"Viszont az öblítő betöltésével meggyűlt a bajom! Fedél felpattint, alatta kis bemélyedés a számskálás kerek tekerős gombbal mellette a kis lyukkal. Azt írja a használati, hogy csak simán ráöntöm a folyadékot, nem kell kicsavarni semmit, de nekem alig folyott bele az öblítő abba a kis résbe. Ti hogyan varázsoljátok bele, van vali trükkje???? Mivel használt a gép lehet, hogy volt a tartályban, vagy mennyit lehet egyszerre beletölteni???"
Szia *Nempiskóta*!
Öblítő nem sok megy be azon a nyíláson. Még nem mértem le pontosan, de max 1-1,5 deci ha belefér. Az öblítő hiány visszajelződ (az a kis csillag alakú piktogram) világít? Mert ha nem, akkor nagy valószínűséggel van a tartályban és még nem szükséges pótolni.
Látom te is úgy vagy vele mint én.... hiába mondják, hogy a 'sok az egyben' tabletta esetén nem szükséges sem sót, sem öblítőt rakni a gépbe. Biztos ami biztos, én feltöltöm rendesen. Mert nem hiszek ezekben a tablettákban. Mert honnan tudja az a szerencsétlen tabletta, hogy én milyen programot indítok a géppel, rövidített vagy hosszú 70 fokosat. Ki garantálja, hogy a tablettában lévő hatóanyagok akkor oldódnak ki mikor szükség van rájuk?
Fél évente kibírom a 2-3e Ft-ot amibe az öblítő és a só kerül.
Nekem magyarnyelvű van!Valószínűleg rosszul fordították,mert most is itt tartom a kezemben,:"-Nyissa ki az ajtót" A tanulság,hogy olvasd el az eredeti nyelven az utasítást!!!
Úgy értettem én is.Leírom,hogy csináltam.Ajtó nyitva,bekapcs.Az A gombot nyomva tartom,és a start gombot vele egyidőben végülis egyszerre nyomom...és semmi!
Sziasztok!Valaki meg tudná nekem írni,hogy kell egy Bosch SMS60M02EU típusú mosogatógépen az öblítőszer adagolást nullára programozni?A használatija szerint nem sikerül.A két gomb egyszerre történő nyomásakor nem adja a programozási lehetőséget,és így állandóan világít az öblítő hiányát jelző piros lámpa.Tablettát használok,ezért nem kell külön öblítő.
Mind a kettot szoktam, mert az ecet zsirtalanito, a szodabikarbona meg szagtalanito.
Az ecetet akkor teszem bele, ha mar mosogat melegvizzel a gep - de a bolti tisztitoszer is jo.
A szodabikarbonat akkor is bele lehet szorni az aljara amikor ures, es csak pakolsz bele - szagtalanit. Nalam van egy nyitott doboz szodabikarbona a hutoben is - megelozes, nincs is szaga semminek sem.
Lehet a szodabikarbonat mint mosogatoszert az adagoloba tenni, es "uresjarat" mosast csinalni.
ZsuR, nálad olvastam, hogy egyszerű háziszerekkel is prímán tisztítható a masina. Mitől függ, hogy ecetet vagy szódabikarbónát használsz?
Tegnap átnéztem a mosogatógépet szép tisztának tűnt, nem büdi, de mivel használt, így inkább végig futtatnék rajta egy tisztító programot. És lusta vagyok elmenni ebben az időben pocakosan spéci tisztítóért :-)
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, főleg hanolfe-ét, látom egyforma mosogatógépünk van - Siemens (talán a beszerzési forrásunk is ugyanaz).
Tegnap megérkezett, a használati utasítás szerint feltöltögettem, beállításokat elvégeztem, ideiglenesen bekötöttük a mosógép helyére, főpróba megvolt, és gyönyörűen, foltmentesen elmosogatott :-)
Amit itt ajánlottatok sima fapados W5 tablettát használtam+ öblítőt+ sót.
Viszont az öblítő betöltésével meggyűlt a bajom! Fedél felpattint, alatta kis bemélyedés a számskálás kerek tekerős gombbal mellette a kis lyukkal. Azt írja a használati, hogy csak simán ráöntöm a folyadékot, nem kell kicsavarni semmit, de nekem alig folyott bele az öblítő abba a kis résbe. Ti hogyan varázsoljátok bele, van vali trükkje???? Mivel használt a gép lehet, hogy volt a tartályban, vagy mennyit lehet egyszerre beletölteni???
