Keresés

Részletes keresés

Xpression Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2338

Jaj, bocsánat figyelmetlen voltam... nyugodtan tegeződhetünk...

Előzmény: Törölt nick (2336)
Xpression Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2337

Egyelőre ár és a megadott műszaki tartalom... De természetesen a végső döntés előtt a személyes találkozó, valamint a fellelhető végtermékek minőség érzete alapján fogunk dönteni.

Egyébként a szimpatikus fórumbeli hozzáállása és segítőkészségének köszönhetően az előbb küldtem egy árajánlat kérést az Ön cégének is...

Előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (2336)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2336

Szia

"Ár és műszaki tartalom alapján 2 gyártó maradt fenn a rostán"

Csak kiváncsiságból kérdem, hogy mi alapján csökkentetted 2 gyártóra?

Megnéztétek személyesen is, vagy csak a kapott ajánlat alapján redukálódott?

Köszönöm

Előzmény: Xpression (2335)
Xpression Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2335

Segítséget szeretnék kérni: most kezdjük az építkezést és kértem nyílászáró ajánlatokat (sokat). Ár és műszaki tartalom alapján 2 gyártó maradt fenn a rostán:

1) Rába Ablak, 92mm profil, 3 rétegű üveg, négyszeres gumi....

2) Holz Team, 90mm profil, 3 rétegű üveg, kétszeres gumi...

Egy ismerősömnél Holz Team-es ablakok vannak, azok szépek és jók..., de esetleg tudna még valaki tapasztalatokról beszámolni eme 2 gyártóval kapcsolatban?

Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2334

Szia

Ha a két üveg között párásodik, az garanciális csere probléme, vagy ha ez nincs, sajnos cserét igényel.

Előzmény: trofimov (2330)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2333

Szia

Nem szokták szilózni, mert elméletileg az új vízvető túl szokott lógni, ezért nem érheti víz. A régi tokba történő új nyílászáró beállítása, azért kompromisszumos megoldás, gondolom ezt elmondták.

Előzmény: ceiwab (2329)
kiss_atti Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2332

Üvegcsere.

Előzmény: trofimov (2330)
kiss_atti Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2331

Én sem szilóznám ki.

Nem érheti víz, akkor meg minek?

:-)))

Előzmény: ceiwab (2329)
trofimov Creative Commons License 2011.02.13 0 0 2330

sziasztok!

a fürdőszobai ablakunk (fa, 1 éves) a két ablaküveg között párásodik. (még új a ház, nagy a pára, gondolom sokaknak ismerős)

szóval ezt hogyan lehet, hogyan szokás orvosolni? gondolom magától nem megy ki onnan...

előre is köszi.

ceiwab Creative Commons License 2011.02.12 0 0 2329

sziasztok!

A mellékelt ábra alapján építettek be nálunk új ablakokat.

A kérdésem az lenne, hogy a karikával jelölt helyre nem kellene purhabot vagy szilikont tenni? Szerintem illdomos lenne, bár a beszerelő szaki szerint nem kell, mert úgysem látszik.......

A beszerelés a követekző képpen nézett ki:

A régi szárnyakat levették, a meglévő tokot és falcot nem bántották, az új tokot abalkostúl nekitolták az eredeti toknak és kész.

Ablak beállítás, takarólécezés..., és ennyi.

Várom a váalszokat.

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2328

Szia

Nem vagyok műanyagos, a profilokhoz a többiek értenek.

Én az üvegnél javasolnék egy melegperemes távtartó alkalmazást (swisspecer), az üveg szélein esetlegesen lecsapódó pára elkerülése végett.

Amennyiben a vasalat tudja a résszellőztetést, a kilincsnek is tudni kell működtetni azt.

Esetleg a beépítésnél, egy szalagos beépítés javasolt, már ha anyagilag belefér, illetve a külső szigetelés technológiájára is érdemes odafigyelni.

Előzmény: áfonyás (2324)
kiss_atti Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2327

A Panoráma Gealanból gyárt??!!!!

Hová jutottunk...

