Keresés

Részletes keresés

Flanell Creative Commons License 2011.02.28 0 0 8236

Lehet, hogy csak figyelmetlenül olvastam, de ebben nem találtam olyat, hogy nem birtokolhatok ilyen szereket.

Előzmény: Csarli1 (8229)
sz_attila Creative Commons License 2011.02.28 0 0 8235

Párkányban nem ismerek semmit, nem járok oda.

Előzmény: ujbubo (8233)
ujbubo Creative Commons License 2011.02.28 0 0 8234

berakom zsebbe azt nem nézik a csomagtartót nézik

vagy áthozom gyalog a hídon

a párkányi hídon még nem láttam vámost aki gyalogosokat ellenőriz.

Előzmény: Csarli1 (8232)
ujbubo Creative Commons License 2011.02.28 0 0 8233

Párkányban tudsz valami gazdabloltot? (cimmel) ahol kapni?

Köszi

Előzmény: sz_attila (8217)
Csarli1 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 8232

Próbáld meg. Én leírtam, hogy engem miként szívattak meg a zöld seggfejek.

Ez nem jelenti azt, hogy neked nem sikerülhet. Különben is „Mindenki a saját bőrét viszi a vására”

Előzmény: ujbubo (8231)
ujbubo Creative Commons License 2011.02.28 0 0 8231

ezek szerint ezt a rendeletet a Gyurcsány kormány hozta.

de ha nálam van az még nem jelenti hogy használom :)

a használat nem azonos a birtoklással

Autóm is van de nem vezetem mert nincs jogsim. ettől még birtokolhatok autót.

Előzmény: Csarli1 (8229)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 8230

Hátha kapok,vagy tudnak hozatni...persze csak kiskertész kiszerelésben jöhet szóba.

Előzmény: Csarli1 (8227)
Csarli1 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 8229

A helyes megfogalmazás FORGALOMBAHOZATALI ÉS FELHASZNÁLÁSI ENGADÉLY.

1.) Megjelent a 15/2009. (III. 6.) FVM rendelet a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, jelöléséről, tárolásáról és szállításáról szóló 89/2004. (V. 15.) FVM rendelet módosításáról

Előzmény: ujbubo (8228)
ujbubo Creative Commons License 2011.02.27 0 0 8228

ez érdekes

ugyanis az EUn belül nem számit a forgalomba hozatali engedély ha maánszemélyként hozod be hiszen nem hozod forgalomba, forgalomba szlovákiába van ha ott megveszed mint magánszemély és behozod és permetezel vele ahhoz senkinek semmi köze.

nem EUs ország esetén más a helyzet

ez olyan mint az éjjellátó messzelátó, nálunk haditechnikai berendezés de Bécsbe simán megveheted és behozhatod, birtokolni elvileg tilos de nemrég nyert meg egy ember egy ilyen pert a VPOP ellen az európai biróságon.

Előzmény: Csarli1 (8227)
Csarli1 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 8227

Ez olyan mint a pálinkafőző berendezés volt. Romániába megvehetted az út szélén, Szlovákiába nem vihetted be Magyarországon keresztül, mint Magyar állampolgár, csak Szlovák vagy Román állampolgárok tehették meg. De ha ott ült a kocsiba veled és a nevére volt kiállítva a számla, vagy adásvételi szerződés, akkor már behozhattad az országba.

Na ilyen a vegyszer is mivel nem hatóanyagnak, hanem terméknek és gyártónak van forgalomba hozatali engedélye. De az égészbe az a röhejes, hogy a számlát viszont el számolhatod költségként. Ha az AKG.-és permetezési naplóban szerepelteted, akkor az ÁVH /felénk így hívják az MVH/ már ki is zárt a programból, mert tiltott szert használtál.

Ez 2011-es Magyarország 21 évvel a „rendszerváltás” valamint majdnem egy évvel a 2/3-os narancsos forradalom után. A többit mindenkinek a fantáziájára bízom.

Atifoci használj a Score helyett Agria Difenokonezolt. Difenokonezol a Score hatóanyaga is de fele az ára.

