Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Azért örülok egyre többen vagyunk már akik a 70-es évek elején voltak Lentiben.
Én már az említett szd. nevére pontosan nem emlékszem én elfogadom , hogy Kácsának hívták. Az 1971-es hideg télre nagyon jól emlékszem éppen fogdában voltam, de már öreg katona. Vagy Katalin, vagy Erzsébet napra jó kis hó mennyiség esett.
Na pont ezen filóztam, hogy is hívták a főnöködet. Faddi . Az az.
Ha minden igaz, még együtt szolgáltál a "hadnagy úr"-ral. Hiradós srác volt, beadta a tsz-t. Állítólag nagyon szemét volt, ha ügyeletes volt. Aztán kiment Lentibe, a hadnagyotok ruhájába. Pechére lebukott. Időszak végén mindig ti adtátok az őrséget a felderítőkkel váltásban. Akkor még nem merték a fogdára küldeni. Csak a 74-es bevonulás után.
Na akkor voltam én is a fogdán. Délután sorba jöttek a híradósok az örparancsnokkal beszélni...
Hogy a a srác hogy meg lett hajtva! Az őr pk telefonált az üti-nek és mondta, hogy van egy fogdás aki szemtelenkedett. Foglalkozhatnak vele takarodó után?
Lehet, hogy hivatalosan nem büntető ezred volt, de valóságban mégis. A fiatal tisztek valóban a főiskoláról kerültek oda, az idősebbek zöme viszont büntetésből. A mi (HK) poltisztünk a tatai HK-soknál volt pk és valami hülyesége miatt helyezték hozzánk. Ha jól emlékszem Takács századosanak hívták.
Amúgy a zászlóalj parancsnokunknál (Jármi százados) nem igen volt -hogy finom legyek- keményebb tiszt.
Igen! '71 november ,rengeteg hó, alapkiképzés, "fekve-tölts" gyakorlat a kislőtéren.A gyakorlónadrág térdnél rádfagyva.Azóta is a bal térdem az időjósom!:-)
Most olvasom el a teljes topicot.Itt megállnék, mert a "bűnös" srác nyivános tárgyalásán ott kellett lennünk a mozi-kultur teremben.(a nőtlen szállónál volt kinn?).
Sajnos a helyzetet az okozta, hogy az áldozat még kintről (a kerítésen kívülről) mocskolta az őrt és rokonságát, mindaddig, amíg az ki nem "akadt". Amikor meg bemászott, akkor már megtorlás lett a vád! Két ember élete ment rá.
Szia! Annyira nem volt nagy darab 165-170 magas lehetett, de jó kötésű srác volt. Velem együtt vonult '73 októberében. Arra nem emlékszem melyik században volt.
Akkor egy időszakot együtt voltunk, csak más körletben. 2 körletben volt a század.
És a nagy különbség, hogy ő öregkatona én meg kopasz voltam. Sajnos nem ugrik be a neve. Jobban emlékszem egy másikra aki örmester lett. Na az nagyon tudott szivatni! Olyan egyesharcos foglalkozást tartott nekünk a zajdai sárban, hogy ihaj! Az első szakasz pk-ja volt, de az ő neve nem maradt meg.
Jaj, vissza (majdnem) az egézs, most kissé visszamentem és látom, hogy nem 67-ben voltál Lentiben, kivel tévesztettelek össze? Majd mégegyszer megnézem...
köszi a jókivánságokat, viszont! Különben látom, nem véletlen a blues, egyik leveledben irtad, hogy doboltál! Nem lehet, hogy együtt játszottunk egy-kétszer? Külöbözö formációkban verödtünk ott össze, játszottunk a tisztiklubban, meg a lenti kultúrházban is, egyszer még Breitner Jánost is kisértük! Vagy addigra leszereltél? Sok zenész volt ott, sajnos már csak az Ötvös Hubára, a Nehre Bélára és a Cieleszkyre emlékszem, meg egy Szentgyörgyi nevü gitáros fiúra, aki késöbb szintén Németországba jutott. És volt egy trombitás, aki nagyon szépen fújt, csak nulla ritmusérzéke volt, mindig megfordult a taktus kellös közepén... Én 67 novemberében szereltem le, és a leszerelési ünnepségen a Cieleszky Csabával léptem fel, vicces helyzeteket meséltünk és passzoló zenével festettük alá. Néhány nappal elötte filmvetités volt, a Ray Charles-ról szóló "Fény a sötétben" c. filmet adták, szinte az egész laktanya ott volt. Akkor még nem sejtettem, hogy egy évre rá öt valóban láthatom, Münchenben...
Ami bennem leginkább megmaradt a honvédségböl, hogy azóta edzett vagyok, testileg-lelkileg. Addig olyfajta mamakedvence voltam, ezt ott nagyon kinevelték belölem. Erröl sokat lehetne mesélni! No meg meghiztam, több mint 10 kilót, és nagyon megerösödtem.
Nagyon örülök én is, hogy az idősebb harcosok között is van itt valaki, jelesül Te, igazán jó hallani a véleményedet. Igaz, hogy abban az időkben rengeteg bugyuta, beteges lelkületű emberrel találkoztam, de nagyon sokan voltak a rendesebbjükből. Még öreg katonák között is volt olyan, aki nem hajtotta meg a kopaszokat, mint"Zinger a varrógépet".
Hát a sereg óta már nem is tudok úgy kezet fogni valakivel, hogy észre ne vegyem, hogy ki volt valószínüleg katona, és ki nem. Aki keményen jattol, az valószínűleg, aki meg csak olyan hideg, nyirkos, nyálas kis pacsikát ad, az legtöbbje nem.
A potosságot is belénk verték, már 2 perc késés után, pénteken csak az eltáv papír után lehetett nézni, nemhogy kimenni. De nem is volt hova. Lentibe kocsmába, Hernyékre rossz borért, Bárszentmihályfára noha borért? esetleg Novára némi ronda paraszt bukszákhoz, hát ez nem nagy választék, főleg nekem, mert itt Pesten azért volt néhány hely, ahova jó volt elmenni. Pl.Ifjusági park, vagy Alkotás mozi Budán, némi jó kis csajokkal fűszerezve.
A pontosságról csak annyit, hogy a fiam, aki jelenleg 35éves, és iskoláskorában nem volt erőssége a potosság, annakidején egy kiadós elkalapálás után, és azóta is, olyan, ha azt mondja, ekkor itt vagyok, akkor 100% úgy is van.
A seregben nem volt testi fenyítés, így a kib@szásokkal szoktattak rá a pontosságra, frgyelemre, és az általános rendre.
Nem volt egy percre sem kár, hogy ott voltam, persze néha elkeseredett az ember a sok szivatástól. De túléltem, éltük, és mégsem lettem lelki sérült sem....
Csak ennyit még az előbbi leveledhez.
Addig is míg nem találkozunk privátban, (mint azt igértem, bocs.), addig is Boldog Újévet Neked családoddal egyetemben.
Üdv
blues47
/Kár, hogy még mindíg nem találkoztam itt 65-67 között szolgált harcossal!!!!/