:-))))

Előzmény: áfonyás (2326)
áfonyás Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2326

panorámablak

Előzmény: kiss_atti (2325)
kiss_atti Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2325

Még mindig a 2. a szimpi.

Ki a gyártó?

Előzmény: áfonyás (2322)
áfonyás Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2324

Ja igen, elnézést :-)

Igen, a kérdésem az lenne, hogy melyiket válasszam - árak nagyjából egyformák ugye.

Közben még jött 4. lehetőség, ez:

GEALAN 8000 ÖKO MAX újrahasznosított anyagból horganyzott acélmerevítéssel, Siegenia vasalattal 4/16/4 Ug=1

Személy szerint - nem értek hozzá :-) - ez a cég a legszimpatikusabb (mindenféle ISO-val rendelkezik, helyben van vagy 15 éve), itt csak azt nem tudom, hogy nem bóvli-e az újrahasznosított PVC, meg hogy ebbe a fajta vasalatba bele van-e építve a résszellőző?

Köszönöm, ha segítetek!

vasalatban bele van építve egy rés-szellőző
Előzmény: Törölt nick (2323)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2323

Nem írtál kérdést miben segítsünk:)

Én a felsoroltak közül a 2. ajánlanám, mint profilt, remélhetőleg megbízható gyártóval.

Előzmény: áfonyás (2322)
áfonyás Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2322

Üdvözlet,

kérhetnék egy kis segítséget a szakiktól? :-)

Műanyag ablakokat szeretnék beszereltetni, laikus lévén utánanéztem, három árajánlatot kaptam.

1.: 295.000,- HUF

5 kamrás profil, Grewin klassz.

Üvegezés:  4-16argon-4 mm lowE hőszig. üveg k=1.0 W/m2K

Vasalat: rés-szellőzős WINKHAUS

2.: 296.000,- HUF

GEALAN S8000 IQ, 6 kamrás profi 74 mm-es profilrendszer,

Üvegezés: 4-16-4 Super Low-E Plusz Argon (k=1.0)                                  

Roto német vasalat horganyzott acélmerevítés a tokban és a szárnyban, íves üvegléc

2.: 309.650,- HUF

Profi Systems Roplasto PVC profilcsalád , horganyzott idomacél merevítéssel

Üvegezés:1.0W / m2K

Vasalat: Siegenia-Aubi 300, szárny-ráemelés segítő, és résszellőző

Árban nagyjából egyforma a három ajánlat.

Köszönöm a segítséget

kiss_atti Creative Commons License 2011.02.07 0 0 2321

Mind a négy gyártónak van olyan terméke ( "A" kategóriás, 5-6 kamrás, 70 mm-es  profil, jó vasalat), mint a Premiernek,

a Comfort LIne   ClimaGuard Premium üvegezéssel készül, talán ez jó pont, de Te nem ezt, hanem 3rétegű üvegezést kérsz, ez a többi gyártónak is van.

A Marshall Gealanból gyárt jó áron, normális szerkezeteket, a Hevestherm asszem Aluplastból, a Fenstherm meg VEKA-ból.

A Premierben az a "jó", hogy jó alapanyagokból  nagyon jó minőségű nyílászárókat csinál, még akkor is, ha vannak/voltak gondjai a TPS távtartókkal ( na bumm, nekem meg olykor akadnak bajaim a becsavarozott osztókkal, meg saroktuskókkal), de jó az ár-érték aránya.

A Műanyag nyílászárók topicban keresd meg Kisdi topictársat, ő van otthon eléggé a Premierben, bármit kérdezhetsz tőle.

Előzmény: csjoco (2319)
remete73 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 2320

Köszönöm és örömmel olvastam az alábbi mondatokat:

"Egy nyílászárót nem csak legyártani kell.

Folyamatosan tanulni, ismerni az összes technológiát, a különböző beszállítók naprakész fejélesztéseit, a tervezői és technológiai ujdonságokat, és még egy jó nyílászárós ismeri a különböző építési fázisokat is, pld a kőműves "munkáját", hőhidak, szigetelés, passzívházas tachnológia stb.....

