Keresés

Részletes keresés

panka62 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 1128

Most találtam rá a fórumra, csak egy kérdésem van mint laikusnak: Minek a búzafűlé, mikor az egész búzafüvet csírástól mindenestől meg lehet enni. Így minden benne van ami kell, nincs szükség préselgetésre. Egészen apróra össze lehet zúzni... Minek akkor külön a levével bajlódni?

Köszönettel: Panni

Zoltan Pinter Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1127

A búzafűlé egy csodálatos növényi lé, hiszen szinte minden betegség helyreállításához

meg tudja adni az a kezdő "lökést" a szervezetnek, amire szükséges van!

Így van ez a tápanyaghiányos állapotoknál, a felszívódási zavarok esetében is,

amiből egyenesen következik a túlsúly ellentetje vagyis a kóros soványság állapota.

A búzafűlé mini esszé sorozat II. részéből kiderül, hogy miként is segíthet nekünk

a búzafűlé is ebben! Tekintsd meg, ha van egy kis időd:

Búzafűlé mini esszé sorozat II. rész >>

Szeretettel,

Zoltán

Zoltan Pinter Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1126

Útjára indítottam a Búzafűlé mini esszé sorozatom.

Ezekben a rövid, tömör esszékben minden olyan információt megtaláltok majd, ami a búzafűvel, annak préselt

levével és a termesztés kérdéseivel, esetleges problémáival kapcsolatos.

A lényeg, hogy tudományosan igazolt, alátámasztott formában és reklámmentesen

kapjon mindenki otthon is hasznosítható információkat a búzafűléről, a népi gyógyászatban

betöltött szerepéről, amit a gyógyszermaffia egyre inkább próbál háttérbe szorítani...mint minden

más hasznos dolgot is..

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe,

Newbe neked is!

Remélem egyszer elhiszed majd, hogy csak segíteni akarok :)

Búzafűlé mini esszé sorozat I. rész - Az oxigén, a rák és a búzafűlé

Szép hetet kívánok mindenkinek!

Zoltan Pinter Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1125

Newbe!

Nézd vissza a bejegyzéseimet!

Látsz ott reklámot? Látsz ott termék nevet?

Én is segíteni jöttem.

A beteg dologgal kapcsolatban pedig neked van üldözési mániád. 

Előzmény: Zoltan Pinter (1123)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1124

Ugyebár téged innen egyszer kitiltottak "reformgyógyász" néven. Most is ugyanazt csinálod, gátlástalanul reklámozod magad. Ez nem olyan fórum, itt segíteni szokás, hogy kell készíteni és használni a búzafűlevet. Én is innen tudom régről hogy kell otthon csináni és úgy szerettem meg és iszom azóta is. Mikor még volt kedve sok embernek itt fórumozni. Mikor még nem rontottad itt a levegőt a magad hasznára. Mikor nem volt büdös az öntömjénezésedtől. Én szeretném ha megint a búzafűléről beszélhetnénk itt és nem a te hazugságaiddal meg a reklámaiddal lenne tele ez a fórum. Amit művelsz az gusztustalan beteg dolog.

Előzmény: Zoltan Pinter (1123)
Zoltan Pinter Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1123

Kedves newbe!

Kicsit tévedésbe estél..

Nem egy termék vagy búzafűlé készítmény pártfogását vállaltam el a Professzor Úrnál,

hanem a búzafűlé szakmai képviseletét.

Ő kért fel engem és nem fordítva, ami szintén más.

Nem gondolom, hogy te megkérdőjelezhetnéd a Professzor Úr hozzáértését

és az én szakmai tudásom a témában.

A készítmény egy alternatíva, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy otthon készíti el

vagy kész termékként szeretné elfogyasztani egyéb okok miatt.

És hozzáteszem az agresszív és minden alátámasztást hanyagoló

hozzászólásod ellenére nagyon jól vannak azok a betegek is, akik

kiegészítőként kész búzafűlé terméket isznak. :)

Előzmény: Törölt nick (1122)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1122

Részvétem azoknak a betegeknek.

Kaphatnának tisztességes búzafűlét is a kutyult löttyöd helyett.

Előzmény: Zoltan Pinter (1121)
Zoltan Pinter Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1121

Ajánlja, de most hivatalosan is a protokollja része lett a búzafű és örömmel fogadtam el tőle,

hogy szakmailag képviseljem a protokolljában a búzafűlét, hozzám irányítja a betegeit ezentúl. :)

Előzmény: Törölt nick (1120)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1120

Ez nem újdonság, Dávid professzor már vagy egy éve ajánja pácianseinek, hogy fogyasszanak búzafűlevet is.

Előzmény: Zoltan Pinter (1119)
Zoltan Pinter Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1119

Örömmel osztom meg veletek a jó hírt!

