Valamelyik radarszem érintkezése b*szakszik. Ha a vonóhorog lenne, folyton akadályt jelezne és pittyegne. Tedd hátramenetbe (ne járjon a motor :-)), és menj hátra. Az összes radarszem csatiját eléred kézzel, ha aláfekszel akkor láto is őket. Alaposan mozgasd meg őket, érezni fogod, hogy melyik a rossz (lelazult, elpattant a fül, stb). A hibásat egy gyorskötözővel össze lehet szorítani és e-voila! Mondjuk könnyebb, ha leveszed a lököst, de az elég nagy meló.
Fel is hívtam Norbit, 105 lovas a donor, de elméletben ugyanaz a 8 szelepes dízelmotor van benne, mint LIZ-ben. 20k ért kompletten adja a cuccot, asszem megyek is és megveszem :-)
Azért attól a gondolattól nehezen szabadulok, hogy de jó lenne ez a kocsi így ahogy van, de null kilométeresen, hogy én vigyázhassak rá, vagy vigyázhattam volna.
Kellett 3 db aprócska saru, egy 3,5 jack némi kábellel és kész. Rádugtam a megfelelő lábakra és szépen szól, mivel én a telefonomról hallgatom a zenét, így a kihangosítás is megoldódott. De igazából majd átalakítom, hogy ne lógjon ott zsinór, hanem majd veszek egy 3,5 jack anyuka foglalatot és azt befúrom valahová úgy, hogy a középső utast ne akadályozza.
Még valami, a tolató radar csilingelés után hosszan sípol majd semmi! A vonóhorog zavarja be? Vagy mi lehet a gondja? Találkozott valaki ezzel a jelenséggel?
Meg kéne rá 4 185/65 R15 gumi, nekem jó a használt is, de ne legyen 4-5 évnél öregebb, meg 20000 km-t el lehessen vele menni, ha esetleg van valakinek.
Valójában a Pirelli P 2500 4 évszakos tetszene rajta, de azt még ki kell "érdemelje":)
Szóval pár napja megvan a Multipla, jó kis járgány, a kislányom csak ezzel hajlandó óvodába menni:) Természetesen nem annyi a kilométer benne amit mutat, jó kereskedői szokás, de ez van. A motorja nagyon szépen jár, meg megy is mint a veszedelem, kb 120-ig csendes is marad az egész, de a 100 fekszik neki a legjobban. Lehet, hogy a hahu-n feltett türkizkéket kellett volna megvenni, de sem a szín nem jött be, illetve az alja fáradtabb volt mint ennek. Nem rozsda hegyre kell gondolni, csak pár darab 10 forintos nagyságú barna foltra.
A Stilóhoz képest azt kell mondjam, a minőség hááát elmarad, de ez van tudtam mit veszek. (pedig csak 4 év különbség van köztük)
Volt Tipóm, a futómű az első stabilitzátor összekötő rudat kivéve ugyan az (stabpálca).
A fűtés nagyon jó, a vezethetősége szuper, manőverezni szűk helyen pedig élvezetes, mindent látni!
Egy pár dolgot már átalakítotam, pl. az eredeti magnónak van aux bemenete, persze csak elméletben, mert a gyakorlatban ki kellett vezetékelni, és már szól is az mp3, szerintem elég jól!
Vannak még hiányosságok, de rajtuk vagyok, ma az elektromos ülésmagasság állítást nézem meg, mert szorulása van.
A pótkerék emelő szerkezet szorul némi karbantartásra, nem ártana esetleges defektnél hozzájutni a pótkerékhez:)
A belső levegő csappanytyú mozgatás még várat magára.
Ha tudtok, vagy esetleg van elfekvőben, akkor kellene nekem a pillangó szelepen lévő aluminium fűtés csövecske, illetve a homlokfalból az injektorra menő benzin cső! Köszönöm ha tudtok segíteni!
Én sokat járok Erdélybe, ami tőlünk közel 1000 km-et jelent. Azt azért elég fárasztó 12-13 óra alatt lenyomni, autópálya nélkül (mert ott nincs). Ezért egy időben nagyon komolyan rajta voltam a témán. Akkor olvasgattam a topicot, ott több nick tulajdonképpen ezzel foglalkozó szerelő. A totalcar is írt róla:
Véletlenül tudtam meg, hogy a tempomat nem szigorúan gyári cucc. Pedig annak tűnik, jól integrált kezelőszervekkel, kapcsolatban mindenféle elektronikával, visszajelzővel. Hát tévedtem.
