Keresés

Részletes keresés

pszh soför Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1124

Üdv neked ficere50!

Azért örülok egyre többen vagyunk már akik a 70-es évek elején voltak Lentiben.

Én már az említett szd. nevére pontosan nem emlékszem én elfogadom , hogy Kácsának hívták. Az 1971-es hideg télre nagyon jól emlékszem éppen fogdában voltam, de már öreg katona. Vagy Katalin, vagy Erzsébet napra jó kis hó mennyiség esett.

Ugron István volt honvéd 

Előzmény: ficere50 (1113)
sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1123

A Jármi már százados volt, mikor bevonultam.

A század pk-m meg a Boros főhdnagy volt.

Előzmény: ficere50 (1120)
sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1122

Ja, az Ábrahám ruhájában /kabátjába ment ki.

Előzmény: sneci (1121)
sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1121

Na pont ezen filóztam, hogy is hívták a főnöködet. Faddi . Az az.

Ha minden igaz, még együtt szolgáltál a "hadnagy úr"-ral. Hiradós srác volt, beadta a tsz-t. Állítólag nagyon szemét volt, ha ügyeletes volt. Aztán kiment Lentibe, a hadnagyotok ruhájába. Pechére lebukott. Időszak végén mindig ti adtátok az őrséget a felderítőkkel váltásban. Akkor még nem merték a fogdára küldeni. Csak a 74-es bevonulás után.

Na akkor voltam én is a fogdán. Délután sorba jöttek a híradósok az örparancsnokkal beszélni...

Hogy a a srác hogy meg lett hajtva! Az őr pk telefonált az üti-nek és mondta, hogy van egy fogdás aki szemtelenkedett. Foglalkozhatnak vele takarodó után?

- foglalkozzanak tizedes et.!

Előzmény: ficere50 (1120)
ficere50 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1120

Valóban: "Sejtedbaszki" = Kácsa szds.

Jármit (fhdgy) személyesen ismertem: rádiójavítások ügyben.

Ami furcsa : ma az egész fórumot végigolvastam(!) de egyetlen híradó-katonával nem találkoztam!

Nekem: Gerebenics ftörm., Ábrahám hdgy., Faddi öngy, voltak a pk-im .Mire leszereltem az

Ábrahám lett a szdpk., a Faddi a hírfőnök. A Faddi-nak rettentően "jó"híre volt!

Mindhármukról volna sztorim,de már minek...?

Rengeteg hivatásost ismertem a munkám miatt!Mindenhol megfordultam,vezettem Hk-t is(10m)!

Üdv Mindenkinek!

Előzmény: sneci (1119)
sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1119

Ő az! Őt hívtuk Sejtedbaszkinak.

Ha hallom a neveket, egyből beugranak. Mint ahogy a Salamon ales is.

Végigfutottam én is a topikon. Sajnos nem találtam harckocsizót 73-75 között.

Előzmény: ficere50 (1113)
sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1118

Én "Sejtedbaszki"-ként emlékszem rá.

Ha üti volt, az őrparancsnoknak mondta, hogy:- sejted baszki, hogy nem megyek az őröket ellenőrizni.

Előzmény: ercsenyi (568)
ficere50 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1117

Az új alaki szabályzat bemutatója volt, sajnos én is benne voltam: itt jött elő az új "vigyázzmenet", "pihenj" stb. forma.Rengeteget gyakoroltuk.

Előzmény: obsitos3 (686)
sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1116

Lehet, hogy hivatalosan nem büntető ezred volt, de valóságban mégis. A fiatal tisztek valóban a főiskoláról kerültek oda, az idősebbek zöme viszont büntetésből. A mi (HK) poltisztünk a tatai HK-soknál volt pk és valami hülyesége miatt helyezték hozzánk. Ha jól emlékszem Takács századosanak hívták.

Amúgy a zászlóalj parancsnokunknál (Jármi százados) nem igen volt -hogy finom legyek- keményebb tiszt.

Előzmény: Tüzérfőnök (106)
ficere50 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1115

Bakker! Mindegyiknél ott voltam! Nem találkoztunk?

Előzmény: ercsenyi (619)
ficere50 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1114

Igen! '71 november ,rengeteg hó, alapkiképzés, "fekve-tölts" gyakorlat a kislőtéren.A gyakorlónadrág térdnél rádfagyva.Azóta is a bal térdem az időjósom!:-)

Előzmény: obsitos3 (615)
ficere50 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1113

Az én emlékeimben (1971-73) az Kácsa szds. volt a "sapkarózsás" aki attól kezdve dadogott!