Ahhoz hogy egy nyílászáró korrekt legyen, mind műszakilag, mind az ügyfél napi használata szempontjából, sok mindent kell figyelni."

Mindnnyian csak egyetérteni tudunk Veled.

És igen, jó tervezéssel és megfelelő költségszinttel bármit meg lehet csinálni korrekten.

Ezek olyan kapuk, amelyek 270*270 cm-es és 300*320 cm-es átjáróajtóval.

Előzmény: Törölt nick (2311)
csjoco Creative Commons License 2011.02.07 0 0 2319

Az általad megnevezett gyártók közűl melyik a "legjobb" , azonos minőségben gyártanak mint pl. a premier ?

Előzmény: kiss_atti (2318)
kiss_atti Creative Commons License 2011.02.07 0 0 2318

Az ingatlan Jászberényben van,

--

Marshall Ablak, Hevestherm, Fenstherm, Jász Plastic a hozzád közel lévő gyártók.

A méreteket KÍVÜLRŐL mérd a vakolat ( kőpor) közötti távolságokat szélességben és magasságban is, a szélességhez adj hozzá egy centit.

A redőny felsőtokos legyen, simán tudod hőszigetelni és nem látszik az utcáról ( ha most is vannak az ablakaid fölött 29-33 cm magas redőnydobozok)

Előzmény: csjoco (2317)
csjoco Creative Commons License 2011.02.07 0 0 2317

Üdv Mindenkinek!

Szokásos a történetem, házfelújítás, nyilászáró csere, külső szigetelés. (70-es években épült B30-as "kockaház", gerébtokos ablakok, jól "átszellőző" redőnytok)

Nem teljes részletességgel olvastam végig a fórum bejegyzéseit, pár dologban megköszönném a jó tanácsokat.

Egyenlőre a Premier Comfort line ablakait néztem ki 3 rétegű üvegezéssel. Árajánlatot a héten fogok rá kapni.

Kérdésem az, hogy az árajánlathoz milyen méreteket mérjek le?

Milyen megoldású redőny a legjobb hőszigetelés, kivitelezés és karbantartás szempontjából (az esztétika nem elsődleges, nem érdekel hogy néz ki az utcáról)

Hasonló kategóriában kiktől érdemes árajánlatot kérni? Az ingatlan Jászberényben van, és a beépítés is feladat.

előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv

Jocó

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 2316

Szia

Bocs, de nem voltam gépközelben, küldöm a választ privát.

Előzmény: kiss_atti (2314)
kneissl Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2315

Hofstadter nyílászárókkal kapcsolatban van valami tapasztalat?

Ilyemit látni az interneten:

http://www.hofstadter.hu/ablak-ajto/oko_plus_fa-alu_hoszigetelt.php

kiss_atti Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2314

Ez szép,

csak nem válaszoltál. Ha akarod, jöhet mailen is.

Előzmény: Törölt nick (2313)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2313

Szia

Ez egy érdekes kérdés.

Mivel nekem a korrekt ügymenet az alapelvem, inkább leírom én mire figyelek.

Műszakilag a legjobb alapanyagokkal dolgozunk, figyelve a fejlesztéseket.

Proflivastagságtól függően mi a 68-at alapból toldásmentes anyagból készítjük.

A 78-as toldott, de +50-es. (nem kisebb a toldás mint 50 cm).

Egyre inkább kezd teret hódítani már a 88, és egyéb passzív megoldások.

Minden profil, duplagumis.

Gu-t használunk, minden szerkezetbe, alap biztonságit (gombafejes), passzív kiemelésgátlással, vagyis vízszintesen is zár. Az emelő-t csak hőhídmentes küszöbbel csináljuk.

Alu vízvető, és szárnyvízvető.

Üvegből, a szerkezettől függ, de mindenképp melegperemes távtartóval, az üveget a szokásoson kívül PS szalagra ültetjük, és szinhez igazodó szilót kap.

