szijasztok!
most frissen regisztrált márkatárs vagyok!e 34 1993 decemberi tdsa(automata)edc-s potis adagolófedeles touring tulaj inmár 5 éve.
nem vagyok egy nagy gépmágus még csak most sikerült regisztrálnom és sok jót olvastam már itt a fórumon.
megkell hogy írjam VONJÓ kolléga hozzászólásai és szakértelme szinte lenyűgöz gratula neki.
szép a piros bömbi megnéztem a képeket.
nagyon bízom benne hogy sikerül majd nekem is sok segítséggel szolgálnia!
én is sokat küzdöttem már az adagoló mumussal,de hála istennek sok pénzem még nem vitte el mert nem szórom a pénzt fölöslegesen!
futóművet saját magfam újítottam fel hála istennek hibátlanra sikerült nem lóg nem kopog nem ráz s nem is üt.
rájöttem az évek alatt a kocsinak halála a 17 es kerék óriási gumákkal.
ezentúl csak gyári 15 ös méret!!!!szigorúan.
első tünetem nem reagált a kocsi a gázpedálra csak elindult alapjáraton.
diagolás kiirta az előtöltés hibát!irány az adagolós nagy péter veszprémi profi adagolós nem dolgozik drágán!
ezzel az előtöltés szabályzóval volt a gond megjavítota tökéletes lett a kocsi bár továbbra sem jött meg a rejtett lóerő belőle s a fogyi is kicsit sok lett 10 lityi vegyesben.belőtte a fedelet is bár csak 3szorra sikerült mert mindíg elállította magát a kocsi.
2 év kocsikázás s 50 ezer km
második tünet olaszból hazafele menetközben leállt a kocsi rájöttem nem kapott anyagot nyomócső lelazít tekertetés gázolaj sehol!
szűrőcsere meg minden.
betette magát szervízüzem(kis felkiáltójel az automatavisszajelzőnél) max 50 el,víz az üzemanyagban lámpa is felvillant.
alapjárat megemelkedett 1500ra és rángatott mint az állat.elindultam vele haza és meglepődtem a kocsi megindult mint a barom.egy pici füst sem gázt alig nyomva 1800nál húzott mint a barom tök jól ment és kevesebbet evett.
itthon kiderítettem a tankomban a szívattyúval volt üzemzavar cseréltem azóta megjavult bár érdekes!
az rendben van hogy a vezérlő csak az izzítás alatt kb 15 mp ig ad neki áramot?utána nem kell nyomnia?
de a kocsi még mindíg nem adja ki igazán az erőt!
az adagolós azt mondja a csúcsok mind jók az adagoló hibátlan hidehgen indul tökéletesen alapjárat fasza hidegindítás után jár picit aztán visszaesik gyönyörű a hangja ha melegen indítom talán visszalevegősödik picit de minden ok vele nem fűstöl.
kipufógógáz hátul forró
adgolós azt mondja hogy ez még edc fejes és ez nem kommunikál a vezérlővel bár itt a fórumon azt olvasom hogy a gázpedálállás a potis fej kap egy jelet jeladós csúcs ford jeladó hőjeladó és a vezérlő ad jelet az adagolónak vagy valami ilyesmi de ez most nem kerek nekem.valaki félreinformál s szerintem vonjó kolléga márkatárs ezt igazán jól tudja hogy van ez!
turbónyomás ok majdnem 1 egész bár 1800nál cullercsövek ok!egr ledugózva!ha lehúzom a map szenzor vákumcsövét ifás szívódízel lesz méggyengébb.
de nem jön meg igazán az erő 1800fordulatnál néha inkább csak 3000nél néha ott sem mintha nem kapna eleg anyagot vagy túl sokat nemtudom sokallom a fogyasztást is.adagolós még az automataváltóra gyanakszik bár sztem nincs köze a befecsihez vagy van?
mindkét adagolóállítás után az volt még atünet hogy ő belőtte jól az alapjáratot meg minden aztán pár nap használat tután mindíg mintha utánállított volna magán a kocsi.lehet a beszívott levegő hőjeladó mert az jó trutyis!vagy a culler olajos mint a barom s nem hűt vissza?
várom az ötleteket