Előzmény: Flanell (8226)
Flanell Creative Commons License 2011.02.27 0 0 8226

És birtokolni sem szabad akkor? Olyan, mint a Kalasnyikov meg a kokain? Hihetetlen. Milyen joxabályra hivatkoztak?

Azt gondolná az ember, hogy csak használni tilos.

Mert mi van akkor,  ha Szlovákiából (ahol engedélyezve van) viszek egy szert Romániába (ahol szintén engedélyezve van)?

Előzmény: Csarli1 (8225)
Csarli1 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 8225

Csak nem magyar felirat volt rajta, és nem magyarnyelvű utasítás rajta.Valamint nem volt magyarországi forgalomba hozatali engedélye a gyártónak.

Előzmény: Flanell (8222)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.26 0 0 8224

Hát Merpant én sem tudtam venni,de más okból...ebből min 5 kg-ost hoznának,az meg nekem elvinné a büdzsé jó részét....így hozattam helyette 1 l-es Buvicid K-t...egy kis kaptán abban is van :))))))

Előzmény: Csarli1 (8220)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.26 0 0 8223

Lehet,hogy a Bi 58 ll.kategóriás,de itt szó nélkül meg tudom venni...meg a többit is ,ha arról van szó.Az l.-esekkel leginkább az a gondom,hogy nincs belőlük "kiskertész" kiszerelés, de azért idén megpróbálom a Syllitet a tafrina ellen...a Score-t meg lassan elfelejtem,mert eszméletlenül elment az ára.

Előzmény: Antisystem (8202)
Flanell Creative Commons License 2011.02.26 0 0 8222

Nem értem. Mospilant? Az engedélyezett Mo-on.

Előzmény: Csarli1 (8220)
napalm. Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8221

komolyan mondom lassan ha használható szert akarsz kirándulni kell érte a szlovákokhoz;(

Előzmény: Antisystem (8218)
Csarli1 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8220

Igazad van a bürökráciával, ha Merpánt vásárolok az eladónak három helyre kell lekönyvelni

és nekem aláírni. De még egy receptre is felírja a vásárlást. Lehet, hogy az idén már csak az orvosnál írathatom ki a Merpánt? Sok szer nem az Unió tiltása miatt került kivonásra, hanem lejárt a magyarországi forgalomba hozatali engedélye a szernek. Az új engedély beszerzése pedig több millióba kerül. A külföldről behozott szerekkel én már többet nem kísérletezgetek, mert nincs magyarországi forgalomba hozatali engedélye a szernek. Közúti ellenőrzés során találtak nálam 3 csomag Mospillant, és mivel addig jófiú voltam ezért „csak” elkobozták és 30000 Ft büntetést fizettem. Mivel a forgalomba hozatali szabályok nemzeti hatáskörbe vannak így azt csinálnak amit akarnak Ennyit a magán importról.

Előzmény: Antisystem (8211)
sz_attila Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8219

Nah, itt minden van, mi szem-szájnak ingere :)

Előzmény: Antisystem (8218)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8218

Én találtam az általad megadott linken kis kiszerelésű "folicurt" = tebukonazole  is

http://brychta.sk/detail.php?oid=127&i=horizon_250_ew_10ml

ÜdV

Előzmény: sz_attila (8214)
sz_attila Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8217

Amiket belinkeltem, azok webshopok, ahol szabadon megveheted, de gazdaboltokban is.

Folicur Plus 375EC - csak 20 literes kiszerelésben szerezhető be.

Előzmény: ujbubo (8215)
napalm. Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8216

hali!

köszi az infót!

Előzmény: Antisystem (8210)
ujbubo Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8215

szia

de lehet venni engedély nélkül?

és a Folicur Plus 375EC az mi? abban triadimefon is van.

Köszi

Bubo

Előzmény: sz_attila (8214)
sz_attila Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8214

szia,

BI58: http://www.floraservis.sk/bi-58-ec---nove.php, http://brychta.sk/detail.php?oid=508&i=bi_58_10ml, http://www.florasystem.sk/bi-58-ec---nove-25ml

Folicur solo nálunk ORIUS 25 EW néven fut: http://agrovita.sk/?IDe=59575

Ez utóbbit legkisebb 1 literes kiszerelésben lehet megvenni.