Prof. Dr. Dávid Tamás, neves rákkutató, a COD-rendszer kidolgozója

bevette a rákmegelőző, -kezelő protokolljába a búzafűlét!

Ez a tény is bizonyítja, hogy a búzafűlé egy olyan sokrétű,

sok oldalú rendszer része, mely képes megvédeni és meggyógyítani

bennünket a rákból és más súlyos betegségből!

Ha kérdéseitek van, forduljatok hozzám bizalommal itt,

segítek, amiben csak tudok búzafűlé témakörben!

Zoltan

Zoltan Pinter Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1118

Sziasztok!

Kedves Egy kérdés!

A búzafűlé préseléshez semmiképp sem ajánlatos gyümölcsprést, -centrit vagy hasonló eszközt alkalmazni.

A préseléshez kifejezetten búzafű présre van szükséged.

Ebből elég sok fajtát tudsz már itthon is vásárolni.

Javaslom, ne a legolcsóbbat és ne is a legdrágábbat vedd meg,

akkor csak jól jársz!

Fontos, hogy műanyag alapú legyen (sajnos ez nem környezetkímélő), ez azért fontos, mert a búzafűlé tápanyagtartalmának egy részét,

valóban képes a fémfelület eloxidálni, miközben áthalad rajta, vagy benne áll.

Ezért a legbiztonságosabb és tisztíthatóság szempontjából is jobb a műanyag alapjú,

ha jól tudom még olcsóbb is mint a fémes.

A fagyasztott búzafűlé közel áll ugyan a frissen préselthez, de tévhit, hogy annyira jó mint amilyennek mondják.

Hatalmas félrevezetés és marketing fogás, amikor a lé fagyasztását például a spermiumok fagyasztásához hasonlítják

és ezzel érvelnek mellette.. Minden szakember tudja, hogy a sejtek fagyasztásánál a sejtekhez vegyi anyagokat kell adagolni

különböző arányban ahhoz, hogy megelőzzük a bennük lévő víz kikristályosodását és így a sejtek kipukkanását, roncsolódását.

A növényi sejtek erősebbek, de ugyanez érvényes rájuk is.

Tegyél egy tál vízbe egy kis fej friss salátát, tedd be a fagyasztóba, várj még megfagy az egész

majd olvaszd ki. Látni fogod az eredményt.

Természetesen, ha "bio" és biztonságos forrásból származik ez is nagyon hasznos lehet,

de a legjobb természetesen a frissen préselt lé.

A Biocell 10, mostani neve Eyor búzafűlé ugyan drágább mint a többi lé a piacon, de véleményem

szerint és mások tapasztalatai, ismerőseim elmondása szerint hatékony, hisz friss búzafűlé azonnali

feldolgozásával készül ez is. Mint kiegészítő nagyon jó és valóban leveszi az ember válláról a termesztéssel,

préseléssel, beszerzéssel kapcsolatos macerákat. És az is elmondható, hogy manapság, ami jó minőséget

képvisel az sajnos nem olcsó, ezt mindenhol tapasztalhatjuk.

A lényeg hogy fogyasszuk a búzafűlét a lehető legtisztább formában,

kúraszerűen vagy minden nap!

Veszprémben van egy bioboltos ismerősöm, Sárkány Éva a neve,

ő biztosan tud neked segíteni prés kapcsán!

Szép napot kívánok mindenkinek! :)

Balcsiparti Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1117

Sziasztok!

Kérem, aki tudja mondja meg nekem, hogy Siófokon, vagy Veszprémben hol lehet elektromos búzafű prést kapni.

Ezen az oldalon lévőt keresem:

http://www.naturgold.hu/naturgold.php?selbox=Konyhai%20kisg%E9pek&PHPSESSID=b81e858adf4ea0a234f87e5df1b2020d

De nem a neten szeretnék vásárolni.

Írjatok! Köszönöm!

yanesz Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1116

Sziasztok!

Totál laikus vagyok még ebben a búzafűlével kapcsolatban.

Én szeretném otthon házilag termeszteni 2-3 adagban naponta.

Hogyan kezdjek hozzá,hogyan tudom a legolcsóbban elkezdeni?

búzafűprésgép helyett van valami olcsóbb más megoldás?

Üdv.

Evicke Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1115
az a célom, hogy ne kelljen pucolászni. :-)
vagyis az egész levelét rakom bele, és nem szedem le a száráról, mint a sóskát szoktuk (főzés előtt a rostok miatt). csak attól tartottam, az a fehér nedv esetleg ártalmas, de közben láttam a neten, hogy mehet bele az is.
nekem csak a klorofill miatt kell, meg esetleg a májtisztító hatása miatt.
köszi!
Előzmény: MaciLaci68 (1114)
MaciLaci68 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1114

Azt a részét tedd a présbe amelyiket ki akarod préselni :) Mindenestől is préselheted, ha ez a célod. A szára keserű és cukorbajra szokták ajánlani, a levelét salátának fogyasztják. Egyben még nem hallottam hogy mire jó, gondolom összeadódnak a hatásaik.

