem sok a 4 mala  .

ede70 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1801

Nem akartam senkit sem bántani, a "C" betűs dolgot poénnak szántam. (Volt is aki ugyanígy gondolta.) Ezt a magas labdát nem hagyhattam ki.

Ha valaki nem olyan fajtájú malacot vesz, amilyet szeretne, majd erre valaki felhívta a figyelmét, ennek ellenére annak szaporulatát továbbra is fajtatisztaként árulja, mát nem feltételezhető a jóindulat. Sajnos én is hasonlóan jártam, mint Kriszta. Még szerencse, hogy nem történt súlyosabb személyi sérülés az ügyben. Pedig sokat foglalkoztam a "malá"-val. Picinek nagyon aranyos volt. Aztán őrizni kezdte a házat idegenektől, végül tőlünk is. Most már csak az emlékét őrizzük.Én is előbb vásároltam, majd kérőbb néztem utána a dolgoknak.

Az egy éves kori méret nem mond semmit, mint ahogy azt Zsazska is írta. A disznók akár 5 éves korukig is nőhetnek.

Az általam felrakott képek egy eredeti Vietnámi oldalról vannak bemásolva.

BunnyNo1 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1800

Kanga a legtutibb, ott nincs hamisítás. Nekünk onnan van beszélő disznónk.

Előzmény: Bobijoe (1798)
Bobijoe Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1799

Még valami Zsazska!Te laksz hozzám közel,felkeresnélek ha megengeded!?

Jóéjt mindenkinek!

Bobijoe Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1798

SZIA ZSAZSKA!

Volt nekem is csüngőhasú,ezek nem azok!De már nagyon nem is érdekel.Ha megmaradnak a kanokat kiheréltetem aztán majd lesz valami!A malacok éves korúak!Aztán ha még marad kedvem akkor talán veszek egy igazi hamisitatlan törpét!Már azt sem mondom hogy papirosat,mert azt is hamisítják!

Hát szó se róla nem esett jól,de azért kiváncsi vagyok hogy egy kismalac képről hogy tudtak beazonositani valamit hogy az milyen fajta!Mikor a szülökröl kép sincs!

Üdv:Atis

Előzmény: zsazska (1796)
Bobijoe Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1797

Szia Kriszta!Úgy tettem ahogy mondtad,megnéztem a forumot az első bejegyzéstől egészen a mai napig!Sőt még másfele is jártam!Tapasztalatom a következő:találtam fekete törpe malacot,minden malac túr ha van rá lehetősége"az ösztön kiölhetetlen",láttam törpe malacnak mondott malacokat amik igencsak nagyobbnak tüntek mint az én kocám,láttam rossz képeket amik mindig felülröl mutatják az állatokat,tapasztalatom szerint az állatokat a saját magasságukhoz közeli állásban célszerű fotózni hogy lehessen látni az arányait(nem azt jelenti hogy én nem fotózom rosszul!) ,nem biztos hogy minden állatot meg tudunk szelidíteni ugy ahogy szeretnénk hiszen önálló akarattal rendelkeznek,olyan hozzá szóló is egyetért a malac lakásban való tartásához aki a kezdetekkor ellenezte.Még valami,el lehet etetni a törpe malacokat is elég nagyra!

ÉS MÉGEGYSZER NEM ÁLL SZÁNDÉKOMBAN SENKIT ÁTVERNI!Ha esetleg én már áldozat lettem és nem tiszta vérű malákat kaptam,bár borsos áron vettem!A lényeg hogy nálam egészséges állatok vannak mert ez  a leglényegesebb!

Más :Kanga hol vagy elérhető? Ugy tapasztaltam ebben a témában jó vagy ,ha nem a legjobb!

Előzmény: Kriszta721 (1791)
zsazska Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1796

Szia Bobijoe! 