(Én nem rakok be a 68-ba, 3 rétegűt, mint, ahogy valamelyik hozzászólásban olvastam, és igen meglepődtem rajta)

Milesivel dolgozunk, kb 1000 szín létezik, nem csak az alapot használjuk, sőt az egyedi színhez, hozott fa anyagra, a vékony lazúrt (tetőszerkezethez) is beállíttatjuk.

Persze minde ház mást igényel, más műszaki megoldások alkalmazandók, ezt maximálisan kell figyelembe venni.

Nem csak típusméretben dolgozunk, bármilyen méret lehetséges.

Igen sok időt szánunk az egyeztetésre.

Jó esetben, még az építkezés megkezdése előtt, látjuk a terveket, és minden, sarkalatos pontra felhívjuk a figyelmet. pld.: szerkezetek működési lehetőségei, redőny esetén a lehetőségek, főleg a fa nyílászáróknál sarkalatos kérdés, olyan hogy szigetelés, hőhíd kiküszöbölése, beépítési mód (pld szalagos beépítés, mert ugye a jól szigetelt nyílászárót, illene jól szigetelve beépíteni), konyhapultoknál a parapet magassága nyílászáró alatt, főfalnak nekifutó főfal "L" , hogy is fog elférni a nyílászáró ha nem tudom mit terveznek "10-15 cm" stb.... és mégszámos dolog, amivel az ügyfelek sokszor itt szembesülnek először.

Minden megbeszélésről méretezést, és látványtervet készítünk, mert így lehet jobban elképzelni, milyen is lesz valójában a nyílászáró.

Egy alap elképzelésre, több tervet készítünk, és addig finomítjuk, amíg tökéletes nem lessz. Ez sokszor kompromisszum, mert ugye a tervezők érdekes dolgokat álmodnak meg, amit nekünk kell megoldani, de ugye a papírjuk sok mindent elbír.

Hát dióhéjban ennyi, de orákat tudnék beszélni róla.

Előzmény: kiss_atti (2312)
kiss_atti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2312

Szép dolgokat csináltok - a képek alapján.

Ha össze kéne hasonlítani, akkor hol helyeznéd el a termékeiteket a Janko-hoz viszonyítva?

Előzmény: Törölt nick (2311)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2311

Igen. Ezzel nagyon egyet értek.

Mint gondolom kiderült, mi "fások" vagyunk.

Sajnos a fáról nagyon sok téves, fals információ kering, főleg a "sufnituning"-os szakemberek kártékony piaci jelenléte miatt.

Egy nyílászárót nem csak legyártani kell.

Folyamatosan tanulni, ismerni az összes technológiát, a különböző beszállítók naprakész fejélesztéseit, a tervezői és technológiai ujdonságokat, és még egy jó nyílászárós ismeri a különböző építési fázisokat is, pld a kőműves "munkáját", hőhidak, szigetelés, passzívházas tachnológia stb.....

Ahhoz hogy egy nyílászáró korrekt legyen, mind műszakilag, mind az ügyfél napi használata szempontjából, sok mindent kell figyelni.

Én találkoztam sok olyan ügyféllel, akinek olyan nagy b......... mondtak mások, hogy vérlázító volt.

Az a baj, hogy pld, a papír, árajánlat sok mindent elbír, és mivel az ügyfelek nem igazodnak el közte, és esetleg félrevezető információt kapnak, rossz döntést fog hozni, és e miatt, ő már nem fogja a fát preferálni, de ezt egy rossz "szakember" miatt teszi.

De a fentiek gondolom igazak a műanyag nyílászáró piacra is.

Előzmény: kiss_atti (2310)
kiss_atti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2310

Ez így rendben is van.

-

Az nincs rendben, hogy sok "ügyfél" ezt az ajtót olyan 224.500,- Ft-ért akarja/akarná megvenni.

( Ja, kiszállítva, beszerelve, és helyreállítva a falkávát)

Előzmény: Törölt nick (2309)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2309

A pontos mérete 270 cm széles 270 cm magas + 80 cm fv.

Kb ~ 1,2 M, de sok mindentől függ.

Előzmény: pajaci (2308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!