Előzmény: Evicke (1113)
Evicke Creative Commons License 2010.09.22 0 0 1113
sziasztok!
a pitypanglevelet le kell szedni a száráról (amiben a kutyatej van), és csak utána rakhatom a présbe?
köszi
MaciLaci68 Creative Commons License 2010.09.03 0 0 1112

Egy idős néni ismerősöm műtétre volt előjegyezve (vastagbélből szándékoztak valamekkorát kivenni), de szerencsére volt még egy hónapja amikor itta a búzafűlevet, megmutattam hogy kell termeszteni és maga csinált mindent. A műtét előtti vastagbéltükrözésbe majdnem belehalt, de szép gyógyult volt a vastagbele. Nagyon hitt a lében és a gyógyulásban. Már az első pár napban mondta hogy a fájdalom amit mindig érzett a hasánál, megszűnt.

Szerintem óriási segítség bármilyen betegségben a búzafűlé. Ha még elég erős a beteg és maga tudja csinálni, akkor nagyon olcsó is és ad egy rendszeres elfoglaltságot ami még jobban ösztönzi a gyógyulásra. Sajnos vannak akiknek már nincs erejük kipréselni  a levet sem, nemhogy termeszteni. Hogy ezt megelőzzük érdemes akkor elkezdeni a fogyasztását amikor még jobb erőben van a beteg.

MaciLaci68 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 1111
Vettem egy zsákkal (25-30kg) tönkölymagot egy helyi termelőtől, 1 hónap múlva tiszta moly lett az egész, kidobtam az egészet. Nyilván már a férgek benne voltak és nálam keltek ki. Van valami tapasztalat molyokkal kapcsolatban ?
MaciLaci68 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 1110

Fagyasztás jó módszer, bár vannak akik vitatják, hogy nem károsodik-e a lé tőle, ki kell próbálni bár elég drága, de ez a legelérhetőbb áru, ha nincs idő termelni vagy legalább megvenni a füvet és kipréselni.

Biocell még ennél is drágább. Nem rég töröltek egy nicket aki itt reklámozta. Egy adag 20g, 700 Ft körül. Fogalmam sincs a hatásáról, de 700 forintért boltban vásárolt földdel és maggal több mint fél liter levet tudok házilag csinálni, vagyis a 25-30x-osát. Nem hiszem hogy ezt egy kis 20g-os "csodalé" felülmúlná.

Előzmény: egy kérdés (1101)
MaciLaci68 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 1109

Talán összeaprítja valamennyit egy centrifuga és ha áll a vizben egy kicsit összeaprítva akkor kapsz valami vizes löttyöt amiben lesz egy kis búzafű íz, de ez nem az igazi. Kipróbálhatod az ízét egy ismerősödnél ha van ilyen prése. Mintha hallottam volna hogy Pesten van olyan hely ahol préselnek ilyet frissen.

Lehet hogy van benne valami hogy nem érintkezhet fémmel, de: legtöbben a PORKERT fémprést használják és a lé hatásosnak bizonyul. Nem hiszem hogy sokat ártana a lének mert én pl préselés után azonnal megiszom. Egyre jobban terjed a LEXEN műanyag prés, azt hiszen picit drágább.

A PORKERT-et lehet bogyós gyümölcsökhoz is használni, én szőlőt próbálam vele, szuper jó. Gondolom a LEXEN-t is lehet erre használni.

Előzmény: egy kérdés (1101)
egy kérdés Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1101

Helló! Nekem a búzafűlével kapcsolatban lenne pár kérdésem.

Préseléshez megfelelő egy hagyományos gyümölcscentrifuga? (Ha nem muszáj, nem vennék újat, legalábbis addig nem, amíg ki nem próbáltuk a levet.)

Azt hallottam, hogy csak műanyag eszköz megfelelő, a lé nem érintkezhet fémmel. Ennek mi a magyarázata?

Le lehet fagyasztani a kipréselt levet? (Azért kérdezem, mert hallottam, hogy fagyasztottat árulnak bioboltokban, és netről is lehet venni.)

A Biocel tasakos búzafűleve mennyire hatékony? (Mert drágának drága, csak kíváncsiságból kérdezem. Egy adag vagy 700 Ft, ez átverés vagy tényleg jó?)

Köszönettel fogadok minden tanácsot vagy információt, kezdő vagyok a témában.

thefunkyangel Creative Commons License 2010.07.27 0 0 1100
Sziasztok!