A regeneráló só betöltéshez, nagyon jól működött az itt olvasott félbevágott üdítős flakon készség, ennek híján biztos elszórakoztam volna egy ideig a hagyományos szűk nyakú tölcsérrel!
Ha nem lehet kapni mosogatogep tisztitot, akkor hasznalj szodabikarbonat. A mosogatoszerek leveszik a zsiradekot ha lenne valahol, a szodabikarbon ameg elveszi a szagot. Hasznald ugy, mint a mosogatoszert. Ha kell tobbszor futtasd at vele.
Koszonom neked es Zitkanak a valaszt, akkor veszek tisztitofolyadekot es illatositot.
Ez a kifolyocso dolog jo otlet, megnezem holnap. Tenyleg olyan csatornaszaga van.
Mosogatógépet keresek meglévő konyhaszekrénye... és itt kezdődik a baj, mert a méret nagyon fontos... max magasság 60 cm* max mélység 50cm és max szélesség 40-45cm.
mosogatógép tisztító, és 70c-os főző program, kb. 500Ft a kosár oldalára akasztható illatosító is bele.
Többször is nyomasd ár 70C-on . Általában 1-es program .
A boschoknál a rövid program nem szerencsés, energiatakarékosra csinálták és ezért csak 35C-os ha jól tudom, az indesitem többet fogyaszt , de ott 65C a rövid progi, dől ki a gőz a gépből, és magát is elmossa miközben az edényeket öblíti.
ja és nézd meg a lefolyócső helyesen van e vezetve, hattyúnyak szerűen, hogy az aljában maradó víz lezárja a lefolyószifonból visszaáramló bűzt? Nem-e ez a fő probléma?
érdemes lenne megnézni a típusát, mert elég sok használati utasítás elérhető a neten.
2. Vegyél egy mosogatógéptisztító folyadékot (dm-ben a leglocsóbb, vagy az aldiban), és futtass le azzal egy leghosszabb, legmagasabb hőfokú programot.
Egy kis segitseget szeretnek kerni. Most koltoztem uj lakasba, es ott a konyhaban van egy beepitett BOSCH mosogatogep (3 eves modell), a tipusat most hirtelen nem tudom (dolgozok), de ha fontos ideirom.
Kezelesi utmutato sajnos nem all rendelkezesemre.
1. Kerdes: A regi tulaj kizarolag 3in1 tabival hasznalta, mindig a 20 perces mosast valasztva. So es oblito soha nem volt benne, en viszont sima tabletta+so+oblitovel szeretnem hasznalni. At kell allitani valamit a programban, vagy automatikusan eszreveszi, hogy tettem bele sot es oblitot?
2. A mosogato irtozatosan budos belul. Minden szurot kitisztitottam, de szinte elviselhetetlen szaga van. Lehet valamit tenni ez ugyben?
Okulásként leírom a velünk történteket, hogy más esetleg ne járjon úgy mint mi.
2006. őszén vásároltuk a gépet, mindig rendeltetésszerűen használtuk, sokáig elégedett voltam a teljesítményével. Egyszer csak azt vettem észre, hogy beindítás után, még az első szivattyúzás előtt leáll, és azt jelzi vége a mosogatásnak, úgy hogy még a leöblítő koszos lé benne volt. Újraindítottam, de volt, hogy végig vitte a programot, volt hogy ugyanígy leállt menet közben, véget jelezve.
Nem sokkal ezután, 2010. április végén végleg leállt a gép. Interneten kerestem szerelőt, mert már garancia nem volt rá, a szakszervíz pedig horror árakat mondott a javításra. Rátaláltam egy olyan oldalra, ahol kiszállási díjat nem kértek, és Teka gépek javítását is vállalták, rövid határidővel. Az oldal szerint nagyon kecsegtető volt a hozzáállás. 2 nap múlva kijött a neten talált szerelő, közölte, hogy vezérlőpanel hiba, de "bent tudják megnézni, hogy javítható-e" így elvitte a panelt. Telefonon egyztettünk, hogy javítható, 22.800 Ft-ba kerül a javítás!!.. Mivel a gépünk elég drága, és még nem nagyon öreg, így bevállaltuk ezt a borsos javítási összeget, főleg hogy a szakszervízben arra az esetre, ha vezérlőpanel hibát állapítanának meg 30-50 ezer ft-os javítási költséget adtak meg előzetes kalkulációként a telefonban.....