Nagyon sajnálom, hogy bántva, sőt támadva érzed magadat. A magam részéről elmondhatom, hogy mindkét fajtával volt dolgom, és nekem egyik állat tartása sem okozott gondot. Cucu volt a csüngőhasú, akinek elvesztése idős kora ellenére is nagyon megviselt, és három malacunk közül a legtöbb kedvességet, és szeretetet tőle kaptuk. Végtelenül hálás volt azért, hogy hozzánk kerülve megváltozott az élete, és valószínű, hogy viselkedése ezt a hálát is tükrözte. 

Így aztán tőlem biztos, hogy egyetlen negatív jelzőt sem fogsz sohasem hallani a csüngőhasú fajtáról. Amellett a véleményem mellett azonban kitartok, a vásárlónak tudnia kell, hogy mit is vásárol. Ha te is úgy jutottál hozzá az állataidhoz, hogy más fajtájúnak tüntették fel az eladók, akkor úgy érzem, hogy ez nem a te hibád. Leírtad az állataid méretét, de az életkorát nem, pedig az is nagyon lényeges, ugyanis ezek az állatok akár 5 éves korukig is nőnek. A kanok kevéssé, de az emsék bizony minden egyes vemhesség során növekszenek is, így nem biztos, hogy az állataid a végleges méretüket mutatják jelenleg. Én azonban, aki mindig is kardoskodtam amellett, hogy nem helyeslem ezen állatok lakásban való tartását, semmi jelentőségét nem érzem a méretnek. De nyilvánvaló, hogy aki lakásban szeretné tartani, számára nem mindegy, hogy mekkora lesz a végleges termete. Az én állataim birtokolják a kertet, az ólat, és szabadon járhatnak-kelhetnek, és egész nap kielégíthetik a turkálás, és legelészés iránti vágyukat. Gyakorlatilag nincsenek korlátozva semmiben, csak 1-2 játékszabályt kell betartaniuk. Szükség esetén önként a helyükre kell vonulniuk, és nem borogathatnak fel akkor sem, ha étellel közeledünk, de ezeket ők örömmel be is tartják. 

Azonban magam is beszámoltam róla, hogy évekkel ezelőtt járt hozzánk vendégségbe egy kan, amelyet törpének vettek a gazdái, akik a Ferihegyi reptér mellett laktak, és ez a disznó nem várt méretűre, közel 100 kilósra nőtt. Az én kertben élő Cucum max a fele méretű volt Gesztenyének. Képzelhetitek, hogy mennyire örültek a gazdik, akit persze az alapos táplálással nyilvánvalóan hozzájárultak ehhez a termethez. :-( 

Előzmény: Bobijoe (1789)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1795

Szia! Dehogy, nem állt szándékomban, hogy túladjak ezen a kis tündéren. Szerintem te valahogy úgy értetted, hogy hírdetésre raktam ki képeket. Erről szó sincs, én csak azért raktam fel képeket a picasaweb-re, hogy meg tudjam mutatni az ismerőseimnek, hogy milyen kis aranyos az én malackám :)

Előzmény: Bobijoe (1794)
Bobijoe Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1794

SziaJane! Ha úgy gondolod vissza veszem a malacot,mindenféle gond nélkűl!

Üdv:bobijoe

Előzmény: Törölt nick (1793)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1793

De, én raktam fel a képeket a kis Röfikéről, ha erre gondolsz.

https://picasaweb.google.com/105300742310213224074/Rofike?feat=directlink

Miért kérded?

Kriszta721 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1792

Nem Te raktad fel a képeket?

Előzmény: Törölt nick (1790)
Kriszta721 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1791

Javasolnám, hogy nézd meg az itt fellelhető minnesotai törpemalac képeket. Nekem sikerült 500 km-t elautóznom 2 törpének mondott malacért, nagy volt az öröm, aztán egy Kangával folytatott telefonbeszélgetés mindent eldöntött. A malacokat 5 méterre nem tudtam megközelíteni, feltúrták az egész kertet. Aztán elajándékoztam őket, 3 pasas, fél órán keresztül rohangált utánuk egy zárt helyen egy hurokkal. Kangának igaza lehet, egy nagyon hozzáértő biztosan meg tudja őket szelidíteni, én nem voltam az. De itt egy a lényeg: ha én törpemalacot szeretnék, ne viet-kongot adjanak el nekem, kihasználva azt, hogy nem értek hozzá. Azóta van már egy igazim, ég és föld a kettő.