Nekem van eladó Japán kristálygombám, Kaukázusi kefírgombám és Tibeti gombám is (utóbbi kettő majdnem ugyanaz). 500 ft-ért tudok küldeni egy adagot. Ebben benne van a postaköltség is. Kicsit szégyenlek pénzt kérni értük,de nagyon le vagyok égve most és bármilyen kis összeg jól jönne. Nincs sok,csak néhány adag,szóval akit érdekel,az írjon hamar. Köszönöm.

E-mail: thefunkyangel@freemail.hu

Üdv,Enikő

wangyal Creative Commons License 2010.06.01 0 0 1098

Green Star 3000 gyümölcs és búzafűprés ELADÓ!!!

100 000.-

1 éves készülék, nagyon megkímélt ez a fotón is látszik!!!

Mosonmagyaróvár, Budapest, Kecskemét és Kiskunmajsa környékbeliekkel tudunk személyesen találkozni ha vételre kerül sor, így lenne mód kipróbálásra és személyes szállításra.

Green Star készülékek a világ legjobb juice extraktor és leghatékonyabb étel feldolgozó hírnévvel rendelkeznek. A Heavy Duty iker csigás technológia használatával és az alacsony, 110-espercenkénti fordulatszámmal az összes vetélytárs előtt járnak, a Green Star a legjobb választás, nem szükséges másfelé nézelődni. A könnyű használhatóságukkal és egyszerű tisztításukkal a Green Star Juice Extraktorokés Étel Feldolgozó felülmúlhatatlan minőséggel rendelkező díjnyertes készülékek.

A Green Star GS-3000 Deluxe Facsaró és Étel Feldolgozó facsaró és étel feldolgozó kiegészítők luxus összeállításával érkezik. Ez magába foglalja: a finom rostát, amivel minimális pépet tartalmazó juice-t készíthet; a durva rostát, amivel olyan juice-t készíthet, ami több pépet tartalmaz; a homogenizáló lyuk-nélküli rostát, az alapvető étel feldolgozáshoz; a kenyérpálca (mochi) készítő készletet, amivel finom nyers kenyérpálcikát és rizstortákat készíthet; tésztakészítőt, amivel egy pillanat alatt tészta nyomóvá alakíthatja a Green Star készülékét; a kézi szűrőt, amivel szabályozhatja a juice tisztaságát; a csepegtető tálcát, amivel megvédheti a konyhapultot a kiömlés okozta rendetlenségtől. Minden Green Star modell tartalmazza az üveg juice kancsót, fából és műanyagból készült pumpákat és egy tisztító kefét.

Egész ételeket is képes készíteni, olyan kedvenceket, mint a mandula vagy datolya piték, diófélékből és zöldségfélékből készült paté, számos hozzávalóból készült szószok, bébi ételek, fagyasztott gyümölcsök, fagyott gyümölcs desszertek és sok más. A választás csak Önön múlik.

MaciLaci68 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 1097
Nem változtattam, itt összefoglaltam a módszerem, néha még javítgatom a leírást, hogy érthetőbb legyen.
http://marilaci.hupont.hu/2/buzafu-buzafule
Mostanában lusta vagyok termeszteni, majd ha nyugdíjas leszek talán lesz időm.
Előzmény: patrokloss (1096)
patrokloss Creative Commons License 2010.05.27 0 0 1096
macilaci az egyik 2006os beirásodban irtad le hogyan termeszted a buzafüvet, nekem is lett kedvem kicsit kertészkedni otthon, azota változtattál a módszeren?
Előzmény: MaciLaci68 (1068)
Uldin Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1093
Tegnap Szegednél a Tisza árterét lepermetezte a szúnyogírtó AN2-es. Gondoltam beírom ide, ha valaki növény gyűjtésen törné a fejét a környéken. Úgyhogy, jó nagyot kell kerékpározni a töltésen, ha gazt kell szedni. Szerencsére jó pár tasaknyi levet már lefagyasztottam.
Uldin Creative Commons License 2010.05.09 0 0 1091

Ugyan már, csodaszerek nincsenek, megvan melyik növény mire jó, és a gyógynövény terápiának is vannak veszélyei.

Előzmény: Törölt nick (1090)
Uldin Creative Commons License 2010.05.09 0 0 1089
A propolisz árustól hallottam ezt a kijelentést egy vásárban. Mivel a propolisz is egy csodaszer.
Előzmény: Törölt nick (1088)
Uldin Creative Commons License 2010.05.08 0 0 1087
Uldin Creative Commons License 2010.05.08 0 0 1086

Csak annak nem használ, aki nem használja, ugye Reformgyogyasz mestör. (:>)

Előzmény: Törölt nick (1085)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!