3 hét múlva hozta vissza a szerelő a panelt, beszerelte. Onnantól működött a gép, egészen novemberig. Vélhetően most így utólag azt mondom, hogy tényleg ez lehetett a hiba, mert majd fél évig működött a gép. A javításra 1 év garanciát adott, így mikor novemberben hasonló hibajelenséget tapasztaltam, mint tavasszal, újra hívtam ezt az szerelőt. Sajnos már a kiszállása sem volt zökkenőmentes, ugyanis miután elmondtam, hogy már járt nálunk és garancia van, csak az került 3 hétbe, hogy időt tudjon szakítani a kiszállásra (az első javításkor 2 napon belül itt volt!!). Nos kijött, közölte, hogy ismét vezérlőpanel hiba van, nem biztos hogy javítható, de elviszi, megnézik és jelentkezik telefonon.
Mivel nem hívott, 1 hét után én kezdtem el hívogatni, közölte, hogy a panelnak nincs hibája, úgyhogy ők csináltak rajta egy "program törlést", mert hogy "be volt akadva a program" és náluk működik, úgyhogy hozni fogja vissza, még nem tudja mikor. Innentől kb. 2 naponta hivogattam, nagy nehezen sikerült vagy 2 hét után visszahoznia. Beszerelte, majd közölte, hogy várjak x időt, majd próbáljak meg egy mosogatást elindítani. De lehet, hogy nem fog működni!!!!! (no comment, hogy egy szerelő szájából ezt hallod!! De még ekkor sem gondoltam semmi rosszra!!!) Mivel este volt már, másnap reggel indítottam el a gépet. Pár perc után ugyanúgy leállt a gép, mint mielőtt elvitte volna a panelt!! próbáltam hívni, na ez az ember soha többet nem vette fel - gondolom a vonalas és a mobil számainkat is már megismerte, mert épp elégszer hívtuk.
Ekkor már a sírógörcs kerülgetett. Így a kerületi kisokosból (16. kerületben lakunk) kerestem egy másik mosogatógép szerelőt. Név szerint Papp Alex mosogatógép szerelőről van szó. Neten megnéztem, rosszat nem írtak róla (bár az első szerelőnél is ugyanígy tettem és ott sem találtam - SAJNOS - semmi elmarasztalót), így felhívtam a 2. szerelőt. Azonnal felvette ( ...:)...). Mikor elmondtam neki a történetünket pár mondatban, azonnal tudta név szerint, hogy ki lehetett az első szerelő, és rá is kérdezett, hogy csak nem a Zsigri Péter nevű emberről van szó??? Na ekkor már rosszat sejtettem. Kiderült hogy egy elég nagy szakbarbárt sikerült elsőre megtalálni sajnos.
A 2. szerelő 2 nap múlva kijött, megnézte a gépünket, és nem csak az ajtó lenyitással 1 perc alatt kiszedhető vezérlőpanelt nézte meg, hanem vette a fáradtságot, kibontotta a konyhaszekrény alját, kihúzta a gépet, ami alatt konkrétan állt a víz!!!!
Mint kiderült a panelnak nem volt hibája ez esetben, hanem valami lengő kar szivattú szelep, vagy mi (?) hibásodott meg, és ha az átvizesedik, blokkolja az egész rendszert és leállítja a működést.
Ez a második szerelő ecsetelte a lehetőségeinket. Vagy alkatrész csere, vagy új gép vásárlás. De alkatrész csere előtt szeretne megbizonyosodni arról, hogy más hibája nincs a gépnek, úgyhogy mivel most vizes ez a szelep, beindítani nem tudja a gépet, elviszi, kiszárítja, visszajön, beszereli, újra indítja és az alatt az idő alatt, míg újra át nem vizesedik, működés közben fogja látni, hogy van-e más hiba.