Előzmény: Bobijoe (1789)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1790

Én valóban láttam Bobijoe malacait (a szülőket és a kicsiket egyaránt), és valóban nem csüngőhasúak, egészen kicsi a termetük. Nem tudom, hogy ki és hogyan jutott erre a megállapodásra, hogy Bobijoe csüngőhasú malacokat árul. Tényleg csak azután mondjon véleményt mindenki, aki egyáltalán tudja, hogy milyen paraméterekkel szolgálnak a malackák.

Bobijoe Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1789

Sziasztok!Elégjól elkezdtetek ostorozni!Kérdés:közületek ki látta a malacaimat?

A másik dolog:én magam is amerikai törpének vettem mind kettőt igy ennek tüntettem fel én is a kicsiket,bízva abban hogy állatszerető BECSÜLETES társam nem ver át!

A következő:időközben valamelyik fórumozó kijavitott,hogy elképzelhető nem amerikai hanem götthingeni malacaim vannak! Igy ennek tudatában most megmértem a malacok marmagasságát A koca 33cm a kan 40-43cm!Súlyt sajnos nem tudok mivel mérni!De szerintem a vietnámi malac ennél bőven nagyobb és zsírdúsabb!

Még valami:aki malacot szeretne tőlem most is és idáig is megnézhette a szülőket,és eldönthette,hogy igy is kell-e kismalac!

Azt hogy valamit úgy irok le ahogy irom azt hagy döntsem el én!Az itt fórumozó emberek biztos tudják hogy a "mala" az egy MALAC lehet mi más!

Én sem bobijoe vagyok hanem Attila,és mégsem törtem pálcát senki feje felett mert valamit nem lexikon szerüen ír!Köszönöm,hogy irhattam!Üdv:Atis

zsazska Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1788

Köszi Kanga! Teljesen egyetértek veled! Aki csüngőhasút árul, az tüntesse is fel, hogy az állat ebből a fajtából való! Aki kutyát kíván venni, nyilván annak sem mindegy, hogy Dán dog lesz belőle, vagy törpetacskó. 

Előzmény: kanga 1 (1785)
kanga 1 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1787

Olyan mint a lovakon a szarugesztenye.Békén kell hagyni oda való.

Előzmény: hellojulie (1783)
kanga 1 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1786

Szia Nyuszi! A csüngő sem nő ám nagyon nagyra,ha normálisan etetik.A vadon élők kifejezetten kicsik, ellenben agresszívek.A tenyésztett csüngők egyenesági vaddisznó leszármazottak , míg a minnesotai mesterséges fajta. A kettő keresztezése a göttingeni.A vad vér mindig dominál,6-7 generáción keresztül bármikor előtérbe kerülhet a csüngőhasú természete.Ezért nem javasolt tentemalac célra.

Előzmény: BunnyNo1 (1782)
kanga 1 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1785

A hozzászólás tartalma  jogos,már a "c" betűs részt figyelmen kívül hagyva.Rosszmagam is ellene vagyok,ha valaki amerikainak árul olyan malacot ami nem az. Fel is hívtam itt az eladó figyelmét rá,hogy nem minnesotait árul,hanem legjobb esetben is göttingenit a képet nézve jó sok csüngő vérrel. Nem egy kategória.Sokan teszik ezt néhányan szándékosan megtévesztve a leendő gazdikat,néhányan pedig már ezek áldozataként hiszik azt,hogy amerikait vásároltak,így a szaporulatot is amerikaiként adják tovább.Ismertem egy vas megyei állatimportőrt,aki kb egyidőben kezdte behozni az amerikait velem. A második kanyarral már nem tisztát hozott,mondván,hogy ugyanolyan. Tök feleslegesen magyaráztam neki,hogy mennyire nem olyan.Röhögött,hogy kifizetik,őt meg idáig érdekli a dolog. A baj az ,hogy az egészben a malac lesz a vesztes,akit majd idővel odapattintanak a vidéki rokonnak levágni.Éppen most levelezgetek egy malactulajjal akit behintáztattak csüngő keverékkel és a két éves malacka most jutott el arra a szintre,hogy nehezen ,időnként egyáltalán nem  tudják kezelni. Nagy odafigyeléssel lehet ezekből az állatokból is jó társállatot nevelni,mint ahogy az oroszlánból is. Zsazska írta a kis csüngője törtrénetét, hogy mennyire szerette.de Zsazska igazán tapasztalt az állatnevelésben.Azt hiszem közös bennünk,hogy a teljes életünket alárendeljük az állatoknak.Akiben ez nincs meg az hadd vegyen könnyebben kezelhető állatot...