Előzmény: pszh soför (573)
ficere50 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1112

Most olvasom el a teljes topicot.Itt megállnék, mert a "bűnös" srác nyivános tárgyalásán ott kellett lennünk a mozi-kultur teremben.(a nőtlen szállónál volt kinn?).

Sajnos a helyzetet az okozta, hogy az áldozat még kintről (a kerítésen kívülről) mocskolta az őrt és rokonságát, mindaddig, amíg az ki nem "akadt". Amikor meg bemászott, akkor már megtorlás lett a vád! Két ember élete ment rá.

Előzmény: ercsenyi (541)
sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1111

Én is úgy emlékszem.

Előzmény: ficere50 (1110)
ficere50 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1110

Igen, kettővel fölöttetek, mert közöttünk a felderítők laktak. Nem?

A műhelyem pedig pont a bejárat felett volt!

Előzmény: sneci (1108)
sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1109

Majd leszedem és csinálok rendes képet.

sneci Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1108

Szia! Akkor ti fölöttünk "laktatok".

Engem csak 218 napig nem engedtek haza.

Előzmény: ficere50 (1107)
ficere50 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1107

Üdvözlet minden Sorstársnak!

Én 1971 okt-tól 1973 okt-ig élveztem a Lenti helyőrség levegőjét!

Híradó-század, hírműhely-müszerész. A létező összes gyakorlaton ott voltam, lövészet, Hk, felderítő, Pajzs '72,Bakony '73, víziátkelés Fajsz, stb.

Mi híradók,(műhelyesek) olyanok voltunk mint a vándorcirkuszosok: előfordult, hogy bejöttünk, kimosakodtunk és már indultunk a másik

zászlóaljjal egy újabb "bohóckodásra". Az idő, lehet, hogy gyorsabban telt, de fizikailag-idegileg eléggé "ki" voltunk! Hozzá még 

"kedves" parancsnokaink sokszor "emberi" hozzáállása. Nős lévén nem volt mindegy mikor látok haza: nagy kegyesen kiadták az eltáv-papírt,de

úgy, hogy a vonatot csak futólépésben tudtam elérni!(edzett is voltam!) Mindezt egy olyan szakaszparancsnok jóvoltából aki felettem járt a gim-

náziumban egy évvel.(helyet és nevet nem akarok megadni,már úgyis mindegy)

Ennyit bemutatkozásul!

sneci Creative Commons License 2011.01.21 0 0 1106

Öten vonultunk be haverok. Az említetteken kívül még a Triffa és a Schlemmer. Mindenki a nyulakhoz, csak én kellettem a HK-soknak.

Előzmény: sneci (1105)
sneci Creative Commons License 2011.01.21 0 0 1105

Szia! Annyira nem volt nagy darab 165-170 magas lehetett, de jó kötésű srác volt. Velem együtt vonult '73 októberében. Arra nem emlékszem melyik században volt.

Előzmény: ercsenyi (1104)
ercsenyi Creative Commons License 2011.01.21 0 0 1104

Hello sneci!

Vidára én is emlékszem, ha igaz, egy nagyobb darab srác volt. Én 1972-74 között voltam a nyulak III. zalj. 7. századában.

udv ercsenyi

Előzmény: sneci (1103)
sneci Creative Commons License 2011.01.21 0 0 1103

Szia!

'73 októberétől? Akkor együtt voltunk. Volt egy két haverom a lövészeknél. Vida, Takács.

Előzmény: Reil istvan (1102)
Reil istvan Creative Commons License 2011.01.21 0 0 1102

Szevasz Sneci !

73-75 ben lentiben...kozepen allva.

Előzmény: sneci (1085)
sneci Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1101

Köszi!

Akkor egy időszakot együtt voltunk, csak más körletben. 2 körletben volt a század.

És a nagy különbség, hogy ő öregkatona én meg kopasz voltam. Sajnos nem ugrik be a neve. Jobban emlékszem egy másikra aki örmester lett. Na az nagyon tudott szivatni! Olyan egyesharcos foglalkozást tartott nekünk a zajdai sárban, hogy ihaj! Az első szakasz pk-ja volt, de az ő neve nem maradt meg.

Előzmény: pszh soför (1100)
pszh soför Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1100

Üdv sneci!

A Winkler György 72-74 között volt  hk.nál első század, első szakasz, első raj a végén szakaszvazető raj pk. budapesti gyerek.

Előzmény: sneci (1094)
balgyuri Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1099

Tejesmanus !

Én 1985 február és 1986 augusztusa között voltam a javító századnál.

Azaz félévet együtt voltunk. Tóth Jani bácsi / őrgy/ volt a szzd pk. Akivel együtt szereltem le.