Így is történt, visszajött, megnézte, más hibát nem talált. Megbeszéltük, hogy mivel karácsony előtt vagyunk pár nappal (mert ekkorra már december közepét írtunk), új gépet nem tudunk vásárolni, maradjunk az alkatrész csere (csak az anyagár 18 ezer ft volt)+ javítási ktg. mellett.
A történethez hozzátartozik még, hogy a 2. szerelőtől még azt is megtudtuk, hogy amúgy olyan nincs, hogy program törés. Ez a Zsigri pontosan kellett tudja, hogy a panelnak semmi hibája nincs, egyszerűen tett rá nagy ívben, hogy megkeresse a hibaforrást és megjavítsa a gépünket. ÉS A SZEMEMBE HAZUDOTT!!!! Ezért húzott el azzal a bullshit dumával, hogy beszerelés után x idővel indítsam el a gépet!!!!
Azóta működik a gépünk, leállást nem tapasztaltunk. A történetünket okulásként írtam le. Megjegyezném még, hogy a 2. szerelőtől megtudtuk, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek akiknél az 1. szerelő után a piszkos munkát el kellett végeznie a 2. szerelőnek. Lakóparkban lakunk, a lakásunkba opcióként TEKA háztartási gépeket lehetett választani, és pont a mi utcánkban, 2 lépcsőházzal odébb volt egy hasonlóan kellemes történet az egyik lakóval, ugyanígy nem tudta a hibát diagnosztizálni a Zsigri Péter nevű szerelő...
Nos az ő hanyagsága, hányavetisége, trehánysága, nemtörődömsége és lustasága miatt hetekig gép nélkül voltunk, rengeteg idegesség, telefonszámla a nem jelentkezése miatt csak hab volt a tortán!!!!!!
Meglátásom, hogy az egy dolog, hogy elvitte garanciában a panelt megnézni, mert elsőre tényleg azt lehetett gondolni, hogy ugyanaz a hiba, mint tavasszal, de ha úgy látta, hogy nincs rajta javítás, akkor visszahozatal után nem azt mondom a laikusnak, hogy x idő után indítsd be, hanem beindítom, és ha látom, hogy továbbra sem működik, akkor veszem a fáradtságot, kibontom a gépet újabb hiba lehetőség után kutatva (mint azt tette a 2. szerelő, Papp Alex is) és ha nem egy szakbarbár vagyok, akkor látom, hogy ott áll alatta a víz, amit szakember lévén tudnom kell, hogy milyen meghibásodás okozhat!!
Mindenesetre, kedves Zsigri Péter, nagyon szépen köszönöm, hogy félidős várandósként ezt a kellemesnek nem mondható élményt kaptam Öntől karácsony előtt, hogy az Ön nemtörődömsége, lustasága és szakmai hozzá nem értése miatt hetekig gép nélkül lehettem és még azon is idegeskedhettem, mikor kegyeskedik idetolni a képét és visszahozni az elvitt alkatrészünket. És azt is köszönöm, hogy a képembe hazudott!!! Jellemes egy ember!!! Remélem mielőtt más kihívná Önt, rátalál a hozzászólásomra, és 6-szor átgondolja kit hívjon ki a géphez javításhoz!!!
Sziasztok! segítséget kérnék INDESCO 950R11 szivattyút keresnék. Már oly mértékben szivárog belőle a víz, hogy használhatatlan, lekapcsol, megáll. Neten néztem, de R11 megjelöléssel nem találom. Ötlet?
... tegnap megvettük a gépet, be is kötöttem és építettem. Egy átöblítéses programot futtattunk le. Soha nem volt még mosogatógépünk .. el vagyok képedve. Irtó klassz. :-)
Sziasztok! En is mosogatogepeket nezegettem az elmult heten - elromlott a regim. Mar meg is vettem az ujat, talan csutortokon hozzak.
Olvasom, mit irtok a gepekrok, es ez a Siemens megfogta a szememet (korgombos, beepithetos), foleg a nagyon nagy csendessege... 40 dBA! Ilyen alacsony erteket nem lattam sehol sem eddig, sot a website is tobbet ir.... m
Mennyire hisztek annak, amit ide irnak a hasznalt gepekrol?