Előzmény: Cocomán (1779)
BunnyNo1 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1784

Van az más helyeken is, nem csak ott. Szőrtüsző főleg. Kinyomható, lesz helyette másik. Vagy lézerblokkoló. Ha visít, amikor gyorsan mész, akkor ne nyomd ki.:)

Előzmény: hellojulie (1783)
hellojulie Creative Commons License 2011.03.05 0 0 1783

sziasztok!

okosabb malaCosoktól kérdezném, vajh mi lehet a malacok mellső lábai közepénél az a 3-4 mitteszer-szerű pattanásféle? (ki is lehet nyomni). mind a Marcinál, mind a Bazsónál megvan. nem zavar, meg nem aggódom, csak kérdezem, hátha valami funkciója is van azoknak...

BunnyNo1 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 1782

Hát kérem.

A törpemalac nem keverendő össze a prérin rohangáló és öttonnásra megnövő csüngőhasúval.

A csüngőhasú is jó arc, de nem törpemalac.

Az egyik azt mondja, hogy mala, a másik malacot mond. Az egyiknek ez tetszik, a másiknak nem.

Viszont nem teljesen mindegy hogy írja le valaki a szavakat, mert félreértésekre adhat alkalmat. Pl. ha azt írja maca, azt hiszem, az más jelent.

Azt hiszem, nem kellene törnöd magad a megfejtésen. Minek az?

Előzmény: Törölt nick (1781)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 1781

Elvesztettem a fonalat. Ede most akkor éppen kit "fikáz", hogy nincs olyan, hogy mala (és szerintem meg tök mindegy, hogy hogy írja le azt, hogy malac), és hogy hogy fog kinézni felnőtt korában az a törpemalac?

BunnyNo1 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 1780

Itt az a gond, hogy esetleg valaki törpemalacnak veszi meg, aztán vehet új házat.:)

Előzmény: Cocomán (1779)
Cocomán Creative Commons License 2011.03.05 0 0 1779

Szerintem meg ede hozzászólása durva. Nem mert az eladót fikázza, csak hátha valakinek ilyen mala-c van a birtokában. Attól még lehet nagyon aranyos, okos, hogy a pocija a földet súrolja. Meg egyébként is, mi hogy fogunk kinézni öregkorunkra? Így?

Előzmény: Kriszta721 (1778)
Kriszta721 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 1778

Ez jó!!!

Előzmény: ede70 (1777)
ede70 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1777

Mi az, hogy "mala"????

Neked nincs -C-c-cé-cö- (csak a gyengébbek kedvéért) betű a klaviatúrádon???

Vagy csak kontakthibás a -C- billentyűd??? 

Vagy letörlődött a billentyűdről a felirat???

Tudom, hogy "vagy"-gyal nem kezdünk mondatot!

Amúgy helyesek ezek a kis csüngők amiket árulsz. Amúgy drágán adod, mert mifelénk ilyeneket már 3.000-ért is lehet venni.

Kár, hogy pár év múlva ilyenek lesznek.

Előzmény: Bobijoe (1772)
BunnyNo1 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1776

Malaaaaaac.

Előzmény: niqa6 (1774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!