Pont ez a hiba jött nekem is elő pár hete csak a jobb oldalon(anyóülésnél)
Jobb oldalon sehol,se ablaknál,se a felső kiömlőknél,se a lábnál nem jön a meleg.
Bevittem a Peugeot szervízbe.
Nem csodálkoztak.Állítolag típushiba.
Azt mondták 2 variáció van hozzá.
Az egyik nagyon drága(megsem mertem kérdezni, hogy mennyi lenne), a másik "CSAK" 90ezer kb. munkadíjjal
Mondtam, hogy akkor szedjék szét, és nézzék meg, hogy melyiket nyertem meg.
Majdnem 2 óra volt, hogy szétszedték,és megállapították, hogy az "olcsó" verzióval megúszhatom,mert csak a terelőlapát vége tört el, és csak azt kell kicserélni.
Az egészben az volt a furcsa, hogy összerakni kb. 15 perc volt nekik.....hmmm.
Megköszöntem, majd úgy döntöttem, hogyha lesz egy kis jó idő,akkor szétszedem,és megnézem magam, hogy tudom ki cserélni.
Szerintem, ha nincs türelmed,vagy még soha nem szedted szét a műszefalad,akkor vidd el olyanhoz,aki már csinált ilyet.
Nekem "szerencsém" van,mert jobb oldalon van, és elég a kesztyűtartót ,és pár apróságot kiszedni, hogy hozzáférjek.
Szia teveful! Évjárattól függő hibákról nem igazán tudok. Gyakorta előforduló hibák előfordulnak. Kettös-tömegű lendkerék, 1,6-nál és 2,0-nál egyaránt, tűgörgős gömbfej az első futóműben, kormány szervó a 2,0 HDI-nél. A felszereltségi szintek Share, Comfort, Symbol. Késöbb nálunk is változtak az elnevezések, Symbol helyett Prémium lett. Külföldön pedig eleve más nvek alapján árulták öket. Itt a magas felszereltség általában Executive vagy Prémium név alatt futott, de a Benelux országokban pl. XT név alatt hozták forgalomba. Üdvözlet: birobandi
Szia györgyianya! Lehet elektronika hiba, de lehet a légkondi hibája is. ( A légkondi működő képessége szükséges a fűtéshez.) Szervízbe megmondják, hogy melyik. Üdvözlet: birobandi
sziasztok !! Segítsen nekem valaki !!!! 3 napja nincs fűtés a kocsiban(407) próbák:-saru levéve x idő múlva vissza..- újraindítás ..egyiksem vállt be. S.O.S MIT TEHETEK MÉG???? KÖSZI ELŐRE IS ... üdv
Most egy 406 coupé-t hajtok, de lassan cserélni kellene az autót egy családi modellre.
Nagyon megfogott a 407 SW alakja, gázolajos autóban gondolkodom.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a minimum 2000 köbcentis HDi motorral szerelt 407-es évjáratok közül van-e amit kerülni kell? Vannak-e olyan típushibák, ami bizonyos motorkódokat, vagy évjáratokat, egyebeket kilő, nem ajánl?
Illetve még annyi lenne a kérdésem, hogy a 2005-2008 közötti Peugeot 407-esekben hogyan jönnek egymás után a felszereltségi szintek lentről (fapad) felfelé?
Ja, és még annyi kérdés, hogy a napfénytetőt (amibe eléggé beleszerettem) ajánljjátok? Én 170 centi magas vagyok, asszony 167, gyerek 56, tehát ha levesz a fejtérből, az nem baj, most is elvagyunk jól a tetőablakos coupé-ban...
sziasztok, lehet egy kerdesem? tapasztalt mar valaki kozuletek olyat, hogy gyengult a motorja a kocsinak? olyan furcsa ez. kb egy eve van nalam az auto, 10ezer merfoldet mentem vele hiba nelkul, de most mintha gyengebb lenne a motorja. teljesen normalisan vezetek, szerintem egyaltalan nem sportosan. egy hete vettem eszre kb, hogy gyorsitasoknal tobb gazra van szukseg, hogy meginduljon. egy csomoszor tovig kell nyomni a pedalt, ilyen eleinte nem tortent. akkor volt utojara szervizelve mikor megvettem, lehet hogy mar kellene diesel adagolot, olajat cserelni? vagy mi okozhat ilyent?
Még míndíg nem sikerült szereznem bontott színes kijelzőt, mert sehol sincs...
Most már odáig jutottam, hogy megkérdeztem a hivatalos Peugeot Hungáriát, mennyibe is fáj újonnan egy ilyen kijelző...
A választ olvasva azonban rájöttem, hogy jó nekem a bontott... :)
Íme a válasz:
" A navigáció nélküli színes kijelző (alvázszámtól függően többféle lehetséges)190.000,- Ft és 230.000,- Ft között kapható, márkaszervizeinknél lehet megrendelni. Azonban az Ön által tervezett beavatkozás a gyártó álatal nem támogatott átalakításnak minősül, és a garancia elvesztését vonja maga után. "
- ellenőrizni kell, hogy működik a terelőlapát mozgató motor. tekergesd a hőfokszabályzót minimum és maximum állások között, várj a végállásnál egy kicsit és fülelj. ha nincs rendellenes kattogó hang, akkor vélhetően nem törött, nem szorul.
- ellnőrizni kell, hogy maga a motor működik-e (ha nem hallassz zajt, de még csak működési hangot sem), lehet kipurcant.
- szervizben lehet a terelő lapátokat inicializálni, újratanítani (gyakorlatilag a végállásukat tanítják újra).
Véleményem szerint, Birobandi azt írta a kapcsolódó hozzászólásában, hogy valószínűleg egyfajta kart gyártanak és ezért mindegyiken rajta van az "auto" felirat akkor is, ha nincsen szenzor a szélvédőnél és ezért az a funkció nem is működik... Legalábbis én így értettem a dolgot...
Köszönöm a válaszod, de a zörgés nem az anyósülés felől, hanem inkább előbbről hallatszik.
Az ablaktőrlőre adott válaszodat nem értem, mert a kérdésekm arra irányúlt, hogy esőérzékelő hiányában mit jelent az "auto" beállítás az ablaktőrlő kapcsolón.
Szia lackiska! Sajnos maga az anyósülés előfordul elég sok 407-nél hogy zörög. A szervizek aranyárban javítják. Az ablaktörlő kapcsoló gondolom, hogy egységes, függetlenűl attól, hogy van esőérzékelöd vagy sem. Üdvözlet: birobandi
Szerencsére ma is előjött egy aranyos kis probléma:)
Brake pads worn.Gondolom ez a fékbetétre utal mivel mondta nemrég a szerelő, hogy lassan cserére szorul.Ti milyen betétet ajánlotok?Én a bárdiauto webshopba néztem de lehet hülyének fogtok nézni fogalmam sincs, hogy ezt párba adják ? vagy amilyen árakat ott látok ez darabjára vonatkozik?