Ha géppel polírozod vigyázz meg ne égjen. Vmi okostól hallottam h inkább víz alatt vmiezres papírral nyomják a profik. Szerintem a turtle + a vileda + kéz jobb! Kicsi felületről beszélünk. :)
Köszönöm a tanácsokat! Ezt nem lehet már kézzel megcsinálni, mert nagyon csunyán néz ki. Gép kell hozzá, csak nem tudom megéri-e megvenni, vagy csináltassam inkább meg? Ugy látom ez a régebbi Cliók betegsége, több hasonlót láttam már. Föntről kezdődik, és halad lefelé. Nagyon ronda tud lenni. Sok autóm volt már de ilyet még nem láttam.
Én azt ajánlom,vegyél jobb polirpasztát, pl Turtle wax. De csak színtelent.
Géppel,polirgéppel menj át rajta........de csak finom koronggal. Ha nagyon matt akkor ez a legjobb mód.Ilyenkor a kézi nem segít sajna! Ha ez elkészült akkor ahogy kolléga is írta,valami autóápolóval kend be,mejd minden kb 3.mosás után.így megőrzi az épségét!
Több ilyen autót is feljavítottam/ feljavíttattam már.
A lámpabúrát polírozni kell (kézzel is lehet) vmi polír cuccal, vagy akár mikroszemcsés fogkrémmel! És álatlában a méhviaszos kezelés (bútorápoló) is pótolja a hiányzó anyagokat belőle! :)
Én mosás után mindig bekenem. Tudom buzis hogy szinte úgy kenegetjük az autót mint egy nőt, de régen az üveg nem mattult be ez meg igen :D
Úgy alakult az élet, hogy eladni kényszerülök az én Narancsomat...:-( Illetve, a :-( nem is jó jel ide, mert a kis családom a barátnőm gyerekével bővül és így már 5-en lennénk...Az meg nem Clio kategória...
2004-es 1.4 16V Code. 50ezer km van benne, én 32ezerrel vettem, 22220-ig volt vezetve a szervízkönyve. Lecseréltem a vezérlését, mert már elmúlt 6 éves, mikor megvettem. Olajat a 15ezer km alatt kb. 7 decit fogyasztott el. Van hozzá egy garni téligumi acélfelnin, meg a gyári 5 küllős szett nyárigumival, mindegyik garnitúra gumi olyan 75-80%-os. Műszaki 2012.05 hóig van rajta.
Garázsban tartottam, nuku cigiszag, se kekszmorzsa a kárpiton :-)
Urak! A lányom 10-éves Cliójának nagyon csunyán bemattulnak az első lámpaburái. Van erre valami megoldás, vagy ki kell cserélni az egész lámpát? Bontóban nézegettem itt Szekszárd környékén de nem találok. A felpolirozás mit ér? Köszönöm!
Van egy 6 éves Cliom és most kell műszaki vizsgára vinnem.
Van egy pár remélhetőleg apró problémám amit én szeretnék orvosolni
és nem szeretnék fizetni érte.
Nem szól a hangkürt. Azt mondták valahol a bal kerék előtt van. Ott kéne esetleg kontakt
sprayel befújni a kábelsarut. Hogy tudok ehez a legkönyebben hozzáférni. Esetleg van ötletetek hogy miért nem szólhat? Remélem nem a kormány burkolatot kell leszedni.
Biztosíték nincs kimenve ezt megnéztem.
A másik probléma, hogy indexeléskor vagy fékezéskor halványan el kezd világítani a hátsó ködlámpa jelző. Persze ez nincs felkapcsolva. Gynús, hogy zárlatos lehet. Hova kellene ilyenkor nyúlni? A harmadik gond, hogy a kocsi mostanában jóval hangosab 80-90es tempótól. Olyan busz hangú lett. Valamit már mondtak, hogy a műanyag motorfedél miatt van, de a szerelő azt mondta, hogy elkoptak a gumipadok/ülők ami a motor alatt van.
Érdeklődnék, hogy milyen olajat válasszak a Cliom-ba (1.5dCi) mert minél többet olvasgatom a leírásokat meg egyéb hozzászólásokat egyre bizonytalanabb leszek... :)
Gondoltam a "gyári" Elf Excellium NF (LDX) 5W-40 -et (amiből 5L=8-9000 körül van), illetve a Castrol MAGNATEC Diesel 5W-40 (ez viszont 4=9körül van ) között vívódom. Szóval nektek milyen tapasztalototk van e téren, tud e annyival többet a Castrol vagy legyen a gyári ELF ?
Van egy cliom, ami akkumulátort cseréltem. Persze a rádiót újra kell kódolnom. A kódom meg is van, de nem tudom, hogyan kellen beütnöm a számokat. kormányról vezérelhető távirányítós van hozzá Arra már rájöttem, hogy a távirányító alján lévő gombbal léptetem a számokt, de nem tudom mivel kéne beütni. Pl 2223 a kód, de hiába nyomom a 2-est, nem jelenik meg a kijelzőn. Tudna nekem valaki segíteni, hogyan is kell?
legyetek szívesek segítsetek már abban h a clio 2-sem alapjárati motornak gyárilag hány szigetelő karikával van berakva?? mer az enyém csak egyel van berakva ahelyére neme az miatt ingadozik az alapjáratom h farsot szív meg bemegy oda a pára aztán mindig elkoszolódik időközönként? thx a választ! meg párás időben beáll az alapjáart :'( wtf??
Lekopogom ! Mit csináljak vele ha tökéletes :):) A pipa sem hiányzik, mert megoldottam, most jó... csak hát ha el akarom adni, már még is egy eredeti legyen rajta