Te melyik szakaszban voltál? / jármúves, hk javító, fegyveres, vagy híradó javító /

Én járműves szakaszban voltam. Körletünk a folyosó végén volt.

gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.01.12 0 0 1098

Dehogyis, csak a nagy elfoglaltságban már nincs koncentráció, bocs!!

Előzmény: gazsi, a gitáros (1097)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.01.12 0 0 1097

Jaj, vissza (majdnem) az egézs, most kissé visszamentem és látom, hogy nem 67-ben voltál Lentiben, kivel tévesztettelek össze? Majd mégegyszer megnézem...

Előzmény: gazsi, a gitáros (1096)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1096

Szia Blues47,

köszi a jókivánságokat, viszont! Különben látom, nem véletlen a blues, egyik leveledben irtad, hogy doboltál! Nem lehet, hogy együtt játszottunk egy-kétszer? Külöbözö formációkban verödtünk ott össze, játszottunk a tisztiklubban, meg a lenti kultúrházban is, egyszer még Breitner Jánost is kisértük! Vagy addigra leszereltél? Sok zenész volt ott, sajnos már csak az Ötvös Hubára, a Nehre Bélára és a Cieleszkyre emlékszem, meg egy Szentgyörgyi nevü gitáros fiúra, aki késöbb szintén Németországba jutott. És volt egy trombitás, aki nagyon szépen fújt, csak nulla ritmusérzéke volt, mindig megfordult a taktus kellös közepén... Én 67 novemberében szereltem le, és a leszerelési ünnepségen a Cieleszky Csabával léptem fel, vicces helyzeteket meséltünk és passzoló zenével festettük alá. Néhány nappal elötte filmvetités volt, a Ray Charles-ról szóló "Fény a sötétben" c. filmet adták, szinte az egész laktanya ott volt. Akkor még nem sejtettem, hogy egy évre rá öt valóban láthatom, Münchenben...

Ami bennem leginkább megmaradt a honvédségböl, hogy azóta edzett vagyok, testileg-lelkileg. Addig olyfajta mamakedvence voltam, ezt ott nagyon kinevelték belölem. Erröl sokat lehetne mesélni! No meg meghiztam, több mint 10 kilót, és nagyon megerösödtem.

Üdv!

Előzmény: blues47 (1095)
blues47 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1095

Szia gazsi a gitáros!

Nagyon örülök én is, hogy az idősebb harcosok között is van itt valaki, jelesül Te, igazán jó hallani a véleményedet. Igaz, hogy abban az időkben rengeteg bugyuta, beteges lelkületű emberrel találkoztam, de nagyon sokan voltak a rendesebbjükből. Még öreg katonák között is volt olyan, aki nem hajtotta meg a kopaszokat, mint"Zinger a varrógépet".

Hát a sereg óta már nem is tudok úgy kezet fogni valakivel, hogy észre ne vegyem, hogy ki volt valószínüleg katona, és ki nem. Aki keményen jattol, az valószínűleg, aki meg csak olyan hideg, nyirkos, nyálas kis pacsikát ad, az legtöbbje nem.

A potosságot is belénk verték, már 2 perc késés után, pénteken csak az eltáv papír után lehetett nézni, nemhogy kimenni. De nem is volt hova. Lentibe kocsmába, Hernyékre rossz borért, Bárszentmihályfára noha borért? esetleg Novára némi ronda paraszt bukszákhoz, hát ez nem nagy választék, főleg nekem, mert itt Pesten azért volt néhány hely, ahova jó volt elmenni. Pl.Ifjusági park, vagy Alkotás mozi Budán, némi jó kis csajokkal fűszerezve.

A pontosságról csak annyit, hogy a fiam, aki jelenleg 35éves, és iskoláskorában nem volt erőssége a potosság, annakidején egy kiadós elkalapálás után, és azóta is, olyan, ha azt mondja, ekkor itt vagyok, akkor 100% úgy is van.

A seregben nem volt testi fenyítés, így a kib@szásokkal szoktattak rá a pontosságra, frgyelemre, és az általános rendre.

Nem volt egy percre sem kár, hogy ott voltam, persze néha elkeseredett az ember a sok szivatástól. De túléltem, éltük, és mégsem lettem lelki sérült sem....

Csak ennyit még az előbbi leveledhez.

Addig is míg nem találkozunk privátban, (mint azt igértem, bocs.), addig is Boldog Újévet Neked családoddal egyetemben.

Üdv

blues47

/Kár, hogy még mindíg nem találkoztam itt 65-67 között szolgált harcossal!!!!/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!