neked i-volt vagy karbis...márh.írod hidegen dadorászott...hidegen nekem is szokott...csak kicsit....viszont azt nemszereti ha hidegen indulok el vele...melegíteni szoktam 70c-ig másik ami miatt sem szereti ha hidegen indulok el vele és nyomnom kell túl nagy"levegőt" vesz és ránt 1et...az 1etlen baja h.van h."elfelejti"az alapjáratot....és dadogni kezd....olyankor 2000-3000 felpörgetem 5s-re és rendbenvan minden
El lesz víve egy szerelőhöz aki szerelte eddig is ( volt kollégája a bátyámnak az eladó így nincs átba..ás a dologba)
Ja és a kipuff katalizátorral együtt csereérett rajta ( olcsón lesz megvéve mivel van rajta mit javítani)
A Tipóhibákat nagyjából ismerem, mint írtam 5 évig imádtam a kis piros "fotelomat" :D
Alufelni miatt 2 szer cseréltem lengőkart az 5 év alatt, és nekem a üzemanyagnyílásnál rohadt ki a lemez. a szelepdekni tömítést meg hiába cseréltük ki rajta 3 szor akkor is szar volt :D
nekem pl. hidegen dadogott a motor és hiába cserélgettünk alkatrészeket akkor is :)
mikor eladtam szinte megsirattam. ( most Fiat Lineám van)
így azt mondanám jeladó hiba...kipuffban...ha jól tudom az 1.4I-seknek a központi injectorhoz 1x a kipuffban levő szonda adja a jelet és a vizhőfokjeladón át vagy h....ha hidegen nincs alapjárat de melegen van lehet az automata szívató részén kellen állítani csak..de ez csak feltevés....öregapám 4T Warszija Golf motoros lévén vízkör fűtéses szivatója van...de állít6tó a szívató mérétke..olyan kis 1x rű csavaral mint az alapjárat...a központi injectornál 1 szép nagy csati megy az alapjárati mocihoz...a karbisnál 2 elektronikus cuccos van...ha van megbít6tó szerelőtök aki ért is a Tipohoz és tényleg tetszik a gép nézessétek meg vele..de jól meg kell nézni mindenhol...rozsdára a hátsó kerékíveknél számít6tok...1 pajszerral rángassátok meg a lengökarokat a gumibakoknál h.nem lóg...olajfojások...hja és persze a hangja...aki vájtfülű annak sokat mond 1 motorhang....ha járna a motorja kinyomott kuplungal is meg kell halgatni a motor hangját....a kinyomócsapágy zörgésre hajlamos...nekem valóban kifogástalanúl működik mióta megvettem...bár tény a legkomolyabb karbi van rajta....
ez amit kinézett bátyám 1,4-es 1991-es de hogy karbis vagy közp.injektoros az passz :)
Nekem volt 5 évig Tipóm 1,4 ie digit 1990-es és annak a légszűrőház közepén lévő nagy csavar alatt volt az injektor vagy karbi már nem is tudom hogy hívjam :D erre rozsdamentes csővel raktam a direktszűrőt :)
Eladótól megtudtam hétvégén, hogy csak hidegen nincs alapjárat de mikor bemelekszik akkor van :)
érdekes véleményed van...:)))) hátha keményes a lengéscsillapító az nembaj....akkor lesz gáz ha bólintgat fojton...és ez elöl tud leginkább bekövetkezni....a hajtási befojásolás miatt....
az 1ik a befecskendező hibájára utal a másikról fogalmam sincs talán a kipuffban a lambda szonda..én legalábbis nemnagyon tudom értelmezi a piktogrammot...
alapjárati motor....sajnos hibaforrás az 1.4I Tipoknál...mondjuk a jeladó szondákkal is szokott gond lenni....ha hibás jelet adnak....ha nagyon nem jutnátok vele düllőre karbist vegyetek...:))) nekem 21 éve működik kifogástalan....