Tovább »
Részleteket nem tudok, ellenőrizni kell, de szerintem a tiéd még bowdenes talán, hiszen 110-es. De ezt gyorsan ki tudod deríteni. Illetve az jutott még eszembe, hogy kispesti bontott Multiplában volt vákumos tempomat, talán megvan még nekik.
Alighanem az egy kis bizgentyű, ami azt néz, hogy lenyomod-e e kuplungot, mert ebben az esetben kikapcsolja a tempomatot. Legalábbis a Vectrában így működött. Valamint azt is tudja (az), hogy ha túl alacsony sebességben van a tempóhoz képest, nem kapcsol be a tempomat, csak ha visszaváltasz.
már csak azt nem tudom a nepperek hogyan csinálhatják a regisztrációt. Olvasom a hírdetett autoknál hogy külföldi papírokkal ennyi az ára névre iratva forgalmival műszakival amannyi. Én meg számolgatok a regadó kalkulátorral és a regisztrációs adó-dij is sokkal több mint a kettő közti különbség. Ha jól kalkuláltam egy euro 3-as nál is 400 ezer Ft körüli a regadó. Nemértem:(
Egy ilyen szetthez kell még egy típusspecifikus kábel, ami 12k körül van és létezik Multiplához is, csak az az egykori link már nem él (de a Google biztosan segít). Azon kívül pedig még valamilyen kar vagy gombsor kell, amivel kapcsolod. Ez a három tétel adja ki kb. a 100-at és feltételezi, hogy te magad szereled be. Ha elviszed valakihez, az még több.
Én is így vagyok ezzel sajnos... :( De a fűtés után ez lesz a következő extra, az tuti.
Ugyanakkor ha sikerülne rálelni a saját, kihasználatlan tempomatjának a bekötésére, akkor még olcsó is lenne. Nagy kérdés persze akkor is, hogy melyik évjáratoknál hogyan van ez, mert egyrészt az agyuk is eltérhet, plusz mintha 2002-ig még bowdenes gázpedállal lenne szerelve, utána viszont már elektromossal.
Golyas, pesta8 - köszönöm szépen a segítséget, de teganp este hívott a szerelő gyerek, hogy 100 euróért kerített teknőt, nekem meg nagyon kell a kocsi már tegnapra... Ám hosszú tvon mindenképpen jó lesz a telszám is...
A tempomat valóban izgi és annak idején Multipla cartárs nyomán meg is volt rá a típusspecifikus megoldás kb 100, ahogy Sabrinho is írta. A cucc linkjei megvannak valahol a fórumban, de ha megtalálom a gépemen, be is teszem újra majd.
Most pedig nem is olyan rég az derült ki, hogy elvileg a computer tudja is ezt a funkciót, csak nincs bekötve. Multifiat cartárs kísérletezett ezzel, de asszem még nem volt rá ideje igazán, illetve volt itt egy link az új Bravosoktól, akik ugyanezt a problémát megoldották már. Ezt is másolom, ha meglesz.
Ma én us láttam pécsen multit :-))) GXP rendszámút, de ez minden nap így megyen:-)))
Amúgy ma villogtam és dudáltam is sőt közösen integettünk is egymásnak egy fekete multival, tartok tőle, hogy nem fórumos cartárs :-(((, ha még is akkor boldogság!!!
Múlt héten Csehországban és Szlovákiában voltam üzleti körúton, két nap alatt 1500 kilométert nyomtam a céges off Opel Vectrába on.
Azt kell mondjam, nagyon pöpec kis járgány, ugyanazzal az 1.9-es dízelmotorral, mint a Multipla, csak hatgangos váltóval, és ami a lényege ennek a hozzászólásnak: tempomattal. Igencsak tetszett nékem ez a kis szerkentyű, ezért elhatároztam, hogy ha nem túl gyilkos az ára, tennék egyet LIZ-be is. Multis tapasztalat, esetleg ötlet, infó, ismeret, le- vagy rábeszélés?