Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
TJucus, köszönöm a dicséretet. A varrógéppel nem vagyok jóban, még egyenesen se mindig sikerül a varrás.
Kérdésem is lenne. Milyen alapanyagra szoktad varrni és szokták varrni a keresztszemes munkákat. Elkezdtem egy házi áldást, de nekem olyan apró lyukú panamám, vagy valami hasonlóm volt itthon, hogy alig látom varrni. Mivel szeretnék még készíteni néhány keresztszemes munkát, szeretném megtudni, hogy pontosan milyen anyagra szoktatok dolgozni, ami jól bevált ilyen semüveggel kézimunkázóknak is.
Szép Napot! Itt nagyon szépen süt és kellemes a hőmérséklet is.
Mai ebédünk köménymagos leves zsemlekockával és dióstészta a lányoknak, tejfölös-túrós a ház urának. Meg egy kis maradék tegnapi székelykápi. Nyami, nekem! Csak úgy desszert gyanánt.
Hogy jól álljon rajtam a ringó sokszoknya! :-))))
Lívianéni! Gyönyörű a munkád. Isten bizony azt hittem első pillanatra, hogy gépi hímzés. Nagyon szép.
Szedit! Gyönyörű mindkét munka, és milyen jó hogy megőrizted.
Julám, találtam egy képet, esetleg ilyen albumborítót is lehetne csinálni, persze horgolva a csipkét rá. Hímezve már olyat is csináltam nászajándékba.
Régen nem volt rajzos, csak leírás, akkor is kellett mindig a kész munka képe. Én is szeretem látni:-) Ma már elég kínai számomra, ha csak leírás van, rajz nélkül:-)
A határidőt hosszabbítsd meg, öröm legyen a horgolás, ne olyan muszájból készített, hidd el, kedvesebb lesz az az elkészült darab, ha nem akarsz egy határidő miatt horgolni:-)
Ági ! én csak szeretek horgolni, de nem tudok, leírásból meg pláne nem.
Ám keresek magamnak egy ilyen mintát , azt hiszem ez Judit képtárából való , nézem horgolom, nézem horgolom. A képtárak tele vannak lehorgolható mintákkal.
Marika, ez nem slelyemfonal, hanem olyan mint nálatok a gyöngyfonal. Jó a minősége, nem ereszti a szint mosáskor. Selyemfonallal egyszer próbálkoztam, de azt is megbántam. Szoktam még puppetsel is dolgozni, de ezt jobban szeretem.
A mostani divatos "anorexia"reklámnak beillő lányoknak meséld el, hogy a csipőn és fenéken ringó sokszoknyás divat is vonzotta a férfitekinteteket. És a lányok nem testépítettek abnormális módon:-)
Itt zágrábi Runolist nevű fonallal dolgoztam. Igen idelje, hogy körülnézz fonalügyben, és elküld nekem is a címedet, mert gondolom, hogy a héten postára tudom adni a kért drukkolást. Elkészült, csak még nem voltam sem én, sem a barátnőm Magyarkanizsán, hogy elhozzuk az asszonyól.
Mielőtt az hinnétek, hogy ez húsvéti terítő szélcsipkéje, elárulom: pöndölcsipke.
Egy Kalocsa környéki barátnőm édesanyjía horgolta, kb. 70 éve.
A pöndöly: alsószoknya volt. Megszólták azt a nagylányt, aki nem tudta meghorgolni a pöndölycsipkéjét. Az alsószoknyához megtermelték, megfonták a lent, és Bajára küldték megszövetni. Nyáron kiterítették a Duna-partra a napsütésre, és öntözgették a Duna vizével, így fehérítették. Az alsószoknyára még két másik került, az már finomabb anyagból. A legfölső szoknya brokátból készült, az csak ünnepnapokon vették fel. Négy szoknya! Az aztán ringott!
Legközelebb egy kalocsai mintát mutatok. A minta neve: likbacaklis kolbászvarrásos.
Jolimama! Most már tudom miért tudsz ilyen sok szépséges munkát alkotni, mert van aki fogja a horgolotudet ilyen segitséggel könnyu ám:DDDDDDDDDDD nagyon aranyosak lehettek eggyutt horgolás ugyben......
Háát, vallok, még ez is megfordult a fejemben. DE a Művházunkhoz nincs protekcióm... Sem az ifjúsági otthonhoz.. És amikor végiggondoltam, ide nehezebben jutnának el a topiktagok...
Hazajöttünk a hangversenyről ami nagyon jól sikerült, szép volt, kb. 4 órakor. Valami nagyon bujkál bennem már tegnap óta, úgyhogy lefeküdtem és több pohár tea meg több kanál fahéjas méz után jól elaludtam.
Most már jobb.
Ági! Nagyon kis aranyos lett a terítő. Lehet, hogy nem olyan mint a képen, viszont legalább egyedit alkottál. És tényleg szép. Gratulálok. De fogadd meg Judit (meg az én) tanácsát, próbáld megtanulni a rajzról horgolást. Az sokkal egyértelműbb.
Julám! Én csináltam már gyűrűpárnát többet is, igaz hímeztem, vagy varrtam. És ajándéknak hímzett faliképet is csináltam az ifjú pár nevével és a dátummal. Ha tudsz hímezni az is szép ajándék. De akár horgolni is lehet hasonlót.