Előzmény: ujbubo (8213)
ujbubo Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8213

szia

a Bi58 és a Folicur solo milyen néven fut Szlovákiába?

Köszi

Bubo

Előzmény: sz_attila (8206)
sz_attila Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8212

Ennyire átfogót, meg kiskert, mint a gazdabolt nem, nagykert többet is, tőlük szoktam vásárolni. Be kell ütni a szer nevét a szlovák gugliba, és kiadja. Abban igazad lehet, hogy a kiszerelésekkel variálnak nálunk, mert sok mindent 5 literben vagy afelett lehet csak megvenni. De kategóriákról meg igazolványról nem tudok.

Előzmény: Antisystem (8208)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8211

Dehát egyébként vannak még rejtélyek. Az EU kivonta nagy hisztivel a DDVP-t mert "meccsoda rákkeltő" (Unifosz), addig az USA - amelyik általában az ilyenekre sokkal hisztisebb, pl. Algopyrint ott már egyáltalán nem lehet kapni - azt mondta, hogy zárt lakótérben, szunyogirtásra nem lehet használni, oszt ennyi. Úgylátszik arrafele kevésbé hozza létre a hirhedett pontmutációit... Az Orthocid (kaptán) ami az EU-ban I. kat-ba került, ott vidáman használják a szobanövényes háziasszonyok a cserép virág földjéhez, akár az itt teljesen betiltott Fundazolt...

Pedig mondom, az USA sem arról híres, hogy ott ne foglalkoznának toxikológiai szempontokkal mostanság...

ÜdV 

Előzmény: Antisystem (8210)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8210

SZVSZ pont úgy, ahogy nálunk 3 kategória van, az EU meg két kategóriát várna el. Másfelől azt is el tudom képzelni, hogy van kategória, csak éppen nem a vásárlásnál érvényesítik ezt, hanem a termények ellenőrzésénél, vagy ha valami gebasz van, akkor kérdeznek rá, hogy "akkoreztittmosthogy" ... azt hallottam konkrétan a dologról, hogy a szlovákoknál pl. abban jut érvényre ugymond kategória, hogy vannak cuccok, amiket csak nagyobb kiszerelésben árulnak... többkilót sokpénzért meg nem fog megvenni, akinek pár gramm kell a kiskertbe...

Szóval az EU az a növényvédőszerek hatóanyagába szól bele keményen, a kategóriákról van egy irányelve (amatőr-profi) amit mi sem tartunk be évek óta, az meg teljesen nemzeti hatáskör, hogy a kategorizálást hogyan valósítod meg. Mivel ugye a mi államformánk bürokratikus kleptokrácia, nálunk az engedélyek, pecsétek, lenyúlások és bürokratikus csesztetések komplex rendszere valósult meg, ahelyett, hogy azt mondanák, jóvan, akkor az x szert ezentúl csak 5 kg-ot meghaladó kiszerelésben lehet árulni, mert ez a profik szere, az y-t meg lehet ampullákban meg kis zacsikban is, mert ez az amatőrök számára is elérhető, oszt jónapot. A hatósági erőforrásokat meg fenntartani a tényleg lényeges szermaradék-vizsgálatra, mert nem attól fog megállni a Föld a tengelyén, ha a Julcsa néni biötvennyócazta az uborkát, hanem attól, ha az előző napon...

ÜdV

Előzmény: napalm. (8209)
napalm. Creative Commons License 2011.02.25 0 0 8209

ők is eusak, hogy-hogy náluk nincs kategorizálva?

Előzmény: Antisystem (8208)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.24 0 0 8208

Szia!

Tudsz valami olyasféle szlovák honlapot ajánlani - kiszerelésekkel, árakkal - mint itt mondjuk a www.gazdabolt.hu ???

ÜdV

Előzmény: sz_attila (8206)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.24 0 0 8207

Kár ezeket a dolgokat temetni...  a titok a szerrotáció... ha valami már kevésbé hatékony, más típusú szert kell használni helyette 3-4 évig, és utána ujra hatékony lehet...

ÜdV

Előzmény: Csarli1 (8205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!