Tomikám...központi vezérlőnél esetleg a fő áramvezetékeinél...kontakthiba....ha menet közben ki-bezáródik...nálam is voltak ilyen gondok de mint kiderült a negatív nevolt tökéletesen testelve...mondjuk kérdés mert azt nem írtad h.csak a bal1 ajtózár hülyéskedik vagy mind a centrálzárságból fakadóan...ha van pót vezérlőmotorod előre cseréld ki és nézd meg mi történik úgy....ha semmi változás vezérlőnél kontakhiba...nálam Unonál is a gyári zár ha kivettem a biztijét majd viszaraktam ugrott 1et az egész alaphelyzetbe...önellenőrzést csinált...
értem nemis vártam tőle sokat, hisz nekem így tetszik ahogy van azért vettem csak furcsa volt nekem, de én élvezem és ez a lényeg köszönöm a válaszokat!
Furcsa kérdésem van. nem tudom nektek milyen érzésetek van menet közben az autóban, de az enyémnek olyan harckocsi filingje van menet közben. Olyan mint ha egy tankban ülnél. nem tudom hogy ilyennek kellene lenni? ültem már más régebbi kocsiban is de az más volt. véleményeteket várom. lehet hogy lengéscsillapitó probléma? mikor megnyomogatom az autot akkor szépen rugozik
Sziasztok. Saját kíváncsiságomból szeretném megkérdezni hogy az 1.4ie Analog műszerfalas (nincs fordulatszámmérő) tipo-ban a kilóméteróra melett fent az a két kis piros kör alakú lámpa az micsoda ?? Előre is köszi
Üdv. Lenne egy kis gondom ujra. A tipomcentrálzárja megbolonult.Menet közben ha kicsi bukkanóra vagy lyukba megyek állandóan ki-be záródik.
Már szétszedtem mindkét ajtót meg a hátsót is,hogy átnézzem de semmi hiba nem látszik.Alapjáraton elindítottam az autót és megrángattam mindent amit lehet de nem csinálja úgy és így azt sem tudom h hol lehet a hiba.Valakinek esetleg valami ötlete??
A kompresszió az egy viszonyszám és állandó érték ha csak nem vettek le a hengerfejsikból akkor változhat
A lökettérfogat+sűritési térfogat/sűritési térfogat hányadosa
a sűritési végnyomás azt jelenti,hogy a sűritési ütem végén mekkora a nyomás a hengerben ez meg ugye függ a motor állapotától,kopottságától(mennyire tömített)
A kompresszió az egy tájékoztató adat, azt nem mérik.
Az azt jelenti hogy a motorba beszívott levegőt a dugattyú az eredeti térfogat 26-ot részére nyomja össze. Tehát ha neked 14 bart mértek az a sűritési végnyomás lesz, ezt méri minden műhely azért gondolom hogy azt a gépet gyűrűzni kéne.
Csak az a furcsa hogy jók a zöldkártya paraméterek, meg erő is van benne. Ha valóban 14 bar a nyomás akkor az a gép még nyáron sem indulna be, okádná a füstöt, és a velorex is gyorsabb lenne nála. Nem rontották el azt a mérést, és nem 24 bar az véletlenül, akkor hihetőbbek lennének az adatok.
Én bevittem egy műhelybe, kivették a négy porlasztó csúcsot, mint a kerék légnyomásmérő hasonló műszert belenyomott a lyukba, önindító 5-6 mp-ig és mint a keréknyomás mérőnél megjelent az adat hogy 27,5 bár. Szakember véleménye húú de fa**a. nálunk 6.000 asztalra és viszlát.
Újonnan szerintem már nem, használtat lehet de ott is nézni kell hogy jó állapotú legyen, én vettem havertól aki elbontott egy Tipót, aztán vettem egy donort én is meg a saját, így 3 autóból lett belerakva a kéder. Most jó :)